- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
-
HyP3b0y
senior tag
válasz blakey #11410 üzenetére
Akkor az lehetséges hogy nekem a 6100-ról határozatlanra átlépve (lejárt a hűség 1 hónapja) 6190-en marad miközben új előfizetőnek 6290 lesz egy év hűséggel?
"ez a 3d olyan mint az űrverseny volt a hidegháborúban: sokba kerül, problémás, de muszáj csinálni, mert a versenytársak is csinálják" by JoeYi :)
-
MODERÁTOR
-
-
MODERÁTOR
válasz blakey #11780 üzenetére
Na igen, ezt nem értem én sem! OK, teljesen jogos elvárás, hogy működnie kellene, ha már fizetek érte, de ha valami három kattintással javítható, akkor nem idegeskedem szét az agyamat egy "apróbb hiba" miatt, hanem megoldom magam amit lehet! Arról nem is beszélve, hogy az egész egyébként is jobb így, custom dns-el, szóval eszembe sem jutna visszaállítani! Akinek meg Google fóbiája van, az találhat magának ezer más ingyenes szabadon elérhető dns szolgáltatót! De be is másolok ebből is párat, hogy akinek jelenleg nem megy a nete, az is tudjon válogatni köztük!
=> Service provider:Dnsadvantage
Dnsadvantage free dns server list:
156.154.70.1
156.154.71.1
=> Service provider:OpenDNS
OpenDNS free dns server list / IP address:
208.67.222.222
208.67.220.220
=> Service provider:Norton
Norton free dns server list / IP address:
198.153.192.1
198.153.194.1
=> Service provider: GTEI DNS (now Verizon)
Public Name server IP address:
4.2.2.1
4.2.2.2
4.2.2.3
4.2.2.4
4.2.2.5
4.2.2.6[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
válasz blakey #11780 üzenetére
Egy internetszolgáltatónál előfizetve azt gondolja az ostoba ügyfél, hogy nem kell semmivel sem törődni. Egy internetszolgáltatónál legyen már stabil dns szerver.
Vagy a mobilcégeknél is úgy megy, hogy ha pl a vodának nem megy az sms központja akkor a telenorost használják? -
-=RelakS=-
veterán
válasz blakey #11789 üzenetére
Én is geek vagyok, olvasom ezt a fórumot, megértettem, hogy mi van, beállítottam, működik.
És igen, anyám a tv beállításához is süket, nem ért hozzá. Nekem meg egy húsleves összeütésével gyűlne meg a bajom.
Amúgy meg egy tv újrahangolást meg lehet csinálni a tv leírásából, ha más nem, megnyomja az automata hangolást, és kész. Egy DNS beállítás az más tészta.
Még egyszer: ne abból indulj ki, hogy ha te értesz hozzá, akkor más is. Másnak az a dobozt, amit a júpíszí behoz, az maga az internet, gyanúsan villog, hozzá sem akar nyúlni. Ha meg telefonon utasítod, a 192.168.0.1 elé garantáltan odaírná, hogy www., mert minden internet cím így kezdődik, ez is biztosan.
Még egy hasonlat: Autód van? Ha véres a torka, meg tudod javítani, vagy szervízbe viszed? Ha szervízbe viszed, akkor miért? Tök egyszerű kicserélni egy hengerfejtömítést, csak pár csavar tartja az egészet, nem?Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
fotosjani
aktív tag
válasz blakey #11789 üzenetére
Nem ezzel van a gond.
Te, én meg még jópáran megoldják és átállítják a DNS-T, de az ügyfelek nagy része azt sem tudja mi az a DNS.
Még ez sem lenne gond szerintem.
A gond ott kezdődik hogy teljesen baleknak nézi a UPC az ügyfeleit és nem tájékoztatja a problémáról és annak megoldásáról az ügyfeleit.
Csak annyit javasolnak hogy indítsuk újra a modemet, én ennek az ügyfélbarát hozzáállásnak gratulálok rettenetesen. -
MODERÁTOR
-
fotosjani
aktív tag
válasz blakey #11806 üzenetére
Nem haragszom
De mivel nem egyszeri hibáról van szó hanem vissza térő gondról, ezért a UPC.hu főoldalán nyugodtan lehetne egy kis szösszenet a problémáról.
Mert ha nem ma akkor holnap vagy máskor odatévedne az ügyfél.
Vagy legalább a telefonos ügyfélszolgálat ne a modem újraindítását erőltetné már előrelépés lenne, szerintem.A UPC Facebook oldalán még mindig a Modemet erőltetik.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
Apaxp
senior tag
-
Apaxp
senior tag
válasz blakey #12164 üzenetére
Egy öregecske acer laptop n-es wifi kártya gigabites lan. A wifi sebességet közvetlen a router mellett mértem.
Az hogy lassú azt nem tudom megítélni mert 30-as net volt eddig a leggyorsabb amit láttam.
Az ügyfélszolgát felhívtam és ő azt mondta hogy ez a router amit adnak wifi oldalon 54Mbps-es.
Ezen elcsodálkoztam mert azért nem hiszem hogy a dual band router ilyen gyenge legyen.Másik kérdés hogy a wifi tudja mindkét sávot (2,4 és 5Ghz)egyszerre vagy csak az egyiket?
Próbáltam engedélyezni az 5Ghz-et de akkor letiltotta a 2,4-et.
Ma egyébként visszatértem a saját jól beállított tp-link routeremhez. Ezzel szépen megy a hálózatban a 3 TV, 3 szgép, tablet, mobilok, NAS.
Torrenten két fájlt szedtem le, ez 5megával jött le.Milyenek az értékek?
ezen mit értesz, mert annyira nem értek hozzá hogy tudjam mit kell nézni, mivel és hol.[ Szerkesztve ]
Samsung A52s 5g dual sim, Acer E5-573G win10+linux mint
-
pjen
félisten
válasz blakey #12281 üzenetére
Esetleg ha vesz egy DVB-C képes Blu-ray recorder-t akkor jobban járhat mivel azt ki is használja és még rögzíteni is tudna de a kártya díját nem ússza meg. mindenképp + költség a saját box használata.Szia.Ismered ezt a rendszert?Van nekem Samu BD 8300 blu ray rekorderem a hátulján ott a kártya hely,ha kérnék hozzá UPC kártyát tudnék vele felvenni,tehát nem kéne a box.
-
MODERÁTOR
-
Eliot Anders
aktív tag
válasz blakey #12547 üzenetére
A Koppány utcai tescos ügyfélszolgálaton 5000 forintot mondtak, a Mammutban 1500-at. (Ennyi amúgy az oldaluk szerint is.) Egy ismerősömnek pedig 5000-et kellett fizetni költözéskor.(Ami amúgy a harmadik emeletről a földszintre történt.)
Ezért is tettem fel a kérdést itt.
-
-
Chereiose
addikt
válasz blakey #12797 üzenetére
Azért nem a digi-től, mert nekik nincs kábele ide a XII. kerbe sajnos, ezért tőlük műholdas tv-t rendelek, már ha sikerül, szerintem a jövőhéten jönnek megpróbálni beszerelni. Ezért kell külön net, UPC-t találtam ideálisnak, ha ők tudnak ide kábelt hozni...Jó lenne egy digi HD+ 120-as fibernet
-
MODERÁTOR
-
TeeJay
félisten
válasz blakey #13143 üzenetére
inkább attól függ hol lakik területileg... egy vidéki UPC-s faluban lehet 2 darab US stream is bőségesen elég mivel egyrészt nem 120-240megás előfizetők vannak hanem főként 30 esetleg pár 60-as és azok is főként levelet olvasnak meg facebook-ot nyomják. (a tini csajok 99,9%-a csak a facebook miatt akar netet...)
ide a 2 stream ad ~54megabitet ami azért elég egyszerre sok előfizetőre.
lehet hogy egy Budapesti sűrűn lakott és gazdagabb területen 5x ennyi előfizetőre jut 4 US Stream de ott a több lóvé miatt mindenki 120-as meg van pár 240-is, ott lehet már a 4 US sem lesz elég
és akkor több node kell meg kisebb körökre kell osztani a hálózatot.
tudtommal 2013 novemberig idehaza Eger mellett ahol szüleim laknak szintén csak 3US Stream volt és most fejlesztettek és iktattak be egy negyediket is. megy is szépen most a TC modemmel egész nap a fájlcsereMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Apaxp
senior tag
válasz blakey #13302 üzenetére
Azt írtam is hogy a környékemen max 3 másik wifi jel van. A routerem nem 841-es hanem TP-link 2543ND. Az usb2-es wifi stick amit tegnap vettem TP-link WN821N.
Ezért nem értem a gyenge wifi sebességet.Mérési helyek:
1 Telekom 64/10
2 UPC 42/10 ping 26
3 speedtest 38/10 ping 18
4 datanet 36/10 ping 31[ Szerkesztve ]
Samsung A52s 5g dual sim, Acer E5-573G win10+linux mint
Új hozzászólás Aktív témák
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Villanyszerelés
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Ukrajnai háború
- BestBuy topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- PlayStation 5
- Napelem
- További aktív témák...
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest