8K-s videóminta a Snapdragon 865-tel

A Qualcomm által publikált demovideó nyilván gyönyörű helyeken forgatva próbálja meg elvarázsolni a nézőt, és persze bemutatja, mire képes a Spectra 480 ISP.

Hirdetés

Arizonában forgatott a Qualcomm által megbízott csapat, de persze nem csak azért, hogy a környék szépségeivel örvendeztessék meg a nézőket: a Snapdragon 865-ben lévő Spectra 480 képfeldolgozó képességeit próbálják meg bemutatni, referenciamobiljuk pedig egy tucatszámra fellelhető Sony IMX586-os szenzort kapott, tudjátok, a 48 megapixeles quad-Bayer technológiást, ami megannyi középkategóriás mobilban is jó ideje elérhető.

A publikált felvétel elképzelhetően egy nagyon komoly hardveres stabilizálás mellett készült el, így aztán a kép folyékony és gyönyörű, de egyébként zajosodást bőven látni rajta, ha a felhasználó alaposabban megnézi, és valamelyest kevésbé jön át az a mélység, amit a jóval komolyabb kamerák hasonló felvételeitől láthatunk. Mindazonáltal le a kalappal a Qualcomm prototípusa előtt, szerintem sikerült felkelteniük a figyelmet az egyébként 4K HDR-rögzítést támogató, 200 megapixeles állóképek feldolgozására képes rendszerchipjükhöz.

Előzmények

Hirdetés