Hirdetés

2014. november 28., péntek

Hozzászólások

(#13951) La Magra válasza tomy86 (#13950) üzenetére


La Magra
(tag)

Hát, elképzelhető... Mindenesetre azért feltettem a kérdést az android alkalmazásos topikban is, hátha. Aztán ha nem, akkor belenyugszom a macerásabb számléptetgetésbe. Azért persze köszi a válaszokat! :R

JÁTÉK!!! http://bit.ly/1wc7jUJ

(#13952) benfolds válasza tomy86 (#13950) üzenetére


benfolds
(fanatikus tag)

Tomy, tudod már, hogy mi lesz a következő telefonod? A múltkor, amikor napokon keresztül problémák voltak az enyém hangszórójával (pontosabban a hangchippel, feltehetőleg), azt hittem, hogy eljött az idő váltani, de aztán az utóbbi két hétben megint nem volt vele gond. Ettől függetlenül, ha úgy adódik, akkor valószínűleg m2 aqua lesz.

(#13953) tomy86 válasza benfolds (#13952) üzenetére


tomy86
(PH! addikt)

Fogalmam sincs. A Z1 Compact kilőve, mert már a Z3 is megjelent, de a Z1C ára nem akar az ingerküszöböm alá menni sem itthon, sem Németországban. Megvárom, hogy az esetleges karácsonyi akciókban milyen telefonok lesznek akár a szolgáltatómnál (na ebben nem bízok, pedig a Z1C-t függetlenül adják), akár egyéb üzletekben. Persze nálam nem játszik a gsm boltokban kapható innen onnan beszerzett szürkeimportos, korábban letiltott telefonjait 84 ezer környékén küszöbgaranciával.
A gsmarena keresőjébe beírva a feltételeimet, mindig a Z1C jön ki, ha kicsit engedek a méretbeli elvárásoktól, akkor kiad mellé még egy Huawei-t, két Xiaomi-t és egy-egy Meizut ill. Motorolát. Egészen addig, amíg nem akarok 4G-t is, mert akkor megint egyedül marad a listán a Z1 Compact. Samsungot nem akarok, hacsak nem szakítanak a régóta meglevő és szerintem baromi idétlen/ronda külsővel. Huaweit illetve talán egy LG-t is bevállalnék, ha lenne emberi méretben használható telefonjuk.
Még szerencse, hogy a Ray még mindig teszi a dolgát és semmi gondom nincs vele.

[ Szerkesztve ]

(#13954) acsati


acsati
(tag)

Sziasztok!
Frissítenem kéne Google Play szolgáltatásokat, ami nem sokkal nagyobb 24 MB-nál, viszont 8,5 MB-nál megáll a letöltés és kapom az üzenetet, hogy nem áll elég szabad hely a rendelkezésemre.
Itt egy screenshot a tárhelyemről.
Miért nem engedi frissíteni? Ennél is több szabad helyre lenne szüksége? :F

(#13955) tomy86 válasza acsati (#13954) üzenetére


tomy86
(PH! addikt)

Azért kaphatsz ilyen üzenetet, mert hiába ír 24MB-ot a program méretére, annál jóval nagyobb szabad terület kell neki telepítéskor, frissítéskor, ha csak ideiglenesen is. Próbálj meg első körben egy cache törlést, ha ez nem elég, akkor törölj egy olyan nagyobb méretű alkalmazást, aminek az apk-ja el van mentve a telefonodra. Ha frissült a Play szolgáltatások, akkor telepítsd vissza a korábban törölt progit az sd-ről.
De ha rootolt a telefonod, akkor cwm-ből is tudod a Playt szolgáltatásokat frissíteni a megfelelő gapps csomaggal.

[ Szerkesztve ]

(#13956) acsati válasza tomy86 (#13955) üzenetére


acsati
(tag)

Hm, köszi. Rootolva van, de egyszerűbbnek hangzik az hogy törlök addig mást, míg frissül.

Amúgy az előző témához hozzászólva, szerintem én jövőhónapban, veszek egy Z1C-t, reménykedek én is a karácsonyi akciókban.

(#13957) benfolds válasza tomy86 (#13953) üzenetére


benfolds
(fanatikus tag)

ja, hát nekem is jobban tetszene egy z1c, mint az aqua, de én is túl drágának találom. :(

(#13958) zhata


zhata
(tag)

Újabben érdekes dolgot figyeltem meg a Ray-en.
Otthon van wifim, és be is van kapcsolva a készüléken. Ennek ellenére, ha hazaérek, még fél óra után is a netes kapcsolat van jelen (3G, stb), és csak miután belépek a beállításokba vált át wifire.
Megnézve a wifit, a jelerősség kiváló.
Úgy tudtam, hogy a wifi a preferált, nem a net. Régebben ezt nem csinálta. Ötlet?
Előre is köszönöm.

(#13959) tomy86 válasza zhata (#13958) üzenetére


tomy86
(PH! addikt)

Igen, a wifi a preferált, de azt nem tudom milyen időközönként ellenőrzi, hogy van-e elérhető wifi a közelben, ha folyamatosan be van kapcsolva. (én csak akkor kapcsolom be a wifit, ha épp használni akarom). Megoldás lehet egy automatizáló (Tasker, Erobot), ami hely alapon be és kikapcsolja a wifit.

Ha eddig jól működött és mostanában nem, akkor arra csak tippem van.
Lehet, hogy egy factory reset oldaná meg a dolgot.

(#13960) zhata válasza tomy86 (#13959) üzenetére


zhata
(tag)

Köszönöm Tomy a választ, egyenlőre csak szokatlan a dolog. Ha tovább romlik, akkor jöhet a factory reset, de megmondom őszintén, attól ódzkodom.

(#13961) tomy86 válasza zhata (#13960) üzenetére


tomy86
(PH! addikt)

Az nem jó megoldás neked, hogy kiteszel egy wifi kapcsoló widgetet és manuálisan kapcsolod a wifit? Bár arra nem emlékszem, hogy az működik-e közvetlenül ICS alatt (már ha azt használsz) vagy csak a beállításokba visz.
Ha pedig nem akarsz gyári visszaállítást, mert egyébként nincs gond, és mindenképpen automatikus csatlakozást szeretnél, akkor vannak az automatizálók (pl. amiket korábban említettem), amik gps koordináta, megadott időpont vagy cellainfo alapján bekapcsolják a wifit automatikusan (persze ehhez root kell).

(#13962) La Magra válasza zhata (#13958) üzenetére


La Magra
(tag)

Hasonlót tapasztaltam én is, bár én betudtam annak, hogy visszaváltottam GB-re, és hátha ebben ez a megszokott vagy ilyesmi...
Egyébként működik a közvetlen wifikapcsolgatás widgettel.

tomy86: Ez a GPS alapján wifi ki-bekapcs dolog nem meríti nagyon az akksit? E-robotot használok, de ezt még nem mertem beállítani, mert így is csoda, ha kihúzom nap végéig lemerülés nélkül...

JÁTÉK!!! http://bit.ly/1wc7jUJ

(#13963) tomy86 válasza La Magra (#13962) üzenetére


tomy86
(PH! addikt)

Nem használok automatizálót, úgyhogy nem tudom. Az erobot topikjában biztos tudnának erről infót. De szerintem nem jobban, minthogy a bekapcsolva tartott wifi folyamatosan keresi, hogy mikor elérhető például az otthoni hálózat. De mivel én manuálisan kapcsolgatom a wifit így ez egyáltalán nem biztos.

(#13964) lmno válasza La Magra (#13962) üzenetére


lmno
(tag)

Én ezt használom: Wifi-Matic. Ez nem GPS, hanem cellainformációk alapján tudja ki/bekapcsolgatni a megjegyzett wifi hálózatokat.

(#13965) zhata válasza tomy86 (#13963) üzenetére


zhata
(tag)

Bocs, nem voltam gépközelben.
Én úgy vetem észre, hogy ha a wifim be van kapcsolva és nem vagyok otthon, nem keresi az otthoni hálózatot,
hanem kiírja egyszerűen, hogy az nem elérhető, és NET-re kapcsol. (Illetőleg mostmár a Wi-free-t próbálja meg elérni, de ezt nem szeretem, mert sokszor percekig cak kínlódik, és zabálja az akkut.)
La Magrának is köszönöm az észrevételt, kitettem a widgetet. Jó ötlet volt. Köszönöm.

(#13966) Bryan65


Bryan65
(kvázi-tag)

Sziasztok!
Kérdésem lenne a fiamnak van egy Sony Xperia Ray telefonja reggel bekapcsolta és megfordítva töltötte be a rendszert a kijelzőn tehát fej tetőn áll az egész,és nem a megfelelő program nyílik meg ha rákattintatsz valamelyik ikonra,a flashtoolal újra tettem a rendszert de nem segített,van erre valamilyen megoldás,vagy mi lehet a hiba. :R

[ Szerkesztve ]

(#13967) zhata válasza lmno (#13964) üzenetére


zhata
(tag)

Köszi neked is. Kipróbálom ezt a progit.

(#13968) tomy86 válasza zhata (#13965) üzenetére


tomy86
(PH! addikt)

"Én úgy vetem észre, hogy ha a wifim be van kapcsolva és nem vagyok otthon, nem keresi az otthoni hálózatot, hanem kiírja egyszerűen, hogy az nem elérhető, és NET-re kapcsol."
Az rendben van, de ahhoz, hogy később megint automatikusan csatlakozzon az otthoni wifire, időnként ellenőriznie kell, hogy éppen elérhető-e.

(#13966) Bryan65: nálam is előfordult már ilyen. Sajnos nem emlékszem, hogy mi idézte elő, de a lényeg, hogy a rendszerújrahúzás segített (szintén flashtoolal). Melyik romot tetted fel a flashtoolal?

(#13969) iLLegal_G válasza Bryan65 (#13966) üzenetére


iLLegal_G
(újonc)

Én is találkoztam már ezzel. Nálam megoldotta a problémát, hogy 2.3ról ICSre frissítettem. Tehát a rendszer újrahúzása elv. kéne, hogy segítsen

Richard Nixon has never been one of my favorite people anyway.

(#13970) imis


imis
(fanatikus tag)

Van egy kis problémám.
néha, nem kapcsol be a kijelző csak szürke. van hogy néhány perc, de néha több is kell neki hogy visszajöjjön a kép, közben persze rezzen az érintésre. Próbáltam kernelt és romot is cserélni. Csak dash kamerának használom és telefonálásra.

(#13971) imis válasza imis (#13970) üzenetére


imis
(fanatikus tag)

ahogy visszaolvastam kijelzőcsere.
házilag szerintetek megoldható? kijelző + digizer vagy csak kijelző? érdemes nekiállni egy ilyen beavatkozásnak,

[ez árban jónak tűnik]

Még egy kérdés: esetleg milyen alternatívája van mostanság a ray-nek ilyen méretű mobil + minőségi kamera?

[ Szerkesztve ]

(#13972) tomy86 válasza imis (#13971) üzenetére


tomy86
(PH! addikt)

Házilag is megoldható a csere. Innen letölthetsz egy szerelési útmutatót. Külön a kijelzőt macerás cserélni (ha egyáltalán megoldható), mert ragasztva van a digitizer és a kijelző.

(#13973) imis válasza tomy86 (#13972) üzenetére


imis
(fanatikus tag)

Köszi, :R

megbontottam a leírás alapján, lehet hogy a kijelző kábele kimozdult, egy próbát megér, egyenlőre most jó.

egy kérdés még, androidos fórumon nem reagáltak rá:

Play-en fizettem egy alkalmazást ami működik is, de ha nincs wifi, akor kb 2 óra után kiírja, hogy "UNAVAILABLE" , hazaérek lát wifit újra jó lesz.
a fejlesztő szerint valami törli a play-nek a cache-t, mert net nélkül is működnie kellene, de nem találok erre semmi beállítást.

(#13974) tomy86 válasza imis (#13973) üzenetére


tomy86
(PH! addikt)

Szerintem nem a Playben, hanem valamilyen más programba lehet olyan beállítás, hogy törölje a cachet időnként. De (ismét csak szerény véleményem szerint) ez nem okozhat gondot egy normálisan megírt alkalmazásnál. Van jó pár vásárolt appom és Play cache törlés és net nélkül is hibátlanul működnek. A Powerampnál volt ilyen (állítólag végre javította a fejlesztő), hogy időnként neten ellenőrizte a liszensz meglétét és ha nem kapott netet, akkor reklamált.
Egyszerűbben tudnának segíteni, mondjuk az android app topikban, ha konkrétan leírnád, hogy melyik program produkálja ezt.

(#13975) imis válasza tomy86 (#13974) üzenetére


imis
(fanatikus tag)

Köszi :R , újra próbálkozom, mert ott nem kaptam választ. Közben sajnos úgy néz ki továbbra is produkálja a ray a szürke képernyőt. Nem tudom érdemes-e 3 éves telefonra beruházni egy kijelzőcserét.

(#13976) tomy86 válasza imis (#13975) üzenetére


tomy86
(PH! addikt)

Egyrészt nem szeretek más pénztárcájában turkálni, másrészt neked kell tudnod, hogy megéri-e a befektetett pénzt. Ha a telefon funkciót nem nézzük, hanem csak fedélzeti kamerakénti használatot, nekem akkor is megérne ~ 3000 Forint körüli összeget a történet. Persze csak, ha magad csinálod. Szervizzel javíttatni már nem érné meg.

(#13977) imis válasza tomy86 (#13976) üzenetére


imis
(fanatikus tag)

Ha a kijelzőcsere a megoldás, 3ezret megérne nekem, de néztem külföldi fórumokat is és alaplapi hibát is írnak. Nem találtam olyan oldalt ahol egyértelműen kijelző típushibáról beszélnének. Ha biztos lenne, akkor már rendelném is. :F
Az androidos fórumon sajna, nem sikerült válasz kapnom a play cache dologra.

(#13978) imis válasza imis (#13977) üzenetére


imis
(fanatikus tag)

kijelző problémával kapcsolatban jól látható a sony álláspontja, mennyire segítőkészek:

"Sony Community Manager" sem nagyon volt segítőkész

[link]

(#13979) zhata


zhata
(tag)

Azért a Ray még 3 év után is tud ilyet készíteni. (Erős képméret csőkkentéssel, és minimális horizont korrekcióval.)

(#13980) zhata válasza zhata (#13979) üzenetére


zhata
(tag)

(#13981) tomy86 válasza imis (#13977) üzenetére


tomy86
(PH! addikt)

"alaplapi hibát is írnak"
Ez esetben már nem biztos, hogy megéri kísérletezni vele :F

(#13982) imis válasza tomy86 (#13981) üzenetére


imis
(fanatikus tag)

Az is lehet, hogy egyszerű kontakt hiba valamelyik csatlakozásnál és az új kijelző csere közben javul.
Szóval azt látom, hogy a sony támogatása (legalább tudnánk mi okozza ezt a gyakori hibát) miatt sokan elpártolnak a márkától, mondjuk már nekem sem Sony a fő telefonom. (K800 után a Ray nagy remény volt és szerettem is)

(#13983) benfolds válasza tomy86 (#13972) üzenetére


benfolds
(fanatikus tag)

unokahúgom földhöz vágta a htc rezoundját, az érintőkijelző már amúgy is törött volt, de most már az lcd is halottnak tűnik (bár nem repedt meg). ha megnyomom a bekapcsológombot, akkor rezeg egyet a motor, aztán ennyi. azt hogy tudom megállapítani, hogy érdemes-e hozzá lcd+érintőkijelzőt megvenni? lehet, hogy nem csak az lcd döglött be, hanem más (is), nem? de az is lehet, hogy csak egy kábel mozdult el, és egy érintőkijelző cserével meg lehet oldani a problémát. ő már új telefont venne, de szerintem nem rossz ez a rezound (nagyon szép 4,3"-as kijelző, gyors is, egyedül a súlya ami durva: 170 g, ja meg a közelségérzékelő típushiba) ha neki nem kell, megjavítanám magamnak. (egyszer már összetörte az érintőkijelzőt, amit házilag ki is cseréltem, szóval valamennyi tapasztalatot sikerült szereznem ahhoz, hogy neki merjek állni az lcd+érintőkijelző cserének, ami talán egyszerűbb is, ha eleve össze van ragasztva a kettő.)

(#13984) Bici


Bici
(PH! nagyúr)

Sziasztok!

4.1-es Super Jelly bean van fent nálam, és nem találom a kamera progiban a vaku ki-be kapcsolási lehetőséget.
Alapból ez nem lenne gond, mert leszedek egy másikat, de most nincs neten a telefonom.
Van valakinek ötlete, hogy hol lehet? Lehet, h valami menüt nem találtam meg. :U Nem szoktam hazsnálni a kamerát. :B

[ Szerkesztve ]

Keresek Gigabyte GA-7S748 alaplapot.

(#13985) tomy86 válasza benfolds (#13983) üzenetére


tomy86
(PH! addikt)

"rezeg egyet a motor, aztán ennyi."
Nem vagyok szakember, de ez nem sok jót jelent szerintem. Az ilyen földhözvágós, leejtős dolgokkal az a baj, hogy bármi megsérülhetett a kijelzőn kívül. Elég egy hajszálrepedés egy csatlakozón, alkatrészen vagy a nyomtatott áramkörön és máris kidobott pénz az új kijelző. Persze az is lehet, hogy más nem sérült, de ez csak a csere után derülne ki. Rizikómentes megoldás az lenne, ha akadna az ismeretségi körben egy másik Rezound, aminek a tulaja elég bevállalós lenne és hagyná, hogy az ő telefonjának alkatrészeivel teszteld le a tiedet. Nyilván erre kicsi az esély, főleg a nálunk használatban levő Rezoundok számát figyelembe véve.

(#13986) benfolds válasza tomy86 (#13985) üzenetére


benfolds
(fanatikus tag)

úh, azért ilyen "hadd szedjem szét a telefonodat, hogy le tudjam tesztelni az enyémet" típusú kéréssel még a legjobb barátomhoz sem fordulnék. :) 8000 ft lenne postával együtt az lcd és az érintőkijelző, lehet, hogy mégsem vállalom a kockázatot...úgy még megérné, ha esetleg egy gsm boltban biztosat tudnának mondani 1-2 ezer forintért. lehet, hogy hülye kérdés, de az működik, hogy rákötnek próbaképpen egy működő (nem rezound, mert arra tényleg nincs esély, hanem valami "hasonló") kijelzőt?

(#13987) tomy86 válasza benfolds (#13986) üzenetére


tomy86
(PH! addikt)

Azért vetettem fel ezt a lehetőséget, mert én baráti körömben biztos nem okozna problémát egy ilyen kérés, pedig rég elmúlt már a bevállalós tinikorszakunk. :D
Gsm boltosra pedig fakockát sem bíznék (ismertem párat). Kb. olyan megbízhatóak, mint a murvás nepper vagy a magyar politikus :) Nagy valószínűséggel rádumálna a cserére, azután ha mégis adódik egyéb probléma is, akkor megvonná a vállát, hogy így jártál és ennyi. Persze, mint mindig, ebben az esetben is tisztelet a kivételnek (de én olyannal még nem találkoztam). Hivatalos szervizben be tudják vizsgálni a telefont és árajánlatot is tudnak adni a javításra. Viszont ez nem 1-2 ezer Forintos történet (megjegyzem egy gsm boltban sem).

[ Szerkesztve ]

(#13988) oncsi válasza benfolds (#13986) üzenetére


oncsi
(senior tag)

Privi ment

Kinek csak kalapácsa van, az mindent szögnek vél.

(#13989) imis válasza imis (#13982) üzenetére


imis
(fanatikus tag)

Kijelzővel arra jutottam, hogy Sony által érdektelen a támogatás a sony tulajok irányában. Semmi konkrét infót nem adnak a hibával kapcsolatban. bizonytalan megoldások, biztos pénzkidobás, már amúgy sem erős vasra.
Sajnálom, de szerettem. Most 30 perc a ébrenléti idő, de nightclock alkalmazással ébrentartom tovább a kijelzőt. Így igaz több töltés, aztán a végén kuka. Aztán mint ahogy a fórumon írták: megoldás , új telefon, de nem sony. :(

A kijelző hibával kapcsolatban találtam:

"well, it ended WELL
they admitted the hardware issue (they said it's a motherboard failure)
they replaced the phone (well they gave me my old battery & backcover) because their policy says they only replace the WHOLE phone with the box in the 1st 14 days of purchase.
so everyone having this issue
IT IS A HARDWARE ISSUE, PHONE MUST BE REPLACED !!! NOT FIXABLE !!!!"

(#13990) benfolds válasza tomy86 (#13987) üzenetére


benfolds
(fanatikus tag)

nekem nem sok tapasztalatom van gsm boltokkal, se vásárolni, se javíttatni nem jártam még ilyenben, viszont múltkor, amikor bementem érdeklődni, hogy mi lehet a baja a gyakran elhalkuló-"recsegő" raynek, a boltos srác egy csomó vásárló előtt azt mondta (úgy, hogy nem vagyunk haverok, szóval nem baráti tanács volt), hogy adjam el a telefont, mert nemsokára be fog dögleni a hang chip, és nem lesz javítható... :) szerintem még bizományba is bevette volna :)

Copyright © 2000-2014 PROHARDVER Informatikai Kft.