Hirdetés

Akciófigyelő: Kifejezetten terepre szánt elektromos bringát áraztak le

Még így sem filléres összeg, de meglehetősen érdekes járgány a Bezior XF001.

A Bezior rásegítéses bicikliket már egy ideje lehet kapni számos helyen online, egész sok pozitív teszt született róluk itt-ott, de az XF001 akkor is meglepő, ha tudjuk, hogy a gyártó már egy ideje foglalkozik ilyen termékekkel. Erről a járműről ugyanis első ránézésre nehéz eldönteni, hogy micsoda. Technikailag egy fat-tyre kerékpár, ami egy Shimano váltón át hét sebességet tud, 20 inches kereken gurul, plusz kapott egy telés első villát. De hogy néz ki?


[+]

Egy retro köntösbe öltöztetett eszköz, amely úgy egyébként 1000 wattos teljesítményű motort, 12,5 Ah-s akkumulátort és egy régimódi ülést kínál 120 kilogrammos terhelhetőséggel, a gyártó arra is utalást tesz, hogy akár ketten is rá tudnak ülni kényelmesen. Erre a békebeli formára ráerősítenek színekkel is, a kistányér méretű, hálósan rácsozott első lámpa és a váz kialakítása is múltidéző. Ezzel szemben viszont ott van az elektromos hajtás, ami a gyártó szerint rásegítéssel együtt a 45 km/h-s sebességet is elérheti, ha nem tekerünk, akkor olyan 32-35 km/h-s tempót lehet belőle kifacsarni. A hatótáv nagyon függ a felhasználás módjától, rásegítéses módban kijöhet 45 kilométer is, de ha nyélgázon hajtjuk, akkor 25-30 kilométerrel lehet számolni.


[+]

Az XF001 egyik hívószava, hogy 25 fokos emelkedőn is képes felmászni, legalábbis ha összedobjuk erőinket az elektromotorral, adott az IP54-es védettség, az ülés alá rakott akkumulátor pedig kivehető és külön is tölthető. A gép a Cafago kínálatában ingyenes szállítással és egyéb extra költségek nélkül a BABY kuponkód beírása után 1099 euróért tehető kosárba.

Hirdetés