Átlátszó kijelzőt mutatott be a Zuk

Hirdetés

A vékony mobilok mellett a keskeny képernyőkávák között is nagy a versenyfutás a mobilpiacon, sőt: piacra kerülnek kerek, illetve hajlított kijelzős eszközök is, ami azt bizonyítja, hogy a képernyő még mindig az egyik legfontosabb és legizgalmasabb komponens a szegmensben. A minap elstartolt a Zuk Z1, egy 5,5 hüvelykes, Full HD-s phablet Snapdragon 801-es SoC-vel, ám nem ez volt az egyetlen érdekessége a Lenovo új brandjének bemutatóján.

Áttetsző panel is felbukkant a Zuk bemutatóján
Áttetsző panel is felbukkant a Zuk bemutatóján [+]

Az illetlen kezektől elzárva, egy vitrin mögött egy olyan működő megjelenítőpanelt is megmutatott a Zuk, amelyik félig átlátszó. Bár a képernyő okostelefonos tartalmakat jelenített meg, alighanem egy demó futhatott a védőüveg mögött, a GizmoChina szerint mindenesetre működő prototípusról és telefonról beszél. Akárhogy is, elmondásuk szerint a lent megjelenített kép láthatóságával nem volt gond, azaz elképzelhető, hogy kikapcsolt vagy háttér nélküli állapotban (lást fent) a panel áttetsző, tartalmakat megjelenítve viszont nem.


[+]

Egyelőre nehéz megmondani, hogy egy okostelefon esetében ez a technológia milyen előnyökkel járhat (hiszen akkumulátor, kamera, antennák és alkatrészek vannak a mai mobilképernyők másik oldalán), egy ablakra vagy más helyre felhelyezve mindenesetre lehet értelme az áttetsző paneloknak. Arról nem tudott beszámolni a GizmoChina, hogy mikor és milyen eszközben bukkanhat fel a fenti megjelenítő.

Azóta történt

  • 4,7 hüvelykes mobilon dolgozhat a Zuk

    Minden bizonnyal lenne vásárlói igény egy kompakt méretű, jól felszerelt, de nem megfizethetetlen okosmobilra, így ha a gyártó hozza az elvártakat, akkor komoly eladásokra számíthat.

Előzmények

Hirdetés