200 millió fölött a Redmi Note-széria

A Xiaomi a világ harmadik legnagyobb mobilgyártója, óriási számokat produkálnak a középkategóriás szegmensben, de csúcsmodellek terén is nagyot nőttek.

A mai (természetesen online) Xiaomi-rendezvény fő attrakciója a Mi 11 európai startjának bejelentése volt, de néhány érdekes számmal is büszkélkedett a cég. A Xiaomi a világ harmadik legnagyobb mobilgyártója a leszállítások alapján (tavaly vette át ezt a helyet a Huawei-től), 10 piacon vezető szerepet töltenek be, de összesen 36 országban vannak benne a top 3-ban. 200 millió darabnál jár az ár/érték bajnok Redmi Note-széria, de a high-end szegmensben is komoly a növekedés, a Canalys 500 dollárnál drágább mobilokat taglaló szegmensébe a tavalyi harmadik negyedévben az azt megelőzőhöz képest 3639%-os növekedést mutatott.


[+]

2019 negyedik negyedéve és 2020 harmadik negyedéve között 1,3 milliárd dollárt költött kutatás-fejlesztés vonalon a gyártó, rengeteg kameratesztet végeznek, közülük csomó automatizálva van. Persze az elköltött dollárok közt biztosan van olyan fejlesztés is, amivel még nem, vagy nagyon elvétve találkozhatunk csak, a Mi Mix Alpha-széria döbbenetes képernyőjével még mindig nagyon kevesen találkoztak, az egyre inkább pedzegetett távoli töltést pedig még demó-szinten sem láttuk működés közben.

Előzmények

  • Redmi Note 9S - filléreken múlik

    Szerencsére a Redmi márkajelzést viselő Xiaomi telefonok nem drágultak meg, a Note 9S az elődökhöz hasonlóan a kategória egyik legjobb vétele, de nem hibátlan.

  • Redmi Note 9 - azt nyújtja, amit ígér

    Óriási meglepetés, ha egy alap Redmi Note modell nem sikerül jól. Majd meg is fogunk lepődni, ha ez bekövetkezik. Most inkább az a kérdés, hogy mennyivel tud többet a Note 9, mint a Note 8T.

Hirdetés