A Vivo Nex tényleg leradírozza a notchot

Hirdetés

Amióta a Vivo Apex koncepciótelefon megmutatta magát a márciusi MWC-n, azóta van kézzelfogható érv a gombamód elszaporodott és a tartalmakba/állapotsávba belelógó szenzorsziget iparági használata ellen. Az ígéreteknek megfelelően, június 12-én végfelhasználó termék lesz az Apexből, sőt: az is lehet, hogy a Vivo Nex család három taggal érkezik.

Nem renderkép: a Vivo Apex koncepciókészülék kint volt az MWC-n, és működött
A Vivo Apex koncepciótelefon az MWC-n. Hamarosan itt a végfelhasználói változat, Nex néven (f.: Pocket-lint) [+]

Egy ideig úgy tűnt, hogy a Lenovo szemtelenül a Vivo elé vág a maga kávamentes megoldásával, aztán a Z5 alsó sávot és felső bevágást is kapott, sőt: mint kiderült, a valóság a termékképeknél is kiábrándítóbb. Pedig az előzetesek konkrétan mást ígértek. A Vivo tulajdonképpen már rálátást engedett a Nexre, most viszont egy kifejezetten neki dedikált filmecske bukkant fel, megerősítve a valóban (szinte) teljesen káva- és bevágásmentes előlapot.

Vonatkoztassunk most el mindattól, ami a mozgóképen látható, és nem a főszereplő telefont illeti: a ketyere az Apexhez hasonlóan motorikusan kiemelkedő kamerával mutatkozhat be, minden más elem pedig kevesebb helyet igényel az előlapon, így akár a 90%-os képernyőarány is meglehet.

Képkocka a fenti videóból
Képkocka a fenti videóból (forrás: MySmartPrice) [+]

Egy egészen keskeny sáv alul azért most is megmaradt – ezt csak az iPhone X tudta eltüntetni, és az is vastag, drága és szinte megbonthatatlan acélváz bevetésével. Notch tehát nincs, aztán persze lehet, hogy a jövő hétig felkerül rá. Ám reménykedünk benne, hogy ezúttal elmaradnak a negatív meglepetések.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Vivo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés