Megérkezett a Sony Xperia L

Hirdetés

A Sony már az MWC előtt megrendezésre kerülő CES alatt bemutatta jelenlegi zászlóshajóját, a Xperia Z-t, ám a nagy gyártókhoz igazodva immáron saját eseményt is rendez legújabb modelljeinek feltárására, így a mai Sony eventen két újabb termékről rántották le a leplet. Már a barcelonai kiállításon is sokan várták, hogy a japán gyártó az Xperia P és Xperia U és Xperia J utódkészülékeivel fog megérkezni, ám erre egészen a mai napig várni kellett. A Sony a tavalyi Ericsson akvizíciója óta rendkívül nagy fejlődésen ment keresztül, számos telefonnal bővítették a mára már meglehetősen bőnek mondható termékpalettájukat, melynek köszönhetően a negyedik legtöbb készüléket értékesítő vállalattá nőtték ki magukat, ráadásul nem titkolt céljuk néhány év alatt a dobogó alsó fokára is megérkezni.

A Sony Xperia SP mellett az Xperia L-t tárták a közönség elé, mely a japánok szerint a középkategóriában próbál szerencsét. Ennek ellenére a telefonban egy 8 megapixeles kamera kapott helyet, mely már a Sony legfrissebb Exmor RS szenzorát használja, ráadásul videózás és fotózás közben használható HDR képességekkel is bír. Rendkívül örömteli, hogy fizikai gomb is tartozik a kamerához, ezzel is kiemelvén a fényképkészítés fontosságát (továbbra is furcsa, hogy az Xperia Z-ből ezt a dedikált megoldást kihagyták). A 128,7 x 65 x 9,7 milliméteres és 137 gramm tömegű Xperia L minden további specifikáció terén átlagosnak mondható, az előlapon elterülő sima TFT kijelző 4,3 hüvelykes képátlóval és 480 x 854 képpont (228 PPI) felbontással rendelkezik, melyet karcálló üveg véd.

Belső komponensek terén legfontosabb elemként a Qualcomm Snapdragon MSM8230 chipset emelhető ki, amiben kétmagos, magonként 1 GHz-re skálázott Krait processzor ketyeg, mindemellé pedig 1 GB RAM, microSD kártyával is bővíthető 8 GB-os belső tárhely és egy Adreno 305 grafikus gyorsító tartozik, Ugyan egyértelmű, hogy a kamera az Xperia L legvonzóbb tulajdonsága, ám a fentiek ismeretében kijelenthető, hogy hardveres képességek terén sem kell túlzottan szégyenkeznie a L-nek. Az Xperia U-hoz hasonlóan egyébként itt is találunk egy alsó csíkot, mely a képernyőhöz igazodva több színben képes pompázni. Mindezeken felül az Xperia L WiFi modullal, Bluetooth chippel és NFC támogatással érkezik, energiaforrásként pedig 1900 mAh-s akkumulátor szolgál, mely a STAMINA mód bekapcsolása esetén hosszabb üzemidőt ígér. Az Android 4.1 Jelly Bean operációs rendszerrel fedélzetén fekete, fehér és piros színben érkező Xperia L ez év második negyedévétől lesz Európában megvásárolható, méghozzá 279-299 eurós áron.

 

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés