Alkalmazásbemutató: Game Hound

Hirdetés

A Windows Phone platform folyamatos terjeszkedéséről sokat lehetett olvasni az elmúlt hetekben, az viszont nem derült ki, hogy Halfer nevű fórumtársunkat ez mozgatta-e a Game Hound nevű alkalmazás megírásában, vagy pusztán a játékok szeretete, az alkotás viszont mindentől függetlenül elkészült és nem is haszontalan. Már az ikonja is jópofa, a dpad-szemű vadászkutya jól mutat a többi szoftver mellett.

Indítás után a főmenüben találjuk magunkat, ahonnan elnavigálhatunk a játékokhoz, megnézhetjük a közelgő játékmegjelenéseket, valamint van üzletkereső is, mely az előző verzióban még kizárólag az 576 kByte üzleteit tartalmazta, azoban a legfrissebb verziója már több bolt adatait is tartalmazza. A játékmegjelenésekkel kapcsolatban a sebességet leszámítva probléma lehet, hogy azok nem a hazai, hanem külföldi premiereket jelölnek (a Giantbomb adatbázisára építve), de nagyjából azért lehet tudni, hogy mire számíthatunk; mindenesetre az időpontot rögzíthetjük a naptárunkban, az adott játékról pedig kirakhatunk egy csempét, melyen a borító és a hátralévő napok száma fog váltakozni.

Szintén a főoldalon találhatók a játékok menüpont, ahol abc-sorrendben vannak felsorolva a Giantbombon listázott szofverek, melyek között kereshetünk is, ha pedig valamit találtunk, akkor megnézhetjük megjelenését, valamint ikonok segítségével futtathatunk egy Gamespot, Bing, Google vagy Wikipedia-keresést, melyek természetesen a böngészőben nyílnak meg, tehát az alkalmazáson belül tulajdonképpen nem sok információt tudunk meg a játékokról. A főoldaltól egy képernyőre találhatók a hírek, melyek jelenleg a Gamepodról vannak átemelve és ebből adódóan magyar nyelvűek; a történet véleményem szerint akkor lenne teljesen kerek, ha a jövőben más magyar oldalak is megjelennének, amire a fejlesztővel folytatott levelezésem alapján látok is esélyt.

Összességében tehát egy kellemes alkotás a Game Hound, de pár dologban még lenne hova fejlődnie. A boltlista picit még bővülhetne, jobb lenne több magyar nyelvű forrást látni a híreknél, illetve a megjelenéseknél is klassz lenne, ha a hazai dátumokkal találkoznánk. Persze továbbfejlesztési lehetőség is van, hasznos lenne például egy akciófigyelő rovat. Ettől függetlenül is hiánypótló!

Értékelés: Game Hound (Windows Phone 8)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
7 / 10 pont 6 / 10 pont 10 / 10 pont ingyenes

Előzmények

Hirdetés