TP-Link WR1043ND router topik
Első hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
Mobilarena témák
PROHARDVER! témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
Téma összefoglaló
- Utoljára frissítve: 2013-04-25 19:24:54

Mobilarena
mákostészta!
(újonc)
nfs-el kapcsolatban tudnátok kicsit segíteni
wiki.openwrt.org alapján próbálkozom
- felraktam az nfs-kernel-server csomagot
- system/startup alatt elindítottam: portmap, nfsd
van egy ilyen pont a leírásban:
In your firewall (or see netfilter) open port 111 tcp and udp, and 3277-32780 tcp and udp from your LAN. Following example may not work for you (set the right interface -i ):
$IPT -A INPUT -j ACCEPT -i eth0.1 -s $NET_LAN -p tcp --dport 111 #--------- portmap
$IPT -A INPUT -j ACCEPT -i eth0.1 -s $NET_LAN -p udp --dport 111 #--------- portmap
$IPT -A INPUT -j ACCEPT -i eth0.1 -s $NET_LAN -p tcp --dport 32777:32780 #- nfsd
$IPT -A INPUT -j ACCEPT -i eth0.1 -s $NET_LAN -p udp --dport 32777:32780 #- nfsd
ezt hogyan kéne megetetnem az openwrt-vel, és hogyan kell módosítani hogy varagalex firmjére passzoljon? az eth0.1-et "br-lan" -ra kellene javítani?
természetesen az /mnt -t szeretném elérni egy wdtv-ről (b-rad), filmezés miatt. ami: 192.168.1.100
/etc/exports -tartalma így ok?
/mnt 192.168.1.100 (ro,all_squash,insecure,sync) -> nem tudom milyen opciók kellenének
remélem nem voltam túl sok
köszi!

Mr.Skynet
(senior tag)
Sziasztok!
Egy viszonylag egyszerű kérdésem lenne, mennyit tud "ideális" körülmények között ez a router, wifi sebességben maximum, UTP-WIFI között N-es módban, összesen 1db eszközzel. (légyszi ne linkeljetek be 300Mbit wikipédiás dolgokat az "ideális" eset miatt
)
A problémám (már ha annak nevezhető), hogy elvileg a wifi a szűk keresztmetszet, csak azt nem tudom eldönteni, hogy a router vagy a wlan kártyám feszegeti a határait.
Openwrt-vel próbálkoztam míg usb-ről torrenteztem, de igazából negyed év alatt sem tudtam megszeretni, főként azért mert a wifi mondjuk úgy, hogy kritikán alul teljesített a gyári FW-hez képest. Szóval a remek wifi-ért inkább feláldoztam az usb-ről torrentezést. Tehát a legújabb gyári FW-vel gondolkodjunk pls.
95-105Mbit közt van a maximum utp-wifi közt de nem tudom eldönteni, hogy a notimban ez a csúzli Atheros AR9285 150Mbit kártya tud ennyit vagy a router-nek itt a vége. Sajnos nincs kivel-mivel tesztelni, feleslegesen viszont nem szeretnék venni egy 300Mbit kártyát 
Ebben segítsetek lécci:
Alaphelyzet:
Médialejátszóval akartam egy filmet nézni hálózaton keresztül. A hálózatra egy laptop van beállítva WiFi-vel. A lejátszó látja a megosztott könyvtárat, a filmet indítja (nagy bitrátájú MKV). Itt jön a gubanc. Nem tudja megfelelő sebességgel vinni, valamiért nincs meg a megfelelő sávszél (a laptop Wifi-je 11n-es)
vargalex 1.01-es firm:
Minden alapon, csak a WifI van belőve. Akad a lejátszás, illetve a szoftverbázisról egy 2 gb-s akármi max. sebességgel jön (10mb/s). (Max sebességű letöltésnél a LuCi elérhetetlen!)
Eredeti firm vissza:
Minden alapon, csak a WifI van belőve. A lejátszás tökéletes, az szoftverbázisról egy 2 gb-s akármi max. sebességgel jön (10mb/s). (ez akár együtt is tökéletes)
Mi lehet a hiba?
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésekkel, kérlek, NE privátban keress, használd a fórumot, ott segítek, ha tudok! Ha ilyen témájú PM-re nem kapsz választ, az nem véletlen van!

feel2006
(lelkes újonc)

Keresztapper
(fanatikus tag)
Csak szőrmentén kapcsolódik a topichoz, de tud valaki valamit a transmission új verziója vs. transdroid probléma megoldásáról? Van ebben valami fejlemény?

hati
(őstag)
Esetleg ez? Android patch for libtransmission

prince6
(újonc)
Sziasztok!
AFS megosztást szeretnék működésre bírni az SMB mellett. Próbáltam a vargalex firware-re netatalk csomagot telepíteni, de nem sikerült.
Van valakinek ezzel tapasztalata?
Köszi

Integra
(Jómunkásember)
valami központi szervizbe kell vissza vinnem cserére a routert vagy ahol vettem? computer oázisban vettem ezt a "remekművet" 
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
Nem tudjátok mitől lehet, hogy a router Wifin keresztül a notimra rendesen adja a UPC-s netet: szépen jön 50/5-Mbittel speedtest szerint is, viszont az androidos Motorola Defy telómra csak ~270kbit/1Mbit-et ad. A routert bgn mixed mdra állítottam. Az az érdekes hogy másik 54Mbps-es routerről viszont a telefon is gyorsabb.. Szerintetek?!
[ Szerkesztve ]
Ölni tudnék egy Béke-Nóbel díjért!

Intruder2k5
(PH! félisten)
Ahol vetted... Az tökéletesen megfelel!
::::::::::::::::::::::::::::::: ASUS RT-N66U & Tomato Firmware :::::::::::::::::::::::::::::::: ::::::::::::::::::::::::: http://users.atw.hu/asusrouterforum/index.php :::::::::::::::::::::::::
légyszi súgj már egy kicsit:
ha le akarok fordítani egy openwrt-s routerre egy programot, akkor azt hogy kell?
letöltöm az openwrt-t az svn-ből, ettől függetlenül önállóan faragok hozzá cross-gcc-t mipsbe-re, meg binutilst? vagy van valahol letölthető toolchain?
a PH! kedvenc ISP-trollja (C) Tyberius | http://itcafe.hu/tema/a_nagy_openwrt_topic/friss.html

hati
(őstag)
[ Szerkesztve ]
(#18312) hati , (#18313) vargalex köszi
a PH! kedvenc ISP-trollja (C) Tyberius | http://itcafe.hu/tema/a_nagy_openwrt_topic/friss.html

Integra
(Jómunkásember)
viszem vissza, aztán ha eldurran az agyam veszek egy e4200-t vagy egy asus-t. vicces, de kb 2 hetes idővel fogják átvenni 
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

PonPon
(senior tag)
ha ugyanazon a lan-on vannak az eszközök akkor gondolom nem kell a tűzfalat piszkálni, vagy tévedek?
Hi!
Ahogy PonPon is írta, ha LAN-ról használod, nem kellenek a szabályok.
Abban nem vagyok biztos, hogy a /etc/exports-ban az IP és a zárójel között lehet-e space.
Nálam ilyen bejegyzés van:
/mnt/Torrent/Downloads/ 192.168.1.0/24(rw,insecure,all_squash,anonuid=0,anongid=0)
Igaz, ezzel azt érem el, hogy írható is lesz és az anonym kapcsolat root-al fog menni.
Alex

gr8tjoey
(lelkes újonc)
Alex,
Kerestem itt a fórumban, de nem találtam: lehet a routeren kaid-t futtatni?
Itt egy leírás, hogy kell dd-wrt-ben indítani, tehát a csomag talán létezik is hozzá
http://href.hu/x/gg0t
EIK
[ Szerkesztve ]
------((-----))------
Hi!
Csomag nem létezik, de forrásból szerintem fordítható. A leírásban valóban van szó DD-Wrt-ről, de egy Linksys WRT54G kapcsán. Ami MIPS little endian. Míg a TP-Link TL-WR1043ND MIPS big endian. Azaz binárisan nem kompatibilisek, tehát ugyan az a verzió nem fog futni.
Alex

Hakkuuuh
(tag)
Sziasztok!
Már egy ideje megvan a router és sikerült is beállítanom egy csomó dolgot:
- QOS
- DynDNS
- Printer server
- USB HDD (ntfs)
- NTP
- FTP
- TORRENT
amik működnek / tek is szépen, de lenne még ötletem mire lehetne használni a routert, csak éppen a tárterület fogyott el
. Adott a lehetőség hogy külső tárterületre tegyem a programokat ez lenne egy memóriakártya. Az FTP és a torrent USB vinyón futna.
Kérdések:
- hol érdemes a SWAP partíciót létrehozni?
- hogyan lehet azt beállítani hogy a memóriakártya mondjuk, mindig az sda1 legyen a külső vinyó pedig az adb1
Az openWRT-m: Backfire 10.03.1 RC5 (de gondolom felmegyek RC6-ra amint a szükséges infókat összeszedtem 
Köszi a helpet!
[ Szerkesztve ]
Hardcore4Life
Nem tudjátok mitől lehet, hogy a route keresztül a notimra rendesen adja a UPC-szépen jön 50/5-Mbittel speedtest sze viszont az androidos Motorola Defy telóm ~270kbit/1Mbit-et ad. A routert bgn mixe állítottam. Az az érdekes hogy másik 54M routerről viszont a telefon is gyo Szerintetek?!
Ölni tudnék egy Béke-Nóbel díjért!
Hi!
Swap-ot én mindenképpen vinyóra tenném.
Azt, hogy mindig sda legyen nem lehet garantálni. Viszont át tudsz állni a label alapú mountolásra (/etc/config/fstab-ban beállítható).
[ Szerkesztve ]
Alex

gr8tjoey
(lelkes újonc)
Lenne kedved egy ilyennek nekiállni?
Mi itt a motiváció a fórumon? Sör? Virtuális sör? Zöld tea? Rombusz fotók? 
A régi routerem DD-WRT-s, és azzal próbáltam összelőni az xbox-ot, de nem sikerült. Csodás lenne, ha menne vargalex fw alatt 
------((-----))------
Hi
Azt tudom ígérni, hogy valamikor a jövő héten ránézek. Én semmi ilyesmiért nem várok honoráriumot, úgyhogy motivációra nincs szükség. Csak időből kellene egy kicsit több. 
Alex

Tamy
(fanatikus tag)
Valaki aki jártas egy kicsit a programozásban ránézhetne erre, hogy hol a hiba benne. Esetleg más ötletet is szívesen fogadok a megvalósításra.
Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.
nem tudom, hogy bridge interfészen megy-e a tc, inkább rakd fel a fizikai interfészekre megfelelő irányban kétszer ugyanazt.

Tamy
(fanatikus tag)
Köszönöm, hogy segíteni próbálsz, a br-lan helyére beírtam az eth0.2-t, de így is ugyanazt a hibaüzenet dobja ki, ha újraindítom a scriptet:
Restarting bandwidth shaping: RTNETLINK answers: Invalid argument
RTNETLINK answers: No such file or directory
We have an error talking to the kernel
done
Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.

nimfas
(senior tag)
Szia!
Ha rádszakad az idő, segítesz a script ügyben? 
De csak ha annyi időd lesz, mintha a templomóra dőlne rád 
Üdv. G. :-)
melyik sornál?
nem ismerem fejből az ash-t, a bashban set -x -szel be lehet kapcsolni a nyomkövetést.

Tamy
(fanatikus tag)
Hogyhogy melyik sornál? Ezt most nem értem. A bash-ot feltelepítettem, de a set-x-el hibaüzenetet ad (No such file or directory), nélküle meg ugyanaz a hibaüzenet, mint az előbb.Pontosan hogy adjam ki ez a parancsot?
A #! /bin/sh sort ki kell cserélni #! /bin/bash-ra
majd következő sorba beírni: set -x
Itt a helyi Troll is?! ![;]](/dl/s/v1.gif)
Weblapom http://goo.gl/q0VKN || Linkkatalógusom http://goo.gl/91Qs4

Tamy
(fanatikus tag)
Ezt válaszolja:
root@OpenWrt:~# /etc/init.d/limit restart
+ insmod cls_fw
+ insmod cls_u32
+ insmod sch_htb
+ insmod sch_sfq
+ insmod sch_ingress
+ DEV=eth1
+ LIMIT_IPS=192.168.2.100
+ LIMIT_DOWN=200
+ LIMIT_DOWN_BURST=400
+ LIMIT_UP=400
+ case "$1" in
+ echo -n 'Restarting bandwidth shaping: '
Restarting bandwidth shaping: + restart
+ stop
+ tc qdisc del dev eth1 root
+ iptables -F -t mangle
+ sleep 1
+ start
+ tc qdisc del dev eth1 root handle 77:
RTNETLINK answers: Invalid argument
+ tc qdisc add dev eth1 root handle 77: htb
+ tc class add dev eth1 parent 77: classid 77:1 htb rate 20000kbit
+ tc class add dev eth1 parent 77:1 classid 77:10 htb rate 200kbit ceil 400kbit prio 2
+ tc qdisc add dev eth1 parent 77:10 handle 78: sfq perturb 10
+ tc qdisc add dev eth1 ingress
RTNETLINK answers: File exists
+ tc filter add dev eth1 parent 77: protocol ip prio 2 handle 80 fw flowid 77:10
+ tc filter add dev eth1 parent ffff: protocol ip prio 1 handle 79 fw police rate 400kbit mtu 6k burst 6k drop
RTNETLINK answers: No such file or directory
We have an error talking to the kernel
+ for ip in '$LIMIT_IPS'
+ iptables -t mangle -I PREROUTING -s 192.168.2.100 -j MARK --set-mark 79
+ iptables -t mangle -I POSTROUTING -d 192.168.2.100 -j MARK --set-mark 80
+ echo done
done
+ exit 0

itg
(újonc)
Üdv,
Néhány napja vettem egy ilyen kütyüt és gondoltam felrakom én is az openwrt 1.8-as hw. verzióhoz tartozó kiadását.
A remek leírásoknak megfelelően, mindössze két dolog okozott meglepetést:
1) alapból én nem a 192.168.x.x kiosztást használom és firmware frissítés után, kellett vagy 5 perc mire leesett, hogy a firmware nem veszi át a beállított dolgokat, mint pl. nslu2-nél.
2) nem is tudtam, hogy ntfs-re is lehet swap file-t létrehozni.
szóval köszönöm a segítséget!

Intruder2k5
(PH! félisten)
Ehhez persze kellene egy "opkg install bash" is, ha jól sejtem...
Vagy tévedek?
::::::::::::::::::::::::::::::: ASUS RT-N66U & Tomato Firmware :::::::::::::::::::::::::::::::: ::::::::::::::::::::::::: http://users.atw.hu/asusrouterforum/index.php :::::::::::::::::::::::::
szerencsére ezt a problémát öntevékenyen megoldotta 

Intruder2k5
(PH! félisten)
Igen, miután megírtam a hsz-t már láttam! Csak közben Barátok közt-öt néztem, meg egyebek, és nem láttam a folytatást, mert nem frissítettem az oldalt... 
az a baj, mályiban jártam (értsd: téglagyár
) ha azt megoldottam, előveszem a 1043-amat és majd megnézem, hogy mit kavar az a script...

gr8tjoey
(lelkes újonc)

sziada5925
(fanatikus tag)
Sziasztok!
A gépről másolnék adatot hálózati meghajtóra. A routeren Openwrt van, a külső HDD pedig ext4 fájlrendszerű. 600kB/s sebesség a csúcs. Az olvasás gyorsabb, 10MB/s felett van. Mitől lehet az írás ennyire lassú?

Hakkuuuh
(tag)
Sziasztok.
Miután beállítottam sokmindent (memóriakártyára telepítés, USB HDD swappal, tárhellyel, sok szolgáltatás), de az FTP-vel elhasaltam kicsit.
Alap telepítéssel és konfiggal root-al be tudok lépni és tudom használni, de ha szeretnék usereket és a jogaikat definiálni akkor nem tudok másolni az FTP-re.
Konfigom:
/etc/vsftp.conf (attrib: 644)
anonymous_enable=no
dirmessage_enable=yes
download_enable=no
dirlist_enable=no
hide_ids=yes
syslog_enable=yes
local_enable=yes
local_umask=022
chmod_enable=no
chroot_local_user=yes
check_shell=no
user_config_dir=/etc/vsftpd_users
log_ftp_protocol=no
listen=yes
listen_port=21
background=yes
max_clients=0
max_per_ip=0
idle_session_timeout=300
use_sendfile=no
anon_max_rate=0
local_max_rate=102400
/etc/vsftpd_users/ -ben az userek és a beállításuk (attrib: 755):
dirlist_enable=yes
download_enable=yes
write_enable=yes
passwd-ben (attrib: 644):
USER:********/:1001:1001
SER:/mnt/hdd:/bin/false
Esetleg lehet hogy valaminek az attributuma nem stimmel?
Köszi
Hardcore4Life
Hi!
A /overlay-on van hely? És az az önmagában álló cfg213837 redirect mi lenne?
Alex
A /mnt/hdd-re adj az other users-nek írási jogot:
chmod -R o+w /mnt/hdd
Alex
FTP-n és Samba-n is próbáltad? Esetleg nem fut közben más is? Próbáld meg, hogy az egyéb szolgáltatásokat leállítod (transmission, stb.). Mik a mount opciók? Router terhelés (load) másolás mekkora?
[ Szerkesztve ]
Alex

Hakkuuuh
(tag)
Aucs, ez nekem i fájt
! Köszi, az volt a baj.
Hardcore4Life

gr8tjoey
(lelkes újonc)
Szia,
overlayfs:/overlay/
40.00 KB / 832.00 KB
95% (792.00 KB)
Az üresen álló fw szabályt azért csináltam, mert a korábbi port forwardom csak így működik :S
Vagy akkor hogy kéne egy szimpla port forwardot megcsinálni? Ez eddig nem fogott ki rajtam
------((-----))------
Mi az, hogy csak így működik a korábbi forward-od???
Alex

sziada5925
(fanatikus tag)
Sambán próbáltam, FTP-t nem használok. A Transmission-t leállítottam közben természetesen. A többi kérdésre csak este tudok választ adni.

gr8tjoey
(lelkes újonc)
Szia,
Csináltam egy redirection-t:
RDP XP-re TCP+UDP wan:0.0.0.0/0:* Device:0.0.0.0/0:4090 lan:192.168.1.113:3389 DNAT
Ez így nem működött, nem értem el a hostot RDP-vel a 4090-es porton.
Hozzáadtam egy fw rule-t:
RDP XP-re IPv4 and IPv6 TCP+UDP wan:0.0.0.0/0:4090 Device:192.168.1.113:3389 ACCEPT
Ezután működik.
------((-----))------