A Pantech veszi meg a Siemens mobil üzletágát?

A Siemens mobil üzletágának sorsa már hónapok óta foglalkoztatja a mobilos közvéleményt. A nagy múltra visszatekintő gyártó idei első negyedéves eredménye 138 millió Euró veszteség volt, készülékeladásai 27%-kal estek vissza.

Hirdetés

Ennek oka az elöregedő készülékpalettában keresendő. A német gyártó annak idején a 45-ös szériájával volt a csúcson. Az S45 és az ME45 nagyon népszerű készülékek voltak. Az ezt követő Siemens modellek iránt megcsappant a kereslet, ám a fejlesztés nem állt meg: a nemrég piacra dobott újabb készülékek ismét megpróbálják felvenni a versenyt a világ éllovasaival, mint a Nokia, a Samsung, vagy a Motorola.

Ennek ellenére a Siemens mobil üzletága eladó. Egy magát megnevezni nem kívánó Pantech illetékes megerősítette azt az értesülést, hogy a dél-korai óriáscég fonotolóra vette a német gyártó megvételét. Ha az akvizíció létrejön, akkor a Pantech lehet a világ negyedik legnagyobb készülékgyártója, megelőzve az LG-t, és a SonyEricssont is.


A Pantech egyik modellje, a K2500


Jelenleg a Pantech Dél-Korea harmadik legnagyobb készülékgyártója. A hír hatására a cég részvényei 4,2%-os növekedéssel zártak tegnap, ami bőven több, mint a 0,9%-os átlagos árfolyamnövekedés.

Azóta történt

Hirdetés