A legjobb mobilgyártó

A Nokia, a világ elsőszámú mobilkészülék-gyártója az összes fődíjat elnyerte a Mobile News Awards idei londoni díjkiosztóján: a vállalat megnyerte az Év gyártójának, a Leginnovatívabb termékért, és a Műszakilag legfejlettebb termékért járó díjat.

Az iparági szakemberekből álló zsűri a Nokia 2005-ös bátor lépéseit díjazta az Év gyártója elismeréssel. A vállalat többek között a Nokia Nseries termékkategóriával, a zenei-, és fiataloknak szánt platformok révén meghódított új területekkel, a formatervezési vezető szerep visszaszerzésével, illetve az új értékesítési csapat kialakításával érdemelte ki a díjat.

A Nokia a Nokia N91 telefonnal a Leginnovatívabb termékért járó díjat is megkapta. Az úttörő jellegű, nagy teljesítményű, multimédiás Nokia Nseries termékskála zászlóshajójaként szereplő készülék a teljeskörű mobilzenei élmény biztosításáért részesült elismerésben. A Nokia N91 az első olyan 3G készülék, amely beépített 4 gigabájtos winchesterével a kézikészülékek közül a legnagyobb tárhelyet biztosítja a felhasználók számára, akik akár háromezer dalt, vagy 12 és fél órányi, kiváló minőségű zenét is tárolhatnak a készüléken.

A Nokia a Nokia N92-ért a Műszakilag legfejlettebb termékért járó díjat is átvehette. A Nokia N92 a világ első beépített DVB-H-val rendelkező mobilkészüléke, amely a mobil-, és a televíziós iparág számára egyaránt fontos előrelépést jelent. A világszerte várhatóan 2006-ban elinduló DVB-H televíziós szolgáltatásokat megelőzően piacra dobott Nokia N92 révén jól megfigyelhetők a menet közben nézhető mobil-televízióra vonatkozó fogyasztási szokások.

Az eredményekkel kapcsolatban Mats Wolonits, a Nokia UK ügyvezető igazgatója megjegyezte: „2005-ben a Nokiánál mindenki keményen dolgozott annak érdekében, hogy a vállalat megszilárdítsa a világ elsőszámú gyártójaként betöltött pozícióját, és olyan csúcstechnológiájú készülékeket dobhasson piacra, mint a Nokia N91 és Nokia N92. Nagyszerű érzés elismerésben részesülni a kemény munkáért, főleg, ha a dicséret a mobiliparágban dolgozó kollégáinktól jön.”

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés