4G képes feature phone az LG-től

Az LG és a Verizon ma tette elérhetővé az LG Exalt LTE nevű készüléket, ami hangsúlyozottan nem okostelefon. A készülék az úgynevezett butafon, vagy feature phone kategóriába esik, amely jellemzően zárt rendszerrel és az okoskészülékekhez képest korlátozott vagy más jellegű funkcionalitással bír. Már önmagában az is érdekes tény, hogy manapság ez a termékkategória magyarázatra szorul, holott néhány éve még nem is létezett másfajta megoldás.

Ezzel együtt az LG (valószínűleg nem helytelenül) úgy érzi, hogy van piaca a hagyományos, vagy lassan inkább kezdeti időket idéző formáknak és képességeknek. Azért az adatkapcsolati képességeket nem hagyták a múltban, a készülék ugyanis 4G képes. Illetve csak 4G képes, tehát a szolgáltató 3G CDMA hálózatát sem ismeri.


[+]

Az LG Exalt LTE-t hagyományos, nem QWERTY gombkiosztással és 3 hüvelykes, 400 x 240 pixel felbontású kijelzővel szerelték. A hardveres alapok maximum 1,1 GHz-es Snapdragon lapkára épülnek 8 GB belső tárhely mellett, amiből 4,3 GB áll a felhasználó rendelkezésére, de bővíthető maximum 32 GB-os micro SD kártyával Az operatív memória mennyiségéről viszont nem nyilatkoztak, valószínűleg nem igényel sokat a rendszer, amibe azért jutott egy LG-féle böngésző is. A 130 grammos készülékbe egy 1470 mAh-s telep is belefért, valamint egy 5 megapixeles hátlapi kamera, amellyel HD 30 fps felvételeket is készíthetünk. Plusz, külső értesítő LED is akad.


[+]

A WiFi 802.11b/g/n szabványon kapcsolódik, valamint rendelkezik HotSpot funkcióval. A Bluetooth 4.1-es verziószámmal került beépítésre, de a leglényegesebb paraméter, hogy az LG Exalt LTE támogatja a VoLTE technológiát, lényegében erre lett kitalálva. A készülék, illetve a hálózat is támogatja az LTE hálózatokon keresztül bonyolított hanghívásokat HD minőségben, amennyiben a fogadó fél is kompatibilis a szisztémával, viszont kizárólag a B13, B5 és B4 sávokon.


[+]

A dedikált kameragomb sem maradt le, ahogy 3,5 milliméteres jack csatlakozó is adott. A telepet microUSB kábellel lehet regenerálni. Összességében érdekes koncepciónak tűnik, de mindenképpen alternatívának, amely egyesíti a könnyű kezelhetőséget, egyrészt az egyszerűsített rendszerrel, másrészt a nagyméretű fizikai kezelőgombokkal, valamint a minimális alapkövetelményeket is biztosítja, mint valamilyen képalkotó megoldás, illetve fel van készítve az alapvető adatkommunikációra és hanghívásokra az összes létező formában, ami jelenleg elérhető. De sajnos csak a Verizon kínálatában, 168 dolláros áron, ami nagyjából 46 ezer forint.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Hirdetés