A kortárs művészetet támogatja a Pannon

A Pannon a kulturális örökség ápolása mellett az új képzőművészeti értékek születése mellett is elkötelezi magát. A Magyar Nemzeti Galéria tizenkét éve tartó támogatása mellett mostantól új partnerrel bővíti kulturális együttműködését az acb Kortárs Művészeti Galéria főtámogatójaként.

Hirdetés

„A Pannon támogatása biztosítékot jelent arra, hogy sikerrel képviseljük a kortárs művészeti progressziót, szélesítsük a művészetről szóló tudást, hogy a kortárs fiatal alkotók művei minél szélesebb nyilvánosság elé jussanak” – mondta Szoboszlai János, az acb igazgatója.

„A támogatással a Pannon színesíti kulturális együttműködéseit: a kortárs művészetek mellett is elkötelezi magát” – nyilatkozta Somlyai Dóra, a Pannon vállalati kommunikációs igazgatója, hozzátéve, hogy főtámogatóként a Pannon WAP-oldalán is letölthetővé teszik a galéria legnépszerűbb képeit.

A acb Kortárs Művészeti Galéria 2003-ban kezdte meg működését azzal a céllal, hogy a jelenkori képzőművészeti termés egy speciális szeletének teremtsen piacot. A galéria portfóliója már indulásakor olyan műformákat is tartalmazott, amelyek a hazai terepen még újdonságnak hatottak: videókat, installációkat, objekteket, digitális printeket. Az acb a kereskedelem mellett hangsúlyt fektet művészeinek vagy más, általuk jelentősnek tartott alkotók külföldi, valamint hazai, ismeretterjesztő célzatú bemutatására is. A galéria rendszeresen részt vesz nemzetközi művészeti vásárokon (Köln, Bologna, Bécs), valamint holland, német, svájci és amerikai partnergalériák segítségével biztosítja művészeinek külföldi jelenlétét.

Azóta történt

Előzmények

  • Újabb Pannon példaképek

    Kallódó gyerekek napközis tanára, kutató diákok hálózatának alapítója és beteg gyermekeket segítő alapítvány vezetője kapta

  • Díjat nyert a Pannon GSM

    A Pannon GSM nyerte el a "Style in the business" díjat a Budapest Business Journaltól.

Hirdetés