A Nokia barátkozik a többiekkel

Hirdetés

Az első a sorban az adatbázis megoldásairól ismert MySQL. Az együttműködés komoly előrelépés lehet, mivel a felhasználók adatait tároló HLR nevű hálózati elemek egyre nagyobb igénybevételnek vannak kitéve a felhasználók számának drasztikus növekedése miatt. A Nokia hálózati üzletágának lépése példaértékű lehet, hogyan lehet bevonni nagy szaktudással rendelkező partnereket az eszközök teljesítményének fokozására.

A helyenként egymás dizájnját vagy épp menüjét lopkodó Sony Ericsson és Nokia kapcsolatát eddig leginkább az ellentét jellemezte. Most azonban vélhetően közös mumust találtak a Samsung személyében, legalábbis ami DVB-H (mobil digitális műsorszórás) piacát illeti, mivel mindannyian vérmes reményeket fűznek az „egérmozihoz”. Több vállalat is indította már kvázi-szabványokon alapuló szolgáltatását, de a két gyártó célja a teljesen egységes szabványok és megfelelő interoperabilitás megteremtése, mely érdekében az interneten szabadon elérhető ajánlásokat tettek elérhetővé. A végcél, hogy az egységes eszközök és hálózati megoldások zavartalan (mozi) élményt nyújtsanak a végfelhasználók számára.

A japán Sanyo nálunk vajmi kevéssé ismert mobiltelefonjairól, pedig a CDMA piac egyik legerősebb szereplője, míg a Nokia mobiltelefon üzletágának talán ez a leggyengébben teljesítő része. A Nokia-Sanyo együttműködéstől mindkét cég azt reméli, hogy az anyacégekből kiváló közös gyermek a CDMA világ vezető szereplőjévé válhat. CDMA hálózatokkal elsősorban távolkeleten és az amerikai kontinensen találkozhatunk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés