A Nokia az angol 3 szerződésének nyertese

3 Mobilmédia-vállalat arról számolt be, hogy a Nokiával írja alá a jelentős nagy-britanniai hálózatbővítésére vonatkozó szerződést. A Nokia gerinchálózati berendezéseket szállít a 3 számára, emellett a Nokia MSC szervermegoldás révén 3GPP Release 4 funkciókat is beépít a szolgáltató gerinchálózatába.

Hirdetés

A megállapodás értelmében a Nokia Nokia MSC szervereket, Nokia médiaátjárókat, és szolgáltatás-érzékelő GGSN funkcióval ellátott Nokia Flexi ISN-t szállít, emellett továbbfejleszti a 3 meglévő nagy-britanniai gerinchálózati elemeit. A fejlesztés fokozza a 3 hálózatának kapacitását és szolgáltatásainak minőségét.

A 3GPP által meghatározott, és a mobilhálózatot optimalizáló Release 4 architektúra segítségével a szolgáltatók a hívásokat központi telephelyeiken felügyelhetik, míg a kapcsolási funkciókat a nagy forgalmú területeken szétszórva működtethetik. A rendszer a működési költségek kezelésében és a hálózat kiépítése során egyaránt előnyös.

A Nokia emellett telepítési, engedélyeztetési, integrációs, valamint hálózattervezési és rendszerintegrációs szolgáltatásokat is biztosít. A szolgáltatásokat a Nokia NetAct™, az egyetlen, egy platformon belül működő, teljes funkciókészlettel rendelkező, több gyártót és technológiát támogató üzemelés-támogató rendszer segítségével támogatják. A megállapodás a két vállalat között 2001 márciusában indult együttműködést terjeszti ki.

David Cooper, a 3 műszaki igazgatója elmondta: „Ahhoz, hogy ügyfeleink növekvő tábora számára jó minőségű, csúcstechnológiájú szolgáltatásokat biztosíthassunk, bővíthető, kiváló minőségű, és modern hálózatra van szükségünk. A hálózatnak ugyanakkor a folyamatos bővülés mellett, és a teljes IP felé vezető úton is kimagaslóan hatékonyan kell működnie. Az MSC szervermegoldás a Release 4 architektúrának és a minőségi terméktervezésnek köszönhetően minden tekintetben megfelel elvárásainknak.”

A Nokia Networks üzletágának igazgatója, Jorg Erlemeier megjegyezte: „Örömmel bővítjük a 3 rendszerét olyan kiváló minőségű gerinchálózattal, amely az előfizetőszám gyors növekedése esetén is állja a sarat. A Release 4-en alapuló MSC szervermegoldás választ jelent a 3 azon igényére, hogy hálózata a jövőben is működőképes és költséghatékony maradjon.”

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Hirdetés