- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ArthurShelby
addikt
válasz blakey #72816 üzenetére
Ma ránéztem, bejelentkeztem (megint 2x kellett, nem értem miért), de nincs már myprime-om. Ha rámegyek egy myprime filmre, a lejászsás gomb helyett előfizetés frissítése gomb van, ami ide irányít át.
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
polonic
félisten
válasz blakey #73115 üzenetére
Volt lehetőség, hogy kiválasztom, kérek szerelőt, nem kérek szerelőt, mindent én csinálok.
Az utóbbit választottam.
Gondoltam normálisan működi ka rendszerük ha már így megcsinálták ezt a választható opciót. És azért háborodok fel, hogy nekem kell utánajárni a dolgoknak az ő bénázásuk miatt.A pace-t, a korábbi mediaboxot meg lehet tartani? Mert abban van modem, ha jól tudom, igaz? Nem kell utp kábel neki. Míg a horizonhoz kell és azt nem is tudnám rákötni a modemre.
CB-m már van. Múltkor cserélték, mert bedöglött a jó kis Cisco modem.
[ Szerkesztve ]
-
ztsoft
őstag
válasz blakey #73183 üzenetére
Lehet a modul és a kártya szoftver verziója is befolyásolja.
(#73182) Sur1G
Eddig egy régebbi Samsung Tv-vel használtuk és azt hittem a tv hibája
Nálam van kettő régebbi is (F-es és H-s széria), mind a kettőn tökéletesek az ékezetes karakterek. A hangolásnál, szolgáltatói keresést csináltam, azaz, UPC és területi kód alapján.
Ha csak sima keresést csinálok, akkor már nem jók az ékezetes karakterek egyiken sem.Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
kezo0
addikt
válasz blakey #73213 üzenetére
Az lesz, bár tegnap személyesen jártam egy ügyfélszolgálaton, és kérdeztem, milyen feltételekkel léphetnék feljebb (Gold tévé helyett az új Premium kéne, plusz a 240-es net helyett a 300-as, minden más maradna), de csak kb. 1000 Ft-tal magasabb árat tudtak mondani, mint amennyit most fizetek... Sok van még hátra a jelenlegi hűségemből, így az ügyintéző szerint kb. februárban érdeklődjek újból, amikor már csak fél év lesz a lejáratig, és akkor esetleg már kaphatok kedvezőbb árat. Nem igazán értem a rendszert.
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
atala
addikt
válasz blakey #73208 üzenetére
Telefonon tudnak adni jobb ajánlatot.
Van egy terület függő ajánlat amit meg tudsz nézni, ha beírod a címet a UPC weblapján.
Ezen kívül lehet még alkudni.
Én egy hónapja hívta őket, hogy szeretnék majd szerződni egy hónap múlva. Akkor a weboldalas 7600-as árból még engedett volna az ügyintéző 2100 Ft-ot. Nem rendeltem meg, mert még sok volt a hűség a T-nél.
Egy hete felhívtam őket, és megint csak a 7600 Ft-ot ajánlották, hiába mondtam, hogy ennél már kaptam jobbat.
Rá két napra megint hívtam őket, és az az ügyintéző már megadta az 5500-as árat.
Szerintem van nekik egy ár sáv, amit jutalékként megkapnak, és abból tudnak engedni, de akkor annyival kevesebbet kapnak. Erre nem mindenki hajlandó. De ez csak az én elméletem. -
ztsoft
őstag
válasz blakey #73208 üzenetére
Én is kaptam levelet, amit ajánlottak, HAPPY HOME 500 Premium, 8299 Ft havidíjjal. A csomag tartalma is érdekes.
* 500 Mbit/s internet és Connect Box wifimodem
* Prémium wifiélmény a Wifi Power Pack rendszer segítségével
* Határtalan szórakozás 115 digitális és 33 HD csatornával
* Kiegészítő TV szolgáltatások: Műsorvisszanéző, Horizon Go, MyPrime
* Díjmentes hívások - hálózaton belülEnnyire gyenge a Wi-Fi a Connect Box-ban, vagy ennyire nem fogy a Wifi Power Pack. Mivel két CI kártyám van, így a "Kiegészítő TV szolgáltatások" kieset.
Még ami furcsa számomra a levélben, van egy szöveg (kép), "Jelentkezz be a upc.hu-n, és nézd meg az ajánlatot", ami a "http://lgclick.email-domain.com/t/..."-ra mutat, miért kell itt is 3. felet bevonni?
Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
ztsoft
őstag
válasz blakey #73249 üzenetére
Engem sem hozott lázba, már hívtak is, akkor alacsonyabb árak voltak, de azt is elutasítottam. Minden áron az 500-as netet nyomják.
Jelenleg 6083 Ft-ot fizetek, Gold TV HD-vel 2 kártyán, 120-as net, alap telefon, ePack kedvezménnyel. Van még időm jövő március 20-ig kiharcolni számomra elfogadható csomagot, árat.
Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
woodworm
veterán
válasz blakey #73361 üzenetére
Nálam a szerelő működő rendszert adott át. Frissült a CB, új fw, új profil.
Mondjuk azt meg lehet nézni, hogy melyik fw és profil van most rajta, a Haladó beállítások - Eszközök -
Hálózat állapota - Konfiguráció, ill. Admin beállítások - Információ lapon.[ Szerkesztve ]
-
atala
addikt
válasz blakey #73410 üzenetére
Nem modem módban van. Úgy hagytam, ahogy beüzemelték, csak a jelszavak lettek megváltoztatva.
zolee001: Az a baj, hogy minden egyes modem újrainduláskor, a Horizon box elfelejti a műsor újságot. Emiatt a visszanéző sem működik. Teljesen újra kell indítani a boxot is, hogy működjön.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz blakey #73461 üzenetére
Azért annyira nem kell félni a CB-től, mint minden eszköz esetében, itt is vannak konkrétan sz@r példányok de ha van saját routered és a CB-vel sincs gond akkor modem módban teszi a dolgát, nálam lassan 2 hónapja megállás nélkül.
Elolvastad Watercolour cikkét a témában, ami az összefoglalóban is benne van?
Attól, hogy modem módban használod, az adott problémák még ott vannak, max. nem tűnnek fel neked...
A hollandoknál is CB van, pedig ott már Vodafone a tulaj (ha nem tévedek)
A VodafoneZiggo esetében 50-50%-os tulaj a Liberty Media (akié a UPC még) és a Vodafone (aki a UPC-t meg akarja venni). Szóval ott érthető, hogy a ConnectBox marad, hiszen a Liberty Media az, aki anyaszervezetként ezt rendelte.
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
félisten
válasz blakey #73465 üzenetére
Volt "szerencsém" ismerősnél küzdeni vele, mert panaszkodott a gyerek, hogy hát battlefieldben valami nem megy rendesen neki amióta rájuk tukmálták az 500Mbit/s netet a CB-vel együtt. Megpróbáltunk mindent, modem móddal és a nélkül, közvetlenül és router közbeiktatásával, eljött aztán hozzám a laptopjával (nálam TC7200 van), kipróbálta a játékot, majd azt mondta, hogy itt nem tapasztal gondot. Én meg széttettem a kezem, annyit tudunk tenni, hogy megkérjük az ügyfélszolgálatot, hogy 500-as net lemond, és aztán a technikust még meg kellett kérni, hogy rakjon vissza egy modemet oda (Cisco lett amúgy odarakva, azzal sincs gondjuk). Azok a bizonyos mikrolagok pedig ennek örömére eltűntek...
Watercolour cikke is arról szól, hogy az egyorrú felhasználó, aki facebookozik meg youtubeozik, nem nagyon tűnik fel a probléma, noha valójában a probléma ott is fentáll, mert tizedmásodperces csomagkéslekedések vannak. Tehát amikor böngészel, akkor azok a tizedmásodperces lagok ugyanúgy jelentkeznek...
Az, hogy egy eszköznek mikori frissítésű a rendszere, nem feltétlenül mérvadó - a CB-é hiába frissült, ha az UDP DoS probléma a jelek szerint a mai napig nincs megoldva, és lehet sose lesz. De legalább a UPC is mély kussban van róla, tehát a felhasználók biztonságban érzik magukat, mert hát akkor nem lehet baj. Igaz?
Szóval simán lehet (sőt én erősen valószínűsítem), hogy a 2013 decemberi frissítésű Cisco valójában jóval biztonságosabb, mint a legfrissebb firmware és softwaret futtató CB.Azzal is tisztában vagyok, hogy más hálózati eszközöknél is vannak gondok, de ez még nem mentség a CB problémáira. Ami ráadásul mint tudjuk valójában egy fillérb@szás eset, mert az Intel (TI) Puma chipset probléma, amit az Intel fillérekért szórt ki.
Ha neked nincs problémád a CB-vel, használd egészséggel. Reméljük tényleg nem lesz vele soha gondod.
Én ahhoz már túl sok problémával találkoztam ilyen téren (zombi router, amely folyamatosan kifelé menő adatforgalmat generált (gondolom DDoS támadáshoz használták jó emberek); ransomware, ami tippre az filléres kínai IP kamerán keresztül juthatott be, stb.), hogy önként és dalolva bevállaljak egy olyan kábelmodem-router típust, amelynek ismert biztonsági problémái vannak, és a gyártó / üzemeltető mély kussban van róla...
@Pjen: Ha megértetted volna, milyen problémáról írt Watercolour, akkor nem írnád, hogy nálad működik...
Peace...
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz blakey #73470 üzenetére
csakhogy én dolgozom és több 10-100GB-ot mozgatok naponta, VPN kapcsolattal is, nincs hiba, 37 napja hibátlanul dolgozik modem módban és nem érzek semmilyen adatvesztést, csökkenést, stb.
Akkor még egyszer megpróbálokozom, hogy rávezesselek: a Watercolour által tökéletesen érthetően leírt problémák közül melyik az, amelyik szerinted így élből adatvesztést, csökkenést kéne okozzon számodra?
A jelek szerint még mindig nem értetted meg, mi a probléma a CB-vel, amit Watercolour leírt, forrásokkal alátámasztott, plusz jól le van dokumentálva magyarul és angolul is.
Ne a mundér becsületét próbáld meg védeni, hanem értelmezd amit leírtam, és amire hivatkozok...
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz blakey #73474 üzenetére
Védi a f…m, csak ne írj annyira negatív dolgot olyanról amit nem használtál több hétig, hónapig. Tudom, hogy van akinek naponta többször újraindul, és? Attól én még leírhatom, hogy nálam 1X sem.
Tehát szerinted ne írjak arról, hogy a ConnectBox egy jól dokumentált UDP DoS sebezhetőséggel bír, mert nem használtam a hetekig, hónapokig?
Gratulálok...
[ Szerkesztve ]
-
Watercolour
aktív tag
válasz blakey #73479 üzenetére
A probléma az, hogy a jól dokumentált, bizonyított, forrásokkal és tesztekkel alátámasztott méréseket és teszteket te annyival próbálod semmissé tenni, hogy nálad jó (anekdotikusan érvelsz, mely alapvető érvelési hiba), és egyúttal át is hárítod a bizonyítási kényszert a vitapartneredre, aki ám már bizonyította igazát, de te a bizonyítékot szimplán figyelmen kívül hagyod.
-
Watercolour
aktív tag
-
félisten
-
vg
addikt
válasz blakey #73497 üzenetére
Ebben az a gáz, hogy az informatika nem a szakmád. Azaz alapvetően azt sem tudod miként működik, de szerinted minden rendben. Gondolom te még az orvosodnak se hiszel, mert éppen nem fáj, és te nála is jobban tudod. Nincs baj ezzel a felfogással, de amikor valódi szakemberek tesztekkel, komoly szakértelemmel levezetik neked mi a probléma, és te nem hiszed el, mert eleve nem is érted, az már baj.
[ Szerkesztve ]
-
woros
őstag
válasz blakey #73514 üzenetére
Felhívtam őket, hogy azonnal aktiválják vissza a Ubee-t, de persze ment a vakítás, hogy ez lehetetlen, mert aki egyszer váltott Connect Box-ra annak nem engedi a rendszer stb. stb.... na addig vergődtem velük, hogy érdekes módon ez a lehetetlennek tűnő feladat hirtelen megoldható volt.
-
törölt tag
válasz blakey #73540 üzenetére
Természetesen céges email, multi cég.
Így van, mint kimenő, mint bejövő email-ek időnként olyan 3-4 órás késéssel.
Céges alkalmazásokhoz való csatlakozás is sok esetben nem valósult meg. Ilyenkor telefon kolléga, neki működik. Tehát a probléma házon belül.
Már rutinosak vagyunk, ha ezt tapasztaljuk, Box kikapcsol, és átkötjük magunkat egy másik internet előfizetésre. És ott minden működik. probléma mentesen.
Csak akkor minek fizetünk érte, ez az előfizetés kifejezetten erre a célra van.
Kicsit gáz, hogy amit a család használ, szinte napi szinten, ott meg minden megy, probléma mentesen.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz blakey #73542 üzenetére
Nem az előfizetést mi biztosítjuk, magunknak. Azzal a céllal van több előfizetésünk, hogy a Home-Office az teljesen külön legyen a család eszközeitől, internetes tevékenységtől. Tudom kicsit luxus, és sok esetben a Cégek szokták ezt biztosítani. De itt most nem erről van szó. Közönséges lakossági előfizetés, Connet-Box-al.
A lényege, bármi van, ne az legyen, hogy azért lett ....a céges eszköz, mert a családi eszközök megfertőzték, stb... Így ezt elkerülve, inkább bevállaltuk ezt az előfizetést. De már nem sokáig, ahogy le telt a hűség, más megoldást keresünk. Mert ez nagyon gáz. -
ArthurShelby
addikt
válasz blakey #73557 üzenetére
Mi alapján mondod stabilabbnak a CB-t modemértékekben?
Ez ott tud kijönni, ha a modemértékek határon vannak (pl az 50-es feltöltésit még a cisco tolerálja, míg nálam a CB emiatt újraindult). De nálad tudomásom szerint nem így van, így mindkettő stabil modem módban (csak az egyik sebezhető).Pjen a wifi miatt szereti a CB-t, de most te a modemértékekre válaszoltál.
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
törölt tag
válasz blakey #73563 üzenetére
Az a helyzet hogy ezzel se vagyunk kisegítve. A probléma az megvan, nem légből kapott. Elfogadható megoldást a szolgáltató eddig nem tudott adni. Innentől kezdve, meg nincs is nagyon miről beszélni, mint megoldási lehetőség, lehetőségek. Mert ezt csak ők tudják megoldani. Nekik van meg hozzá a megfelelő technológia, a centralizált felügyelet stb... Kicsit vissza kanyarodva,a Connect-Boxal, akkor biztonságos, és nincs vele probléma, amikor az nincs bekapcsolva. Vicces, de ez van.
-
ArthurShelby
addikt
válasz blakey #73562 üzenetére
"50-es érték esetében bizony nálam újraindult a Cisco, pont, hogy az epc3925 ezt nem szereti, erről sokat lehet itt olvasni is."
Nem szeretném a tg-t belekeverni, mert ő nagyon okosan kimaradt ebből a vitából, de ez itt tény, hogy a cisco jobban tolerálja a rosszabb modem értékeket, amit írtál, szerintem meg nem igaz, nekem nem ez a tapasztalatom.[link]A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
bounty123
őstag
válasz blakey #73571 üzenetére
Igen, műsorfüzetként az egész jó, sőt maga a Horizon GO jól használhatónak tűnik. A digis időszak alatt jól megszokott saját box-om felvételi funkcióját viszont így kb. lehetetlen használni. Ami amúgy nem zavarna annyira, ha a 7 napos visszanézés (és maga a Horizon Box) normálisan működne, de nagyon nem teszi.
-
bounty123
őstag
-
ArthurShelby
addikt
válasz blakey #73568 üzenetére
Nem neveztelek hazugnak, de a kedvedért végignéztem az összes hozzászólásod a topikban, és nem találtam olyat, ahol nálad 50-es vagy afelett lenne az adási.
Ellenben a 3925 a mai napig az ajánlottak között van, annyi, hogy a többihez képest (3212, 3208) a letöltési értékeket 10felett nem szereti (bár te erre is rácáfoltál).A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
ArthurShelby
addikt
válasz blakey #73578 üzenetére
Nem akartam ilyen keményen fogalmazni, de ha kötöd az ebet a karóhoz...
Továbbra sem mutattál olyan hozzászólást, ahol egy 3925-ös (de tőlem lehet más cisco is) 50-nél akadt (ugyanis nálad elvileg ez volt). Én végig néztem a hozzászólásaid, ilyet nem találtam.[ Szerkesztve ]
-
Armahun
addikt
válasz blakey #73606 üzenetére
Újra indítás után ez is jó pár óráig.
Gyanús, hogy a box nem az igazi. 2 hete az internet is gyengélkedett.
Megnyitottam volna egy lapot de csak pörgött az ikon a böngészőben, majd időtúllépés hibával megszakadt a kapcsolat.
A szerelő betett egy plusz szűrőt a modem elé, most valamivel jobb, de néha még mindig megakad.
Mobilon sokszor online játékok nem mennek csatlakozási hibára hivatkozva, ha átváltok mobil internetre minden jól fut.
500-as netból általában 130 max 200 ami megvan.[ Szerkesztve ]
Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.
Új hozzászólás Aktív témák
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Autós topik
- Jövedelem
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- BestBuy topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest