Alkalmazásbemutató: Treasures of Montezuma

Hirdetés

Teljesen véletlenül futottam bele a Treasures of Montezuma című játékba. Windows Phone platformra kerestem valamit, amivel el tudom ütni azt az időt, amíg az MWC-re száll a repülő (és vissza), letöltöttem egy sereg alkalmazást, aztán mást ki sem próbáltam, nyert az azték uralkodóról elkeresztelt Jewels-klón. Nekem, aki még mindig töretlenül küzd azért, hogy hétről-hétre megszerezze az ismerősei között az első helyet a Bejeweled Blitz toplistáján egy ilyen alkalmazás igazán kedvemre való.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

Ha az ember kicsit körülnéz a témában, akkor hamar kiderül, hogy a játék nem csak WP8 alá készült el. Sőt, azt is mondhatnánk, hogy erre a platformra készült el legkevésbé, iOS és Android alá már több verzió is van, PC-n már a negyedik résznél tartanak, szóval az Alawar nem kispályázik, ha egy szoftver terjesztéséről van szó. Egyébként több mint 300 játékot fejlesztettek már casual gamereknek, azaz olyan, alkalmi játékosoknak, akik nem akarnak belemélyedni egy-egy játékba, csak egy ideig szeretnék elütni az időt, csak pár percre vennék elő a telefonjukat, hogy aztán akármikor félbe is tudják szakítani a játékot.

A Treasures of Montezuma lényege pont ugyanaz, mint a hasonló játékoknak, kijelző jelentős részét különböző színű kristályok foglalják el, legalább hármat kell vízszintesen vagy függőleges kirakni ahhoz, hogy eltűnjenek. Ha ennél többet forgatunk egymás mellé, akkor mindenféle bónusz kristályokat kapunk, amelyek mondjuk kirobbantanak egy sort, vagy éppen plusz időhöz juttatnak bennünket - az idő ugyan a legnagyobb ellenfelünk. Hogy melyik kombinációból milyen bónusz keletkezik az teljesen random, ennek én kevésbé örültem, jobban szeretem, ha pontosan tudom, hogy mit kell tennem ahhoz, hogy kitoljam mondjuk az időlimitet.

Új játékosként egy 42 pályás kampányon keresztül juthatunk el oda, hogy minden bónusz elérhető legyen. A nehezítést az jelenti, hogy minden pályán egyre több csillogó kivitelű kristályt kell összeszednünk, miközben az erre beállított időlimit csak jelzésértékűen növekszik. Viszont folyamatosan nyílnak meg a különböző bónuszok, ezeket használva már fel lehet venni a harcot az óra ellen. Időnként extra pályák is jönnek spéci feladatokkal, ezek inkább a reflexeinkre építenek. Sajnos nem tudom leírni - pedig tutira elbüszkélkedem vele - hogy hiba nélkül vittem végig a játékot, a 41. pályán elbénáztam, majdnem megvolt a flawless victory.

Ezt követően sem kell félretenni az alkalmazást, a 42. pálya után ugyanis megnyílik az arcade üzemmód, ahol egy perc alatt kell minél több pontot létrehoznunk, illetve az endless mód is elérhető azok számára, akik végtelenül sokat szeretnének játszani egyszerre. És persze újra neki lehet állni a kampánynak - nehezített feltételekkel. Őszintén szólva arra pont jó volt a Treasures of Montezuma, amire szántam. Kétszer két órányi repülőút idejére kikapcsolt. Windows platformra nincs ingyenes verzió, csak az 1 dolláros (235 forintos) változat érhető el. Androidon ez nem elérhető, a második és a harmadik kiadás is telepíthető ingyen. Apple júzerek is találhatnak ingyenes változatot, például a harmadik verzióért nem kell fizetni iOS alatt. Összességében nekem ezt a kétszáz forintot simán megérte, olvasgatván a játékhoz írt felhasználói kommenteket többen úgy ítélik meg, hogy ez az egyik legjobb ilyen típusú játék, a grafikára alapvetően nem lehet panasz (de a HD felbontásra nincs optimalizálva), a hanghatások rendben vannak, egyedül az online toplista hiányzott.

Értékelés: Treasure of Montezuma (Android 2.1+, iOS6+, WP8)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
8 / 10 pont 7 / 10 pont 7 / 10 pont WP8, iOS, Android

Hirdetés