- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
Aktív témák
-
Keeperv85
nagyúr
válasz stefi68 #25526 üzenetére
Nem rejtélyes, csak kicsit kevés a support hozzá.
Azt nem tudom, hogy a "c:\Users\<username>\apktool\framework\1.apk -t honnan veszi?
Az alapfájlt a saját állományából csomagolja ki, DE azt nem minden apk tudja használni már, ezért a kikódolási hiba elég valószínű....
Nem akarom, hogy mindenki neki álljon ontani a fordításokat, mert abból semmi jó nem sül ki, keress meg privátban és megpróbálok segíteni, bár még nekem is van néhány "sötét folt a képben..."
-
Keeperv85
nagyúr
Kicsit off, de megmondom miért írtam a fordításra, hogy nem lenne jó, ha mindenki tudná hogy megy.
Egyfelől: PÜ nekem, megpróbálok érdemi válaszokat adni a felmerülő kérdésekre. Nem ígérem, hogy mindent meg tudok oldani, de megteszem ami tőlem telik.
Jópáran itt és jómagam, eleget dolgoztunk ahhoz, hogy egyáltalán fordítható legyen a cucc. Véletlen se értsétek félre, ez nem önzés, csak nem akarom, hogy olyan dolgokon bukjon meg, amit majd egy nem hozzáértő ember művelne vele.
..és ami miatt off: részt vettem egy korábbi munkában Tom Evin-el, akinek a nevét jól ismerheti, az, aki játékfordításokban jártas. Azt a bizonyos játékot 4-en fordítottuk, az enyém volt a teljes szöveg, SteveQ fordította a kombókat, Evin lektorált, programozott stb. Alapban viszont volt egy fordítás a Dahaka Team részéről, amit csak tökéletesíteni kellett. Még így is azt mondom, hogy a 4 külön nyelvezet nem fér össze egyetlen programban. Aki nem jött volna még rá a Prince of Persia: Warriror Within lokalizálásáról van szó.
A mai napig nem fordítható státuszban lenne, ha nem virrasztok éjszakákat azzal, hogy a fordítás mikéntjét megoldjam és ami a lényeg: ha nem hozzáértő kezekben lett volna. Az a motor technikai rejtély azóta is...
@kildor: Csak nem Pécs?
[ Szerkesztve ]
-
-
Keeperv85
nagyúr
100 ezres nagyságrend.. persze. Van (inkább már csak volt c905 SE-m) 95 ezer. Ha lenne benne érintő képernyő és 600-as CPU, akkor simán ízzé-porrá alázná ezt a telefont. Így viszont....
Fel nem bírom fogni, miért a legolcsóbb dolgokon kell spórolni. Egy sztereó IC , RDS rádióval és szoftveres támogatással kb 2-3 ezer forint. Olyan hardveres mp3 lejátszót lehet vele építeni, ami messze kielégítő. Erre mit csinálnak? Vesznek 200 Ft-ért egy fost ebbe. ami az amúgy csúcs telefont egy rakás fossá varázsolja.
Ugyan ez a WiFi modul. A c905-ösömben SOHA sem szakadt meg egy letöltés sem, SOHA sem volt hibája. Ebben miért kellett pont ez a kalap szart beletuszkolni?
A GPS is. Dettó. Nem a pontosság a gondja, nem is az, hogy kocsiban 20 percet várok. Ez még elmegy. Viszont azt lenyelni, hogy ZABÁLJA az akkut már nem bocsánatos.
Kamera? Minek? Említésre sem méltó. Egyáltalán minek bele? Ennek semmi értelme. Jól lehet vele QR kódot scannelni. Arra elég lenne egy kisebb infra érzékelő.. Olcsóbb, jobb.
..és mondom mindezt úgy, hogy én igazán szeretem ezt a telefont, tényleg elégedett vagyok. Csak ezek a hibák többek mint bosszantóak, tudva azt, hogy 2-3 ezer forinttal kellene többért gyártani és árulni, hogy tényleg kifogástalan legyen.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz Enszuke #25629 üzenetére
Nem. Tudod ennek az oldalnak van tulajdonosa, aki a szabályokat alkotja. A moderátor/admin ezekre támaszkodva végzi a dolgát. Ezek a szabályok a hatályos jogszabályokat betartva születnek. Ha véletlen erre téved egy ügyvéd a T-től és kedve támad a tulajdonost beperelni, mert éppen az illegális függetlenítésről zajlik itt a bájcsevej, te kifizeted a kártérítést azért, mert az egész oldalt bezárják? Esetleg megmondod a bíróságon, hogy: "ja, mi csak beszélgetünk róla, de senki nem csinálja meg ám..."
/facepalm
Amúgy lehet függetleníteni a telefont, hardveresen és szoftveresen is. Erre voltál kíváncsi? Úgy hívják a megoldást, hogy NCK. Hogy ezt a kódot honnan lopod, az már a te dolgod.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz mira72 #25798 üzenetére
Ez nem egészen így van. Kapcsoló üzemű tápok vannak az ATX szabványban, ezért portonként 500 mA max. Ha valahol szükség van rá, akkor a tápkör oda bekapcsol annyit. Nem párhuzamosan vannak a portok.
Az meg a másik, hogy nem az akkufeszültségsít figyeli csak a töltő szoftver, hanem az áramerősséget is. Ergo: lehet neked 4,3 V, akkor is kikapcsol, ha kevés a leadott áramerősség.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz laca.1 #25858 üzenetére
2.1-es framework-re írt téma kell hozzá, még az a rendszer van rajta. Másik megoldás: fel kell tenni a 2.2-est rá. Az első hsz-ben minden ott van.Egyetlen apró hiba, hogy még angol, reméljük hamarosan ez is meglesz oldva...
Harmadik megoldás, hogy valaki megcsinálja azt a témát a 2.1-re...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz laca.1 #25861 üzenetére
Ennyire nem lesz egyszerű, mert ez Cyanogen. Viszont lehet belőle ide is témát készíteni. Egyetlen apró gond azzal lesz, hogy ki lát neki....
Nem próbáltam rá a telefonra, de szinte 100% hogy nem fogja kezelni a Blade így.
@apeelme: a betűtípusok nem a témákban vannak. Lásd első hsz.
[ Szerkesztve ]
-
Keeperv85
nagyúr
Én válaszolok 'Zsoca helyett, remélem nem haragszik meg érte. Már tegnap jeleztem ezt a hibát, a még nyers rendszerben, miután nálam is elég feltűnő volt.
Viszont ma, ahogy feltettem az újra főzött ROM-ot, nálam is eltűnt, mint nála. Fogalmam nincs mi okozhatja, de nem a fordításból ered. Ha sikerülne kiváltanom, akkor talán rájönnék mi a gond...
Szerk: Nekem is előjött.... Tudom is mi váltja ki, csak azt nem hogyan lehet megszüntetni...
[ Szerkesztve ]
-
Keeperv85
nagyúr
Szerintem meg, ha valakinek Linuxa van, legyen már olyan kedves és innen szedje le nekem az a Contacts.apk forrást, amiben a mostani hiba van.
Ugyanis döbbenetes felfedezésemnek hála rájöttem hogy csont hülye vagyok még a Linuxhoz.
-
Keeperv85
nagyúr
Ha valaki azt hiszi, hogy olyan egyszerű egy ilyen kis program, hogy pillanatok alatt nekifekszik az ember és ki-be dobál dolgokat belőle, annak ajánlom figyelmébe ezt.
Tessék, íme a program érintetlen forráskódja. Lehet próbálkozni! Én jelenleg azon tűnődöm, hogyan kéne "megbeszélnem" a NetBeans-szel, hogy ez bizony működik, csak ő nem képes valamit felfogni....
-
Keeperv85
nagyúr
válasz Taqler #26513 üzenetére
A híváslistában a kocka, mindaddig marad, még nem jön errefelé egy olyan ember, aki világosan és érhetően le nem írja, hogy lehet a meglévő forrást akár Eclipse, akár NetBeans alatt lefordítani. Nekem van egy tippem mi a baj, de ne legyen igazam.
Attól tartok magában így ez a forrás kevés lesz én pedig addig nem tudok vele mit kezdeni, még ez nem működik. Nem tudom kitalálni melyik része a híváslista, ha a több 100 soros forrásból szinte minden fájlban jelzi a fordító, hogy hibás...
Gyanítom a programnak megint adatbázis hibája van egyébként, mert nagyon úgy tűnik, hogy hibás adatokat olvas be a listába...
Ahhoz viszont, hogy meg lehessen csinálni, elengedhetetlenül fontos lenne egy 100%-ig működőképes forráskód, függőségekkel együtt (függvénykönyvtárak etc...)
-
Keeperv85
nagyúr
válasz PpenoO #26636 üzenetére
Igen, csak hála a Windows7 "csodás" dirver kezelőjének ahányszor új rom van a telón, ez annyiszor telepít. Most viszont képtelen volt bármit is kezdeni... de megoldottam egy driver törlés és manuális telepítés kíséretében.
Viszont ha valaki már a ROM felrakásánál bizonytalan, akkor szerintem elég rémisztő neki az
adb push :D\Image /sdcard
Szóval okosan inkább. Hamar kétségbejtő helyzetbe lehet kerülni. Nem írom le az SE-ket milyen egyszerű VKP-zni, mert nem ide tartozik, de ha valaki kíváncsi rá nézzen utána. Ez ahhoz képest gyerekjáték
-
Keeperv85
nagyúr
válasz bunnyhu #26771 üzenetére
Kis technikai háttér: Nem hiányzik a kép, hanem rosszul van linkelve. A apk-kban ez elég érdekes megoldás. Maga a layout megmondja egy hivatkozással a fordítónak, hogy @xy kép kell nekem valahonnan. Van egy R.java fájl, amiben ennek a képnek a helye szerepe majdl, de nem linkelve, hanem pointer mutat általa a memóriacímre, ahol van éppen. Ez a kis kép most a framework része, így rámutat a program arra a memória területre, ahol majd a képet keresni kell és közben az R.java-t is beállítja oda. A gond ott kezdődik, hogy még a layout fájlokat lehet szerkeszteni, addig az R.java befordul a dex-be, amit nem csak nem szerencsés szétszedni, nincs is értelme, mert az így kapott fájlok már nagyon messze vannak a forrástól... Legalábbis amennyire eddig sikerül megértenem a működését a rendszernek, nekem ez jött át. Aztán lehet, hogy hülyeséget írok, még csak kb egy hete kezdtem Android közeli JAVA tanulásba...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz kentucky #26941 üzenetére
Olvass vissza kérlek!
Tudod mit, ne olvass. Tudom hogy kell feltenni... Miután feltettem teljes hangerőn +1,92dB -/+ 0,5% ad le a cucc. Szerinted, ha működne, akkor arról lett volna szó pár napja, hogy a telefon igenis HALK! Kimértük, megmutattuk a grafikonokat róla. Könyörgöm, ha egyszer HALK, akkor HALK!!
PowerAmp-al túlhangosítva felmegy 1,98-ra. 1 KHz szinuszos vezérlés után 1,03%-os torzítással.. Súgok. egy alap nem digitális erősítő is megtartja kb. a 0,02%-ot teljes kivezérlésen és nem kezdi el levágni a jel tetejét...
[ Szerkesztve ]
-
Keeperv85
nagyúr
válasz kentucky #26948 üzenetére
Na most akkor értőolvasás...
Azt mondtam, hogy nem lesz hangosabb? Azt mondtam, hogy "semmit sem ér". Miért? Mert nem elég hangos úgy sem!! Hangosabb, csak még mindig semmi haszna, ha a telefon alapból túl halk.
Nyilván szerencséd van és ez a plusz, neked már elég volt, mert a telefonod azon szerencsés esetek közé esik, amik nem ANNYIRA halkak. Viszont mi, akinek tényleg túl halk alapból is, nem sokat érünk vele... Ezt kéne végre megérteni...
szerk: Na most akkor kéretik befejezni. Az enyémen jelenleg 2.1-es alap van, mert nincsen SD kártyám... ugyan olyan szar, mint kezdetben volt.
Az meg a másik, hogy nehogy már ha hallani akarom, akkor hackelni keljen a telefonom...
[ Szerkesztve ]
-
Keeperv85
nagyúr
Én arra azért kíváncsi lennék... véletlen sem az IP címre gondolsz ugye? Csak mert a MAC címet baromira nem egy 1s átírni és eddig egyetlen olyan hálókártya volt, amin ezt egy hack megoldotta.... Nem véletlen van "jobb" helyeken a szerver oldalon van MAC szűrő a bannolt egyénekre (M$ >> Xbox 360).
A WPA meg egy rakás híg kutyaürülék...
[ Szerkesztve ]
-
Keeperv85
nagyúr
Nekem a legutolsó emlékeim erről még azok, hogy a MAC cím az eszköz frimware-jében helyezkedik el és egyedi, nem lehet cserélni. Nem a routerben, hanem magán a hálókártyán. Volt egy olyan kari, amin egy hiba miatt egy kis progi ki bírta cserélni, de az már rég a múlté..
"A MAC-cím (Media Access Control) egy hexadecimális számsorozat, amellyel még a gyártás során látják el a hálózati kártyákat."
Egyebek mellett a hardvercím, MAC-rétegbeli cím és fizikai cím elnevezés is használatos.
-
Keeperv85
nagyúr
Ja ez tök jó, csak ezt nem veszi be a MAC szűrő, ugyanis ha csak egy picikét is jobb a router, akkor megkapja a Windowstól (is) ezt:
..és ezt nem fogod kijátszani, azok ugyanis a tényleges fizikai cím nélkül sem engednek fel. Amit te írsz, az elrejti, ki nem cseréli. Ott vagy vele ahol a part szakad...
-
Keeperv85
nagyúr
-
Keeperv85
nagyúr
válasz bodoraudio #27230 üzenetére
Na akkor erre valami érdemi okosítás?
Csak mert épp az előbb próbáltam azt a kis progit. Szépen lepucolta még a billentyűzet driverem is, gond nélkül. Nem baj úgyis baja volt már. Bedugtam a telót bootloader módban. Felismerte, sikeres telepítés stb. Nézzétek a képet!!! Az adb NEM látja. Viszont a fastboot igen... újabb ZTE rejtély?
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest