Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Zeki

    nagyúr

    válasz KurtCobain #11161 üzenetére

    ja...

    akkor beteszem ide , mert ugye letűnt a topiknyitóból...

    Szóval veszel egy Tescomobil sim kártyát, vagy akár Tesco mobilt is.
    Az ugye alapból tartalmaz havi 10MB internet forgalmat. Ingyen.
    Ez a lényeg. Meg hogy nincs havi előfizetési díj. 2000Ft-tal is feltölthető, és 1 évig jó.
    Vagy:
    ha valaki bevállal két mobilt vagy két kártyás telefont, akkor Telenor Praktikum +Net 300 forint, így a Telenor Klikk-kel havi 100 forint a 100 mbyte. A freevoipdeal.com már csak az ingyen vezetékes miatt érné meg, de a mobil percdíj már nem ~3Ft, hanem ~6Ft..
    Telenor Klikk: 300 forintos Praktikum +Net kártyát (most világos kék színű 20x20x0.5 cm-es fóliás csomag) keress Tesco-ban vagy benzinkutakon. Beregisztrálod Telenornál (csomagolás időpontja hátul van, 15 hónapon belül aktiválható), utána 1741-es számon Klikket megrendeled, 3 hónapig ingyen van havi 100 mbyte neted, 300 forint / 3 hónap = 100 forint / hónap és hálón belül a 300 forintot is lebeszélheted.
    3 havonta új kártyát regisztrálsz, érdemes 1 bontatlan csomagot tartalékba otthon tartani, ha lejárna az aktuális sim, ne akkor kelljen rohangálni az újért, hamar elkapkodják.
    Browsercalls ~0.5 forint / perc a mobil hívás, ~0.25 forint / perc a vezetékes. [link]
    Rebvoice-nál 1 forint az sms, T-Mobile-ra nem küldi a feladó telefonszámát, de ez egyik online sms küldőnél sem működik [link]
    A második, hogy beregisztrál az illető a freevoipdeal.com oldalra. Aktiválja a telefonszámát, és feltölti az egyenlegét. Ha USA címmel regisztrálsz (fakeusaddress.com oldalon találsz jó sok kamu usa címet), akkor nem számol 20% áfát feltöltéskor a netto értékhez. Ebben az esetben ~ 6Ft-ra jön ki egy perc másik hazai mobil hívása, és ingyenes a vezetékes. A számlázás perc alapú.
    Regisztrációnál a saját telefonszámod add meg, +36... kezdéssel!
    Az eltelefonált összeg a feltöltött egyenlegedből vonódik le.
    Az egyenleged Paypallal, vagy bankkártyával tudod feltölteni. (Talán banki átutalással is, erre nem emlékszem). Az egyenleg feltöltéséhez aktiválnod kell a telefonszámod, lehet sms-ben (T-mobilra ne, mert nem biztos hogy megkapod) és lehet kérni hogy felhívjanak, ekkor angolul bediktálnak 4 vagy 5 számot, azt kell beírni az ellenőrző mezőbe.
    Az egyenleg érvényességi ideje években mérhető. Tehát nem törlik ha nem használod, és nincs x időnként kötelező feltöltés sem.
    Most 2014 elején a browsercalls.com oldal a nyerő, érdemes ott regisztrálni a freevoipdeal helyett, mert 50fillér - igen, annyi! egy perc mobil hívás, és 25 fillér 1 perc vezetékes hívás.
    Butateló esetében: A telefon internet/wap böngészőjébe beírod a freevoipdeal.com-t, belépsz, kiválasztod a phone to phone szolgáltatást, majd lekönyvjelzőzöd/kedvencekbe/startoldalra rakod. Így később nem kell újra beloginolni, és nem kell felesleges kilobájtokat elhasználni.
    A phone to phone szolgáltatásba megadod a te telefonszámod, meg akit fel akarsz hívatni.
    Ha megvagy, katt a Call now gombra.
    A weboldal elküldi a szervernek a te számodat, meg a hívandót, a szerver felhív téged a hívandó fél számával, te felveszed, és azt hallod, hogy a szerver hívja a hívandót, vagyis kicsörög nála a te számod. Felveszi, és beszéltek.
    Mi ebben a jó?
    Az összes adatforgalom csak annyi, amíg belépsz a weboldalra a telódról, és elküldeted, hogy kit hívjon fel a szerver. Ez így a gyenge, lassú net kapcsolattal is működik, pár kilobájt az egész. Onnantól hogy visszahív a szerver, te már gsm hálózaton beszélsz a másik féllel.
    Mivel itt a rendszer kapcsol össze két mobilt, így a percdíj is duplázódik, azaz ~12Ft egy perc. Ha vezetékest hívsz fel akkor a te mobilhívásod ~6Ft/perc, meg a vezetékes ingyenes, tehát csak 6 Ft/perc neked, ha vezetékest hívsz fel. (PLUSZ AZÓTA VAN 0.039Euro KAPCSOLÁSI DÍJ IS)
    FIGYELEM, NEM MINDEN BUTATELÓBAN VAN WAP BÖNGÉSZŐ!!
    Mindez úgy módosul ha browsercalls.com regisztrációval csinálod a phone to phone-t, hogy a kapcsolási díj 0.039USD, a duplázódós mobil-mobil percdíj ~1Ft-ra jön ki.
    Okosteló esetében:
    Letöltöd a mobilevoip programot a mobilevoip.com -ról, vagy a google áruházból. Telepíted, belépsz, és használod. Akár a callbacket (ha mobilneten vagy és nem akarod fogyasztani a netes kereted), vagy ha otthon vagy és van wifid, akkor a rendes hívást (ekkor a vezetékes ingyen (utolsó 10 Euró feltöltéstől számolva 120 napig), a másik mobil meg bruttó ~6Ft. (vagy bruttó ~7Ft/perc, ha EU-s (magyar címmel) regisztrálsz).
    Browsercalls esetében ~25 fillér a vezetékes és ~50 fillér a hazai mobil.
    Nincs hűségidő, nincs kötelezően kifizetendő havidíj.
    Sok külföldi ország vezetékese és mobilja is ingyen/nagyon olcsón hívható.
    Okosteló 2:
    Vagy beállítod rajta a SIP beállításokat (android: csipsimple, Nokia: gyári SIP kliens), és használhatod akár wifin, akár 3G hálón.
    Okostelóról a hívásokhoz nem elég a Tescomobile ingyen netje!
    Adatforgalom:
    Most is néztem egy 3G-s SIP hívást a Nokiámról:
    6:11
    Küldött 1.14MB
    Fogadott 1.14MB
    ILBC kodek.
    -------
    A saját méréseim alapján a MobileVoip percenként kb. 400 kB forgalmat generál. A SIP kliensek ettől kodektől függően hol jóval többet, hol kevesebbet.
    ------------
    Kipróbáltam a Mobilevoip-ot (ezt állítólag egyik szolgáltató sem tudja korlátozni): 560 kbyte / percet (74 kbit/s) forgalmazott nálam (droidwall-lal minden tiltva kivéve a MV-t, wifi-s routerrel mértem), 100 mbyte net közel 3 órára elég, lassított nettel (max 32 kbit/s) nem tudom, hogy használható-e.
    3CxPhone, CSipSimple és Sipdroid programokat is teszteltem, GSM 13kbits és G729 8 kbits kodekekkel is 500 kbyte / perc felett forgalmazott wifi-n (router és 3g watchdog is ennyit mért), amit nem értek, mert ezekkel 200 kbyte / perc lehetne a max. Valaki le tudná ezt tesztelni, hogy mobilneten is ennyit fogyasztanak? Droidwall-lal mindent letiltani, 3G watchdog kiírja a forgalmazott mennyiséget, próba előtt lenullázni, hogy csak ezt mérje.
    ---------
    MobileVoip-nál 500-550 kbyte / percet mértem anno, 200 mbyte 6-6,5 órára, 500 mbyte 15-16,5 órára elég kb.
    Nokia E52 SIP beállítások:
    http://mobilarena.hu/tema/voip_telefonalasrol_beszelgessunk/hsz_1186-1186.html
    ehhez annyit hozzá, hogy ha AWCDMA ON, akkor felenged a 3G hálóra, és csak az ILBC kodek maradjon, a többit töröld, mert különben a T-s mobilnetre nem bírsz felmenni vele telefonálni.
    Számítógépről és tabletről is használható a freevoipdeal.com/browsercalls.com , van szoftverjük hozzá. Persze ekkor csak mi telefonálhatunk kifele, minket így nem érnek el.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák