Árával hódít a Realme 6s

Szinte a Realme 6 szintjét adja a 6i áráért, de ha a márkától elvonatkoztatunk, 200 euróért akkor is kellemes csomag állt össze Helio G90T-vel, 48 megaixeles főkamerával, 90 Hz-es kijelzővel.

A Realme X3 SuperZoom esemény végére jutott egy apró meglepetés: a gyártó gyakorlatilag ismét bemutatta a Realme 6-ot, csak új néven (Realme 6s) és 230 helyett 200 eurós webshop-árral, ami a 70 ezer forint körüli kategóriába préselte le a még 100 ezres kategóriában is ajánlottnak nevezhető mobilt.

[+]

6,5 hüvelykes, 1080 x 2500 pixeles, 90 Hz-es képfrissítésű IPS kijelző jutott bele Gorilla Glass 3 védelemmel, és a hardver is kimondottan jó: MediaTek Helio G90T dolgozik 2 x 2 GHz Cortex-A76 + 6 x 2 GHz GHz Cortex-A55 magokkal, 12 nanométeres gyártástechnológiával, Mali-G76 MC4 800 MHz-s grafikai egységgel, az említett áron 4/64 GB-os tárolópárossal, UFS 2.1-es háttértárral.


[+]

Ami eggyel gyengébb a sima Realme 6-nál, az valószínűleg a hátlapi főkamera, hiszen 64-ről 48 megapixelre csökkent a szenzor felbontása, pixel binninggel tehát 12 megapixeles végeredményekre számíthatunk az ISOCELL GW1 szenzortól. A másik három modul ugyanaz, van tehát egy 8 megapixeles kamera 119 fokos látószöggel, egy 2 megapixeles monokróm portrékamera, illetve egy 2 megapixeles makró. Nem maradt el a Super Nightscape 2.0, a Chroma Boost és egy csomó egyéb fotós extra, többek közt természetesen egyedileg variálható Pro mód is van. A 16 megapixeles kamera a bal felső kameralyukban kapott helyet.


[+]

4300 mAh kapacitású akkumulátor jutott bele 30W-os gyorstöltéssel, fél óra alatt állítólag 70%-ra tölthetjük 0-ről, és összesen egy órán belül a 100% is megvan. Tölteni USB-C porton keresztül lehet, és nem maradt el az USB-PD támogatás sem, tehát 15W-tal akkor is tölthetjük a mobilt, ha nem a saját adapterét használjuk. Nem maradt el a 3,5 milliméteres jack csatlakozó sem. A gyártó honlapján egyelőre csak feketében érhető el, de hamarosan érkezhet a fehér változat is, magyar forgalomba kerülésről egyelőre még nincsenek hírek.

Előzmények

  • Realme 6 - piaci HATás

    A Realme komoly márkajelenlétet szeretne kiépíteni, a 6-os modell pedig tökéletesen alkalmas a feladatra.

  • Realme 6i - művészet lemeríteni

    Borsot törne a Realme a Redmi orra alá, és bár a méretes panel HD felbontással szerénykedik, épp ez garantálja a fenomenális üzemidőt. Mégsem kerek a történet.

  • Érkezik a Realme 6 Pro is

    A széria alapmodelljei már befutottak Európába is, a Pro viszont várat magára május elejéig.

  • Helio G80-nal érkezik a Realme 6i

    Sűrű hónapja van a feltörekvő márkának: pár nap múlva új modell érkezik, a hónap vége előtt pedig két középkategóriás is Európába látogat.

Hirdetés