Hirdetés

2014. december 22., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#13951) La Magra válasza tomy86 (#13950) üzenetére


La Magra
(tag)

Hát, elképzelhető... Mindenesetre azért feltettem a kérdést az android alkalmazásos topikban is, hátha. Aztán ha nem, akkor belenyugszom a macerásabb számléptetgetésbe. Azért persze köszi a válaszokat! :R

JÁTÉK!!! http://bit.ly/1wc7jUJ

(#13952) benfolds válasza tomy86 (#13950) üzenetére


benfolds
(fanatikus tag)

Tomy, tudod már, hogy mi lesz a következő telefonod? A múltkor, amikor napokon keresztül problémák voltak az enyém hangszórójával (pontosabban a hangchippel, feltehetőleg), azt hittem, hogy eljött az idő váltani, de aztán az utóbbi két hétben megint nem volt vele gond. Ettől függetlenül, ha úgy adódik, akkor valószínűleg m2 aqua lesz.

(#13953) tomy86 válasza benfolds (#13952) üzenetére


tomy86
(PH! addikt)

Fogalmam sincs. A Z1 Compact kilőve, mert már a Z3 is megjelent, de a Z1C ára nem akar az ingerküszöböm alá menni sem itthon, sem Németországban. Megvárom, hogy az esetleges karácsonyi akciókban milyen telefonok lesznek akár a szolgáltatómnál (na ebben nem bízok, pedig a Z1C-t függetlenül adják), akár egyéb üzletekben. Persze nálam nem játszik a gsm boltokban kapható innen onnan beszerzett szürkeimportos, korábban letiltott telefonjait 84 ezer környékén küszöbgaranciával.
A gsmarena keresőjébe beírva a feltételeimet, mindig a Z1C jön ki, ha kicsit engedek a méretbeli elvárásoktól, akkor kiad mellé még egy Huawei-t, két Xiaomi-t és egy-egy Meizut ill. Motorolát. Egészen addig, amíg nem akarok 4G-t is, mert akkor megint egyedül marad a listán a Z1 Compact. Samsungot nem akarok, hacsak nem szakítanak a régóta meglevő és szerintem baromi idétlen/ronda külsővel. Huaweit illetve talán egy LG-t is bevállalnék, ha lenne emberi méretben használható telefonjuk.
Még szerencse, hogy a Ray még mindig teszi a dolgát és semmi gondom nincs vele.

[ Szerkesztve ]

(#13954) acsati


acsati
(tag)

Sziasztok!
Frissítenem kéne Google Play szolgáltatásokat, ami nem sokkal nagyobb 24 MB-nál, viszont 8,5 MB-nál megáll a letöltés és kapom az üzenetet, hogy nem áll elég szabad hely a rendelkezésemre.
Itt egy screenshot a tárhelyemről.
Miért nem engedi frissíteni? Ennél is több szabad helyre lenne szüksége? :F

(#13955) tomy86 válasza acsati (#13954) üzenetére


tomy86
(PH! addikt)

Azért kaphatsz ilyen üzenetet, mert hiába ír 24MB-ot a program méretére, annál jóval nagyobb szabad terület kell neki telepítéskor, frissítéskor, ha csak ideiglenesen is. Próbálj meg első körben egy cache törlést, ha ez nem elég, akkor törölj egy olyan nagyobb méretű alkalmazást, aminek az apk-ja el van mentve a telefonodra. Ha frissült a Play szolgáltatások, akkor telepítsd vissza a korábban törölt progit az sd-ről.
De ha rootolt a telefonod, akkor cwm-ből is tudod a Playt szolgáltatásokat frissíteni a megfelelő gapps csomaggal.

[ Szerkesztve ]

(#13956) acsati válasza tomy86 (#13955) üzenetére


acsati
(tag)

Hm, köszi. Rootolva van, de egyszerűbbnek hangzik az hogy törlök addig mást, míg frissül.

Amúgy az előző témához hozzászólva, szerintem én jövőhónapban, veszek egy Z1C-t, reménykedek én is a karácsonyi akciókban.

(#13957) benfolds válasza tomy86 (#13953) üzenetére


benfolds
(fanatikus tag)

ja, hát nekem is jobban tetszene egy z1c, mint az aqua, de én is túl drágának találom. :(

(#13958) zhata


zhata
(tag)

Újabben érdekes dolgot figyeltem meg a Ray-en.
Otthon van wifim, és be is van kapcsolva a készüléken. Ennek ellenére, ha hazaérek, még fél óra után is a netes kapcsolat van jelen (3G, stb), és csak miután belépek a beállításokba vált át wifire.
Megnézve a wifit, a jelerősség kiváló.
Úgy tudtam, hogy a wifi a preferált, nem a net. Régebben ezt nem csinálta. Ötlet?
Előre is köszönöm.

(#13959) tomy86 válasza zhata (#13958) üzenetére


tomy86
(PH! addikt)

Igen, a wifi a preferált, de azt nem tudom milyen időközönként ellenőrzi, hogy van-e elérhető wifi a közelben, ha folyamatosan be van kapcsolva. (én csak akkor kapcsolom be a wifit, ha épp használni akarom). Megoldás lehet egy automatizáló (Tasker, Erobot), ami hely alapon be és kikapcsolja a wifit.

Ha eddig jól működött és mostanában nem, akkor arra csak tippem van.
Lehet, hogy egy factory reset oldaná meg a dolgot.

(#13960) zhata válasza tomy86 (#13959) üzenetére


zhata
(tag)

Köszönöm Tomy a választ, egyenlőre csak szokatlan a dolog. Ha tovább romlik, akkor jöhet a factory reset, de megmondom őszintén, attól ódzkodom.

(#13961) tomy86 válasza zhata (#13960) üzenetére


tomy86
(PH! addikt)

Az nem jó megoldás neked, hogy kiteszel egy wifi kapcsoló widgetet és manuálisan kapcsolod a wifit? Bár arra nem emlékszem, hogy az működik-e közvetlenül ICS alatt (már ha azt használsz) vagy csak a beállításokba visz.
Ha pedig nem akarsz gyári visszaállítást, mert egyébként nincs gond, és mindenképpen automatikus csatlakozást szeretnél, akkor vannak az automatizálók (pl. amiket korábban említettem), amik gps koordináta, megadott időpont vagy cellainfo alapján bekapcsolják a wifit automatikusan (persze ehhez root kell).

(#13962) La Magra válasza zhata (#13958) üzenetére


La Magra
(tag)

Hasonlót tapasztaltam én is, bár én betudtam annak, hogy visszaváltottam GB-re, és hátha ebben ez a megszokott vagy ilyesmi...
Egyébként működik a közvetlen wifikapcsolgatás widgettel.

tomy86: Ez a GPS alapján wifi ki-bekapcs dolog nem meríti nagyon az akksit? E-robotot használok, de ezt még nem mertem beállítani, mert így is csoda, ha kihúzom nap végéig lemerülés nélkül...

JÁTÉK!!! http://bit.ly/1wc7jUJ

(#13963) tomy86 válasza La Magra (#13962) üzenetére


tomy86
(PH! addikt)

Nem használok automatizálót, úgyhogy nem tudom. Az erobot topikjában biztos tudnának erről infót. De szerintem nem jobban, minthogy a bekapcsolva tartott wifi folyamatosan keresi, hogy mikor elérhető például az otthoni hálózat. De mivel én manuálisan kapcsolgatom a wifit így ez egyáltalán nem biztos.

(#13964) lmno válasza La Magra (#13962) üzenetére


lmno
(tag)

Én ezt használom: Wifi-Matic. Ez nem GPS, hanem cellainformációk alapján tudja ki/bekapcsolgatni a megjegyzett wifi hálózatokat.

(#13965) zhata válasza tomy86 (#13963) üzenetére


zhata
(tag)

Bocs, nem voltam gépközelben.
Én úgy vetem észre, hogy ha a wifim be van kapcsolva és nem vagyok otthon, nem keresi az otthoni hálózatot,
hanem kiírja egyszerűen, hogy az nem elérhető, és NET-re kapcsol. (Illetőleg mostmár a Wi-free-t próbálja meg elérni, de ezt nem szeretem, mert sokszor percekig cak kínlódik, és zabálja az akkut.)
La Magrának is köszönöm az észrevételt, kitettem a widgetet. Jó ötlet volt. Köszönöm.

(#13966) Bryan65


Bryan65
(kvázi-tag)

Sziasztok!
Kérdésem lenne a fiamnak van egy Sony Xperia Ray telefonja reggel bekapcsolta és megfordítva töltötte be a rendszert a kijelzőn tehát fej tetőn áll az egész,és nem a megfelelő program nyílik meg ha rákattintatsz valamelyik ikonra,a flashtoolal újra tettem a rendszert de nem segített,van erre valamilyen megoldás,vagy mi lehet a hiba. :R

[ Szerkesztve ]

(#13967) zhata válasza lmno (#13964) üzenetére


zhata
(tag)

Köszi neked is. Kipróbálom ezt a progit.

(#13968) tomy86 válasza zhata (#13965) üzenetére


tomy86
(PH! addikt)

"Én úgy vetem észre, hogy ha a wifim be van kapcsolva és nem vagyok otthon, nem keresi az otthoni hálózatot, hanem kiírja egyszerűen, hogy az nem elérhető, és NET-re kapcsol."
Az rendben van, de ahhoz, hogy később megint automatikusan csatlakozzon az otthoni wifire, időnként ellenőriznie kell, hogy éppen elérhető-e.

(#13966) Bryan65: nálam is előfordult már ilyen. Sajnos nem emlékszem, hogy mi idézte elő, de a lényeg, hogy a rendszerújrahúzás segített (szintén flashtoolal). Melyik romot tetted fel a flashtoolal?

(#13969) iLLegal_G válasza Bryan65 (#13966) üzenetére


iLLegal_G
(újonc)

Én is találkoztam már ezzel. Nálam megoldotta a problémát, hogy 2.3ról ICSre frissítettem. Tehát a rendszer újrahúzása elv. kéne, hogy segítsen

Richard Nixon has never been one of my favorite people anyway.

(#13970) imis


imis
(fanatikus tag)

Van egy kis problémám.
néha, nem kapcsol be a kijelző csak szürke. van hogy néhány perc, de néha több is kell neki hogy visszajöjjön a kép, közben persze rezzen az érintésre. Próbáltam kernelt és romot is cserélni. Csak dash kamerának használom és telefonálásra.

(#13971) imis válasza imis (#13970) üzenetére


imis
(fanatikus tag)

ahogy visszaolvastam kijelzőcsere.
házilag szerintetek megoldható? kijelző + digizer vagy csak kijelző? érdemes nekiállni egy ilyen beavatkozásnak,

[ez árban jónak tűnik]

Még egy kérdés: esetleg milyen alternatívája van mostanság a ray-nek ilyen méretű mobil + minőségi kamera?

[ Szerkesztve ]

(#13972) tomy86 válasza imis (#13971) üzenetére


tomy86
(PH! addikt)

Házilag is megoldható a csere. Innen letölthetsz egy szerelési útmutatót. Külön a kijelzőt macerás cserélni (ha egyáltalán megoldható), mert ragasztva van a digitizer és a kijelző.

(#13973) imis válasza tomy86 (#13972) üzenetére


imis
(fanatikus tag)

Köszi, :R

megbontottam a leírás alapján, lehet hogy a kijelző kábele kimozdult, egy próbát megér, egyenlőre most jó.

egy kérdés még, androidos fórumon nem reagáltak rá:

Play-en fizettem egy alkalmazást ami működik is, de ha nincs wifi, akor kb 2 óra után kiírja, hogy "UNAVAILABLE" , hazaérek lát wifit újra jó lesz.
a fejlesztő szerint valami törli a play-nek a cache-t, mert net nélkül is működnie kellene, de nem találok erre semmi beállítást.

(#13974) tomy86 válasza imis (#13973) üzenetére


tomy86
(PH! addikt)

Szerintem nem a Playben, hanem valamilyen más programba lehet olyan beállítás, hogy törölje a cachet időnként. De (ismét csak szerény véleményem szerint) ez nem okozhat gondot egy normálisan megírt alkalmazásnál. Van jó pár vásárolt appom és Play cache törlés és net nélkül is hibátlanul működnek. A Powerampnál volt ilyen (állítólag végre javította a fejlesztő), hogy időnként neten ellenőrizte a liszensz meglétét és ha nem kapott netet, akkor reklamált.
Egyszerűbben tudnának segíteni, mondjuk az android app topikban, ha konkrétan leírnád, hogy melyik program produkálja ezt.

(#13975) imis válasza tomy86 (#13974) üzenetére


imis
(fanatikus tag)

Köszi :R , újra próbálkozom, mert ott nem kaptam választ. Közben sajnos úgy néz ki továbbra is produkálja a ray a szürke képernyőt. Nem tudom érdemes-e 3 éves telefonra beruházni egy kijelzőcserét.

(#13976) tomy86 válasza imis (#13975) üzenetére


tomy86
(PH! addikt)

Egyrészt nem szeretek más pénztárcájában turkálni, másrészt neked kell tudnod, hogy megéri-e a befektetett pénzt. Ha a telefon funkciót nem nézzük, hanem csak fedélzeti kamerakénti használatot, nekem akkor is megérne ~ 3000 Forint körüli összeget a történet. Persze csak, ha magad csinálod. Szervizzel javíttatni már nem érné meg.

(#13977) imis válasza tomy86 (#13976) üzenetére


imis
(fanatikus tag)

Ha a kijelzőcsere a megoldás, 3ezret megérne nekem, de néztem külföldi fórumokat is és alaplapi hibát is írnak. Nem találtam olyan oldalt ahol egyértelműen kijelző típushibáról beszélnének. Ha biztos lenne, akkor már rendelném is. :F
Az androidos fórumon sajna, nem sikerült válasz kapnom a play cache dologra.

(#13978) imis válasza imis (#13977) üzenetére


imis
(fanatikus tag)

kijelző problémával kapcsolatban jól látható a sony álláspontja, mennyire segítőkészek:

"Sony Community Manager" sem nagyon volt segítőkész

[link]

(#13979) zhata


zhata
(tag)

Azért a Ray még 3 év után is tud ilyet készíteni. (Erős képméret csőkkentéssel, és minimális horizont korrekcióval.)

(#13980) zhata válasza zhata (#13979) üzenetére


zhata
(tag)

(#13981) tomy86 válasza imis (#13977) üzenetére


tomy86
(PH! addikt)

"alaplapi hibát is írnak"
Ez esetben már nem biztos, hogy megéri kísérletezni vele :F

(#13982) imis válasza tomy86 (#13981) üzenetére


imis
(fanatikus tag)

Az is lehet, hogy egyszerű kontakt hiba valamelyik csatlakozásnál és az új kijelző csere közben javul.
Szóval azt látom, hogy a sony támogatása (legalább tudnánk mi okozza ezt a gyakori hibát) miatt sokan elpártolnak a márkától, mondjuk már nekem sem Sony a fő telefonom. (K800 után a Ray nagy remény volt és szerettem is)

(#13983) benfolds válasza tomy86 (#13972) üzenetére


benfolds
(fanatikus tag)

unokahúgom földhöz vágta a htc rezoundját, az érintőkijelző már amúgy is törött volt, de most már az lcd is halottnak tűnik (bár nem repedt meg). ha megnyomom a bekapcsológombot, akkor rezeg egyet a motor, aztán ennyi. azt hogy tudom megállapítani, hogy érdemes-e hozzá lcd+érintőkijelzőt megvenni? lehet, hogy nem csak az lcd döglött be, hanem más (is), nem? de az is lehet, hogy csak egy kábel mozdult el, és egy érintőkijelző cserével meg lehet oldani a problémát. ő már új telefont venne, de szerintem nem rossz ez a rezound (nagyon szép 4,3"-as kijelző, gyors is, egyedül a súlya ami durva: 170 g, ja meg a közelségérzékelő típushiba) ha neki nem kell, megjavítanám magamnak. (egyszer már összetörte az érintőkijelzőt, amit házilag ki is cseréltem, szóval valamennyi tapasztalatot sikerült szereznem ahhoz, hogy neki merjek állni az lcd+érintőkijelző cserének, ami talán egyszerűbb is, ha eleve össze van ragasztva a kettő.)

(#13984) Bici


Bici
(PH! nagyúr)

Sziasztok!

4.1-es Super Jelly bean van fent nálam, és nem találom a kamera progiban a vaku ki-be kapcsolási lehetőséget.
Alapból ez nem lenne gond, mert leszedek egy másikat, de most nincs neten a telefonom.
Van valakinek ötlete, hogy hol lehet? Lehet, h valami menüt nem találtam meg. :U Nem szoktam hazsnálni a kamerát. :B

[ Szerkesztve ]

Alaplapot keresek Fujitsu Siemens Amilo Xa2529 laptophoz.

(#13985) tomy86 válasza benfolds (#13983) üzenetére


tomy86
(PH! addikt)

"rezeg egyet a motor, aztán ennyi."
Nem vagyok szakember, de ez nem sok jót jelent szerintem. Az ilyen földhözvágós, leejtős dolgokkal az a baj, hogy bármi megsérülhetett a kijelzőn kívül. Elég egy hajszálrepedés egy csatlakozón, alkatrészen vagy a nyomtatott áramkörön és máris kidobott pénz az új kijelző. Persze az is lehet, hogy más nem sérült, de ez csak a csere után derülne ki. Rizikómentes megoldás az lenne, ha akadna az ismeretségi körben egy másik Rezound, aminek a tulaja elég bevállalós lenne és hagyná, hogy az ő telefonjának alkatrészeivel teszteld le a tiedet. Nyilván erre kicsi az esély, főleg a nálunk használatban levő Rezoundok számát figyelembe véve.

(#13986) benfolds válasza tomy86 (#13985) üzenetére


benfolds
(fanatikus tag)

úh, azért ilyen "hadd szedjem szét a telefonodat, hogy le tudjam tesztelni az enyémet" típusú kéréssel még a legjobb barátomhoz sem fordulnék. :) 8000 ft lenne postával együtt az lcd és az érintőkijelző, lehet, hogy mégsem vállalom a kockázatot...úgy még megérné, ha esetleg egy gsm boltban biztosat tudnának mondani 1-2 ezer forintért. lehet, hogy hülye kérdés, de az működik, hogy rákötnek próbaképpen egy működő (nem rezound, mert arra tényleg nincs esély, hanem valami "hasonló") kijelzőt?

(#13987) tomy86 válasza benfolds (#13986) üzenetére


tomy86
(PH! addikt)

Azért vetettem fel ezt a lehetőséget, mert én baráti körömben biztos nem okozna problémát egy ilyen kérés, pedig rég elmúlt már a bevállalós tinikorszakunk. :D
Gsm boltosra pedig fakockát sem bíznék (ismertem párat). Kb. olyan megbízhatóak, mint a murvás nepper vagy a magyar politikus :) Nagy valószínűséggel rádumálna a cserére, azután ha mégis adódik egyéb probléma is, akkor megvonná a vállát, hogy így jártál és ennyi. Persze, mint mindig, ebben az esetben is tisztelet a kivételnek (de én olyannal még nem találkoztam). Hivatalos szervizben be tudják vizsgálni a telefont és árajánlatot is tudnak adni a javításra. Viszont ez nem 1-2 ezer Forintos történet (megjegyzem egy gsm boltban sem).

[ Szerkesztve ]

(#13988) oncsi válasza benfolds (#13986) üzenetére


oncsi
(senior tag)

Privi ment

Kinek csak kalapácsa van, az mindent szögnek vél.

(#13989) imis válasza imis (#13982) üzenetére


imis
(fanatikus tag)

Kijelzővel arra jutottam, hogy Sony által érdektelen a támogatás a sony tulajok irányában. Semmi konkrét infót nem adnak a hibával kapcsolatban. bizonytalan megoldások, biztos pénzkidobás, már amúgy sem erős vasra.
Sajnálom, de szerettem. Most 30 perc a ébrenléti idő, de nightclock alkalmazással ébrentartom tovább a kijelzőt. Így igaz több töltés, aztán a végén kuka. Aztán mint ahogy a fórumon írták: megoldás , új telefon, de nem sony. :(

A kijelző hibával kapcsolatban találtam:

"well, it ended WELL
they admitted the hardware issue (they said it's a motherboard failure)
they replaced the phone (well they gave me my old battery & backcover) because their policy says they only replace the WHOLE phone with the box in the 1st 14 days of purchase.
so everyone having this issue
IT IS A HARDWARE ISSUE, PHONE MUST BE REPLACED !!! NOT FIXABLE !!!!"

(#13990) benfolds válasza tomy86 (#13987) üzenetére


benfolds
(fanatikus tag)

nekem nem sok tapasztalatom van gsm boltokkal, se vásárolni, se javíttatni nem jártam még ilyenben, viszont múltkor, amikor bementem érdeklődni, hogy mi lehet a baja a gyakran elhalkuló-"recsegő" raynek, a boltos srác egy csomó vásárló előtt azt mondta (úgy, hogy nem vagyunk haverok, szóval nem baráti tanács volt), hogy adjam el a telefont, mert nemsokára be fog dögleni a hang chip, és nem lesz javítható... :) szerintem még bizományba is bevette volna :)

(#13991) benfolds


benfolds
(fanatikus tag)

valamiért úgy belassult a telefonom, hogy nem segít egy egyszerű újraindítás. mit lehet ilyenkor tenni? újratelepítéshez semmi kedvem...

(#13992) -HajTömeg- válasza benfolds (#13991) üzenetére


-HajTömeg-
(őstag)

Le kell fáradni egy GSM boltba :)
Ez egy 3 éves telefon, csodák meg nincsenek.

Alias: Júzer error

(#13993) benfolds válasza -HajTömeg- (#13992) üzenetére


benfolds
(fanatikus tag)

de az appokat már régóta nem frissítem, szóval elvileg kb. ugyanolyannak kéne lennie, mint egy éve.

(#13994) tomy86 válasza benfolds (#13993) üzenetére


tomy86
(PH! addikt)

Viszont az appok adatai nőnek, a rendszerappok frissülnek. Ez utóbbi frissítések már nem a rendszerbe kerülnek, hanem a felhasználói appok elől foglalják a helyet, ha nem integrálod a frissítéseket a rendszerbe (pl. link2sd progival). Google play szolgáltatások például rendes méretűre tud hízni, hogy szakadna meg aki kitalálta.
Sajnos időnként foglalkozni kell ezzel a telefonnal, vagy marad házitrollunk (-HajTömeg-) javaslata és újabb telefon után kell nézni.
A black friday kapcsán majdnem vettem egy S4-est a Telekomnál. 50-ért jó vétel lett volna, de nem tudtam rávenni magam. Az egy dolog, hogy nagy, de szerintem baromi ronda szegény. A 70-es években ilyen szappantartókat árultak lépten-nyomon :)

(#13995) -HajTömeg- válasza tomy86 (#13994) üzenetére


-HajTömeg-
(őstag)

Köszönöm a megtisztelő címet :C
Mindig itt siránkoztok,hogy lassú a telefon, aztán van benne 512mb RAM, nincs min csodálkozni.
Fejed tetejére állhatsz akkor is az lesz.
Ma már 40ért kapsz normális telefont, szerintem okosabb döntés,mint hetente újrarakni.

Alias: Júzer error

(#13996) beefjeez válasza -HajTömeg- (#13995) üzenetére


beefjeez
(senior tag)
LOGOUT blog

De amúgy tényleg nem érdemes ezzel szenvedni, én már kezdem nagyon megutálni ezt a telefont.
ICS el ha felrakom a szükséges appokat már szenved az egész

(#13997) tomy86 válasza -HajTömeg- (#13995) üzenetére


tomy86
(PH! addikt)

"Köszönöm a megtisztelő címet"
Nincs mit. Nem mondhatod, hogy nem passzol. Az utóbbi időben néha megjelensz és leírod, hogy vegyen mindenki Xiaomit, mert a Sony úgyis szar és ennyiben ki is merülnek a hozzászólásaid. ;]
"siránkoztok,hogy lassú a telefon"
Szerintem engem nem sűrűn láthattál panaszkodni.
"már 40ért kapsz normális telefont"
Írj egyet, mert én nem találtam! A szürkeimportos - vagy megdől a vámon vagy nem - és bolti "garanciás" cuccokat hagyjuk. Ha hivatalosan veszed, akkor meg a kínai csodák sem jönnek ki 40-ből.
"okosabb döntés,mint hetente újrarakni."
Nem szoktam hetente újrarakni, de én pl. szeretek a telefonnal elbíbelődni. Ha nem szeretnék, akkor vennék egy almát és használnám úgy, ahogy van a dobozból kivéve.

[ Szerkesztve ]

(#13998) Mágus2 válasza -HajTömeg- (#13995) üzenetére


Mágus2
(Közösségépítő)

Van egy nagy titka a ray-nek, nem szabad ICS-re frissíteni és soha nem lesz lassú. már a 3. telefonomat nyúzom, a feleségem még mindig a ray-t és nem akar más telefont. Stabil, jó üzemidővel, megbízható, minden elfut rajta, amit használ, nem egy féltégla. ;)

(#13999) -HajTömeg- válasza tomy86 (#13997) üzenetére


-HajTömeg-
(őstag)

Részben igazad van, tényleg nem sok értelmét látom hozzászólni ezerszer kitárgyalt kérdésekhez.
Ráadásul olyan ez,mintha egy Trabant fórumra írogatna mindenki,hogy nem gyorsul...
Hát nem,de ha a fejed tetejére állsz,akkor sem fog :D
Te szeretsz vele bíbelődni,de szerintem ez a ritkább.
Én,ha nem Xiaomit vettem volna,már akkor is lecseréltem volna régesrég, valami szolgáltatósra.
Igen,valószínűleg nem Sonyra,ez igaz :D

Alias: Júzer error

(#14000) benfolds válasza tomy86 (#13994) üzenetére


benfolds
(fanatikus tag)

igen, amúgy akartam írni, hogy valamelyik rendszerappra gyanakszom, mert mintha a play 1-2 héttel ezelőtti frissülése után lassult volna be a telefon. amúgy az is azt mutatja, hogy nagyon eljárt a telefon felett az idő, hogy a rendszerappok felületét nagyobb kijelzőkhöz tervezik. a playen már olyan kicsik a betűk a menüben, hogy alig bírom elolvasni.

(#14001) benfolds válasza tomy86 (#13997) üzenetére


benfolds
(fanatikus tag)

" Ha hivatalosan veszed, akkor meg a kínai csodák sem jönnek ki 40-ből."
hauwei mate 7 160 e - ezen dobtam egy hátast. nem mintha egy 6"-os telefonra vágynék, és amúgy biztos jó, csak hát eléggé váratlan fordulat, hogy a kínaiak már árban is az iphone babéréjaira törnek.

(#14002) tomy86 válasza -HajTömeg- (#13999) üzenetére


tomy86
(PH! addikt)

"Fejed tetejére állhatsz akkor is az lesz."
"Hát nem,de ha a fejed tetejére állsz,akkor sem fog"

Akkor sem állok a fejem tetejére :)
"Te szeretsz vele bíbelődni,de szerintem ez a ritkább."
Erre írtam korábban, hogy "Sajnos időnként foglalkozni kell ezzel a telefonnal, vagy marad házitrollunk (-HajTömeg-) javaslata és újabb telefon után kell nézni.", de látom ez már nem jött le.
Valamint továbbra is várom azt a sok 40 ezres, használható telefont, amiket ajánlanál a Ray helyett. ;]
Abban igazad van, hogy nyilván kezd eljárni az idő a Ray felett. Viszont vannak olyan felhasználói szokások, amik mellett továbbra is megfelelő. Valamint én jobban szeretem a régi Mazdát, mint az új ......-t (nem akarok autótípust írni, mert nem szeretnék ebből vitát). Csak azért nem veszek valamit, mert az újabb. Ráadásul,ha nem a csúcskategóriáról beszélünk, akkor az "átlag" userek (ezt nem pejoratív értelemben írom) ugyanúgy panaszkodnak akadásra, újraindulásra, belassulásra az újabb telefonoknál is. Nem, nem csak a Sony tulajok. ;]

(#14003) -HajTömeg- válasza tomy86 (#14002) üzenetére


-HajTömeg-
(őstag)

Nézd,én anno megvettem 42 ért ezt a Hongmit, azóta nem követem a telefonokat.
Végtelenül unalmas,minden működik, egyszer se raktam újra.
Kopkopkop
De előfizetéssel szerintem simán lehet már 40ért jobbat találni a Raynél.
PL t-nél G2 mini nekem szimpi.

Alias: Júzer error

(#14004) oncsi válasza -HajTömeg- (#13999) üzenetére


oncsi
(senior tag)

Sajnos továbbra is a RAY-t használom, de már két éve próbálom lecserélni.
És igen, Trabant, de van akinek az jön be. Én autóban is olyan vagyok, hogy 15-20 éve használok , nem márkafanatikusként (dehogynem) egy-két autót rendszeresen, és nem bírom rávenni magam egy csoda műagyag autóra.
A RAY nekem minden hiányosságával is kellemes telefon (telefon!)
Már kívül-belül kicserélték, és most újabb hibával lepett meg.
Az érintőlap, és a kijelző között van valami réteg? Mert ha szemből nézem hibátlan, de kisebb szögből a jobb oldalán olyan mintha beázott volna. De nem beázott, hanem vagy a műszerfalon hagytam, és megsütötte a nap, vagy ráfújt a fűtés. Működik rendesen, csak nem szép látvány.
Ha nem kapok jó pénzért egy tökéletes kijelzőt, akkor veszek egy RAY-t nyitható bootlooderrel.
Vagy BlackBerry Z10, de akkor megszakad, valószínűleg jó hosszú ídőre a Sony telefonok szeretete.

Kinek csak kalapácsa van, az mindent szögnek vél.

(#14005) tomy86 válasza -HajTömeg- (#14003) üzenetére


tomy86
(PH! addikt)

Ha jól sejtem a Hongmi anno Kínából rendelve, vám és áfa mentesen volt 42.
LG G2 Mini rendes, gyártói garanciával 65-70 ezer. Telekomnál is 69 db ezres. Annyit messze nem ér szerintem.

(#14006) benfolds válasza tomy86 (#14005) üzenetére


benfolds
(fanatikus tag)

emag-on most 55 ezer a g2 mini.

(#14007) tomy86 válasza benfolds (#14006) üzenetére


tomy86
(PH! addikt)

Tudtommal ott sem gyári garancia van. Egyébként, ha a mai akciót nem nézzük, akkor ott is 62000. Egyébként nem akarok ilyet venni, csak felmerült, mint a 40-ezres kategóriában lévő telefon. 1GB rammal már nem vennék telefont. Pár hónap és már rootolni kellene, hogy rendesen működjön. LG-nél ez nem tudom mennyire problémás garanciaidőn belül.

(#14008) -HajTömeg- válasza tomy86 (#14005) üzenetére


-HajTömeg-
(őstag)

Hongmi anno egy itteni, kínai telefonokkal foglalkozó sráctól volt 42, garanciával.
Persze a srácon keresztül működővel és igaz,hogy az szívás,ha a telefonod vissza kell küldeni 1 hónapra ezt aláírom.
Egyébként vám és áfa mentesen még olcsóbb lett volna.
Jelenleg 140$, akkor azthiszem 160 volt,de sokkal olcsóbb volt a dollár minideal garanciával.
Ha valakinek átcsúszik a vámon,az még jobban jár, 35ért kapja meg, de ismétlem,én nem így tettem.
T-nél G2 egy 8ezer forintos előfizetéssel 24e forint, szerintem ez nem rossz.
Visszatérve a Hongmira, 40ért vettem egy olyan telefont, ami Rayt szinte mindenben kenterbe veri oda-vissza, le-föl.
Azt gondolom ez nem akkora befektetés,de persze ahány félék vagyunk annyiféle telefont szeretünk, lassan már az 1giga ram is kevés.

Oncsi

Na,feladtad a leckét,ha egyfelől 2 éve le akarod cserélni,másfelől szereted :D
Erre mit írjak?
Egyébként a kijelzőn gyárilag van egy fólia!

Alias: Júzer error

(#14009) tomy86 válasza -HajTömeg- (#14008) üzenetére


tomy86
(PH! addikt)

Azért gondoltam, hogy vám és áfa mentesen volt 40, mert úgy emlékszem, hogy nemrég valamelyik webshopban 50-52 ezer körül láttam Hongmit, de lehet hogy tévedek.
"T-nél G2 egy 8ezer forintos előfizetéssel 24e forint, szerintem ez nem rossz."
Persze, ha valaki a 8 ezer forintos csomagot kihasználja. A legtöbb ismerősöm céges mobilt használ és főleg ők hívnak, visszahívnak engem. Így két év alatt visszalépkedtem egészen 2000 Ft/hó-ig. Így viszont gyakorlatilag listaáron tudok telefont venni (az ugyebár sehol nem számít, hogy mennyi ideje vagy előfizető).

(#14010) -HajTömeg- válasza tomy86 (#14009) üzenetére


-HajTömeg-
(őstag)

Najó havi 2000ért szerintem egyedül te telefonálsz az országban :D

Alias: Júzer error

(#14011) tomy86 válasza -HajTömeg- (#14010) üzenetére


tomy86
(PH! addikt)

Ráadásul azt sem mindig használom ki. Szeptemberben például 526 forint volt a kimenő hívások és sms-ek összköltsége :DDD

(#14012) -HajTömeg- válasza tomy86 (#14011) üzenetére


-HajTömeg-
(őstag)

Ez meg is magyarázza miért nincs neked semmi bajod a Ray-el :D

Alias: Júzer error

(#14013) tomy86 válasza -HajTömeg- (#14012) üzenetére


tomy86
(PH! addikt)

Nem hiszem, hogy másoknál a hívásindítás és sms küldés okozná a problémákat :))

(#14014) benfolds válasza tomy86 (#14009) üzenetére


benfolds
(fanatikus tag)

éppen kérdezni akartam, hogy nektek miért éri meg előfizetés nélkül telefont venni, de így már értem. :D
mondjuk ha nem lenne muszáj, én sem telefonálnék sokkal többet. de persze a legjobb a céges telefon korlátlan beszélgetéssel. :D meg a céges 0 km-es autó józan kereteken belül szabad használattal. meg a havi nettó 700+jutalom. :DDD (ezzel fel is soroltam egyik haverom juttatásait, aki amúgy nem szokott visszahívni)

(#14015) lmno válasza tomy86 (#14013) üzenetére


lmno
(tag)

Hát a Ray-nél néha még arra is hosszú mp-eket kellett várni :))

(#14016) Pepeninho


Pepeninho
(senior tag)

Sziasztok!

Ez a trló tényleg csak maximum 4 gigás SD kártyát tud kezelni?

Lg G Pad, Nexus 5

(#14017) tomy86 válasza Pepeninho (#14016) üzenetére


tomy86
(PH! addikt)

4 GB-os kártyát adtak mellé alapból. Egyébként 32 GB a maximum, amit kezel.

(#14018) Pepeninho válasza tomy86 (#14017) üzenetére


Pepeninho
(senior tag)

Köszi. Akkor csak elolvastam valamit!

Lg G Pad, Nexus 5

(#14019) oncsi válasza tomy86 (#14017) üzenetére


oncsi
(senior tag)

32GB a max SD-HC. Ha nagyobbat próbálsz bele, az eredmény Link
Tudtok rá megoldást? A 64GB helyreállitásra ?

[ Szerkesztve ]

Kinek csak kalapácsa van, az mindent szögnek vél.

(#14020) tomy86 válasza oncsi (#14019) üzenetére


tomy86
(PH! addikt)

1, Vegyél egy kártyaolvasót, ami támogatja az XC kártyát (pl. ilyet, de biztos van olcsóbb is)
2, Próbáld ki pl. a Minitool Partition Wizardot, amiben van Data Recovery is (de ha esetleg az újabbakban nincs, akkor itt van külön), vagy más adatmentő programot. Csak ötlet, mert nem próbáltam vele sérült kártyát helyreállítani (csak ext partíció létrehozására használom)i, de talán nem akarja rögtön formázni és menthetőek vele az adatok, majd a kártya is.

(#14021) Bici


Bici
(PH! nagyúr)

Sziasztok!

Szerintetek melyik a legstabilabb ROM a telóra?
Barátnőmnek adtam a telót, mert én nem használom ki, így kell egy rom, ami bírja a normális használatot. 4.1-es Super Jelly Bean volt rajta eddig, de azt a csajszi 3-4 óra alatt kifektette intenzív facebookozssal és youtube-ozással... :U Semmi nem segített, csak az elem ki-be. De azért ez elött is FC-zett a kamera meg még pár dolog rendesen.
Olyat keresek a helyére, ami stabil - amennyire csak lehet. Lehet 2.3-tól kezdve bármi.
A felhasználás a következő: netezés, facebook, chat, youtube, filmnézés, zene hallgatás, doksi nézés, fényképezés orrba-szájba, és sok játék.
A gyári 4.0-val nekem szörnyű tapasztalataim voltak a sebességét illetően, így azt kerülném, ha lehet.

Bootloader nyitva, custom kernel nem akadály, most is az van rajta.

Köszi,
Üdv.: Bici

[ Szerkesztve ]

Alaplapot keresek Fujitsu Siemens Amilo Xa2529 laptophoz.

(#14022) beefjeez válasza Bici (#14021) üzenetére


beefjeez
(senior tag)
LOGOUT blog

az igényeim nekem is hasonlók mint amiket leírtál, kivéve a játékot, mert az nincs, de erre ez alkalmatlan bármilyen rendszerre.
gondolom instagram, snapchat, stb. használ még, ha igen, akkor felejtős, szenvedni fog

(#14023) Bici válasza beefjeez (#14022) üzenetére


Bici
(PH! nagyúr)

FB messenger, fényképezés, galéria, FB app, Opera mini, egyszerű játékok, amik még egy X10 mini Pro-n is szaladtak. Instagram, snapchat nem volt eddig sem a telefonján.
A mostani 4.1 SJB tökéletes sebességgel ment amíg be nem fagyott teljesen a 28. FC után.

Csak a stabilitási problémákat szeretném kiküszöbölni a gyári 4.0.4 csiga lassúsága nélkül.

[ Szerkesztve ]

Alaplapot keresek Fujitsu Siemens Amilo Xa2529 laptophoz.

(#14024) Bici válasza Bici (#14023) üzenetére


Bici
(PH! nagyúr)

Elsőre ez a kettő tűnik szimpatikusnak:

- Iced Bean 4.0
- Xperia Ultimate HD 5.0.1

Alaplapot keresek Fujitsu Siemens Amilo Xa2529 laptophoz.

(#14025) lmno válasza Bici (#14021) üzenetére


lmno
(tag)

Gyári 2.3

(#14026) oncsi válasza tomy86 (#14020) üzenetére


oncsi
(senior tag)

Köszönöm a fáradozásodat. Lementettem, de nem kellett alkalmazni szerencsére. Hála a Dropbox szinkronnak ami meglepett, mert LTE tab lévén csak ritkán van WiFi-re rakva. Akkor szinkronizálhatott. :R

Kinek csak kalapácsa van, az mindent szögnek vél.

(#14027) tomy86 válasza oncsi (#14026) üzenetére


tomy86
(PH! addikt)

Nincs mit, a lényeg, hogy megoldódott a probléma. Egyébként sem biztos, hogy működött volna az általam javasolt módszer, mert csak egy ötlet volt, amit soha nem próbáltam.

(#14028) Bici válasza lmno (#14025) üzenetére


Bici
(PH! nagyúr)

A teljesen gyári 2.3.4 ROM-ra gondolsz gyári kernellel?
Esetleg moddolt gyári vagy CM7 spéci kernellel?

A 4.x ROM-ok között nincs olyan, ami stabil és gyors?

Alaplapot keresek Fujitsu Siemens Amilo Xa2529 laptophoz.

(#14029) dantre


dantre
(őstag)

Sziasztok!

Már egy párszor majdnem földhöz vágtam a feleségem telóját.
Azt csinálja, hogy egy alkalmazás telepítésekor a playról megáll valamennyi százaléknál és csak akkor települ csak, ha újra indítom ugyan ez van frissítéskor.
Már csináltam vagy öt gyári visszaállítást, de csak rosszabb. Vannak olyan progik amelyek csak fél óra alatt indulnak el (szó szerin, na lehet 15 perc), pl ilyen volt a Bp. menetrend, amikor csináltam egy gyári visszaállítást, utána ez a progi jó volt és pl. a Total Commander csinálta ezt.
Csináltam utána egy root-ot SuperFlash-el, az is kb ötödjére sikerült (már kínonban lehet nem is kellett volna). A PC Companion mire felismeri kb. ötször kell újra indítani.
Van erre valami ötlet vagy kidobandó?

(#14030) beefjeez válasza dantre (#14029) üzenetére


beefjeez
(senior tag)
LOGOUT blog

nekem is csinál mindenfélét, most lesz cserélve és gondolkodok, hogy szétverjem majd idegemben, vagy eladjam :DDD
de rakd vissza a gyári gb, és akkor jobb lesz

(#14031) zhata válasza dantre (#14029) üzenetére


zhata
(tag)

Sajnos az enyém is lassul. Ennyire nem, de sokszor hosszú másodpercekig kell várnom, hogy valami bejöjjön.
A Playról való telepítéskor nekem többnyire arról panaszkodik, hogy nincs elég tárhelye.
(A gyorsítótár törlése ilyenkor legtöbbször segít, vagy néhány app adatainak a törlése.)
Frissíteni egy progit csak akkor szabad, ha az (szinte) csak hibajavításokat tartalmaz.

Három kérdés.
A rootolt készülék esetében a factory resetkor gondolom veszik a root is.
Illetve, ha vennék egy új telefont és rootolnám, akkor lehet-e a rootot úgy megszüntetni, hogy garis hiba esetén a szerviz ne vegye észre, hogy korábban rootolt volt.
Lehetséges, hogy ezeket a telefonokat gyárilag valahogy "beállították", hogy három év után a leggondosabb használat mellett is tönkremenjenek?
Köszi.

(#14032) tomy86 válasza zhata (#14031) üzenetére


tomy86
(PH! addikt)

- Készülékfüggő, hogy fr esetén elveszik-e a root. Tudtommal többnyire igen.
- Az hogy a root nyom nélkül eltüntethető-e az készülékfüggő is. Samuknál pl. a knox miatt megmarad a root nyoma, de volt ahol azt írták, hogy kijátszható (már nem emlékszem melyik típusnál, mert nem foglalkoztat a Samsung). Erről mindig a kiválasztott telefon topikjában érdemes érdeklődni.
- A harmadik kérdésre ezt tudom mondani, hogy vannak ilyen összeesküvés elméletek. Én nem hiszek benne (nem tapasztaltam ilyet).

(#14033) -HajTömeg-


-HajTömeg-
(őstag)

[ Szerkesztve ]

Alias: Júzer error

(#14034) dantre válasza dantre (#14029) üzenetére


dantre
(őstag)

Most meg egyszerűen nem írja be a betűket sem a saját bill.-el sem a Swiftkey-el, volt már Swiftkey leszedve, de akkor se.
Az a mondás jut eszembe: "Ott b..a meg a k..a anyja" kijelentéssel minden munka be van fejezve, de lehet inkább földhöz vágom.

(#14035) tomy86


tomy86
(PH! addikt)

Bárkitől szívesen átveszem a használhatatlan, hulladék Ray telefonját, mielőtt falhoz vágná. Természetesen térítésmentesen, mivel már újkorában sem volt jó semmire ;]

(#14036) zhata válasza tomy86 (#14035) üzenetére


zhata
(tag)

:C

(#14037) dantre válasza dantre (#14029) üzenetére


dantre
(őstag)

Sőt hívni sem lehet vele, van, hogy próbálok hívni, majd kb. 5 perc múlva hívja a számot van, hogy egyáltalán nem hívja.
Ez már gondolom a root miatt van, hogy lehet a rot-ot visszacsinálni, mert a gyári visszaállítással megmaradt?

Copyright © 2000-2014 PROHARDVER Informatikai Kft.