105 Hz-es panelt tesztel a Motorola

A Nio munkacímen futó project szokatlan képfrissítési frekvenciát és erős 2020-as hardvert kínál, de nem biztos, hogy végtermék lesz belőle.

Hirdetés

Az okostelefonok hosszú ideig 60 Hz-es képfrissítést kínáltak, aztán megjelentek a 90, 120 és 144 Hz-es panelek, amelyek megfelelő szoftveroptimalizálás esetén jóval gördülékenyebb működést eredményeznek, még ha emiatt nem is gyorsabb egy-egy telefon. 105 Hz-re maximalizált mobilkijelző viszont még nem volt, ám most állítólag ezen dolgozik a Motorola, írják twitteres források.

A Nio munkacímen készülő mobil egyelőre a tesztköröket futja, és elképzelhető, hogy a 105 Hz a változatható frekvenciák egyike lesz, használattól függően takarékoskodva az akkumulátorral, a magasabb képfrissítés ugyanis általában több erőforrást használ. Az egyelőre nem világos, hogy a prototípusból végfelhasználói termék lesz-e, avagy a Motorola csak kísérletezget, az XDA-developers mindenesetre úgy tudja, a telefon FHD+ panelt, 5000 mAh-s telepet, Snapdragon 865-öt, 8 GB RAM-ot és 128 GB-os tárolót használ.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés