Hirdetés

2015. április 27., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#14151) oncsi válasza benfolds (#14150) üzenetére


oncsi
(őstag)

202MB volt az üres terület. Feltelepités után, meg most 192MB lett. Az SD-re pakolt 184MB-ot. Nekem ez a fő telefonom, ez van mindig nálam, és tökéletesen működik rajta.
Még mindig gyári ICS van rajta, még root sincs, pár program van csak letiltva, mert nem volt időm átpakolgatni (pár hete vettem a a kijelzőhibás helyett, mível nemtaláltam olyat, amire lecsetélném)

Kinek csak kalapácsa van, az mindent szögnek vél.

(#14152) benfolds válasza oncsi (#14151) üzenetére


benfolds
(fanatikus tag)

mindent áttettél már sd-re, amit át lehet tenni? ha igen, akkor nem lassult be? az enyémen sd-ről fut már minden, és így igen lassú, sajnos. :( talán segítene egy újratelepítés, franc tudja.

(#14153) oncsi válasza benfolds (#14152) üzenetére


oncsi
(őstag)

Ez szűz rendszer. Még nincs rajta semmi. De nem is marad így, mert megy rá valami jófajta 4.1-4.3.
Gyári független, nyitható bl. Csak idővel vagyok hijján sajnos. És igen, lassú, de nem játékra kell csak telefonnak, navinak, és zenének. A méret meg nekem max 4' lehetne, de ez is elég (zakó zsebben elfér, a Sony m meg csak nehezen) és azon sem gyorsabb a navigáció.

Kinek csak kalapácsa van, az mindent szögnek vél.

(#14154) tomy86 válasza oncsi (#14153) üzenetére


tomy86
(PH! addikt)

"De nem is marad így, mert megy rá valami jófajta 4.1-4.3."
Szerintem tegyél egy próbát a 4.4-el (pl. LX CM11)! Nekem jobban bejött, mint a CM10.

(#14150) benfolds: a belső memóriába csak kb. 12MB-ot telepít (annyi maga az igo progi) a többi az sd android/data könyvtárába megy. Az utóbbi kb. 150MB. Alapból így települ, nem kell utólag áthelyezni. Ami pedig a méretet illeti, én már évek óta használok különböző navikat (google, igo, sygic) a Rayen és nem okozott problémát még a mérete. Azt inkább nem értem, aki ekkora telefonon filmeket néz.

Ami pedig a lassulást illeti. Én 2-3 havonta nulláról újratelepítem a telefont (eleve ennyi idő alatt kijön legalább két frissítés a CM11-re úgyhogy úgyis újra kell húzni) így vállalható a sebessége. Nyilván el tudnám viselni, ha gyorsabb lenne, de nem okoz idegösszeomlást, ha várnom kell egy progira 2-3 másodpercet. :) Persze függ attól is, hogy milyen programokat használsz.

[ Szerkesztve ]

(#14155) benfolds válasza tomy86 (#14154) üzenetére


benfolds
(fanatikus tag)

nálam annyira ki van centizve a dolog, hogy egy 10 megás appot sem tudok trükközések nélkül feltenni. teljes cache törlés, kisebb appok törlése, amiket újbóli letöltés után (vagy backupból) egyenként át tudok tenni sd-re. fb-t és messengert én sem használok, tumblr-t, spotify-t, tunein-t, mixcloud-ot, soundcloud-ot, poweramp-et, sportstrackert és gtalkot, néha vibert, kb. ennyi. van még pár kisebb app, amit csak azért nem törlök, mert néha jól jönnek. nem azt mondom, hogy elviselhetetlenül lassú, de azért néha bosszantó. ja meg van egy dolphin-om, de már leszoktam a böngészésről, állandóan kilép. hozzáteszem van még flash a telefonomom, és a flash-es oldalaktól akad ki leginkább. lehet újrarakom egyik nap az egészet. hoppá, közben simán felment az igo...:)

(#14156) benfolds válasza benfolds (#14155) üzenetére


benfolds
(fanatikus tag)

mondjuk elég döcögős...elmentem, aztán majd egy erősebb rendszeren jó lesz. bár, ha csak az appot mentem el, akkor később azzal nem sokra megyek, ha nem engedi letölteni hozzá a terképeket a 10 napos akció után, mi?

[ Szerkesztve ]

(#14157) zhata válasza benfolds (#14155) üzenetére


zhata
(tag)

Ugyanez a helyzet nálam is. Csak annyiban még érthetetlenebb, hogy csak az új Galaxy Alphámra telepítettem, aztán látom kb. egy fél nap múlva, hogy a Ray-en is rajta van, Majdnem dobtam egy hátast. Az Alpha 30-as, a Ray 20-as (lett), semmi közük sincs egymáshoz. :F

(#14158) La Magra válasza zhata (#14157) üzenetére


La Magra
(tag)

Gondolom ugyanazt a Google fiókot használod mindkét telefonon...

(#14159) tomy86 válasza benfolds (#14155) üzenetére


tomy86
(PH! addikt)

Azok közül a programok közül, amiket írtál pl. a Dolphinnal én is többször tettem próbát, de mindig uninstall lett a vége. Nálam a szabad ram 120MB körül van és a belső tárhelyen jelenleg 160MB szabad hely van. Használom a greenifyt, amivel letiltottam sok háttérfolyamatot (pl. mai napig nem értem, hogy egy zenelejátszónak minek kell a háttérben futni, ha órák óta nem is használtam). Nem használok se vibert, se gtalkot (hangoutsot). Valamint, ahogy korábban írtam a felhasználói programok nagy részét link2sd-vel áttettem ext2 partícióra (plusz a hozzátartozó dex, és nagyobb adat fájlokat). Azokat a progikat, amik nem helyezhetők át (használod a widgetjét vagy billentyűzet program) rendszeralkalmazássá konvertáltam (szintén link2sd-vel) és így nem a belső tárhelyet foglalják. Persze, ahogy írtam már többször is, így is előfordul, hogy belassul a telefon vagy egy-egy alkalmazás lassabban nyílik meg, de eddig ez még számomra elviselhető szinten van.
Tervbe van véve, hogy kipróbálom ezeket a módszereket egy általam kipucolt gyári ICS-el is. Kíváncsi vagyok, hogy az milyen lenne ismét.

[ Szerkesztve ]

(#14160) zhata válasza La Magra (#14158) üzenetére


zhata
(tag)

Úgy van, igazad lehet. :K

(#14161) Tomi_Ohl válasza benfolds (#14152) üzenetére


Tomi_Ohl
(őstag)
LOGOUT blog

Ha jó SD-d van, még gyorsabb is lesz, ha ott lesznek a dolgok.

tomy86 azért kell a zenelejátszónak futni, hogy ha bedugod a fülhallgatót, magától elkezdje a lejátszást.

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Mi3, Resurrection Remix 5.4.2 (Android 5.1.1)

(#14162) tomy86 válasza Tomi_Ohl (#14161) üzenetére


tomy86
(PH! addikt)

Én is arra tippeltem, de anélkül is elindítja a lejátszást a headset gomb megnyomása, hogy a háttérben futna - akár napokig feleslegesen - a lejátszó.

(#14163) Tomi_Ohl válasza tomy86 (#14162) üzenetére


Tomi_Ohl
(őstag)
LOGOUT blog

Gyári szoftveren ha kint van a widgete, akkor is mindig futni akar, most nem tudom, máshol is így van-e.

Xiaomi Mi3, Resurrection Remix 5.4.2 (Android 5.1.1)

(#14164) tomy86 válasza Tomi_Ohl (#14163) üzenetére


tomy86
(PH! addikt)

Értem, hogy futni akar, de minek? Volt olyan, hogy két nappal azután, hogy zenét hallgattam még mindig ott volt a háttérfolyamatok között (már nem emlékszem melyik lejátszó volt). Egyébként a zenelejátszó csak példa volt, több program is eljátssza ezt. Többek között ezért is olvastam mindig fenntartással az android csodálatos memóriakezeléséről szóló írásokat.

(#14165) Tomi_Ohl válasza tomy86 (#14164) üzenetére


Tomi_Ohl
(őstag)
LOGOUT blog

Sokszor tényleg szerintem is felesleges... És hát igen, főleg gyári GB-n előszeretettel fut 20 program a háttérben, szerencsére én mindig kigyomlálom az ilyeneket. :D

Xiaomi Mi3, Resurrection Remix 5.4.2 (Android 5.1.1)

(#14166) tomy86 válasza Tomi_Ohl (#14165) üzenetére


tomy86
(PH! addikt)

A sok bloatware más téma. Azokat törli az ember és le van tudva a probléma. Egyszerűen néha érthetetlen logika alapján állítja fel a rendszer a prioritásokat. Ez nem gyári-nem gyári rendszer kérdése. GB-t három éve nem használtam. Gyári ICS-t sem láttam több, mint egy éve, de azt is kezdetektől fogva rootolva, kitakarítva használtam.

(#14167) Tomi_Ohl válasza tomy86 (#14166) üzenetére


Tomi_Ohl
(őstag)
LOGOUT blog

Azért írtam a gyárit mert ott akar számtalan futni. Mondjuk CM-en alig 1-2 app.

Xiaomi Mi3, Resurrection Remix 5.4.2 (Android 5.1.1)

(#14168) tomy86 válasza Tomi_Ohl (#14167) üzenetére


tomy86
(PH! addikt)

Értem, de én meg direkt nem egy gyári alkalmazást említettem, mert az más téma (a gyári zenelejátszót egyébként sem használtam soha). Ráadásul több, mint egy éve LegacyXperia romokat használok, tehát Playről telepített programokról beszélek.

(#14169) oncsi


oncsi
(őstag)

Gyári ICS-en van olyan gondom, hogy a telefonkönyvből nem lehet közvetlenül hívni. Ha a névre koppintok, akkor semmi, ha a képre az elején, akkor külön megjelenik, hogy hívás, vagy SMS, vagy maile. Ezt már egyszer megoldottam valahogy, de most nem találom. Ötlet?

Kinek csak kalapácsa van, az mindent szögnek vél.

(#14170) jjozsef


jjozsef
(újonc)

Sziasztok. Frissíteni szerettem volna az xperia ray-t pc companionnal 4.0-s androidra. Amikor a frissítés során újraindítást kért a progi egy gombkombinációval, az újraindítást követően egy háromszögben található felkiáltójel jelenik meg a képernyőn és a telefon tovább nem reagál. Sajnos telefonkönyv ill. az sms-ek nem lettek lementve róla. Tudtok abban segíteni,h ezek törlése nélkül működőképes legyen a telefon?

(#14171) tomy86 válasza jjozsef (#14170) üzenetére


tomy86
(PH! addikt)

Első körben arra tippelnék, hogy nyitott a telefonod bootloader és emiatt keletkezett a hiba. Nyitott bootloaderes telefont nem engedünk pcc közelébe :) Próbáld ki ezt a javítást! Ha még nem töltötted le a flashtoolt, akkor ne a legfrissebbet szedd le (0.9.18.5), mert az hibás! Keress a neten egy 0.9.18.4-es verziót, az hibátlan!
Ha ez a javítás nem segít, akkor flashtoolal fel kell tenni egy új romot, azzal pedig az adataid elvesznek. De persze ha a kontaktjaid szinkronizálva vannak a google fiókodba, akkor azok meglesznek.

(#14172) jjozsef válasza tomy86 (#14171) üzenetére


jjozsef
(újonc)

Köszönöm a gyors választ!:) Elindítottam a folyamatot (remélem, helyesen:D) kb. 30 perce a "processing of loader.sin finished." pontnál áll. ez normális, v arra utal,h menthetetlen?

(#14173) tomy86 válasza jjozsef (#14172) üzenetére


tomy86
(PH! addikt)

Szerintem arra utal, hogy végzett. Bekapcsolás után így sem változott a helyzet?
Most nézve a leírást, az nem szerepel benne, hogy a kikapcsolt telefont kell csatlakoztatni, amikor kéri a flashtool.
Tehát:
-flashtool elindít
-flash mode kiválasztása (villám ikon)
-flashtool/firmwares mappában levő Xperia 2011 Range_FreeXperia_ALL.ftf betallózása
-amikor kéri a flashtool, akkor a kikapcsolt telefon csatlakoztatása úgy, hogy hogy lenyomva tartod a hangerő le gombot miközben az usb kábellel csatlakoztatod a telefont
-ha kész, akkor leválasztod a telefont, bekapcsolod és elvileg örülsz a működő rendszernek

Ha nem jött össze így, akkor sem menthetetlen, csak legfeljebb az adataidat buktad, amikről nincs mentésed vagy nem az sd kártyán voltak.

[ Szerkesztve ]

(#14174) jjozsef válasza tomy86 (#14173) üzenetére


jjozsef
(újonc)

Működik!:) köszönöm a segítséget!:) még egy kérdés: a program a folyamat végén az utolsó sorban ezt írja:
"22/015/2015 15:15:59 - INFO - Then go to application settings
22/015/2015 15:15:59 - INFO - turn on Unknown Sources and Debugging"
Ezt miért kell megtenni?

(#14175) tomy86 válasza jjozsef (#14174) üzenetére


tomy86
(PH! addikt)

Például rootoláshoz, cwm telepítéshez kell az ismeretlen források és az usb hibakeresés bekapcsolása. Ha ilyesmit nem akarsz, akkor nem kell ezeket bekapcsolni. Illetve az ismeretlen források bekapcsolása még akkor is kell, ha nem a Playről akarsz programot telepíteni, hanem sd kártyáról.

(#14176) jjozsef válasza tomy86 (#14175) üzenetére


jjozsef
(újonc)

Értem:) Nagyon köszönöm a segítséget, nem kicsit estem kétségbe,m nem voltak szinkronizálva a kontaktok, ill. biztonsági másolat sem készült korábban. de majd most:D Szóval még egyszer köszönöm.) üdv.

(#14177) tomy86 válasza jjozsef (#14176) üzenetére


tomy86
(PH! addikt)

Szívesen. Itt is igaz, ami általában az informatikában: ami egy példányban van meg, az nem létezik. Úgyhogy minden fontos dolgot érdemes rendszeresen menteni (pc-re, felhőbe, akárhová). Kontaktokat szerintem mindenképpen érdemes gmailbe szinkronizálni. Egyszerűbb visszatölteni és szerkeszteni is.
Üzeneteket és híváslistát pedig a Super Backuppal szoktam menteni és visszaállítani.

[ Szerkesztve ]

(#14178) Justreboot


Justreboot
(őstag)
LOGOUT blog

Zárt bootloaderre létezik cm9?

Almát inni, csempét ragasztani, droidot használni!

(#14179) Tomi_Ohl válasza Justreboot (#14178) üzenetére


Tomi_Ohl
(őstag)
LOGOUT blog

Nem tudok róla. Mondjuk mini proban jobban otthon vagyok, ott egyszer mintha láttam volna AOSP-t, de lassú és bugos volt.

Xiaomi Mi3, Resurrection Remix 5.4.2 (Android 5.1.1)

(#14180) Justreboot válasza Tomi_Ohl (#14179) üzenetére


Justreboot
(őstag)
LOGOUT blog

Köszi akkor rootolom és kipucolom a gyárit.

Almát inni, csempét ragasztani, droidot használni!

(#14181) tomy86 válasza Justreboot (#14178) üzenetére


tomy86
(PH! addikt)

Tudtommal nincs. "Gyári" cm biztosan nincs, mert ahhoz custom kernel kell, amit nyitottra nem lehet feltenni.

(#14182) Tomi_Ohl válasza tomy86 (#14181) üzenetére


Tomi_Ohl
(őstag)
LOGOUT blog

Közben úgy néz ki, Iced Bean lesz. Itt folyt a beszélgetés: [link]

Szerk: látom te is jelen vagy minden 2011-es Xperia topikban. :D

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Mi3, Resurrection Remix 5.4.2 (Android 5.1.1)

(#14183) tomy86 válasza Tomi_Ohl (#14182) üzenetére


tomy86
(PH! addikt)

Be szoktam nézni mindenhova, mert a legtöbb 2011-es Xperia topik elég kihalt. Viszont a root, halott telefon újraélesztése, romok telepítés ugyanúgy történik mindegyik 2011-es Xperián (minimális eltéréssel), úgyhogy próbálok máshol is segíteni, ha tudok.
Iced Bean nem rossz, ha jól emlékszem, bár amíg zárt volt a telóm, addig többnyire gyári ICS volt rajta kitakarítva. Egyik custom rom sem jött be, mert mindegyiken alakítgatni kellett mire megfelelt. Akkor meg inkább megcsináltam magamnak. Zárt bootloaderen nincsenek csodák.

[ Szerkesztve ]

(#14184) Tomi_Ohl


Tomi_Ohl
(őstag)
LOGOUT blog

Egy kis nosztalgia - a blogomban. :)

Xiaomi Mi3, Resurrection Remix 5.4.2 (Android 5.1.1)

Copyright © 2000-2015 PROHARDVER Informatikai Kft.