A ZTE tényleg megcsinálta az összehajtható telefont

A kagyló forma nem technológiai forradalom, de két teljes értékű érintőkijelzővel szerelt összehajtható megoldás mostanában még nem volt.

A másodlagos kijelzők alapvetően az összecsukható készülékek idejében váltak népszerűvé; bizonyos információk, vagy az idő és dátum eléréséhez nem volt feltétlenül szükséged kinyitni a készüléket. A Yotaphone aránylag régi motorosnak számít a dupla kijelzős és okos készülékek területén, a Yotaphone 3 pedig nemrég mutatkozott be, nem mellesleg lényegesen kedvezőbb nyitóáron, mint az elődmodellek. A gyártók általában valamilyen mindig aktív kijelzős megoldást választanak a kevésbé informatív értesítő LED kiegészítésére, a Meizu viszont a másodlagos hátlapi panel mellett döntött a Pro 7 esetében, a Yota pedig nemes egyszerűséggel a telefon mindkét oldalára kiutalt egy panelt.

A Yotaphone 3 két kijelzővel operál
A Yotaphone 3 két kijelzővel operál [+]

Az értesítések hatékonyabb megjelenítésén és specifikus extra funkciók biztosításán kívül, ami az eddigi trendeket jellemezte a másodlagos kijelzők esetében, egy új aspektus is komplikálja. Több gyártó is kísérletezett a kijelzőméret növelésével anélkül, hogy a készülék meghaladná a használhatóság maximális méreteit. Jelenleg a 18:9-es képaránnyal próbálják, amúgy sikerrel növelni a képátlót anélkül, hogy a telefon fizikai dimenziói tovább nőnének. (Kivéve a Sonyt, aki végre csúcshardvert épített egy manapság irtó picinek számító, 4,6 hüvelykes panel mögé, csak az eszköz a hagyományos - mellesleg azért igen csinos - kialakítás például alig nagyobb az 5,5 hüvelykes LG Q6.)


(forrás: AndroidAuthority) [+]

A nettó kijelzőfelület maximalizálása és a kezelhetőség fenntartása néha egészen extrém koncepciókat eredményez, ilyen volt például a Lenovo által bemutatott, karperecre emlékeztető, hajlítható kialakítású, ívelt kijelzős megoldás. A Samsung szintén origamizik a panellel, noha a Samsung X (kód)nevű készülék esetében elvileg maga a kijelző lenne kettéhajtható, legalábbis a koncepcióképek alapján. A ZTE viszont konkrétan előállt egy kinyitható, két teljes értékű érintőkijelzővel szerelt modellel. Nagyjából úgy, ahogy anno a Kyocera Echo 2011-ben, vagy a Docomo a Medias W-vel 2013-ban.


(forrás: Engadget) [+]

A most bemutatott Axon M két darab, 5,2 hüvelykes, egyenként 1080 x 1920 pixel felbontású IPS panellel rendelkezik, amelyek a 180 fokos zsanért kihajtva egymás mellé kerülnek, elvileg 6,75 hüvelykes, négyzetes megjelenésű tabletet eredményezve. A két kijelzőt ugye elválasztja a zsanér, ezzel együtt a párhuzamos feladatvégzés alapvetően még lehet hatékony és kényelmes.


(forrás: Engadget) [+]

A hardver is alkalmasnak tűnik a két kijelző kezelésére, noha nem az idei csúcsszériából választottak. A ZTE Axon M Snapdragon 821-es szettet és 4 GB rendszermemóriát kapott, aminél a szándékolt felhasználás jellegét tekintve el tudtunk volna képzelni többet. Ahogy a C típusú USB csatlakozón keresztül tölthető 3180 mAh-s akkumulátorkapacitás is szerénynek tűnik a két, Gorilla Glass 5-tel védett IPS panel ellátásához.


(forrás: Engadget) [+]

Cserébe van Qualcomm féle Quick Charge. A készülék ezzel együtt igen testes, 150,8 x 71,6 milliméteres kiterjedéséhez 12,1 milliméteres vastagság tartozik.De legalább a jack csatlakozónak volt hely. Az Axon M 7.1.2-es Androiddal érkezik, amihez a ZTE három egyedi megjelenítési módot hegesztett. A Tükrözés értelemszerűen ugyanazt a tartalmat jeleníti meg mindkét panelen, a Kiterjesztéssel adott tartalom két kijelzőnyi terjedelemben jelenik meg, míg a Dual mód két különböző alkalmazás párhuzamos megjelenítését teszi lehetővé. Vagy ugyanazt, csak kétszer. Lehet torpedózni.


(forrás: Engadget) [+]

Tekintve, hogy a készüléknek nincs hagyományos értelemben vett előlapja és hátlapja, kamrából pont elég volt egy is, ami értelemszerűen szelfi és főkameraként is használható. A 20 megapixeles modul f/1,8-s rekeszértékkel bír, valamint kettős LED villanóval és PD autofókusszal. A memóriakiosztás is egységes, a 64 GB-os belső tárhelyet maximum 2 TB-ig növelhetjük microSD kártyával. A ZTE Axon M elérhetőségéről és áráról egyelőre nincs hivatalos információnk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ZTE

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés