Hirdetés

Alternatív Hajtás: 2023-tól csak hibrid vagy elektromos Nissanok jönnek Európába

A vállalat nem ruház be az EURO7-es személygépkocsikba, az évtized végére már csak részben vagy teljesen elektromos modelljeik lesznek az Öreg Kontinensen.

A Nissan a héten bejelentette, hogy nem ruháznak be az EURO7-es személygépkocsikba, aminek következtében 2023-tól nem vezetnek majd be új, tisztán belsőégésű motorral hajtott személyautókat Európában. A céljuk az, hogy 2026-ban már az eladásaik 75 százaléka villamosított modellekből érkezzen, az évtized végére pedig ezt az értéket 100 százalékra növelnék. A járművökön túl a gyártó egy átfogó EV Energia Ökoszisztémán is dolgozik, amely az akkumulátor energiagazdálkodási képességeinek optimalizálására és bővítésére irányuló kezdeményezéseket kutatja.

A döntésnek megfelelően a kínálatuk is változik, idén az eddiginél több részben vagy teljesen elektromotorral hajtott modellt kínálnak a vásárlóiknak. A JUKE-ból elérhető lesz hibrid modell, a Qashqai-on és az X-Trailen az e-POWER-t fogják használni, nyáron érkezik a tisztán elektromos Ariya, valamint a Townstar, amely nevének megfelelően egy városi furgon. Mindezek mellett továbbra is elérhető lesz az egyik legnépszerűbb villanyautó, a Nissan LEAF is.

Azóta történt

Előzmények