Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kali

    legenda

    válasz emje #25500 üzenetére

    a tl-wr1043nd router gyári 3dBi antennáinak a 8dBi értékűre történő cseréjétől nem lehet háromszoros javulást várni, jóval kisebb arányú lesz a szórás erősségének a növekedése.
    szükség esetén, az antennák ~ 4500 ft-os cseréje helyett, inkább egy 5 - 6 e ft-os tl-wa730re range extender eszközbe kellene beruházni, jelentősen többet érne, mint az antennák cseréje, és nem sokkal drágább!
    simán lehetséges, hogy összeakad a két wifi hálózat, pláne ha azonos vagy szomszédos csatornán forgalmaznak! kapcsold majd ki a wifi szórást a szolgáltatós hgw esetében, a tl-wr1043nd wifi szórása alapon - a gyári antennákkal - is erősebb!
    a két eszközt lan <-> lan kapcsolaton kell majd összekötni, a tl-wr1043nd esetében a dhcp kikapcsolandó, így a szolgáltatós hgw dhcp elvégez majd minden feladatot, a saját router esetében a wifi jelszóval levédendő, és kész!
    arra érdemes még figyelni, hogy a két eszköz elérési címe ne ütközzön, az epc3925 esetében ez 192.168.0.1, a tl-wr1043nd régebben 192.168.1.1 volt, így nincs ütközés, de mostanság a tp-link is kezd áttérni a 192.168.0.1 címre, amennyiben újabb verziós a router és/vagy a firmware, úgy azon módosítani kell majd a 192.168.0.1 címet, például 192.168.1.1 értékre!
    a router ideális helyét látatlanban nem lehet megmondani, a gyakorlati próba során látod majd - a környezeti tényezők függvényében -, hogy hol a legjobb.
    nem feleslegesen tették be az epc3925 hgw eszközt, valamilyen eszköz muszáj, és akkor már a jobbat kaptad! a beépített kis antennák miatt a wifi szórása nem valami erős, de más szempontból minden okés vele, ettől csak problémásabb szolgáltatós eszközök adottak!
    itt olvashatod a magyar nyelvű leírását; link
    alapon üresen kell hagyni a felhasználói név és jelszó mezőket, csak simán log in, és beenged az adminisztrációs felületre! amennyiben lejelszavazták - nem szokásuk! -, úgy mehet a reset, és visszaáll alapra!

Új hozzászólás Aktív témák