A kamerára erősít az Essential PH-1 folytatása

Hirdetés

Andy Rubin, az Android atyja tavaly új startupot indított, és még az iPhone X előtt bemutatta notchos csúcskészülékét, az Essential PH-1-et. A kezdetek egy kis vállalkozás esetében azonban általában tele vannak buktatókkal és leckékkel: a különleges formájú phablet sokat késett és egyébként sem fogyott túl jól, a dupla hátlapi kamerarendszer ellenére a fotós és videós képességek pedig csalódást okoztak. Bár ezen sikerült szoftveresen toldozni-foldozni, a PH-1 nem vált versenyképessé kamerafronton, úgyhogy kifejezetten erre a témakörre mennek rá a folytatást illetően.

Hangszóró a felső peremen, kamera az értesítési sáv közepén, kompromisszumok kizárva
Az Essential PH-1, parányi betüremkedésével [+]

Linda Jiang, az Essential ipari főtervezője a Business Insidernek elismerte: a PH-1 fotós képességei messze nem voltak tökéletesek ezért „nagyon komolyan rámegyünk a témára a következő generációt illetően, odafigyelve és orvosolva vásárolóink negatív észrevételeit.” A PH-1 persze egyfajta tapogatózás volt az Essential részéről, úgyhogy talán azt se bánja a start-up, hogy elsőre csak kevesen jutottak hozzá. A kamerás képességek finomítása egyébként is éveket vesz igénybe, lásd például a OnePlus mobilok esetét. Jiang azt nem árulta el, hogy az Essential PH-2 (vagy bármi legyen a neve) pontosan mikor érkezik, mindenesetre a PH-1 augusztusban lesz egy éves, és a tény, hogy a folytatásáról már nyíltan beszélnek, mutatja, hogy a második generáció fejlesztés alatt áll.

Azóta történt

  • Eladó az Essential?

    Az alapító szerint nem egészen. Úgy tűnik mindenesetre, hogy a PH-2-t egyelőre elkaszálták.

  • Elbocsátások az Essentialnél

    Munkaállománya 30%-ától készül Andy Rubin vállalata megszabadulni, minden energiával egy kisméretű telefonra koncentrálva.

  • Most egy darabig nem lesz Essential Phone

    A 2017-ben bemutatott PH-1-ből az utolsó, központi raktáron maradt darabot is leszállították, utód hiányában a forgalmazás ideiglenesen leáll. A cég szerint a hangsúly az ideiglenesen van.

  • Mégis készül az Essential Phone PH-2?

    Nem számítottunk új telefonra Andy Rubintól, legalábbis a közeljövőben. De úgy tűnik, az Essential mégis új készüléken dolgozik.

Előzmények

Hirdetés