Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
-
Mobilarena
OnePlus One - Kína már itt One
Új hozzászólás Aktív témák
-
gentlemann02
tag
Sziasztok srácok visszatértem megváltam az Mi8-tól és újra a kis Oneplus-t használom.
Kis rom tapasztalatok kipróbáltam Extended 10-es romját elég jó, de nálam sajnos a melóhelyi 2.1-emet néha felismerte néha nem ,fülesekkel semmi gondja nem volt szóval nem értem ezért lecseréltem Arrow legutolsó 9.0 ás buildjére most ezt koptatom hibával még nem találkoztam üzemidő átlagos "3-3,5 óra kijelző idő nálam 1-1,5 óra hívás és 18 óra készenlét". De még így is majdnem többet tud mint az Mi8 amitől megváltam pedig az aksi már 77% és az Mi8 szinte új volt. De lehet visszatérek ColtOs re azzal sem volt semmi baj és mára nagyon megszoktam a rendszerszintű sötétebb témát értem ezt hívásoknál és sms-eknél is arrowben ez valahogy hiányzik, de egy nagyon jó kiforrott rendszer. Bocs a hosszú hsz-ért. -
gentlemann02
tag
válasz
Obyboy #38746 üzenetére
Hát nálam Superior alatt a következő képpen alakulnak az üzemidők: [kép] [kép] [kép] [kép] , de van hogy annyira bealszik ,hogy hívásoknál nem ébred fel a kijelző, valamint néha nagyon nehézkesen ébred dupla koppal. Mindjárt csinálok egy dalvik/art törlést hátha valamit segít. Ha nem és továbbra is így marad akkor megy majd egy másik rom.
-
gentlemann02
tag
Sziasztok egy kis rom beszámoló:
AOSIP 9.0:Hardveres gombok háttér világítása nem működött 3 nap alatt 2 random restartom is volt. Üzemidő sem volt valami acélos.
AOSPEXT 9.0: Elég jó kis rom sok beállítási lehetőséggel nekem még a 6.2 es volt fen ,azóta van 6.3 verzió is. A 6.2 verzió annyira bealudt nálam ,hogy elfelejtett ébreszteni, meg a kijelző sem ébred fel néha hívásoknál. Ezért került lecserélésre.
POSP 9.0: Nagyon merült nálam az utolsó buildben a Bluetooth hibát javították már azon kívül használható kis rom.
ARROW 9.0: Jelenleg a 02.14 build van fen eddig semmi hibát nem tapasztaltam , valahogy mindig visszatérek Arrowra készenléti fogyasztás változó ,de még elég friss a Rom.Jelenleg a Viper 9.0 v6.1 mai buildjével szemezek ,de lehet marad az Arrow mert eddig semmi gondom nincs vele.
-
Dolphine
addikt
-
guyver
senior tag
Üdv fiúk és lányok!
Köszönöm nektek és az OnePlus-nak ezt a 4 évet! Életem első olyan androidos telefonja volt, ami nagy változást hozott az életembe. Erre a telefonra úgy fogok emlékezni, mint a középiskolában kapott nokia 3310-esemre.
Bár szerintem 4 évet csak ez a készülék úszott meg nálam csere nélkül. Nem történt nagy váltás egyelőre, de szükségem van a nagyobb üzemidőre és muszáj volt váltanom. Azoknak akik még kitartanak a telefon mellett, további jó mókolást! Azért időnként vissza nézek, biztos lesz még rá Android Q is! Történelmet írt ez a telefon, az biztos!
-
gentlemann02
tag
válasz
Obyboy #38546 üzenetére
Hát ebben sem lehet én úgy oldottam meg ,hogy total commandert választom kezelőnek és akkor tudok változtatni. Kicsit visszalépés ez a Rom az elődeihez képest ,de a képernyő lekerekítést kiszedték belőle ami miatt előtte lecseréltem mondjuk üzemidőben jónak tűnik. De hogy akármikor feloldom a kijelzőt vagy ha hívnak feldobja ,hogy a BL összeomlott hát ez kicsit zavar úgyhogy szerintem ma megy. Arrow 9.0 190130 romját kipróbálom. Mert sajnos se Havochoz se Bootlegerhez nem jött még hibajavítás. Lineage 9.0 val szemezgettem még ,de inkább egy kiforrottabb romot választok. Talán megint hosszabb távra.
-
gentlemann02
tag
válasz
Obyboy #38507 üzenetére
Szia Pixys én már nem ajánlanám már rég nem frissítik. POSP 12.23 buildje volt fent egy darabig, de volt böngészőben történő videólejátszásnál ,hogy ha elforgattam és kiraktam teljes képernyőre a videót , akkor a saroklekerekítés bejött középre és nem akart visszatérni a helyére, valamint annyira bealudt a telefon ,hogy hívásoknál nem akart felébredni a hívás csengőhang akadozott nem ébredt fel a kijelző. Az új buildel nem próbálkoztam bár tartalmaz elég sok hibajavítás üzemidő viszont nagyon korrekt volt. Jelenleg Arrow van fen 12.26 os build ezzel meg vagyok elégedve. Üzemidő jó utoljára 4h kijelző 37h készenlét több mint 1 óra beszéd és még volt 13 % az aksiban. 12.30 án cseréltem le a POSP-t. Most éjszaka is 9 óra alatt 2-3% ot merült.
-
grizlisandor
veterán
válasz
Obyboy #38410 üzenetére
Valami beakadt az ébresztőnél, mert még ma reggel is(ugye péntek van) CSÜT 5:00 volt az óra alatt.
Szerintem hétvégén nézek valami mást ezen ROM helyett.
Üzemidőben + kamerában jobbnak érzem, mint az ArrowOS-t, többiben pariban vannak, talán ott a rendszer "kidolgozottabb". -
guyver
senior tag
válasz
Dolphine #38312 üzenetére
iagazából alkalmazások függvénye. a jó üzemidőről már írtam korábban. minél kevesebb app használata és a nem használt google alkalmazások tiltása. meg talán egy custom kernel jó beállításokkal, úgy, hogy esetlegesen ha ébren marad a teló, se legyen hatalmas fogyasztás, de azért ne is halljon le telefon ha fel akarod ébreszteni. pl. használhatsz lite és go alkalmazásokat, nálam csak ezzekkel nyertem 1%-ot óránként.
Próbáltam anno azt is, hogy elhagyom a google-t és csak natur használom a linegae os-t. De úgy sem lehetett nagy áttörést elérni. Engem már nem érdekel mennyit fogyaszt egy ideje a teló, jó ha teljesértékű appok vannak fent, mert kényelmesebb a használatuk. legrosszabb esetkere van már powerbank nálam. jövöre meg csere.
-
Obyboy
addikt
válasz
gentlemann02 #38253 üzenetére
Persze.
Kb 10 nap használat alatt az alábbiakat tapasztaltam:
- minden app működik a többség TB-vel lett visszaállítva, aminek előjött bármilyen hiba azt egy újratelepítés megoldotta. Kivétel a MyTelenor app ez mióta áttértem Pie-ra azóta ha elindul mindig karbantartásra hivatkozva megáll a kezdőképernyőnél olyan mintha nem lenne Pie kompatibilis
- üzemidő teljesen rendben van, azaz nem rosszabb mint előtte az arrow vagy a potato volt
- sebességgel már megosztóbb a helyzet, alapvetően gyors de néha (napi 1-2 alkalommal helyzettől függetlenül) elgondolkodik néhány műveletnél és laggol egy kicsit,
- tegnap telefonálás közben szétesett a vonal és pár másodpercre elment a térerő, ez nem tudom, hogy a ROM hibája lehet vagy a (kb 5 éves) SIM kártya kezdi megadni magát.Hirtelen ennyi jutott eszembe.
-
Obyboy
addikt
Eddigi tapasztalatok alapján teljesen használható a Potato Pie.
Pozitívumok: üzemidőben nem rosszabb mint az Oreo volt, működik a wifi, mobilnet, GPS, hívás, ébresztés, hotspot azaz minden amire eddig szükségem volt.
Negatívumok: Waze megnyitással egyidőben be is zár, a Here és GoogleMaps viszontjól működik, hamar talál pozíciót, saját kamerája van, hogy nagyon lassan nyílik meg bár ez nem zavar mert a Bacon Camarát használom. -
guyver
senior tag
csak feldobtam az official los-t. sose bírom ki, hogy ne próbáljak ki mást is. fapados, de gyors. Nincs minden belőve, tovább is van ébren a teló mint az aex alatt, de szerintem ha ugyanazokat beállítom mint aex alatt, akkor hoznia kéne ugyanazt az üzemidőt. most másfél százalék kikapcsolt kijelzőnél és 17 bekapcsoltnál.
-
guyver
senior tag
válasz
norbert1998 #37973 üzenetére
Melyik részét?
Közben akkor leírom részletesebben a dogokat. Szóval AEX ROM 5.4, aprilis 19-edikei thunder kernel, pico gapps. Fontos, hogy az 5.4-es aex legyen, mert az újabb nem megy deepsleep-be. Nem tudom mennyit számít üzemidőben, de sebességben picit jobb az f2fs fájlrendszer (hozzuk ki sztem a maximumot a telóból). A fájlrendszer módosítására nem térnék ki részletesen, van vhol hozzá leírás, a lényeg ha váltasz, ments le gépre mindent, mert a belső tárhely tartalma teljesen törlődik. Ha ezek fent vannak és be van lőve a rom, akkor mehet fel a kernel auditor mod (xda-ról letölthető). Amik alapból be lesznek kapcsolva, az maradhat, csak azt írom, amit módosítottam. (lehet ezek közül valami alapból úgy lesz)
kernel-cpu beállítások: max frequency 2457 mhz, suspend min frequency és suspend max frequency 499 mhz, cpu ütemező alucard, többmagos energiatakarékosság letiltva, munkamenetek ütemezése éber cpu-kon kikapcsolva, input boost be.
kernel-cpu hotplug beállítások: msm hotplug be, minimális és maximális cpu 4, cpu-k gyorsítva 4, max magok kikapcsolt képernyőnél 4, i/o terhelt be.
az i/o ütemezőt fiops-ra állítottam és a wakelock-nál mindent kipipáltam.
A másik dolog, hogy mikor túl pakoltam rom-ot sok appal, gyorsabban megtelt a memória, a háttérben futó alkalmazásokat újra be kellett töltenie a tárhelyről. Ez is meríti a a telefont. Nyilván nem én döntöm el ki mit fog használni, de javaslom, "felesleges" alkalmazások ne legyenek fent, amit lehet böngészőből intézzünk. pl. használtautó, jófogás, árukereső vagy index app ne legyen fent, ezeket böngészőből nézzük. Ha van olyan app amihez ragaszkodsz, annál állítsd be, hogy ne induljon automatikusan és ne fusson a háttrében ha kilépsz belőle. Ezt egyébként minden olyan appnál kapcsold be, amelyeket ritkán használod.
Ezt a beállítások-bővítmények-rendszer-alkalmazásműveletek alatt találod meg. A google cuccokat ne állítgasd, mert van ami force close-okat okoz más alkalmazásokban.
Én Nova launcher prime-ot használok, de csak alap szinten, mert ha bele teszem az integrált szolgáltatásokat, plusz 200 megát levesz a ram-ból. Ez nem csak erre vonatkozik, ha a beállításokon belül belépsz a biztonság és hely-eszközadminisztrátori alkalmazásokba, csak az legyen kipipálva amit valóban használsz. A kisegítő lehetőségek-letöltött szolgáltatások és a (keresés a beállításokban) hozzáférés értesítésekhez beállításokban is csak az legyen pipálva amit fontosnak tartasz. (nálam csak a pebble van bekapcsolva, hogy jöjjenek az infók az órámra). Ezeknél ha minden be van kapcsolva (főleg ha sok alkalmazás van a telón), több száz mega mínusz a ramból, mert háttérben futtatja a szolgálásokat, amiket nem fog a ram-ból kilőni az android.
Sajnos el kell fogadni, hogy már kevés a 3 giga ram, ha minden kényelmi szolgáltatást használni szeretnénk. És épp használhatjuk, csak az akku rovására, ami ugye alapból nem combos ennél a készüléknél és ehhez jön még, hogy 3-4 éves telefonnál 80-90%-t tud már csak.
Pár alkalmazást jegeltem is a rendszerben titanium backuppal, amiket én nem használok, ezek pedig: google (beépített kereső), nova miatt a pixel setup és pixel indító, via böngésző.
Most így kb. ennyi jutott szembe, ha kérdés van válaszolok. Ezekkel a beállításokkal átlagosan 1-1.5-ot merül kikapcsolt kijelzővel a telefon, folyamatos wifi vagy mobilnet mellett + bluetooth kapcsolat az órámmal. Bekapcsolt kijelzőnél pedig 13-16% ha csak filmet (mx player), youtube-t nézek és böngészek.
-
Obyboy
addikt
válasz
gentlemann02 #37919 üzenetére
Nekem jó pár hónappal ezelőtt volt fent, akkor teljesen meg voltam elégedve vele csak a mégjobb üzemidő reményében váltottam jgcaap-ra, de már nem emlékszem jobb lett-e az üzemidő vagy sem. Hajt a kíváncsiság, hogy most milyen lehet így lehet nyomok egy nandroid mentést a mostani jgcaap-ról és teszek egy próbát a Candy-val. Elég sűrűn jön ki új Candy build ez alapján úgy látszik, hogy foglalkoznak a ROM-mal.
-
grizlisandor
veterán
válasz
Arcanus #37468 üzenetére
Agyalok én is, hogy mi legyen, de első körben aksicsere lesz valószínűleg.
Ha megjavul az üzemidőm, akkor marad addig míg nem jön szembe valami visszautasíthatatlan ajánlat és az O+O megy a családba valakihez. Én most a Sony XZ2C-vel szemezek, ha jót mutat a teszteken és emberi áron lesz a t-nél.
-
kano
nagyúr
válasz
balazs1022 #37367 üzenetére
Az OIS segítene, azon kívül más nem igen.
Mate
Én rendeltem, használom. Jobb az üzemidő, mint amit az ebayes, alis akkukról hallani. Nem tudom, hogy tényleg eredeti-e, de rendben van... -
kano
nagyúr
A 2. feltöltés után az akku:
- 2 nap üzemidő (38 óra egész pontosan, nekem az úgy jött ki, hogy 2 teljes nappali napszak és 1 éjszaka bekapcsolva);
- 4:45h kijelzőidő
- 1:25h dumával.
Hozzá tartozik, hogy a melóban délelőtt nem nagyon használtam csak kb fél órát.
Ez mindenképpen jobb eddig mint a gyári 3,5 évesem üzemideje. -
gentlemann02
tag
Sziasztok ha valakit érdekel 3 hét AOSP 8.0 11.02 build-el szerzett tapasztalatok. Eddig egyszer volt random restart mindjárt az első héten a rendszer gyors merülés átlagba 7-10mA de néha valami berottyan és felugrik 22-30mA ra de egy újraindítás orvosolja. A kamera HDR módban megáll csak ki és belépés segít normál módba kicsit sötét képeket készít. Rootolva nincs Magisk-et nem használok. Alap ROM oppen micro gappsal szűzén telepítve. Kép az üzemidő alakulásáról.
-
guyver
senior tag
Omnirom oldalán le tudod tölteni. A 05.28-adikait töltsd le. Gyári 3.4.0 kernel min 1 mag használattal es smartmax governorral. Belakott rendszerrel is 4 óra a minimum kijelző idő. Deep sleep több mint 90%-os kijelzőaránnyal megy. Ilyenkor 1-2 százalék a merülés mobilnettel. Amikor böngészek 10-15 százalék közötti a merülés. 7.1.2-es romokat nézve ilyen üzemidőt nem sikerült még összehozmom csak ezzel. Amiben meg már újabb kernel van, az már random rebootol, nálam legalább is heti egyszer csinálta vagy a kijelző nem éledt fel néha.
-
Danika256
aktív tag
válasz
guyver #36905 üzenetére
Nekem is ez a véleményem, ezen a hardveren még a következő Droid is szuperül mehetne, ha profin megcsinálják, optimalizálják. Mondjuk ezzel az eszeveszett verzióugrásokkal nem értek egyet, előbb egyet kéne megcsinálni tökéletesre.. Az Oreo is biztosan kiforrja majd magát idővel. Ne várjatok csodát még csak pár hónapos a szoftver..
Nálam a 7.1.2-es Nitrogen Os mindent visz, ennél jobb rendszer nem is kell egy mobilra! Szinte tökéletes... Nagyon nagy különbségnek kell lennie ahhoz, egy másik javára hogy én erről átváltsak!
Az üzemidő meg most már az aksik állapotától is függ! -
guyver
senior tag
válasz
RetepNyaraB #36903 üzenetére
Ezt vitatnám, mert a 7.1.2-es omnin vagyok és best of az üzemidő a többi nougat romokhoz képest. De erre a romra is addig igaz, még a gyári kernel volt benne, így májusi van fent még nekem is.
-
guyver
senior tag
Aki official oxygen os-t használ, ott milyen az üzemidő?
-
guyver
senior tag
válasz
balazs1022 #36764 üzenetére
De én 7.1.2-es omnin vagyok. A legutolsó rom amiben gyári kernel van, május 29. Minden működik nálam. Van lassított felvétel is meg 4k is. A testre szabhatóság már annyira nem zavar, tudja ami nekem fontos. Nekem az utóbbi időben az üzemidő lett a legfontosabb. Na meg nougat.
-
guyver
senior tag
Ki fogom próbálni ezt a microG-t. Ma vagy holnap, utána meg írom mik a tapasztalatok. Ha nem oldja meg a screen off alatti gyors merülést, akkor elhagyom a gapps-ot teljesen. A tabletem iszonyatosan merült, ott töröltem a gappokat, nincs fiók sem. Azóta éjszaka 1%-ot sem merül. Pár szolgáltatás biztos hiányozni fog, de vannak alternatívák és fontosabb az üzemidő.
-
virkir
veterán
Ha visszamennék 7.0-ról 6.0-ra elég egy sima wipe vagy kéne még valamit mókolni?
Nagyon nincs most időm felülni a szopórollerre.
És de a 7.0 nagyon nem begyere, fosch üzemidő, térerő, bagzó megszokott appok. -
grizlisandor
veterán
válasz
RetepNyaraB #36368 üzenetére
Igazad van, nem ártana megnézni, de ma jön érte a futár. Javítás óta a telefon állapota nem változott, ugyanúgy melegszik, gyenge üzemidő + a hátlapot és a fém keretet is felsértették.
-
Dolphine
addikt
válasz
grizlisandor #36346 üzenetére
Köszönöm a választ!
Üzemidőben milyen volt egyébként a LOS? -
grizlisandor
veterán
válasz
grizlisandor #36332 üzenetére
A telefon még mindig melegszik, az üzemidőre leszek kíváncsi...
Support meg nagyon toppon van, írtam hogy mi lesz akkor a javítás során szerzett sérülésekkel?
Visszaírták, hogy várjam meg míg visszaküldik javításról és bízunk benne, hogy jó lesz. -
Mate
nagyúr
Párszor már volt szó akksi cseréről.
Írtam wayteq-nek, mert nagyon gyatra az üzemidő. Garancia már nincs, de eustock-os.
Bevizsgálással együtt kértem árajánlatot. 5K-ért megnézik a készüléket, akksit és ajánlatot adnak. Ami ha tényleg gyenge az akksi és kérem a cserét 9K és nem kell kifizetnem az 5K-t.
-
grizlisandor
veterán
Remélem!
Új telefonban nagyon nem gondolkoztam még, O+O szerintem kitartana még pár évet, csak ez a fránya melegedés + gyenge üzemidő probléma ne lenne.
Ha váltani kell, csak jobb kamerás mobilra, talán az lenne a legjobb, hogy pótoljak rá és kapok O+5-öt(felébredtem nyugi). -
grizlisandor
veterán
Ezt kaptam válasznak:
Hello Sándor,Thank you for contacting OnePlus Customer Support. This is Riley and I will be assisting you today.
I'm sorry to hear about the battery problem as well as the unusual heating that you're experiencing with your OnePlus One. I know how important it is to have your phone running for at least a day. Please know that battery consumption will always depend on device usage. Running applications, background apps, brightness settings, wallpaper coloration and wallpaper type (live or static), enabled settings (WiFi, Location, Bluetooth, Mobile Data, NFC etc), online activity (streaming) will directly influence the battery life.
In order to isolate if this is a software or hardware related issue, kindly perform the troubleshooting steps listed below.
Steps for Oxygen OS:
- Power off your device.
- Press the power key + volume down for a few seconds.
- Select English.
- Select Wipe Data and Cache.
- There will be 3 options: Factory Reset, Wipe Data and Wipe Cache
- Select Wipe Cache.
- Select Yes.
- Reboot phone.Steps for Cyanogen OS:
- Power off your device.
- Press the power key + volume down for a few seconds.
- Select English.
- Select Wipe cache partitionThis will only clear the system cache and does not reset the phone. Make sure to force close all background apps and kindly observe your phone's battery life for at least a day to see if there's any improvement on the battery life.
Let me know if the issue remains so we can consider other options.
Best Regards,
Riley
OnePlus Customer SupportRemélem nem húzza szét a fórumot nagyon, ha igen, akkor link mögé berakom a screent a levélről.
Magyarul az 1 napos üzemidő normális, meg wipeoljak, hátha toldok a jelenlegi üzemidőn kicsit?
Stock LOS, semmi extra, napi 8-9 óra mobilnet, telefonhasználat csak akkor ha villog. Esténként 30-60 perc streaming wifin és jön az energia takarékos mód.
~2hetente jön frissítés a LOS-hoz, akkor mindig megcsinálom a wipeokat...Szerintetek hogyan tovább?
-
guyver
senior tag
válasz
Obyboy #35850 üzenetére
05.28-adikai. Az újabbakkal is jó az üzemidő, csak mióta kernel verzió váltás volt, bugos a rendszer. Ez az üzemidő annak is köszönhető, hogy nem hagyok háttérben futni olyan appokkat, amiket ritkán használok és ébresztgetik a telefont. Linket most ne, telefonról vagyok.
-
guyver
senior tag
válasz
balazs1022 #35766 üzenetére
Én los-ról váltottam omni-ra. Nem bántam meg. Fapadosabb, de működik minden, stabil, gyors, jó az üzemidő (több mint 5 ora sot). A sok alkalmazás miatt persze testre van szabva melyik appok tarthatják ébren a telefon és mi futhat a háttérben. De így elégedett vagyok vele.
-
kano
nagyúr
válasz
janosibaja #35627 üzenetére
Csak az üzemidő ne lenne gyenge...
silverbaron
Én egy fastboot romot tennék fel, mert ott a belső tárhelyet is szépen újra formázza. -
fricci
tag
válasz
janosibaja #35610 üzenetére
RR-t használok már régóta, szerintem a nightly buildek teljesen stabilak, rendkívül ritkán van reboot (talán kéthavonta), üzemidőben nem tragikusan rossz de ennél jobban nem figyeltem meg (gondolom átlagos lehet) illetve nagyon jól testreszabható.
-
Obyboy
addikt
válasz
janosibaja #35606 üzenetére
Az összefoglalóban leírtakon felül csak annyit tudnék mondani, hogy az egyik legjobban testreszabható ROM amivel találkoztam. Üzemidőben nekem átlagosan vagy az alatt egy kisivel teljesített az a pár build ami fent volt, természetesen azóta változhatott a dolog.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
janosibaja #35346 üzenetére
Kamera sucks
Videó oké.
Nagyjából hetente van új, nem ota, bár felajánlja a letöltést. Tehát recoveryből kell kézzel feltolni. 7.1.2. Tökstabil, elég takarékos a lightning kernel is. Az én akkum fos már, képernyőidő így irreleváns. Ha épp rendben van minden, akkor durván 10-11 százalékos bruttó ébrenlét (nem csak képernyő, hanem minden) jön ki két napos üzemidőre. De igen ritkán bír már két napot. Tegnap véletlen pont két napra merült csontig, 4 óra kijelzővel. -
janosibaja
őstag
válasz
kinghaxor #35168 üzenetére
Valszeg ostoba kérdés lesz, de hát nem értek hozzá:
Nekem minden értesítés azonnali frissítésre van állítva, számomra fontos, hogy gyorsan tudjak meg mindent. lejjbb nem venném a procit, mert szeretem, hogy annyira gyors a teló, amennyire.
És zökkenőmentesen működik a LOS, (nem az unLOS, a sima) semmi baja nincs. Én eleddig azt gondoltam, hogy az OPO akkuja olyan amilyen, nagy változást szoftveresen nem lehet elérni.
Te hozzányúlnál stabilan működő rendszerhez? Pusztán a Lightning kernel feltolása TWRP-ből érezékelhető akku üzemidő változást eredményez, vagy kevés változásért kockáztatom a stabilitást?
Kösz a választ.
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
COS13-on vagyok és utóbbi időben, mintha jobban merülne a telefon.
Melyik az a ROM, amelyiknél jó az üzemidő? Nem kell sok beállítási lehetőség, amit a COS-nál lehet, az nekem bőven elég.
Tehát, valami egyszerű és gyors ROM kellene. Van ilyen? Vagy inkább kellene egy factory reset / wipe cache a mostani COS alá? Vagy teljesen friss telepítéssel a COS13?
Ötlet? -
Obyboy
addikt
Tapasztalataim 1 nap után AOSP-Extended-en:
- beállítási lehetőség kevesebb mit a crDroid-ban de bőven elég ez is (kb dU szintű testreszabhatóság)
- wifi bug még nem jött elő de biztonság kedvéért a C7 modem telepítésre kész
- laggolás és felesleges ébrentartás még nem volt Mini Dynamic GApps-7.1.x-20170215 van telepítve
- az üzemidő jobb mint a crDroidon volt
- sebességre nagyjából ugyan az -
kano
nagyúr
OTP is? Szívás....
Szóval ez az AOSPExtended, hát....
- Egy kicsit laggol, és a tegnapi üzemidő alatt valami az Android oprendszeren belül kb 1,5 órát ébren tartotta. -
G4bi89
senior tag
válasz
petipetya #34348 üzenetére
Ezek mennek is nálad ? Mert nekem már a legelső nightlyba sem akart menni egyik gesture sem. Most este frissítettem a mai nightlyra, és abban sem mennek.
Egyedül a dupla kopp megy, de azt ajánlom is, hogy működjön.#34360: Nekem eddig az elmúlt 1,5 hétben mióta fent van, egyszer volt olyan, hogy felvettem az asztalról és semmire nem reagált. Nyomnom kellett egy újraindítást a bekapcsológomb hosszan nyomásával. Ezt leszámítva villámgyors, stabil, akkumulátorral közepesen bánik. Vannak romok amikkel jobb üzemidő érhető el, de cserébe akadnak itt -ott, vagy szimplán csak lassúak.
-
kinghaxor
aktív tag
válasz
G4bi89 #34226 üzenetére
Nos alatt nem tudom milyen beállításokkal fut a lightning de ott tényleg lassabb. CM-Lineage alatt is lassabb mint a gyári kernel, viszont vállalható a sebessége és nem olyan darabos. Szerintem jobb mint a nos-ban gyárilag lévő. Üzemidőben pedig jobb mint a gyári kernel.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
petipetya #34094 üzenetére
A resurrection már kitkat korában is őrületes mennyiségű beállítást tartalmazott, nekem kb a fele teljesen lényegtelen (mondom nekem). Meg jó részük zabálta a teljesítményt (bár az OPO bírja). De az is igaz, hogy rá se néztem kitkat óta
(#34093)@ próbáld ki. Az Oxygen simábban futott, mint a párhuzamos COS. De jóval alapabb a rendszer maga. A nugát nagyon kényelmes, ha nincs bug akkor gyors is. Üzemidőben (nálam) ugyanolyan fos mint az M, vagy L voltak.
-
Lomha 8V
addikt
Az utolsó CM-ek nekem is siralmas üzemidőt produkáltak, arról nem beszélve, hogy valami gyilkos lassúsággal vette fel a töltést az akku. Pár napja felhánytam a január 1.-i NOS-t és ez jobban muzsikál üzemidőre és hamar feltölt.
-
guyver
senior tag
Az a durva, hogy a sima cm is jó lenne üzemidőben, de egyszerűen sokat van ébren a telefon. Éjszaka leveszem töltőről, reggel még 100-on van. De napközben... És az érdekes, hogy nem mindig csinálja, valamikor jól teljesít nappal is. Éjszaka gondolom a dooze vagy mi kényszeríti alvásra.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
bdavid94 #33647 üzenetére
Ahogy Obyboy írta: üzemidő utoljára kitkat alatt volt szép. Ezek ilyen telefonok, meg kell szokni, hogy naponta töltöd. Nem Nokia 3410
Viccet félre kitkatot én ma már nem javasolnék, tök elavult biztonsági foltokkal. A 14.1 nightly a nevének megfelően okozhat gondot, bár nem jellemző, főleg, ha amúgy is telefonálásra használja, meg gondolom némi internet. Nitrogen OS sokkal szebb, rengeteg beállítással, de azok csak megzavarják eleinte.
A régebbi COS gyári verziók valóban nem voltak rosszak üzemidőben, de ott is az elavult biztonság zavar engem. Plusz a csomó szar, amit ráderőltetnek a szoftverben és semmi szükséged rá.
De ezek mind vélemények -
Obyboy
addikt
válasz
bdavid94 #33647 üzenetére
Ha Nougat alapút szeretnél feltenni akkor CM14.1 folyamatosan OTA frissül, teljesen rendben van nincs vele gond. A NOS is stabil viszont itt a menüben már vannak angol részek.
Ha régebbi ROM-ot akarsz feltenni akkor COS13 első verziói elég jó SOT-ot hoztak össze.
Ha teljesen az üzemidőre akarsz rámenni és nem számít a frissesség akkor akár KitKat alapú romokig is vissza mehetsz. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
guyver #33562 üzenetére
Mert Nightly. Töltsd le kézzel és írd felül recoveryben.
Visszatértem lagfree vonalra. A Nitrogénben sokkal több állítási lehetőség volt (mint a cm13-mas lagfreeben), ez itt elég fapados. Viszont fut az asphalt8 (ezt azóta sem értem, vagyis, Nitrogenben mi nem tetszett neki...), megszokott gördülékenység. Üzemidőről később.
Egyébként a Nitrogénen sokat lehet simítani kevés kernel állítással. Ahogy a lagfree-n is, bár az alapból inkább pörög és ezt lehet kicsit lassítani. -
kinghaxor
aktív tag
válasz
stigma #33184 üzenetére
Szerintem érdemes. Én új rendszernél úgy szoktam, hogy hagyom alapon pár napig, had álljanak be a dolgok. Addig szépen belakom, beállítok mindent és közben figyelem hogyan viselkedik. Aztán pár nap után meg szoktam nézni a privacy-t. Azon belül is az ébrentartás részt. Ott szépen szám szerint írja mikor mi hányszor tartotta ébren a telefont. Amelyik app-nál nagyon sok annál tiltom ha nincs rá szükségem. Ezt a hely lekérdezések esetében is meg szoktam csinálni. Aztán ha még mindig rossz az üzemidőm akkor kernel csere. Arra viszont kíváncsi lennék mi a fene az az egyéb az akku fogyasztók között. Ha rá megyek akkor sem ad semmilyen információt róla a rendszer. Nálam alig fogyaszt kevesebbet mint a kijelző. Pár százalék a különbség.
-
kinghaxor
aktív tag
Cm14-ben megint alapból aktív a keep awake a google play szolgáltatások esetében. Én a run in backround-ot is kikapcsoltam. Sokkal jobb lett így az üzemidőm. Próbáljátok ki.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Obyboy #33153 üzenetére
A bfq az elvileg nem túl akkubarát, de ez az egész annyira sok összetevős rendszer, hogy belekezdeni is kár...
Én row-t használok 1024MB előolvasással, nem tudom befolyásolja-e az akkuidőt bármiben is. Némi undervolt talán (-50-70mV) hozzájárul, a cpu sebesség kicsi csökkentése szintén (pl. 1574mhz boost, 1196mhz touch boost) interactive governor esetén; de csodák nincsenek. Amilyenre a rendszer írva vagyon, olyan lesz a végeredmény. Márpedig a töménytelen háttérfolyamat, net- és gps használat, tetves google app gyalulja a telót rendesen. 4.4.4 esetén is jóval kevesebb ilyen fogyasztó volt még, úgy könnyű volt jobb üzemidőt produkálni. -
guyver
senior tag
Frissült a tugapower 2.0-ra. Üzemidő változatlan, apróbb hibák javítva. Volt egy reboot, miután bekapcsoltam a mobil netnél az adatforgalom-csökkentőt. Bár konkrétan az nem tudom mit is csinálna, úgyis az opera max-ban korlátozom a programok net hozzáférését.
-
guyver
senior tag
Feltettem ezt a 7-es droidot, abból is a tugapower-t. Mindent vissza állítottam olyanra, mint az előző romon (alkalmazások, stb.) a szokásos használattal jobb az üzemidő, mint a cm13 alatt. 4 óra SOT vegyes használattal 50%-os fényerőn és 30%-on áll az akku. Cm13 alatt kikapcsolt kijelzőnél is merült rendesen a telefon, de itt nem. Vannak még hibák, de nem zavaróak számomra. De sajnos az utóbbi időben csalódok az androidban. Régen mindig volt valami újítás, ami azért tetszett, mert felgyorsította a folyamatokat. Most is örültem, hogy végre megint vannak gyorskapcsolók az értesítések felett, de persze ha rá kattintok a mobil netre, még felhoz egy ablakot és csak ott tudom bekapcsolni. Régen 1 bökés és aktív volt, ha hosszan nyomtam jöttek a részletek. Ókosóra esetében is gond van, mert pl fb msn-nél ha jön üzenet, nem a küldő nevét mutatja és az üzenetet, hanem hogy 1-2 vagy 3 üzenete érkezett. Így az órára se küldi át az üzenet tartalmát.
-
kinghaxor
aktív tag
Sima 27-ei nightly build. Nekem nem jött be se a sultan se a lagfree. Sima alappal volt a legjobb üzemidőm. Egyébként dirty flash. Úgy szoktam, hogy letöltöm a frissítést majd boot twrp. Ott frissítés feldob aztán v28-as lightning kernel feltelepít majd wipe dalvik/art catche meg a sima catche. Utána pedig nem lépek be a rendszerbe hanem bootolok fastbootba és onnan felteszem a cos13 modemet fastboot flash modem paranccsal. Utána pedig fastboot reboot. A fixet pedig ez után csináltam meg. Ahogy angolul írja az appban. 100%-ra töltött akkuval telefon a töltőn stb. De lehet, hogy nem az hozott ennyi akku időt. Előfordulhat, hogy csak a rom lett jobb. Vagy a kernel. Vagy minden együtt. Ki kell próbálni. Hátha másnál is segít. Gapps verziót nem írtam. Lagfree oldalán lévőt használom amit a romjához ajánl. Holnap nem dolgozom de legközelebb letesztelem megint. Kíváncsi vagyok, hogy megismételhető e az eredmény.
-
RetepNyaraB
veterán
-
kinghaxor
aktív tag
válasz
Saccco #32707 üzenetére
Szerencsés vagy. Én soha nem játszottam de 4.4 óta ilyen üzemidőm nem volt. És a felhasználói szokásaim sem változtak. Lightning kernellel Facebook messenger, viber, whatsapp nélkül nagyjából hasonlót én is ki tudok belőle hozni de többet nem. A 4.4 6 óra kijelző idejéhez képest elég rosszul áll az új android.
-
DrAk3
csendes tag
Megvolt a tárhelytörlés is tegnap. Most egy RR-t tettem fel szintént tárhelytörléssel meg wipe meg minden. Az akku ugyanolyan szar. 2 dolog lehet: vagy az exposed (nem tudtam, hogy RR-ben benne van a auto pin unlock, mert csak emaitt kell exposed). Vagy ne is várjak cos12 5.1.1 stock romhoz hasonló üzemidőt? Mert akkor sajnos megy vissza az...
Stock rommal reggel 5kor lehúztam a töltőröl, mire hazaértem kb f6 olyan 35% volt mindig a telefon (mobilnet, wifi (melóhelyen), netezés, spotify (mobilneten), levelezés). Ugyan ez most lagfree és RR alatt 5%-ra merült.
-
kano
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #32590 üzenetére
Használtam Darkobas romját is, egy kicsit lassúnak, akadozónak éreztem, de üzemidőben nem hozott óriási javulást. Paranoid nekem volt nagyon halk és egy trükkel fel lehetett hangosítani, viszont akkor meg más hangokkal volt gond.
Így én is a Lag Free 09.03-it használom ( leszedtem az utolsót is, de azt még nem dobtam rá). Eddig nincs gond vele. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
kuzma88 #32589 üzenetére
Kisebb anomáliák bárhol lehetnek, bár azt hiszem a cos romok ilyen szempontból jók. Üzemidőben meg nem.
Darkobas romjait dícsérik, a Paranoid csoport is újra itt van, bár valaki panaszkodott a halk beszéd hangerőre.
Én lagfree-t használok rég. Utóbbi nagyon smooth, az éppen esedékes cm bugokkal együtt kell élni. A szept 3-i build eddig rendben van.Viszont: melyik az a rom, ahol megy a camera raw mentés? Vagy melyik kamera szoftver? Az utóbbi néhány általam használt cm nightly (lagfree) nem ment raw-ban és nagyon hiányolom.
-
guyver
senior tag
Tegnap gondoltam egyet, feltettem ezt a lightning kernelt. Jobb lett az üzemidő.
-
janosibaja
őstag
válasz
Lacika0002 #32488 üzenetére
Engem annyira nem hoz lázba az üzemidő, de ez a Paranoid megtetszett.
Rootolt stock ROM-ra hogyan kell feltenni? Dirty flash, aztán wipe?
Ha nem lenne bejövős, akkor a visszatérés stock ROM-ra simán megy, szintén dirty falsh-sel? -
M0RGI
őstag
Na, ZNH2KAS2X1 ugyanolyan gyenge üzemidőben, mint az előző volt.
Ezek szerint ezen semmit nem javítottak. -
dieselgti
csendes tag
-
guyver
senior tag
Egy ideje cm13 snapshot van fent. volt olyan nightly ami jobb üzemidőt produkált. Van olyan cm13 nightly vagy alternatív rom, ami jónak mondható?
-
RetepNyaraB
veterán
Gello browser: továbbra is az idétlen Chrome tab kezelés, fapados irányítás. Viszont kellemes sebesség. Rendszer ébrentartást egyelőre nem tudom, mert wifin vagyok.
SOT: cm13 június 17 nightly (lagfree) . Stabil 3,5 óra, 40 óra üzemidő. Ebből háromnegyed óra Asphalt 8, ami azért pörgeti a cuccot.
-
M0RGI
őstag
Sziasztok!
CM13 felrakása után azt vettem észre az akksi üzemidőnél, hogy a wifit folyamatosan bekapcsolva tartotta, így eléggé gyér is lett az üzemidőm.
Most átállítottam, hogy ne tartsa bekapcsolva a wifit alvó üzemmódban, de ilyenkor meg semmi mail, értesítés, stb. nem jön meg, amíg nem nyúlok a telefonhoz.
CM12-n nem emlékszem hogyan volt beállítva ez, de úgy rémlik, hogy szintén az volt, hogy ne tartsa bekapcsolva a wifit. Ennek ellenére itt mindig megkaptam minden neten jövő értesítést.
Mi lehet a gond? Ez így nagyon nem jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Igazi csemegéhez sikerült hozzájutnunk, a kínai készülékek között is exkluzív OnePlus One alaposan megszorongatja a legnagyobb gyártók termékeit is.
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung S23 Ultra 256/8GB Fehér / Új állapotban / Áfás számlávál / 12 hónap jótállás
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest