A Google megkerüli az AppStore korlátozásait

Hirdetés

Az Apple fejlesztői licencszerződésének korlátozó passzusai miatt bizonyos szolgáltatások fejlesztése a mai napig sem megengedett az iPhone számára. Épp emiatt került elutasításra korábban a Google Voice is, melynek lényege, hogy a felhasználó az otthoni, mobil, irodai és más telefonszáma helyett egyetlen központi számot adhat meg ismerőseinek, melyet hívva akár az összes hozzárendelt telefonszám akár egyszerre is felhívásra kerülhet egy megfelelően testreszabható szabályrendszer szerint.

A kedvező hely és nemzetközi percdíjakat, illetve ingyenes hívásokat is biztosító szolgáltatás az App Store-ban ugyan továbbra sem elérhető, de közvetlenül a Safari böngészőből használható, méghozzá a HTML5 támogatásnak köszönhetően az alkalmazás kódja és a névjegyzékek is az átmenetei tárban maradhatnak, így az újabb megnyitás művelete villámgyorsan történhet. A kimenő hívások lebonyolítására a Google Voice VoIP helyett helyi Google központi számok hívásán keresztül bonyolítja le, de maga a szolgáltatás minden pontja így is elérhető. Vincent Paquet termékmenedzser szerint a megoldás webOS alapú Palm modelleken és iPhone-on kívül tetszőleges HTML5 kompatibilis készülékkel is használható lesz, így az Apple korlátozása ellenére is utat találnak maguknak a Google szolgáltatásai.

Azóta történt

Előzmények

  • Apple: 8,7 millió iPhone egyetlen negyedév alatt

    Fennállásának legerősebb negyedévét zárta az Apple, melyhez az iPhone újabb rekord eladásai is hozzásegítettek.

  • Google Earth 2.0 iPhone-ra

    Elérhető az Apple iPhone-ra szánt Google Earth számos fronton feljavított változata.

  • Google Voice vs. Apple

    Az Apple nem engedélyezte a Google Voice alkalmazás elérését az iPhone online alkalmazásboltjában.

  • Hamarosan beindul a Google Voice

    Hamarosan elérhető lesz az előfizető valamennyi telefonszámát összefogó, ingyenes hívásokkal, hívótól függő hangposta bejelentkezéssel és a hangüzeneteket automatikusan szöveggé alakító funkciókkal kecsegtető Google Voice.

Hirdetés