Alkalmazásbemutató: Buzzgiver

Hirdetés

A mobiltelefonok egyik előnye, hogy mindig elérhetők vagyunk, számos alkalommal ugyanakkor nincs mód a hívások fogadására, legyen szó tárgyalásról vagy egyéb eseményről, ilyenkor pedig illik a telefont lehalkítani vagy mélyen zsebbe rejteni. A hívások egyszerű ignorálásán kívül számos lehetőség akad a bejövő csörrenések kezelésére: a legtöbb készüléken van opció előre megírt SMS-ek valamelyikét kiválasztva tájékoztatni a hívó felet elfoglaltságunkról, de az üzenetek akár automatizálhatók is.

A magyar fejlesztésű, bár angol nyelvű Buzzgiver annyiban tud többet, hogy elfoglaltságunkat a naptáreseményekkel összekapcsolja, azaz ha mondjuk déltől kettőig egy „tárgyalás” naptáresemény androidos telefonunkon be van állítva, az app automatikusan lehalkítja a készüléket, bejövő hívás esetén üzenetet küld a hívófélnek elfoglaltságunk időtartamával, illetve, ha egy név vagy magas prioritású kapcsolat az applikáción belül ki van választva, akkor emlékeztet a kiemelt ismerősök visszahívására. Ez utóbbi például akkor jöhet jól, ha elfoglaltságunk során számos hívás beérkezik, és nem feltétlenül jut idő a híváslistát végigböngészni, vagy ha egyszerűen hajlamosak vagyunk a visszahívásról elfeledkezni.

A Buzzgiver beállítása pár percet vesz csak igénybe. Ennek része az alkalmazás által figyelt naptár(ak) kiválasztása (amely lehet a Google vagy más androidos darab), a frissítési időközök beállítása (amikor az alkalmazás a naptáreseményeket beolvassa), a normál és kiemelt névjegyek kiválasztása, valamint az automatikus SMS üzenet megszövegezése, amelynek a végéhez a Buzzgiver hozzákapcsolja az esemény végpontját. A működéshez már csak a szolgáltatást a könnyen átlátható applikáció legfelső sávjában be kell kapcsolni, és innentől a Buzzgiver átveszi az irányítást. A vizsgált alkalmazás ennyit ígér és azt a nálunk lévő Samsung Galaxy S5 LTE-A készüléken teljesítette is, azaz a bejövő hívást számunkra rezgéssel jelezte, a hívó félnek pedig SMS-t küldött. A naptáresemény végén aztán megérkezett a figyelmeztetés a kiemelt személy visszahívására. A Buzzgiver ingyenes (katt) és 540 forintos fizetős változatban is elérhető (katt) 4.1-es vagy frissebb Androidot futtató készülékre. Az előbbi esetében öt normál vagy kiemelt nevet adhatunk meg, akikhez figyelmeztetés kapcsolható, a pro verzióban pedig akármennyi személyt az emlékeztetőszolgáltatáshoz lehet kapcsolni.

Azóta történt

  • Alkalmazásbemutató: SzámlaFaragó

    A magyar fejlesztésű rezsifelügyelő alkalmazás segít az otthoni kiadások nyomon követésében, de tippeket is ad a számla lefaragására.

  • Alkalmazásbemutató: Laborom

    A magyar fejlesztésű egészségügyi alkalmazással grafikonokon is nyomon követhetjük vérnyomásunktól kezdve vércukorszintünkön át komolyabb laborértékeinket, illetve adatbázisba rendezhetjük gyógyszereinket.

Előzmények

  • Alkalmazásbemutató: BKK FUTÁR

    Megérkezett a BKK menetrendeket, útvonaltervezést és a tömegközlekedési járművek pozícióját élőben mutató applikációja, amely iOS-re, Androidra és Windows Phone-ra is letölthető.

  • Alkalmazásbemutató: Centroid

    Ezúttal egy magyar fejlesztésű, iOS-es fotós applikációt mutatunk be olvasóinknak, amelyik geometriai formákra bontja a témákat.

  • Alkalmazásbemutató: iBally

    Minimalista megjelenésű és igen nehéz iOS-es ügyességi játék alkalmazásbemutatónk mai témája, amelyben egy apró labdát kell minél magasabbra juttatni.

  • Alkalmazásbemutató: Aspecto Memoria HD

    Magyar fejlesztésű memóriajáték az Aspecto Memoria HD, amely nagy felbontású képekkel és több nehézségi fokozattal kínál egy kis agytornát.

Hirdetés