Bemutatkozott a Meizu új termékvonala

Ma délelőtt, mintegy mellesleg került bemutatásra a Meizu A5, amely a gyártó legújabb szériájának első tagja. A belépő szintű modell már megvásárolható a Meizu honlapján 699 jüanos kezdőáron, ami nagyjából 28 ezer forint. Ezzel nyilvánvalóan adóterhekkel kiegészítve a Xiaomi Redmi 4A árszintjén versenyez a hazai, mármint magyarországi piacon, noha a lapkakészlet kissé vékonyabbnak tűnik a vetélytársénál.

A Meizu A5 144 x 70,5 x 8,3 milliméteres fémházába 5 hüvelykes, HD felbontású panel került, tehát kicsit nagyobb, mint a Redmi 4A, az előlapon pedig a hagyományos fizikai home gomb tűnik fel, amiről nem tudjuk, hogy rendelkezik-e biometrikus szenzorral, ez a hivatalos termékoldalról sem derül ki. Bár, valószínűleg nem titkolnák, ha lenne.


[+]

A MediaTek MT6737-es lapkája maximum 1,3 GHz-re skálázott magokat tartalmaz, amihez 2 GB rendszermemória és 16 GB bővíthető belső tárhely tartozik. Erősebb memóriakiosztásról eddig nem tudunk, a bővíthetőség viszont a duál SIM képesség rovárára kivitelezhető. Cserébe van VoLTE támogatás, a WiFi pedig 802.11a/b/g/n szabványon is csatlakozik, míg Bluetoothból 4.1-es verzió jutott.


[+]

A kameraképességek visszafogottabbnak tűnnek, mint a Redmi 4A esetében, mert hátulra csak egy f/2,0 apertúrájú 8 megapixeles szenzor jutott, míg szelfizni 5 megapixeles felbontásban lehetséges, amihez viszont jár szoftveres derítőfény. A 3060 mAh-s akkumulátor viszont derék a 140 grammos készülékben.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Meizu

Azóta történt

Előzmények

  • Megérkezett a Meizu M5c

    A Meizu kedvező árú, ugyanakkor korrekt felszereltségű termékvonalának újabb tagja mutatkozott be, mellesleg káprázatos színekben.

  • Xiaomi Redmi 4A - ennél nem tudsz jobbat

    Bruttó végfelhasználói árat figyelembe véve is rendkívül olcsó a kínai gyártó új modellje, ráadásul semmilyen komoly kompromisszumot nem kell kötnünk a mindennapi használat közben.

  • Bemutatkozott a Meizu X is

    A mai sajtóeseményen nem csak a Meizu csúcsgépe, a Pro 6 Plus kapott szerepet, de a renderképek alapján vitatott külsejű Meizu X is bemutatkozott.

Hirdetés