Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BluEyes

    őstag

    válasz TESCO-Zsömle #2706 üzenetére

    Ok. :)
    Van a routerednek saját topicja, ha valamit nem találsz, ott konkrétan meg tudják neked mondani, hogy hol keresd. Úgyhogy csak általánosságban írom le azt a pár beállítást, amivel a lopást elkerülheted. Ebben a sorrendben hajtsd végre. Nem bonyolult.

    0. A router manualját keressed elő. :) Nézd meg, milyen IP-t kell begépelned a böngészőbe, hogy be tudj lépni a beállításaiba, és az admin nevet/jelszót is keresd meg benne. Lépj be!
    1. Változtasd meg a router admin nevét és jelszavát.
    2. Állítsd át rejtettre a kapcsolatot. (Azaz normál gépen nem jelenik meg a hálózatod a vezetéknélküli kapcsolatok listájában.) Azt hiszem, hide-show vagy ilyesmi, válaszd a hide (rejtett) beállítást.
    3. Változtasd meg a hálózat nevét (SSID). A gyári alapnév ha jól sejtem SMC (nahát :) ).
    4. Titkosítsd a hálózatot. Használd a WPA-PSK típusút. Nem kell túlzásba esni, 6-8 karakter elég, kicsi a valószínűsége, hogy jól felszerelt hacker van 30 méteren belül. :)

    Nos, ennyi elég is. A gépeden ha ezután indítod a vezetéknélküli kapcsolatok keresését, a sajátod nem fog látszani. Kézzel kell majd a kapcsolat nevét, jelszavát beállítani, és majd ki kell jelölnöd értelemszerűen a wpa-psk titkosítást is. Éééés kész.

    Ezeket a jelszavakat, neveket jegyezd fel valahova. Nem vészes, ha elfelejtődnek, csak macerás.

    Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.

Új hozzászólás Aktív témák