Hirdetés

2019. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Alkalmazások rovat

Alkalmazásbemutató: Buzzgiver

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Mobilarena

A magyar fejlesztésű Buzzgiver egy androidos naptáreseményekhez kötődő figyelmeztető rendszer, amely a hívó félnek SMS-t küld, hogy meddig vagyunk elfoglaltak, minket pedig emlékeztet, kit kell visszahívnunk.

Hirdetés

A mobiltelefonok egyik előnye, hogy mindig elérhetők vagyunk, számos alkalommal ugyanakkor nincs mód a hívások fogadására, legyen szó tárgyalásról vagy egyéb eseményről, ilyenkor pedig illik a telefont lehalkítani vagy mélyen zsebbe rejteni. A hívások egyszerű ignorálásán kívül számos lehetőség akad a bejövő csörrenések kezelésére: a legtöbb készüléken van opció előre megírt SMS-ek valamelyikét kiválasztva tájékoztatni a hívó felet elfoglaltságunkról, de az üzenetek akár automatizálhatók is.

A magyar fejlesztésű, bár angol nyelvű Buzzgiver annyiban tud többet, hogy elfoglaltságunkat a naptáreseményekkel összekapcsolja, azaz ha mondjuk déltől kettőig egy „tárgyalás” naptáresemény androidos telefonunkon be van állítva, az app automatikusan lehalkítja a készüléket, bejövő hívás esetén üzenetet küld a hívófélnek elfoglaltságunk időtartamával, illetve, ha egy név vagy magas prioritású kapcsolat az applikáción belül ki van választva, akkor emlékeztet a kiemelt ismerősök visszahívására. Ez utóbbi például akkor jöhet jól, ha elfoglaltságunk során számos hívás beérkezik, és nem feltétlenül jut idő a híváslistát végigböngészni, vagy ha egyszerűen hajlamosak vagyunk a visszahívásról elfeledkezni.

A Buzzgiver beállítása pár percet vesz csak igénybe. Ennek része az alkalmazás által figyelt naptár(ak) kiválasztása (amely lehet a Google vagy más androidos darab), a frissítési időközök beállítása (amikor az alkalmazás a naptáreseményeket beolvassa), a normál és kiemelt névjegyek kiválasztása, valamint az automatikus SMS üzenet megszövegezése, amelynek a végéhez a Buzzgiver hozzákapcsolja az esemény végpontját. A működéshez már csak a szolgáltatást a könnyen átlátható applikáció legfelső sávjában be kell kapcsolni, és innentől a Buzzgiver átveszi az irányítást. A vizsgált alkalmazás ennyit ígér és azt a nálunk lévő Samsung Galaxy S5 LTE-A készüléken teljesítette is, azaz a bejövő hívást számunkra rezgéssel jelezte, a hívó félnek pedig SMS-t küldött. A naptáresemény végén aztán megérkezett a figyelmeztetés a kiemelt személy visszahívására. A Buzzgiver ingyenes (katt) és 540 forintos fizetős változatban is elérhető (katt) 4.1-es vagy frissebb Androidot futtató készülékre. Az előbbi esetében öt normál vagy kiemelt nevet adhatunk meg, akikhez figyelmeztetés kapcsolható, a pro verzióban pedig akármennyi személyt az emlékeztetőszolgáltatáshoz lehet kapcsolni.

Hirdetés

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.