A Nokia hamarosan átfogó mobilzenés élményt kínál

A Nokia 60 millió amerikai dollárt fizet a vállalatért. A Loudeye a digitális zenei platformok és a digitális médiaforgalmazási szolgáltatások világszerte vezető szállítója. A megállapodás szerint a Loudeye részvényesei a Loudeye papírokért részvényenként 4,50 dollárt kapnak. A Loudeye megszerzése révén a Nokia többek között készülékeket, alkalmazásokat, és a digitális zene megvásárlásának lehetőségét is magába foglaló, átfogó zenei élményt kínálhat ügyfelei számára.

Hirdetés

A többfunkciós mobilkészülékeket egyre gyakrabban használják zenehallgatásra, a Nokia pedig a trend éllovasa. A zenehallgatásra optimalizált termékekből, mint pl. a Nokia N91, és az ahhoz hasonló készülékek a vállalat a második negyedévben több mint 15 milliót értékesített, ezáltal a digitális zenelejátszók világszerte legnagyobb gyártójává vált.

„A zene a Nokia és a Nokia Nseries multimédiás számítógépeknek kulcsfontosságú szolgáltatása , ügyfeleinknek pedig a legjobb, tökéletesen integrált mobil zenei élményt szeretnénk nyújtani. A Loudeye számos kiemelkedően fontos értékkel gazdagítja a Nokiát, többek között egy nagyszerű csapattal, figyelemre méltó zenei portfolióval, és erőteljes, megbízható szolgáltatásplatformmal, amelyek segítenek majd céljaink elérésében” mondta Anssi Vanjoki, a Nokia Multimedia ügyvezető alelnöke. „Az embereknek bárhol, bármikor, és reális áron kell hozzáférniük a kívánt zenékhez. Az akvizíció révén 2007 folyamán ezt az elképzelést szeretnénk valóra váltani, és a Nokia készülékek tulajdonosainak átfogó zenei élményt biztosítani.”

„A megállapodás elismeri azt a fontos szerepet, amelyet a Loudeye és munkatársai játszanak a mobilzenei piacon, és tükrözi a termékeinkben, csapatunkban, és a technológiánkban rejlő erőt” mondta Michael Brochu, a Loudeye elnök-vezérigazgatója. „Közös erővel világszerte átfogó zenei élményt szerzünk a Nokia készülékek tulajdonosai számára. A Loudeye az iparágban kiemelkedő zenei tapasztalatával, robosztus szolgáltatásplatformjával, és a megszerzett zenei szerzői jogok széles körével már régóta elkötelezett a felhasználók digitális zenei igényeinek kielégítésében, és a digitális zenei piacon vezető márkát épített fel.”

Már több tízmillió Nokia készülék tartalmaz zenelejátszót, amely a Nokia Nseries készülékek mindegyikén megtalálható. Ezek a készülékek nagy memóriakapacitással és FM rádióval is rendelkeznek, emellett a digitális zeneformátumok széles körét, többek között az MP3, az M4A, az AAC, és a WMA fájlokat támogatják. A Nokia Nseries család tagjaival a hálózaton keresztül gyorsan és egyszerűen megtalálhatók és megvásárolhatók a zenék, amelyeket a zeneáruházból egyenesen a telefonra tölthetünk le. A zenék telefonra juttatásának másik lehetősége, ha saját zenei gyűjteményünket egyszerűen áthúzzuk a számítógépről a Nokia Nseries készülékre, vagy a számítógépre nemrég megvásárolt zenét Bluetooth vagy USB kábeles kapcsolaton keresztül feltöltjük a telefonra.

Az akvizíció várhatóan 2006 utolsó negyedévében zárul le. A tranzakció lezárása számos feltételtől függ, például a Loudeye részvényeseinek beleegyezésétől, a szabályozó szervek engedélyétől, egyes, harmadik féllel kötött szerződések folytatására, módosítására, kibővítésére és/vagy felbontására vonatkozó lépésektől, illetve attól, hogy nem merül fel olyan, a fúziós dokumentumban részletesen leírt negatív pénzügyi fordulat a Loudeye üzletmenetében vagy működésében, mint például az alkalmazottak elvesztése, vagy a minimálisan szükséges pénzügyi egyensúly megszűnése.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés