Hirdetés

Árcsökkentést követelnek a felhasználók Indiában

Néhány júzer túlzásnak tartja a Redmi K20 indiai árát, petíciót indítottak a termék árának csökkentéséért.

Hirdetés

A Change.org platformon jelenleg olyan 2800 felhasználó jelezte abbéli kívánságát, hogy a Xiaomi csökkentse a Redmi K20 indiai árát 22 ezer rúpiáról 20 ezer rúpiára. A petíciót indító júzer meg is indokolja a kérést, szerinte, illetve ezek szerint közel 3000 indiai vásárló szerint a Xiaomi Redmi K20 nem megfelelő ár/érték arányt mutat. A Redmi K20 for 20K nicknevű kezdeményezés főleg a 6/64 GB-os RAM és térhelyet kifogásolja, ami szerintük nem elégséges ezért az árért. A felhő nem feltétlenül megoldás, offline hozzáférést szeretnének, másrészt akad 128 GB-os ajánlat a piacon ennyi pénzért. Azt viszont nem részletezték, hogy melyik gyártó melyik modelljére gondolnak.


[+]

A petíció hivatkozik a Redmi K20 szerintük kiváló kameraképességeire, ami szintén indokolná a nagyobb alap tárhelyet, ha már microSD kártyának nem jutott hely a készülékben. Hivatkoznak a Pocophone F1-re, ami - idézem - várakozással és lelkesedéssel töltötte el az indiai vásárlókat. A Xiaomi kitűnő ár/érték arányáról híres, ami hihetetlen funkcionalitást és specifikációt jelent extrém alacsony árszinten. A Redmi K20 viszont drágának érződik Snapdragon 730-as szettel és 6/64 GB memóriával 92 ezer forintnak megfelelő rúpiáért. Mellesleg a követelt 20 ezer rúpiás ár pont megegyezik a Kínában meghatározott, körülbelül 85 ezer forintos nyitóárral. Érdeklődve várjuk, hogy a Xiaomi mi lép az ügyben. (Már, ha lép egyáltalán bármit is.)

Előzmények

 • Rendeződik a Xiaomi portfóliója

  Idén több változás is történt a Xiaomi termékpalettáján, a CEO tisztázza kicsit a szériák és brandek helyzetét.

 • A Redmi K20 az új Pocophone

  Ahogy azt már sejteni lehetett, a Redmi K20 egyes piacokon Pocophone F2 néven kerül piacra. De még Xiaomi Mi brand alatt is esélyes.

 • Bemutatkozott a Redmi K20 és K20 Pro

  48 megapixeles kamera, OLED kijelző beépített ujjlenyomat-olvasóval, bivalyerős hardver és kedvező ár. A csúcsmobilok ellen szánják az új szériát.

 • Pocophone F1 - pole pozíció

  Snapdragon 845, 6/128 GB RAM/tároló, folyadékhűtés, sztereó hangszóró és néhány baki, verhetetlen áron: leteszteltük a Xiaomi-féle Flagship Killert.

Hirdetés