6,5 hüvelykes lehet az új iPhone

Hirdetés

A Mac Otakara egészen komplett képet fest a 2018-as iPhone-okról. A készülékek elvileg lényegesen nagyobb Unimicron gyártmányú akkumulátort kapnak, az iPhone X Plus-ként hivatkozott eszköz 3300 mAh-val gazdálkodhat, amit egy korábbi értesülés szerint 18 wattos, Type-C gyorstöltővel lehet majd újraéleszteni, ráadásul mindezt mellékeli is a gyártó a készülékhez. A kisebb iPhone kapacitásáról nem esik szó, az LCD kijelző viszont állítólag 6 hüvelykes lesz, nem 6,1" és lesz notch.

Elvileg ekkora lesz az iPhone X Plus, csak 6,5 hüvelykes panellel.
Elvileg ekkora lesz az iPhone X Plus, csak 6,5 hüvelykes panellel. [+]

A nagyobb modell mérete viszont meg fog egyezni az iPhone 8 Plus dimenzióival, csak az 5,5 hüvelykes panel nő 6,5 hüvelykre, valamint a technológia OLED-re, ami igen jelentős változás. Az előlapot szinte teljesen kitöltő megoldás itt is előrevetíti a szenzorsziget létét, ahogy elvileg a legkisebb modell esetében is, ami szintén az iPhone X formanyelvét követi majd.

Mac Otakara tudomása szerint az iOS 12-es verziója fejlettebb Face ID-t hoz, ami lehetővé teszi az arc alapú azonosítást horizontális tájolás esetén is. Ez nem csak azt jelenti, hogy az elfordított készülék is hajlandó felismerni a felhasználó ábrázatát, de lehetőséget biztosít arra, hogy az arcazonosításon alapuló technológiát az iPad-ek esetében is alkalmazzák. A Mac Otakara még 3D nyomtatott modelleket is készített a méretek összevetésére.

Az iDrop News így képzeli az elemző koncepcióját.
Az iDrop News így képzeli az elemző koncepcióját. (forrás: iDrop News) [+]

Yuanta Securities elemzője, Jeff Pu pedig, a Huawei P20 Próhoz hasonlóan, három kamerára számít az idei szériában, de legalábbis az egyik modell esetében biztosan. Ez akár ötszörös veszteségmentes zoomot is jelenthet a gyakorlatban. Az iDrop News pedig rögtön gyártott is koncepcióképet.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

  • Mindhárom idei iPhone OLED kijelzővel érkezhet

    Újabb forrás céloz arra, hogy az ősszel esedékes, 2018-as iPhone trió mindegyik tagja OLED kijelzőtechnológiával mutatkozik be.

  • Viszlát, 3D Touch?

    Idén kaphatnak utoljára nyomáserősséghez kötött funkciókat az iPhone-ok, és nem mindegyik. Az LCD variáns késhet, viszont a többinél jobban fogyhat.

Előzmények

  • Apple iPhone 8 és 8 Plus duplateszt

    Üvegre cserélték a fém hátlapot, van vezeték nélküli töltés, erősebb a hardver és jobb a kamera is, de senkit ne tévesszen meg a számozás: ez csak egy modellfrissítés.

Hirdetés