Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • justaview

    őstag

    Sziasztok. Sokat gondolkoztam azon, hogy egy ilyen hosszú bejegyzést ide tegyek-e, de miután úgy érzem, többen kínlódnak hasonló gondokkal, talán hasznos lehet, ha megosztom a tapasztalataimat. Íme...

    VAIO clean install

    Pár napja sikerült egy tökéletesen működő clean install-t létrehoznom a VAIO F21Z1E gépemen. Ennek végeredménye: A rendszer 29GB-ot foglal 70GB helyett. Fülelni kell, hogy a ventilátort meghalljam (eddig fütyült rendesen), emellett a gép teljesen hűvös. Gyorsan, dinamikusan reagál a kattintásaimra, és végre úgy érzem, én irányítom a gépet, és nem a Sony millió, háttérben futó kis programja.

    Gondoltam megosztom egy tiszta VAIO gép létrehozásának mikéntjét másokkal is. Az persze előfordulhat, hogy ez csak egy konkrét típuson működik, de talán jó lehet ez a lista másoknak is, kiindulási alapnak.

    Tehát letöltöttem az összes drivert és programot a sony.hu support-ról, és ráírtam egy lemezre, majd a következőket tettem az alábbi sorrendben:

    0 - Windows Home Premium 64bit telepítése (Ehhez kell egy ilyen Win7 lemez, de elég kölcsön is, mert a VAIO-ra ragasztott termék kódot a Microsoft elfogadja a regisztráláshoz.)
    A HDD recovery részét nem illik letörölni telepítés közben, ha még vissza akarjuk állítani valaha az eredeti, gyári állapotot. Biztonsági okokból ezért érdemes DVD-kre kiíratni ezt telepítés megkezdése előtt -- Sony beépített programja segít ebben.
    1 - Chipset Driver telepítése, aztán reboot
    2 - SATA Driver telepítése, aztán reboot, aztán megint reboot
    3 - Ethernet Driver telepítése, aztán Eszközkezelő >> Ethernet driver frissítése: driver keresés a C: drive-on, a végén reboot
    4 - Wireless LAN Driver telepítése, aztán reboot aztán Eszközkezelő >> Halozati Vezerlo driver frissítése: driver keresés a C: drive-on, a végén reboot
    5 - Bluetooth Driver telepítése, aztán reboot
    6 - Memory Card Reader Writer Driver SD telepítése, aztán reboot aztán Eszközkezelő >> SD (kék Ikon) frissítése: driver keresés a C: drive-on, a végén reboot
    7 - Memory Stick Drivertelepítése, aztán reboot aztán Eszközkezelő >> Alapvető rendszereszköz frissítése: driver keresés a C: drive-on, a végén reboot (ez sajnos gépenként változó lehet, hogy az alapvető rendszereszközre, vagy valami másra kell "rátenni", én úgy kísérleteztem ki)
    9 - Memory Card Reader Writer Driver SD CPRM telepítése, telepítési hibát jelez a win7, ezért normál beállításokkal kérem az újra telepítését, aztán reboot
    10 - ME Driver_INDMEI telepítése, aztán reboot
    11 - USB 3.0 Driver telepítése, aztán reboot
    12 - Touchpad Driver telepítése, aztán reboot
    13 - Audio Driver telepítése, aztán reboot
    14 - Audio Driver Registry Patch telepítése, aztán reboot
    15 - Nvidia driver telepítése (internetről a legfrissebb drivert letöltve és nem tiszta frissitést kérve), aztán reboot
    16 - Windows frissitése (minden frissítés telepítése)
    17 - Sony Shared Library telepítése, telepítési hibát jelez a win7, nem baj akkor is reboot
    18 - Sony Notebook Utilities telepítése, aztán reboot, visszatértekor megint telepit valamit, újra reboot (Ezután az fn gombok már működnek)
    19 - SFEP Driver telepítése, telepítési hibát jelez a win7, nem baj akkor is reboot
    20 - VAIO event service telepítése, aztán reboot
    21 - VAIO Smart network telepítése (vigyázz lassan települ) aztán reboot.

    Nekem ennyi Sony program bőven elég a korrekt és kényelmes működéshez. Természetesen ezen túl bármi egyéb is telepíthető ízlés szerint.

    Ha valami nem sikerült, bármikor visszaállítható az eredeti állapot, ehhez elég az ASSIST gombbal elindítani a gépet. Bár ez le fog radírozni mindent, ami a gépen van, és hát beletelhet néhány órába.

    Sok szerencsét mindenkinek. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák