Új hozzászólás Aktív témák
-
marci000
újonc
Sziasztok! Ilyen tablet-em van: Asus MEMO Pad HD7 (ME 173X).... Ehez eza fajta billentyűzet működik: http://www.ebay.com/itm/For-Asus-MeMO-Pad-HD-7-034-ME173-ME173X-Bluetooth-Keyboard-Leather-Case-Film-Pen-/390663481253 ???
Köszönettel: Marci -
iff
senior tag
Amikor megvettem, kb. két hétre jött rá a frissítés, addig nem volt, hogy eldobta volna. (kb. 6-7m és két fal) Utána, amikor a frissítés megvolt, akkor volt, hogy dobálta, le-fel kapcsolódott. Amióta megvolt a 3x visszaállítás azóta nem dobálta. Remélem nem is fogja. Ami érdekes, hogy a frissítés után mindenkinél más hibák jöttek elő. Esetleg amit írtam topic-ban is kérdezhetsz, mert ezt már nem fogom nézni.
Előtte nekem egy aTab7 volt. Akkuja az 1 év gar után ment tönkre 1 hónappal. (működik, de 220v-ról wifivel nem volt bajom az aTabnál, meglepően jó) Még a szerviz sem tudott hozzá adni akkut. Ezért vettem az Asus-t, remélem pár évet kibír. (az akku is)üdv.
-
-
iff
senior tag
Nekem kb. 2 hónapja van meg. A frissítések előtt a wifi, villám gyorsan kapcsolódott fel és mintha stabilabb lett volna. Most kb. 5-8 mp kell, hogy kapcsolódjon. A frissítés után 3x kellett visszaállítani, mert más hiba jött elő. Most úgy néz ki,hogy beállt, de a wifi "lassabb" még mindig az alaphoz képest. Még akkor is jobb, mint amik vannak ebben az árkategóriában. Remélem a következő frissítésnél még javítani fognak. Szerintem gyere át ide ASUS MeMO Pad HD 7 - a hetes jelent itt pörgősebb.
-
Kötike
tag
Sziasztok! Egy ideje szemezgetek ezzel a táblagéppel. Olyan kérdésem lenne a tabal kapcsolatban, hogy a wifi jelet stabilan tartja a készülék? Nekem egy alsó kategóriás készülékem van, és az állandóan dobálja le a wifit magáról, nagyon idegesítő.
-
iff
senior tag
Az Asus MeMo Pad HD7-re ráment a legújabb frissítés, ami 150MB. (android verzió: 4.2.2, kernel: 3.4.5) Amit észre vettem, hogy ha az energia takarékos üzemmódot beállítom, akkor a cpu most már max.: 754Mhz-en fut. Viszont Ram-ból éhesebb, mert 100MB-al többet foglal el, mint előtte. 450MB volt szabad, most meg 350MB-ra is le megy. Ram takarítás után előtte 500-550MB, most 380-400MB.
-
DoItYourself
addikt
Vettem rá egy PersonaCover-t, amiről azt írták fekete, de ez nem igaz, mert olyasmi kék, mint a kék gép hátlapja. Pontos, passzentos, jó minőségű, drága.
-
moli.hu
őstag
válasz
DoItYourself #137 üzenetére
mert usaban van egy munkatarsam, de ez erdektelen is.
-
moli.hu
őstag
visszament a TransCover ara a $30-ra, sot, mar a fekete is annyi. Ha valaki amazonrol akar rendelni, nemtom hogy erre vonatkozik-e a magyar vamon torteno afaztatas, mert nem elektronikai termek, meg 25 EUR alatt van, bar nem emlekszem, mik a vamolasi hatarok, de egyebkent meg magyar afaval is csak 8600ft.
-
moli.hu
őstag
válasz
DoItYourself #133 üzenetére
nyilvan...
-
patow
senior tag
válasz
papamaci791 #131 üzenetére
Négy féle variációban lehet használni,valamelyikben biztosan jó. Én kézben tartva hátra hajtom a fedelét.
-
patow
senior tag
Megjött a az általad javasolt tok és fólia 8+5 euroért hong kong -ból .Tetszik és praktikusan lehet használni. Egy kicsit tuningoltam rajta úgy hogy vettem egy fém érme nagyságú mágnest amit beépitettem a tokba a megfelelő helyre, és igy amikor kinyitom a tok fedelét akkor bekapcsolja a kijelzöt, Igy kényelmesebb használni.
-
moli.hu
őstag
válasz
DoItYourself #126 üzenetére
engem se, szerintem undoritoan nez ki borben egy muszaki termek. sokkal szebb muanyagban, szilikonban. a memopadhez en a hivatalos transcovert neztem ki, barmilyen draga is legyen, mondjuk a tablet is eleve ajandek lesz a baratnomnek.
-
moli.hu
őstag
válasz
DoItYourself #124 üzenetére
itt van egy raklap tok
-
DoItYourself
addikt
"Nézek valami tokot meg lcd fóliát."
Ok, majd szólj mire jutottál. A legolcsóbb amit láttam, a gyári PersonaCover 19,- €-ért, pontos, rávaló fóliát csak az ebay-en találtunk eddig, ill. német webshopokban láttam. Ideiglenes megoldásként Nexus7 ill. Samsung Galaxy Tab 1-2 fóliák passzolnak rá.
-
iff
senior tag
Meg van az Asus memo Pad HD7.
Eddig elég meggyőző. Antutu 12900. Most töltés alatt áll. Nézek valami tokot meg lcd fóliát. Eléggé gyűjti az új lenyomatokat.
-
balu333
tag
Olvastam azt írjátok, hogy hátulja nagyon karcolódik, viszont tud valaki valamit a hátuljára ilyen plasztik tokot ami csak azt védi, mert én nem találtam. Hozzá való kijelző védőt és plüss tokot azt sikerült venni. Érdekessség képpen összehasonlitottam ma a Note 8.0 N5100 tabommal és jobb a kijelzője a kis asusnak szebb a feketéje és kicsit élesebb is persze ez 7"-es, de amúgy le a kalappal az Asus elött
, ennyiért nagyon jó vétel, hosszabb távon majd kiderül a többi
-
patow
senior tag
válasz
DoItYourself #117 üzenetére
Szinte teljesen , hossza ,szélessége jó . A két sarkából kel egy hangyányit szabni, de lehet hogyha nagyon pontosan sikerül feltenned akkor még szabni sem kel . A kamera kivágás is jó. Én itt vettem---http://aprod.hu/hirdetes/1db-asus-nexus-7-tablet-kijelzovedo-folia-IDW7dx.html#ef8c28204c
-
DoItYourself
addikt
-
moli.hu
őstag
en errol meg nem hallottam, tudod linkelni?
a tesztrol pedig: 2013-08-21 11:10:16
-
Nara19
aktív tag
-
patow
senior tag
Valóban karcáló az előlap? A mobilarénások azt mondják ,de én elég sok tesztet néztem meg de, sehol nem irtak róla.
-
moli.hu
őstag
"USB kábelen géphez tudjuk csatlakoztatni a HD 7-et, áramot ugyan nem vesz fel"
ez tenyleg igy van?
-
papamaci791
tag
Ált.ilyen egy vacakul fordított felhasználói könyvecske
Bizronsági okokból mindegyikben leírják, hogy feltöltés után ne hagyd töltőre csatlakoztatva a készüléket. Nem azért, mert nincs benne kellő védelem, hanem bármi megtörténhet. Áramszünet, villám, valami elromlik a tabletben és túlmelegedhet, stb. -
iff
senior tag
Rendeltem egy Asus memo hd7-et, még nem kaptam meg, de a leírásában ezt olvastam:
Az akkumulátor töltése
"Az adapter addig tölti az akkumulátort, amíg hálózati áramforráshoz van csatlakoztatva.Az akkumulátor töltési ideje tovább tart, ha az MeMO Pad használatban van.
Fontos! Ne hagyja a MeMO Pad készüléket a tápfeszültséghez csatlakoztatva, miután teljesen feltöltődött. A MeMO Pad-ot nem úgy tervezték, hogy hosszabb ideig hálózati áramforrásra legyen csatlakoztatva."
"Töltse a MeMO Pad készüléket nyolc (8) órán át, mielőtt akkumulátorról táplálva használatba venné."Akkor nem kapcsol ki, ha feltöltődik? Hogy van ez?
-
polar-x
tag
Szeptemberben mutatják be az Asus Memopad HD 8-at (ME180A)
-
papamaci791
tag
[Android-hilfe.de-n van egy terjedelmesebb fóruma a HD7-nek.
-
patow
senior tag
válasz
DoItYourself #99 üzenetére
Ebay-on itt rendeltem fóliát--http://www.ebay.com/sch/i.html?_trksid=p2047675.m570.l1313.TR0.TRC0.Xasus+memo+pad+hd7+&_nkw=asus+memo+pad+hd7+&_sacat=0&_from=R40
-
patow
senior tag
válasz
DoItYourself #96 üzenetére
Sikerült egy kéket beszerezni
-
patow
senior tag
válasz
DoItYourself #96 üzenetére
Kösz ,ma felhivom őket
-
DoItYourself
addikt
a haveromnak akarunk venni egyet de mindenhol csak elörendelés van , ami volt készleten az aladva ,a magyar nagykerben sincs pontos dátum azt mondták lehet egy két nap , vagy egy két hét is sajna. Sláger tab lett azt mondják az internettes áruházakban.
Itt még van készleten, kék és fehér is.
-
patow
senior tag
Végül is rátettem a nexus7 fóliát ,nagyon kicsit kellet szabni és nagyon jó mert fele annyira sem gyüjti az újlenyomatokat no meg véd is. A hátuljára nem lehet fóliát rakni mert nem tapad meg rajta, marad a tok. Leendő vásarlok ,a haveromnak akarunk venni egyet de mindenhol csak elörendelés van , ami volt készleten az aladva ,a magyar nagykerben sincs pontos dátum azt mondták lehet egy két nap , vagy egy két hét is sajna. Sláger tab lett azt mondják az internettes áruházakban.
-
polar-x
tag
válasz
DoItYourself #92 üzenetére
Hol kapható már a készülék? Media Markt-ban még nem volt,pedig jó lenne kipróbálni vásárlás elött
-
DoItYourself
addikt
Ismertek olyan helyet, ahol fóliával, szilikon tokkal együtt vehető meg?
-
polar-x
tag
Sziasztok! Eladtam a Samu Tab2 10.1-et és gondolkodom egy ilyen Asus tabon,szerintetek ez jobb mint a samu? Kijelző minősége és a hangzás(fülesen) a lényeg nekem!
-
patow
senior tag
A nexus 7 foliája nem jó, kb 0.5 mm-rel hosszabb ,de az ebay-on van a memo-hoz Hátra meg lehet szabni az elsö ből kisebbet .
-
patow
senior tag
-
patow
senior tag
Tetszik ,föleg az ára., a gyári hasonló 12 ezer. Megtudod mondani a szállitás menyi. Az aktiv kijelzö kapcsolást a tokon keresztül egy mágnessel oldhato meg ime a bemutató link rola- http://www.youtube.com/watch?v=oRgpjUm5Rxs -------a mágnest meg innen lehet beszerezni---http://szupermagnes.hu/spd/MSZ-D10x1_N50_NDFEB/D10x1_mm_N50_NdFeB_korong_magnes---
-
Loopus
tag
Sziasztok
Pár napja sikerült egy ilyen tabletet beszereznem Kínában. A problémám, hogy lokalizált firmware van rajta, amin sem google acc, se playstore, csak a helyi szolgáltatások. Az a láma kérdésem lenne, hogy hogyan tudnám az Asus Global site-ról leszedett friss firmware-t felpakolni offline? Az online frissítés sem játszott, mert az is csak a lokalizáltat update-elte. Persze az Asus FAQ is üres meg a kézikönyv sem mond semmit erről.
Ha valaki tudna felvilágosítást adni, azt megköszönném.
Üdv -
patow
senior tag
A kamerát nem emlitettem ami elfogatható képeket és videót csinál ,persze megfelelő fényviszonyok mellet ..
-
patow
senior tag
Nekem is sikerült kiprobálnom valóban nem látja az otg-t., én raktam bele egy 16 gb kártyát amit könyü kivenni igy külsö ként azt használom,.egeret meg amúgy sem használok Venni szeretnék egy gyári tokot és nem tudod hogy bekapcsolja e a kijelzőt a tok fedele ha kinyitom? Amúgy nekem is az a véleményem hogy vállalható készülék 48 ezerért vettem ithon. A prestigiom sajnos nekem is csak max 3 órát birt,ezzel simán 8-9 órát bir ami szerintem nagyon jó teljesitmény.A sebesség jó bár néha kicsit be röccen de alig észrevehetöen. fura pedig 4 mag van én gondolom inkáb szoftveres probléma lehet amit majd javitanak. Nagyon jó hogy van benne egy olyan asus alkalmazás ami gyári visszaálitás után mindent vissza tud rakni ,beállitásokat-és alkalmazásokat igy azzal órákat nem kel bibelődni. Egy foliát majd rakok rá mert az újlenyomatokat szereti.A kijelző egyéni testre szabási lehetősége is pozitivum,valamint sok jó gyárilag telepitett alkalmazás van rajta. Jelenleg kapós tab mert csak mindenhol rendelést vesznek fel rá készleten nincs a nagykerben sem.
-
drlovi
aktív tag
Az usb otg hiányzik belöle,sajnos nem lehet rádugni pendrivot,vagy pl egeret.Ezeket teszteltem.
Én 139euroét vettem a saturba németben,ennyiért simán megérte.Egy wayteq 7dci it váltott. Ég és föld a kettö közti külöbség.A wayteq baromira melegedett,az aksija maximum 2-3 órát birt.Illetve a ház recseg ropog annál. Nekem ami ebböl hiányzik,az egyelőre az usb csatlakozás lehetősége,ill a microhdmi is jó lenne.
Amugy egy vállalható tablet lett ,fölleg ezen az áron.Hozza az asustól elvárható szintet. -
jaszy91
aktív tag
Sziasztok!
Most készülök egy ilyen venni, és arra lennék kiváncsi, hogy ha microUSB-OTG kábelt rádugok a microUSB-re, abba belemegy a vodafonos 3G stick, akkor használható lesz vele?
-
patow
senior tag
Kár hogy befagyott a fórum, vagy mindenki elégedett
-
Tuz
tag
Most 30k az euronics-ben annyiért tuti best buy szerintem.ja a sima memopad 7 annyi.
-
patow
senior tag
Két napja vettem ,azóta nyúzom és elég jól müködik.Tegnap úgy 7 órán át ment állandó wifivel vegyes használatban 25%-nál tettem töltöre.
-
moli.hu
őstag
alapbol minden android app egy kozponti helyre irja a beallitasait, jatekmenteseit. Sajnos a google ostoba modon igy keszitette el eleve, nem gondolva arra, hogy elobb utobb minden operacios rendszer tobbfelhasznalos lesz. Most pedig a tabletek elojovetelevel utolag beleganyoltak, hogy a felhasznalovaltaskor egy masik konyvtarat mountoljon fel a megfelelo helyre az oprendszer, igy visszafele transzparens lett a rendszer. Igy a felhasznalo-valtaskor a beallitasokra, jatekmentesekre mutato linkek masik filera mutatnak, olyan mint a windows c:/users/aladar c:/users/beata konyvtarak, mindenkinek ott van a sajat adata.
Ha ez nincs, akkor nem tudja 2 ember hasznalni ugyanazt az eszkozt, mert ha az egyik a where's my water-ben megcsinal egy palyat, akkor a masiknak is meg lesz csinalva, nem tudod magadnak gyujtogetni a csillagokat.
-
moli.hu
őstag
google kepek
youtube videok
nem a 4.2.0-ban problemas, hanem az asus memo pad hd 7-en. -
Golf4
csendes tag
40-ért ez éri meg jobban vagy 57 körül a Nexus 7 inkább?
Ha valaki tudja miben kevesebb ez, mint a Nexus 7 megköszönném, ha felvilágosítana. -
moli.hu
őstag
The maximum frequency of the GPU is 286MHz. Wish it be helpful to you!
Tehat wikipedia alapjan:
MT8125 1.5 GHz SGX544 @ 300 MHz
MT8125asusmediapadhd7 1.2 GHz SGX544 @ 286 MHz
MT6589 1.2 GHz SGX544 @ 286 MHz
MT6589M 1.2 GHz SGX544 @ 156 MHzbar a 300 valoszinuleg hozzavetoleges ertek a wikipedian
-
b.daniel
senior tag
Azért mostanában még nem sok ütésálló tabbal lehet találkozni, ami meg van, az aránytalanul drága.
Nekem húgom 3 éves korától nyomkodja a tableteim és telefonjaim (most 5 éves), de még semmi kárt nem tett bennük mert elmondtam neki, hogy csak akkor kapja meg ha vigyáz rá. És mivel szeret rajta játszani így kb jobban vigyáz rá mint én xdEgyébként negyvenert szerintem jó vétel. Ilyen hardver van az én tabletemben is (iconia a1) és soha nem akad vagy laggol szóval annyiért tuti vétel
-
dgabor80
tag
Szerintetek akkor 40-ért ez jó vásárnak számít?
Nekem "csak" netezés, és a kicsinek néha filmnézésre meg vmi játékra kéne....félnék egy drágábbat venni pici mellé...nehogy a kijelzőt lerendezze..viszont a hardver eléggé rendbenlévőnek tűnik...egy darabig sztem ellesz.
A nexusnál sztem a multimédiás dolgokat (telepített nagyobb játékok, filmek, zenék) eléggé korlátozza az sdhc kártya hiánya...mi van ha utazok és vinnék 15 rajzfilmet...rossz idő esetére a picurnak? Mondjam majd neki hogy nem fért rá de hetvenbe került? :-)Bár ugye mindenkinek másra kell...én már alig várom hogy megkapjam...illetve a párom...pici még nem, de aztán nem lehet majd elvenni tőle
-
jFox
addikt
Azt írja, hogy "Függ a CPU alapbeállításától." Nem azt, hogy default beállításon van.
Bár így is értelmetlen, inkább úgy értelmezném, hogy a CPU aktuális frekvenciájától függ. Amit ugye a terhelésnek megfeleően változtatnak ezek a kütyük.Mind1, ha lesz róla egy teszt akkor kiderül.
A minap kerestem az MM-ban, itt Miskolcon, de nem volt egy darab sem. És már a honlapról is levették. -
moli.hu
őstag
ujabb email az asus customer supporttol: allitjak, hogy a soc MT8125, aminek a cpu-ja 1.2 GHz, a gpu-ja pedig a default ertek. En mondjuk ezt nem hiszem el.
Mondjuk nehezen is beszelik az angolt:
> What is the exact SOC in the tablet, MT8125 or MT8125M?
It is MT8125.
> what is the maximum frequency of the CPU, 1.2GHz or 1.5GHz ?
The maximum frequency of the CPU is 1.2GHz.
> What is the maximum frequency of the GPU?
It depends on CPU default settings. -
moli.hu
őstag
irtam email az asusnak, ez a valasz:
According to our chipset, Android 4.2.1 of HD 7 doesn't support multiple account function. However, we will release new firmware and this is Android 4.2.2 in August or September. Multiple account function will lead to it.
ugy legyen, kivarom. Az tuti, hogy igeretre nem veszek elore, munkatarsam is beszopta a Samsung Galaxy S Advance-aval, beigertek neki az Android v4.0+-t, meg mindig a 2.5 eves v2.3-al hasznalja.
-
moli.hu
őstag
ma tobb, mint 1.5 oran at nyomkodtam egy ilyet a mediamarktban, ahol 50000-ert kaphato. A kovetkezok vannak:
-- a gep kulso fizikai alakja pontosan ugyanaz, mint a nexus 7-e.
-- android 4.2.1 a rendszer, nem pedig 4.0, mint azt nehany cikk irja
-- van benne gps (legalabbis a menu szerint), annak ellenere, hogy a cikkek 2/3-a(!!!) azt irja, hogy nincs
-- nincs benne fenyerzekelo (automata kijelzohattervilagitas-allitas) szemben a nexus 7-tel
-- nincs benne dokkolocsatlakozo, szemben nexus 7
-- nincs benne ertesitojelzofeny
-- van benne magnetometer (iranytu)
-- van benne giroszkop
-- mivel a cpu frekvenciajat mindenhol 1.2GHznek irjak, de a wikipedia szerint ez a SOC 1.5GHz, igy felmerul a kerdes, hogy tenyleg MT8125 van-e benne, vagy pedig egy eddig ismeretlen orajelben visszafogott MT8125M varians. Ami azert baj, mert a masik orajelben visszafogott MT6589M soc GPUjanak frekvenciaja majd fele(!) olyan lassu, mint az alap MT6589, ami mar szamottevo.
-- es a legfontosabb: az ezen levo android nem tamogatja az Android v4.2.0-ban megjelent tobbfelhasznalos modot! En ezen ok miatt dontottem ugy, hogy nem veszem meg, a tobbi hatrannyal meg egyutt tudnek elni. -
jFox
addikt
Jól hangzik.
A "hülye bótba" 50eFt-ért adják.
Teszt várható róla mostanában? -
Ayanlith
tag
Összességében nagyon jó ajánlatnak tűnik. Egy valamit azonban furcsának tartok: a képek és specifikáció alapján az elsődleges kamera mellől kimaradt a LED. Kicsit érthetetlen számomra, hogy akkor így minek olyan erős az a kamera.
-
HawerKing
őstag
Kivarom.... de egyre turelmetlenebb vagyok... o csak jonne mar... max 240 eurot adok erte remelem azert annyira nem fogjak feltornazni....
-
vimes
senior tag
Jó ez az ár, de majd lehet nézni, mint Rozi a moziba' amikor meglátjuk a magyar árat...
-
Yany
addikt
Csak nekem szúr szemet, hogy GPS? Ezek szerint a Google IO-n nem csak a szája járt az Asus-os embernek, hanem mondott is valamit: felismerték azt a tényt, hogy a táblák eladását nagymértékben növelheti a GPS. Meglátjuk.
-
Mateosz
aktív tag
Szerintem slágergyanús termék. Ha kiskerben nem is, külföldről rendelőknek biztos!
-
mtcob
senior tag
Ha tényleg ennyi lesz, beruházok egyre
ár/érték arányban nem hittem volna hogy meg tudja ismételni az ASUS azt amit a nexus 7-tel elért, de úgy tűnik mégis
-
dog15
csendes tag
válasz
dreamdancer #30 üzenetére
oké csak azt hittem h esetleg egy kicsivel drágább kiadásban lesz már 3g, úgy mint a nexus 7-ben is...
-
akár a Nexus 7 sem lenne rossz választás.. de a chip gyártástechnológiája.. hát ...hagy kivetni valót maga után...és azt is megkapod jobb helyeken 50 ért, ami ugye hordozza magában a 2 éves (biztos) supportot is.
Hidd el...lehet egy Tegrával szerelt géppel igen...de egy FonePad-el már (Z2420) nem veszi fel a versenyt fogyasztásban...
más:
Miután sikerült hozzájutnom egy lenovo a820-hoz pár napra..kijelenthetem hogy a MT6589 elég jól szerepelt... igaz hogy csak qHD felbontást kell meghajtania...de azért figyelemre méltó a sebesség amit képvisel .Ami azt illeti.. a programok gond nélkül futottak, de a komolyabb játékok néha be-beakadtak.Szuflával is jól bírta, kb kicsivel több mint 1 napot kibírt intenzív használat mellett. Tablet fronton nem tudom mi a helyzet a hasonló SoC-al szerelt akár FullHD kijelzős modelleknél...Gondolom ez a SoC csak jobban fog muzsikálni mint az előd
amúgy véletlenül nincs elírás?.. ez a SoC magjai fejenként 1.5Ghz-esek legjobb tudomásom szerint..
-
b0bcat
addikt
válasz
Darth Sith #25 üzenetére
A dolláros árak általában eurós árban manifesztálódnak mifelénk. Tehát a 199 dolláros nettó áron nyitó N7 199 eurós áron indított Európa más részein. Nálunk pedig még annál is drágábban.
U.i.: A nettó amerikai dollár árat pont olyan céltalan fontba, majd azt forintba váltani, mint felszorozni az MNB középárfolyammal, ahogyan azt az imént írtam.
Kár reménykedni, hogy 30 ezerbe fog kerülni a kiskereskedelemben szőröstül-bőröstül. Inkább a duplájára készüljünk lelkileg, majd könnyebbüljünk meg, amikor 54.990-ért megjelenik.
-
prolad
addikt
Nagyon jó árat kapott,jó felszereltséggel,de az erős kínai konkurencia miatt (bár én így látatlanban ezt választanám egy concorde/myaudio helyett) mgé így is kérdéses a siker.
-
Darth Sith
tag
javítson ki valaki ha tévedek, de ha pl. angliában kb az eredeti dollárhoz közeli áron lehetne kapni fontban, tehát, 130USD mondjuk 85-90 font lenne, és angilából ezt megrendelem, ami ugye eu tagország, akkor arra nem kell vámot fizetni, ha jól tudom. Tehát, másik eu tagállamon belülről rendelve, ahol nincs euró pl. anglia, free shippinggel és vám nélkül elképzelhető, hogy egészen az eredetihez hasonló áron hozzá lehetne jutni.
Az Asus pedig nem kis kínai cég, hanem eléggé nagy nemzetközi vállalat, így ha garanciális probléma lenne, azt is lehetne itthon intézni, mert az asusnak van magyarországi képviselete. -
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
szabi__memo #23 üzenetére
Tuti, hisz majdnem 30 csak dollárból átszámolva, és mire rájön áfa, kereskedő haszna, meg a kutyámfüle, lesz ez 45 is.
Mondjuk a SoC gyengébb lesz ebbe, meg nem is referenciamodell, így talán nem ássák alá a Nexus 7-et.
-
enginev3.0
félisten
Kár hogy csak 7", lehet vennék egyet itthonra
-
Blackhammer
csendes tag
elég olcsónak ígérkezik, bekellene újítanom egy ilyen Tabletra
-
b0bcat
addikt
Úgy emlékszem, a legolcsóbb - 199 dollárosnak beharangozott - N7 változat 75 ezer forintos áron nyitott itthon. És akkor a dollár nem volt ennyire erős. Ha ezt az arányt vesszük alapul, akkor is szűk 50 ezer lenne az ára. Ezt a teljesen értelmetlen "beszorzom az amerikai nettó dolláros árat az aktuális MNB középárfolyammal" kalkulációt el kellene már felejteni végre, mert csak hiú ábrándokat ébreszt vele az ember magában és másokban is.
(Nyilván mindenki örülne ennek a modellnek 30 ezer Ft-os végfelhasználói áron.
)
-
pusszycat
nagyúr
Az a baj, h ami jó és olcsó arra mindig várni kell, közben kijön egy jobb és olcsóbb amire szintén várni kell….
-
ribery22
tag
Ha figyelembe vesszük azt a pletykát, mely szerint az új n7 megjelenése után a régi is gyártásban marad, ráadásul az is 149 dolláros áron, akkor nehéz döntés lesz.
-
Ygg
senior tag
Mire ideér, biztos húzósabb lesz az ára, az a baj..
-
rjg
őstag
válasz
dreamdancer #13 üzenetére
Erre jó a normális gyártói garancia és itt van az Asus előnye, a hasonló áru kínai gyártókkal szemben.
-
dreamdancer
őstag
Bennem is van fenntartás a kínai technológiával szemben, de a teljesítmény a durvább játékok kivételével mindenre elégnek tűnik. Viszont nagyon örülnék, ha lennének használttesztek, hogy lássuk, hogy muzsikálnak -- év után a néhai közkedvelt modellek, mert bennem mindig ott van, hogy valahol igenis megvan az ára az olcsóságnak, lehet, hogy hamarabb tönkremegy, szétesik, elhasználódik a gyenge minőségű akku az újként még jól mutató gépekben...
-
Dehát ez egy hamis várakozás! USAban árulják bruttó kb140USD-ért (persze állama válogatja) az olcsóbb változatot.
Ha semmit nem teszünk rá (kereskedelmi forgalomban van VÁM is, valamint ott a bolt költsége, szállítás, haszon), csak a 27%-os ÁFA-t, már akkor 164USD az olcsóbbik változat. Azért elég hamis elvárások ébrednek benned (és sokakban)De azt elismerem, hogy ha 150-170 dollárnak megfelelő forintért árulnák nálunk, akkor biztosan sikertermékké válna.
-
fojuzer
aktív tag
HM nos ha brtoo 150-170 USD árulnák,akkor reális HUFt-áron sokan keresnék,vennék hazánkban,itteni forgalmazásban!
-
válasz
zsirfecske #6 üzenetére
Amit az egyszerűbben számolók elintéznek azzal, hogy a dollár árat átírják euróra, valójában ott jelenik meg az ÁFA (csak ezt nehéz érthetően elmagyarázni). Ez egy véletlen, hogy az euró és a dollár közötti árfolyamkülönbség közel áll ahhoz az értékhez, amit a nettó dollárban és bruttó euróban kifejezett ár közötti hányados kiad -ezért egyszerűsítik le sokan azzal mindezt, hogy amennyi dollár, annyi euró.
Nekem tetszik ez a tablet úgy összességében. Sokkal szívesebben megveszek egy ilyen procival szerelt tabletet, mint egy Tegra 250-nel szereltet, mert a teljesítménye bőven ott van, miközben fogyasztásban sokkal kellemesebb.
-
HawerKing
őstag
válasz
zsirfecske #6 üzenetére
Hat ja....
ez szokta nagyon felvinni az amugy olcso cuccok arat... Szerintem meg 50ezer forint is lessz belole
en meg ennyit is adnek erte.... annyiert nem vennek jobbat
-
AS
félisten
Asus nagyon beindult most Tablet fronton.
-
zsirfecske
addikt
válasz
Darth Sith #5 üzenetére
és hol az áfa meg a kereskedők haszna?
-
Darth Sith
tag
129USD ~ 30.000HUF, még ha szokásos euróba váltással is jön, akkor is ~38.000 körül megkéne állnia. Ennyiért ez eléggé jóvételnek tűnik. Kíváncsi vagyok, hogy a gyakorlatban milyen teljesítményt hoz egy átlagos felhasználás mellett, mert ennyiért barátnőnek, szülőknek akik eddig óckodtak tőle már lehet, hogy megér egy beruházást
-
kelly416
veterán
Nem pont Neked kéne azt mondani, hogy inkább privátba keressétek az ilyennel a cikkírókat?
Tényleg özönlik a piacra a MediaTek CPU, de én nem bánom. Úgy néz ki, tudnak szinte kompromisszummentesen jót olcsón gyártani. Ha így lenyomja a komplett kütyük árát is, akkor had jöjjenek csak. Ez a tablet is eléggé jónak néz ki, de azért egy tesztet nagyon szívesen elolvasnék, hogy mit produkál ténylegesen.
-
HawerKing
őstag
Na vegre egy olcso s eleg jo 7" es Tab, remelem nemfog a bolti ar 200euro fole menni, ha 200euro alatt lessz akkor en tutira veszem
-
Wa2x_
veterán
"1 BG RAM-ot..."
Amúgy jó kis cucc lesz, de ez a MediaTek CPU...
Jó sokat eladtak belőle az tény.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- Ez már a középkategória: teszten a GeForce RTX 5070
- Pink Sunset Studio - Újabb játékok kapnak magyar szinkront
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Hardcore café
- Milyen légkondit a lakásba?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Luck Dragon: MárkaLánc
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Apple iPad mini 6. Generáció , 64 GB , Kártyafüggetlen
- MacSzerez.com - iPad Pro 12.9" / 4. generáció / Asztroszürke / Wifi + Cellular / 512GB / Garancia
- MacSzerez.com - iPad / 7. generáció / Ezüst / 128GB / Wifi / Garancia!
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest