30 napos üzemidő a Vector okosóráival

Hirdetés

Az okosórák jelenlegi legnagyobb problémája, hogy minél többet tudnak, és minél nagyobb, élesebb, színesebb és fényesebb kijelzővel szerelték fel őket, annál gyorsabban lemerülnek, és ez kétségtelenül komoly hátrány, amelyet a jelenlegi akkumulátortechnológiákkal nehéz lesz orvosolni. Ezért választ több gyártó is mondjuk egysoros megjelenítőt, mint a Martian, vagy e-ink kijelzőt, mint a Pebble, amely kevésbé látványos, ám nemhogy a nap, hanem a hét vagy a hónap végéig is kibírja töltés nélkül.

A Vector órái a gyártói ígéretek szerint egy hónapig kibírják
[+]

A Vector pont ezt ígéri két monokróm, fekete-fehér megjelenítős okosórájával. Mindkét kütyü kompatibilis lesz a Windows Phone, az iOS és az Android rendszerekkel, hogy pontosan milyen verziószámtól és Bluetooth technológiától felfele, azt egyelőre nem tudni, ahogy az említett kijelzők típusára sem derült fény. A Meridian szögletes kivitellel és 200 dolláros árcédulával fog elstartolni, a kerek óralapos Luna pedig drágábban, 350 dollárért lehet a vásárlóé a nyártól kezdődően, az előrendelések azonban már most megkezdődtek. Az óralapokat egyébként fémkeret veszi körbe, a készülékek pedig 50 méter mélységig vízállóak, ha GSM Arena ide vonatkozó adatának hinni lehet.

Előzmények

  • Martian Notifier - egy sima, egy fordított

    A Notifier egyszerre hagyományos mutatókkal ellátott analóg karóra és digitális kijelzővel felvértezett okoskütyü. Az MWC-n beszereztünk egyet, most pedig gyorsan leteszteltük.

  • Beárazták a Huawei okosóráját

    A rendkívül tetszetős, Android Wear rendszert futtató okosóra megkapta európai végfelhasználói árát, ami kitűnő alkalom, hogy az Apple Watch áraival összehasonlítsuk.

  • MWC 2015: Krüger&Matz okosóra

    A lengyel vállalat készüléke 1,6 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, vízálló, és hívásokat fogadhatunk rajta, és itthon is kapható lesz.

  • MWC 2015: Tényleg gyönyörű a Huawei okosóra

    A kínai gyártó kütyüjét sikerült lefényképeznünk, élőben nagyon jól néz ki, minőségi az anyaghasználat, és az Android Wear is korrekt lesz.

Hirdetés