A Nokia a legmegbízhatóbb gyártó

Legalábbis a Counterpoint négy szempontra épülő értékelésrendszere alapján.

A Nokia nem kezdte jól az évet, a hazai piacon pedig elég nehezen tudnak versenyképes ajánlattal előállni ár/érték viszonylatban. Ettől függetlenül, ha a rendszer frissességét, a biztonsági csomagokat, az összeszerelési minőséget és a vállalati felhasználhatóságot nézzük, a Counterpoint bizalmi rangsorában magasan vezetnek a többi gyártóval szemben.


[+]

Minden arra alklamas Nokia eszközön Android 10 rendszer fut, ami jelenleg összesen 20 készüléket jelent, míg a második helyezett OnePlus szintén minden eszközét frissített, igaz, ez náluk számszakilag csak 7-et jelent. A Samsung 89%-nál tart, a negyedik pedig a Realme 73%-kal, beelőzve a Xiaomit, a Huaweit és az Oppo-t. A havi biztonsági frissítések tekintetében viszont kicsit más a felállás. A rangsort szintán a Nokia vezeti 100%-kal, akiket a OnePlus követ 90%-on, a Samsung viszont a csúcsmodelleket leszámítva úgy tűnik, negyedévente frissíti a biztonsági protokollt a termékpaletta jórészének esetében.


[+]

A Realme és a Xiaomi viszont a készülékek kétharmadánál figyel a biztonság fenntartására, amiben a legrosszabbul az LG és az Oppo teljesít 18 és 16%-kal. Az összeszerelési minőséget több szempont alapján értékelik, ideértve a termék robusztusságát, az erőhatásoknak való ellenállást, az esés és becsapódás hatásait, az elöregedést, a kopást és a karcolódást, a hőhatásokat, a nedvességre és a folyadékra való reakciót kvantitatív és kvalitatív módszerekkel.


[+]

A HMD teszteljárásai és minőségellenőrzése ezekben az aspektusokban is meghaladja az iparági sztenderdeket és a leginkább ajánlott készülékeket kínálja vállalati felhasználásra. Ebben a versenyszámban egyébként a Lenovo a második, a harmadik pedig a OnePlus.

Hirdetés