Hirdetés

Alkalmazásfejlesztés badára: keresés a telefonkönyvben

Nemrég megnéztük, hogy hogyan menedzselhetjük a névjegyeinket egy badás alkalmazásból, amelyhez az Osp::Social::AddressBook osztályt használtuk fel. A mai bejegyzésben a névjegyzék elemei közötti keresésre világítunk rá.

Első lépésként elő kell készítenünk a projektet az AddressBook használatára az előbbiekben említett bejegyzésben leírtaknak megfelelően. Azaz be kell importálnunk az FSocial.h headert, valamint a manifest.xml leíróba fel kell vennünk egy új privilégiumot, amely az ADDRESSBOOK névre hallgat.

Ezek után fel kell vennünk egy AddressBook példányt, majd a beépített függvények segítségével lekérhetjük az eredményhalmazt. Kereshetünk e-mail cím, név, telefonszám és UserID alapján, az eredmény minden esetben egy Osp::Base::Collection::Ilist mutató lesz, amely a keresési feltételnek megfelelő Osp::Social::Contact példányokat fog tartalmazni. Az AddresssBook beépített keresőfüggvényei és a hozzájuk tartozó bemenetek alább olvashatók.

  • SearchContactsByEmailN(const String& email)
  • SearchContactsByNameN(const String& name)
  • SearchContactsByPhoneNumberN(const String& phonenumber)
  • SearchContactsByUserIdN(const UserID& userid)

Az eredményhalmaz elemeinek boncolgatása ismét más tészta, a Contact példányok attribútumait elkérni ugyanis egy kissé kacifántos módon lehet. Az előző bejegyzésben megmutattuk, hogy egy Contactnak hogyan állíthatjuk be az egyes mezőit, legyen az single-value vagy multi-value property. Ezek lekérdezése hasonlít a már ismertetett módszerhez. Egy-az-egyhez tulajdonság esetén a GetValue() függvény bemenő paramétereként a property nevét kell megadnunk, több-az-egyhez esetben pedig ugyanígy kell tennünk a GetValuesN() metódussal.

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények