Az USA-ban jól fogynak a koreai mobilok

Hirdetés

Az Apple az iPhone 6 megjelenése óta jelentősen növelni tudta mobilpiaci részesedését világszerte, míg több tradicionális androidos gyártó a vártnál kevesebb okostelefont tudott csak elpasszolni, ebbe beletartozik a koreai Samsung és LG is. Bár az iPhone eladások lendülete Európában az év első felében némileg alábbhagyott, a június végén lezárult periódusban ismét erősödött az iOS részesedése az öreg kontinensen a Kantar Worldpanel felmérései szerint. Ázsiában a Huawei tudott a legnagyobbat előrelépni: a kutatócég szerint a Kínai Népköztársaságban mindjárt az élre ugrott, köszönhetően a Honor brand sikereinek, bár más felmérések szerint a gyártó csak ezüstérmes a Xiaomi mögött.

A Kantar Worldpanel szerint az USA-ban jól áll az LG és a Samsung az okostelefoneladásokkal

Az Egyesült Államokban kevésbé érezte meg a két koreai gyártó a feltörekvő kínai márkák nyomását, sőt: az Android platform némileg erősödött is, az okostelefonok piaci részesedésének 66,1%-t magáénak birtokolva. Az összes ott eladott androidos okostelefon 78%-án volt Samsung vagy LG logó, és az utóbbi gyártó volt az, amelyik igazán komolyan előre tudott lépni, megkétszerezve korábbi amerikai piaci részesedését, ráadásul a Kantar Worldpanel úgy tudja, hogy az első okostelefon vásárlók közül többen döntöttek egy LG készülék mellett egy Samsung ellenében. Az USA-ban az iOS piaci részesedése június végén 30,5%, a Windows Phone-é 3%, a Blackberryé pedig 0,4% volt.

Előzmények

  • Már 77 százalékon áll az iOS 8

    A kompatibilis készülékek már több mint háromnegyedén fut a legújabb Apple-féle operációs rendszer, az iOS 7 egyötöd szeletet birtokol.

  • Hivatalosan is itt az Android 5.1

    Az első komolyabb lollipopos frissítőcsomag (amely félig hivatalosan egyes Android One készülékekre már megérkezett) most már tényleg elstartolt.

  • iOS 8 rendszerbemutató

    Az Apple legújabb generációs operációs rendszere nem hoz akkora változásokat, mint elődje, ám még így is számos hasznos funkcióval bővült, amiket a felhasználók örömmel fogadnak majd.

Hirdetés