Alkalmazásbemutató: iMenetrend

A nemrég ismertetett TElvira alkalmazás után ismét egy mobilos vonatmenetrendet nézünk meg, ám ezúttal az Android platform helyett az iOS-t részesítjük előnyben. A magyar illetőségű Artanis stúdió elsősorban webfejlesztéssel foglalkozik, ám emellett többször is látogatást tettek a mobilok világába. A fejlesztőcsapat az iOS és Android alatt megjelent Eurama turisztikai szoftver mellett egy Windows Phone 7 alapú árfolyam-monitorozó alkalmazást is kiadott, amely az Árfolyamok névre hallgat.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

Mai bemutatónk alanya a vasúti menetrendet hozza el az Apple gyártmányú mobilkészülékekre; értelemszerűen a MÁV járatairól van szó. A program kezelése nagyon egyszerű, a cél és a kiindulási állomás megadására a főoldalon van lehetőség, valamint az időpontot és az átszállást is itt adhatjuk meg. Keresés után egy listát kapunk a találatokkal, az egyes elemeket megérintve pedig azok részletes nézetébe jutunk. Itt az állomások felsorolása mellett jegyvásárlásra is van lehetőség, az egyes járatokat pedig a kedvencek közé is pakolhatjuk, illetve akár a Facebookon is megoszthatjuk a választott járatot. Emellett ugyanitt jegyvásárlásra is van lehetőség, amely akár alkalmazáson belül is működhet.

Az alkalmazás a járatok keresésén kívül néhány extra funkciót is kínál, melyeket az alsó sávon keresztül érhetünk el. Itt találjuk a már említett kedvencek listáját, a hírek menüpontot megérintve pedig a járatokkal kapcsolatos információkat olvashatjuk. A Közösség menüpontot megérintve üzenetet küldhetünk a felhasználóknak a vonatokkal és késésekkel kapcsolatban. A beállítások között a kedvezmény mértékét és az egyéb, a jegyárat befolyásoló tényezőket (bicikli, pótjegy, Budapest-bérlet megléte) állíthatjuk, valamint a fejlesztőkkel is itt vehetjük fel a kapcsolatot.

Az alkalmazás elsősorban az iOS beépített felületi elemeit használja, a felületek elrendezése megfelelő, minden funkciót gyorsan el lehet érni. A programhoz egy iOS-alapú eszközre van szükség, amely a rendszer legalább 4.0-s változatát futtatja. A szoftver használata ingyenes, letölteni az App Store-on keresztül, illetve ezen a linken lehet. További információért, illetve a fejlesztők munkáiért a csapat hivatalos weboldalát ajánljuk.

Értékelés: iMenetrend (iOS4.0+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
9 / 10 pont 9 / 10 pont 10 / 10 pont ingyenes

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés