Átfolyó frissítést kapott több Galaxy

A trükk One UI verziótól független és hűvösebb maradhat vele számos mobil játék közben.

A mobilos játék, a magas fényerő és az akkumulátor töltése külön-külön is képes egy telefont felmelegíteni, hát még a nyári forróság, együtt pedig hatványozódhat a hőtermelés, gyorsan átlépve a telefonok hőelvezető képességeit. Éppen ezért előbb pár gaming mobil, majd a Galaxy S23 család bevezette a bypass charging, vagyis az átfolyó töltés funkciót, ami annyit tesz, hogy játék során a töltőről az energia közvetlenül a hardverre megy, kikerülve a telep töltését, és mivel a chipset a hálózatról fogyaszt, nem merül az akkumulátor.

[+]

Ez a teszthéten ugyan még nem volt elérhető, mára viszont több Samsung telefonon bekapcsolható az alábbi módon. Meg kell nyitni a Game Launcher játékkezelő alkalmazást, majd a jobb alsó sarokban a három vonalra bökve a Game Boostert. Itt lefele gördítve kell az USB Power Delivery szüneteltetése lehetőséget választani (a telefon épp töltőn kell legyen). Ha ezt bekapcsoljuk és a töltöttség 20% felett van, játék során kikapcsol az akkumulátor töltése és nem is merül. Amint a játékból kilépünk, a telep töltése folytatódik.


[+]

Ha ez az opció mégsem érhető el segíthet egy szoftverfrissítés a Game Booster névjegye tételre bökve ugyanitt. A Galaxy S23 Ultra és az S22+ az 5.0.03.0 számú szoftververzióval felkínálja a dolgot, akárcsak több hajlítható mobil a SamMobile szerint, illetve a Galaxy A73 5G. Az átfolyó  töltés hibátlanul működik a Samsung 25 wattos adapterével és egy 100 wattos Blitzwolf USB-PD fali egységgel is. Mivel pedig a dolog lényege épp az akkumulátor megkerülése, ezúttal nem fogjuk szóba hozni a Samsung telefonok töltéssebességét.

Előzmények

Hirdetés