Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • balkoger

    tag

    Bevezetés
    Az vállalkozzon firmware frissítésen akinek valamilyen problémája van a telefon működésével, akinek nincs, ne frissítsen!!
    Bármilyen firmware frissítést el lehet végezni a samsung Kies programjával akit nem érdekelnek a Froyo (Android 2.2) újdonságai az a készülékén hivatalosan is támogatott Eclair
    (Andoid 2.1) firmware-rel próbálkozzon először . Az Android 2.2 es Froyo firmware-ek még nem támogatottak hivatalosan a Galaxy 3-as (GT-i5800)készülékekre ezért ezek feltöltését mindenki saját felelősségéretöltse fel készülékére.

    Előkészületek
    Működőképes Kies programmal kell rendelkezned, vagyis tökéletesen feltelepítettél mindent a számítógépedre és a programot használni is tudod, aki nem látja a telefonját ha csatlakozott a számítógéppel az először próbálja meg újratelepíteni, vagy szépen sorrendben csatlakozni a géppel (Kies elindít, telefonon beállítások-vezeték nélküli és hálózat- usb beállítások- samsung kies- visszalépni a kezdőablakra-csatlakoztatás usb kábellel a géphez-a telefon kijelzőjén usb csatlakozás ikon megjelenik ha rákérdez csatlakozás-megvárni míg a számítógép is megtalálja a telefont)
    Mindenféleképp mentsétek a telefonkönyvet és minden egyebet ami a telefonon van akár a kártyára is mehet (én pl a telcsi menüjében elmentettem az sd kártyára a teljes telefonkönyvet nem csak a Kiessel)
    Ellenőrizzétek le milyen firmware van jelenleg a telefonon ( beállítások -- telefon névjegye ) és letölthetitek a samfirmware-ről a jelenlegi firmware-t is a biztonság kedvéért.

    Fel kell regisztrálni a [samfirmware.com-ra]
    Ha megjött a regisztráció akkor login és keressétek meg a megfelelő telefont (Firmwares--
    ENTER FIRMWARE SECTION--choose your way alatt kiválasztod az Android-ot -- és ráklikkelsz a Samsung i5800 ra {a telefonra})
    Csak a kék Europe verziók között keressetek és onnan is az XX -el vagy az XW-vel kezdődőt, mert azok támogatják a magyar régiót erről bővebben [itt] olvashattok.
    A firmware-ek kicsomagolásához ajánlom a winrart, a letöltés után a rar, vagy zip fájlt ki kell csomagolni, ehhez jelszót fog kérni . A firmware-ek böngészése közben megfigyelhetitek, hogy az egyiknél 1db # van a másiknál pedig kettő ## , az 1 # nek a jelszava kicsomagolásnál samsung-firmwares.com , a kettő ## -nél pedig samfirmware.com
    Ha véletlenül nem fogadja el a jelszót (nekem elsőre nem fogadta el) akkor a letöltésnél válasszatok másfajta forrást (rapidshare, megaupload, deposit files, zshare, uploading)
    jegyezzétek meg hova tömörítitek ki a fájlt, mert később onnan fogtok dolgozni. Ha megvan akkor aki Froyora akar frissíteni töltse le az XXJI2_HOME_ verziót is mert abban van a data.rfs fájl amire szükségünk van feltétlenül. A fájlt [innen] a slow downloadra kattintwa lassan de ingyenesen letölthető, ha estleg nem megy guglizzatok rá egyébként [itt olvastam] erről a firm-ről.
    Ha már letöltöttük a firmware-t akkor már csak 2 dolog kell a feltöltéshez mégpedig a beregisztrált samfirmware-es oldalon a firmware szekciónál (ahonnan korábban kijelölted a neked tetsző verziót) lentebb megtalálható a flash tools alatt a flash program vagyis az Odin és a Galaxy 531.ops fájl ami feltétlen szükséges.
    A Froyos firm könyvtárstruktúrája kicsomagolás után így néz ki:
    boot.bin
    cache.rfs
    factoryfs.rfs
    logo.png
    modem.bin
    sbl.bin
    zImage
    Az Eclair XXJI2_HOME_ firm pedig így:
    cache.rfs
    data.rfs
    factoryfs.rfs
    logo.png
    modem.bin
    zImage

    Firmware frissítés Froyo-ra (Android 2.2)
    Megvan az Eclair-es firm és a Froyo-s firm is, megvan az Odin és az 531.ops fájl, most már nekiindulhatunk a frissítésnek, telefonunk fel van töltve ! Most nincs összekötve a telefon, a számgépen csinálunk egy restartot utána kipróbáljuk rendesen tudunk csatlakozni a telóra Kies-sel vagy háttértárként mindegy a lényeg hogy gépünk felismeri.
    Bontjuk a kapcsolatot. A telefonon beállítjuk a debuging módot a beállítások -- alkalmazások -- fejlesztés -- usb hibakeresés-re pipával, azután kikapcsoljuk a telefont.
    Kivesszük az sd kártyát és a sim-et is (minden megmarad rajta így)
    Odin elindít betallózzátok az ops fájlt és bepipáljátok a one package opciót (erről találhattok [itt egy képet] ha lejjebb görgettek) illetve betöltitek az XXJI2_HOME_.tar fájlt jobb oldalt alul.
    Usb kábellel összekötitek a kikapcsolt telefont és megnyomjátok egyszerre a hang fel le+home (középső fizikai gomb alul) +majd a bekapcsoló gombot egyszerre addig amíg meg nem jelenik a GTi5800-as felirat. Az odin első kockája elszineződik (sárga vagy zöld nem emlékszem) és elkezdi feltölteni a firmwaret.
    Türelmesen várunk és figyeljük a telefont (szerintem úgy 5-6 perc összesen) Ha valakinek nem áll fel a gép nem kell mindjárt megijedni van erre egy leírás [itt] lejjebb görgetve RockRichie leírta ha véletlenül ez a kép fogad minket, nekem nem jött elő hanem gyönyörűen beindult.
    Sikeres frissítés után factory reset !! (beállítások -- védett adataim -- gyári adatok visszaállítására klikk)
    Factory reset után újraindul a rendszer és ne felejtsük ismét bepipálni a debuging módot !!!!!!
    Ezután ismét kikapcsoljuk a kicsikét és eljátszuk a fentebb leírt frissítést, de már a Froyo-s firm-mel sikeres frissítés után ismét factory reset , hogy tiszta lappal induljunk, ujraindulás után kikapcsoljuk a szerkezetet és visszarakjuk a sim-et és az sd kártyánkat is bekapcsoljuk örülünk és megosszuk egymással itt a fórumon.
    Elnézést, ha néha nagyon szájbarágós, de szerettem volna, ha mindenki érti.
    Sikeres frissítést mindenkinek

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák