- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Huawei Ascend P6 szakmai topik
Mielőtt kérdeznél, kérlek olvasd el a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
duvi
nagyúr
válasz bubuka80 #10925 üzenetére
Tuti, hogy valamelyik alkalmazás beragadt a háttérben és ezért merült le reggelre. Passzív állapotban (de nem repülőgépes módban) óránként nem egész 1%-ot merül nálam a teló. Esténként érdemes minden alkalmazást kilőni amire nincs szükséged. (jobb gomb multitask menü)
-
duvi
nagyúr
válasz Daniel Alves #10933 üzenetére
Szia!
Bő egy hónap használat után, kicsit ellentmondásosnak érzem a P6 kamra teljesítményét. Jó fényviszonyok között kimondottan jó képeket lehet vele lőni. Beltérben illetve rossz fényviszonyoknál már drasztikusan romlik a helyzet. Egy valamiben viszont verhetetlen! Makró képek készítésében. Nagyon közelről (2-3 cm), hihetetlenül jó minőséget tud produkálni. Nehéz döntés az S3 és a P6 közötti választás. Én is ezek között vacilláltam. Ha csak a fotózás a fennmaradó kérdés, akkor talán az S3-at javasolnám. De eléggé határeset[ Szerkesztve ]
-
duvi
nagyúr
válasz arminlok #10953 üzenetére
HiSuite kapcsolódáskor automatikusan elindítja az USB hibakeresés funkciót, mivel szüksége van rá. NE kapcsold ki előtte a hibakeresést! Gondolom a rootolás óta állandóan látod a fejlesztői beállításokat és ott kapcsolod ki, csatlakozás előtt. Tehát telefon csatlakoztat, kiválasztod a HiSuite módot, gépen megjelenik az usb csatlakozás ikonja (de nem lesz a Pc-n se új meghajtó, se új média eszköz), ezután számítógépen elindít a HiSuite program. Nálam csatlakoztatásnál így néz ki a képernyő:
Az értesítő sávot lehúzva pedig látszik a JB ikonja, ami a HiSuite módot jelenti:
-
duvi
nagyúr
válasz evitiguF #10970 üzenetére
Beállítások/Biztonsági mentés és visszaállítás menüben próbáltad már a Gyári adatok visszaállítását? Minden személyes adat törlődik és gyári állapotba kerül a készülék. Ezt nyugodtan kipróbálhatod gari vesztés nélkül is.
(#10972) Zsocy155
3G Watchdog[ Szerkesztve ]
-
duvi
nagyúr
válasz petyaaa6 #10976 üzenetére
Vagy felteszel egy MiUit vagy letöltesz egy kamera alkalmazást a Playről. Folyamatos net sebesség kijelzésről nem tudok nyilatkozni. Ilyenről még nem hallottam de szintén a Google Payt javaslom körülnézni. Ha elegendő lenne a sima sebesség tesztelés, akkor arra tudom ajánlani a Speedtest.net progit.
-
duvi
nagyúr
válasz arminlok #10977 üzenetére
A leírtak alapján úgy tűnik, hogy nem ment fel rendesen (vagy összeakadt vmivel) a telefon USB drivere. Próbáltad már manuálisan feltenni? ITT belinkelték külön a drivert. "The Huawei USB drivers can be found at this link."
ui: ugye alaplapi USB csatlakozót használsz hosszabbító nélkül? -
duvi
nagyúr
válasz arminlok #10989 üzenetére
1.Megnyitod az eszközkezelőt és lenyitod az USB-eszközkezelő fület. Ezután csatlakoztat a telefont USB módban. Elvileg fel kell jönni egy új USB háttértár eszköznek a listában.(más USB tároló eszköz ne legyen csatlakoztatva) Ha felkiáltójeles az se baj (nincs megfelelően telepítve). Jobb klikket nyomsz rá és kiválasztod az Illesztőprogram frissítése parancsot. Innentől már csak be kell tallózni az "android_winusb.inf" filet.
2.Amennyiben nem jönne fel az eszközkezelőben a telefon USB háttértár, akkor marad a fapados telepítés. Jobb klikk az "android_winusb.inf" filera és a megnyíló menüből nyomj rá a telepítésre. (ez nem biztos, hogy menni fog, ezért csak B tervnek írom)
Szerk:
Látom mire megírtam már sikerült Gratula![ Szerkesztve ]
-
duvi
nagyúr
válasz petyaaa6 #10997 üzenetére
(#10988) layerke javaslatát nem próbáltad a build.prop módosítással? Ha rootolva van a telód, akkor egyszerűbb megoldás, mint külsős appot telepíteni.
[ Szerkesztve ]
-
duvi
nagyúr
válasz kemotox #11001 üzenetére
Kipróbáltam a MIUI-s témát... Alkalmazáskor megkérdezi, hogy akarod-e a téma fontkészletét használni. Ha igent nyomsz rá, akkor restartolja a telefont és már a saját betűtípusával indul újra. VISZONT! NEM lehet visszaállítani már a gyári fontot, hiába cserélünk újra témára! Ha jól sejtem akkor ez most így marad, vagy nyomok egy teljes visszaállítás Tehát, aki kipróbálja ezt a témát, ne válassza hozzá az új betű típust! Maradjon a gyárinál!
-
duvi
nagyúr
Hol nincs? Kicsit pontosabban plz. Én erről a MIUI-s témáról írtam. Telepítéskor felajánlja, hogy ha akarod, akkor telepítheted a sajt betű stílusával vagy anélkül. Ha felteszed a téma saját fontkészletét, akkor utána már nem tudod visszaállítani a gyárira. Ennyi.
-
duvi
nagyúr
válasz girnyau #11091 üzenetére
Próbáljátok ki beltéri fotózással az S III és a P6 tudását! Nagyon szeretem a P6-ot de a kamerája egy kicsit csalódás. Egyébként ITT a GSMArena. Beállítottam az S III / P6 / SP képeket összehasonlításhoz. Ajánlom a kijelölő négyzetet végigmozgatni a teljes képen. Szerintem magáért beszél az eredmény...
-
duvi
nagyúr
válasz bkiky01 #11109 üzenetére
Ezzel ÓVATOSAN, mert ez Kínai verzió!!!
"Ascend P6 firmware (P6-U06, Android 4.2 Emotion UI, V100R001C17B120, China Unicom)"
Az európai oldalon még mindig a B111 szerepel legfrissebb szoftverként.
"Ascend P6 firmware(P6-U06,Android 4.2,Emtion UI,V100R001C00B111,General Version)" -
duvi
nagyúr
válasz marilllyo #11114 üzenetére
Nálam nincs bekapcsolva az auto szink. mert nincs szükségem rá. Szerintem ez nem hardveres hiba. Több telefonnál is előfordul, hogy nem stabil a push szolgáltatás. Rengeteg folyamatosan változó appot kell/kéne naprakészen tartani kompatibilitás téren. Szerintem ez aligha kivitelezhető. Gondoljunk csak a folyamatosan frissített Viber, Skype, Gmail ... stb. alkalmazásokra. Sok esetben maguk a programok hoznak hibát a frissítésükkel. Éppen ezért én is szoftverre tippelnék. Ezért is javasoltam a MIUI rendszert. TomWexX csak jókat írt eddig róla. A telepítése már más tészta. Azzal megszenvedtek egy páran. Neked kell eldönteni, hogy megéri-e a próbát, vagy kibékülsz a jelenlegi helyzettel.
-
duvi
nagyúr
Nem akartam belefolyni, mert majd minden telefonos topicban fellángol az apple/iPhone téma, de úgy érzem, hogy felesleges feszültségek keletkeznek és rengeteg offtopic hozzászóláshoz vezet az egész. Ennek soha nem szokott jó vége lenni... Az egész a szubjektivitásról szól és pont. Szerintem maradjunk ennyiben és térjünk vissza a mi jó "öreg" P6-unkhoz Előre is köszi mindkét tábornak!
-
duvi
nagyúr
válasz bkiky01 #11134 üzenetére
Idézem szegény s3nsitivity fórumtársunkat akinek egy kínai ROM ölte meg a telóját:
"Megvan a hiba, szerintem.Nem az eddig B122-t raktam fel hanem leszetdem újra mert nem találtam letöltve.
Elvileg ha teljesen kínai rom-ot raksz fel eu-s készülékre az megöli a BL-t."Persze lehet, hogy tévedek és félreértettem valamit.
A másik kérdésem az lenne, hogy ha kompatibilis az EU készülékekkel ez a kínai B120, akkor miért nem teszik ki az EU oldalra is? Miért csak a Kínai oldalon szerepel? A szöveg és tartalom módosítást nem egy nagy kunszt elvégezni.[ Szerkesztve ]
-
duvi
nagyúr
válasz girnyau #11156 üzenetére
Karácsonykor, családi összejövetelen volt a P6 kamera első "éles bevetése". Itt ugyebár nem csak statikus állóképeket készít az ember, hanem folyamatos mozgásban volt a társaság. Intelligens módban hagytam a beállításokat, hogy kiderüljön a kamera "intelligenciája" Sajnos az eredmény lehangoló volt. Este, beltéri világítással a legtöbb kép bemozdult, életlen lett. Ezen kívül a színek is nagyon messze kerültek a valóságostól. Azért is csodálkoztam, mivel vásárlás után csináltam elég sok tesztképet és azokkal meg voltam elégedve. Csakhogy ezek a régebbi fotók nappal készültek, jó fényviszonyoknál (legtöbbjük kint a szabadban). Azóta tesztelgettem elég sokat a kamerát, hogy kitapasztaljam a képességeit. Este, beltérben, lámpafénynél addig jó a képminőség, amíg nincs mozgás a képen. Az a legrosszabb, ha több embert fotózunk egyszerre és mindenki mozog. (Pl. karácsonykor ajándék átadás közben) Ilyenkor akire fókuszál a kamera, az még csak-csak de a másik fél vagy a többiek már teljesen elmosódnak. A fentiek tükrében ajánlottam inkább az S III kameráját. Ezen kívül a belinkelt GSMArena összehasonlító fotók is ezt támasztották alá. Itt egy példa belőle amit összeillesztettem:
-
duvi
nagyúr
válasz airmax_2.0 #11162 üzenetére
Bekapcsolt kijelzővel csatlakoztasd (ha mégse, akkor utólag húzd le az értesítő sávot és onnan eléred a menüt). Legyen bepipálva a Mindig kérdezzen rá opció. Csatlakozáskor egyből feljön ez a választó képernyő:
Alapból valóban az USB tároló van kijelölve de ha egyből rányomsz az MTP módra, akkor abban a formában fog csatlakozni. A kapcsolódás ideje alatt, bármikor válthatsz a különféle módok között. Alapértelmezettnek nekem se sikerült beállítanom az MTP módot. -
duvi
nagyúr
válasz gprspeter #11175 üzenetére
Nem használok FB-ot, ezért csak egy ötlet.
Gondolom a FB már telepítve van a telódra.
Beállítások/Fiókok menüben létrehozol egy FB fiókot.
Ezután belépsz a kontaktokhoz és ott kiválasztod a címtár fület. Belépsz menübe (jobb alsó három pötty) és kiválasztod a Fiókok opciót. A megnyíló ablakban beállíthatod, hogy automatikusan szinkronizáljon a fiókok között. Szintén ebbe a menüben találod az Egyebek/Névjegyek kezelése opciót. Itt tudod a dupla névjegyeket kiszórni, ha az összeszinkronizálás miatt többször jelennének meg. -
duvi
nagyúr
válasz Csocsesz75 #11185 üzenetére
Ha még szükséged van rá, feltöltöttem az egész wallpaper csomagot ide: LINK
[ Szerkesztve ]
-
duvi
nagyúr
válasz petyaaa6 #11220 üzenetére
Kipróbáltam én is a videó felvételt, saját kamera szoftverével.
Sajnos nálam is hasonló eredmények születtek
Teszteltem belső és külső memóriára mentve. 720p és 1080p felbontásban.
Stabilizátor ki/be kapcsolással.
Végeredmény:
-720p-ben külső memóriába mentve, stabilizátor nélkül elfogadható.
(bár ez sem tökéletesen folyamatos mozgás )
-1080p gyakorlatilag felejtős, bármilyen formában.
Class 10-es a memkarim, tehát még az sem lehet, hogy lassú lenne.
A lejátszó programok gond nélkül képesek 1080p-s videókat lejátszani, tehát ezekkel sincs gond.
Marad a kamera vagy a szoftvere hunyónak.Talán a régi szoftvernek (B104) még betudható ez a "produkció". Remélem a KitKat orvosolni foglya ezt a kardinális problémát. -
duvi
nagyúr
válasz freemanone #11236 üzenetére
Ezzel megerősítitek /(#11235) vg/ a gyanúmat. Szoftveres probléma lesz ez. Ha jól gondolom, akkor mindkettőtöknek frissebb firmware fut a telóján.
[ Szerkesztve ]
-
duvi
nagyúr
válasz Tomacko #11248 üzenetére
Én telefonon néztem vissza a felvételeket. A gyári lejátszóval és az MX Playerrel. Mindkettővel szaggattak az 1080p-videók. Ezek után megnézem a Pc-n is. Bár valami így sem kerek, mivel a felmásolt Full HD filmek gond nélkül futnak a telefonon.
(#11256) Solad
Részleteket leírnád? Szoftver verzió, videó felbontása, stabilizátor ki/be kapcsolva, telefonon vagy Pc-n nézted vissza? Thx![ Szerkesztve ]
-
duvi
nagyúr
Köszi a választ! Igen a B606 volt a kérdés. Ezek szerint a tied Vodás. Nekem T-s B104 van és azzal bizony szaggat az 1080p. Viszont kemotox kollégának ugyan ezzel a B104-el nincs szaggatás, szóval teljes a tanácstalanság. Holnap újra nekifutok és kipróbálom az (#11262) akosar által is ajánlott lgCamera appot.
-
duvi
nagyúr
Köszi a választ! 720p egész használható volt eddig is.1080p-nél volt nagyon erős szaggatás, stabi nélkül is. Ma újra nekiálltam tesztelni és mintha kicserélték volna a telefont . Látványos javulás történt a tegnapi felvételekhez képest. Gyári kamera appal, minimálisra csökkent a szaggatás (még az elfogadható tartományba került) 1080p-nél is.Csak annyi változás történt a telefonon, hogy megvettem és telepítettem az lgCameraPro alkalmazást. Se töltve, se újraindítva nem volt azóta se. Remélem a jelenlegi állapot tartós marad és akkor megbékélek a kamerával is
(#11278) TomWexX
Köszi az összefoglaló frissítést![ Szerkesztve ]
-
duvi
nagyúr
válasz Viki1990 #11321 üzenetére
Ha elhatároztad magad és frissítesz, akkor:
Beállítások/A telefonról/Rendszer frissítés/Online frissítés
Értelemszerűen kell wifi vagy mobilnet kapcsolat. Az aksi legyen feltöltve vagy legalább 80%-on. Elindítod, utána hagyod lefutni. Ennyi az egész Beállítások és saját fileok megmaradnak ebben az esetben. -
duvi
nagyúr
Sziasztok!
Látom megint felmerült a wifi kérdés, ezért én is hozzászólnék a témához.
(Sajnos egy hosszúra nyúlt kórházi kirándulás miatt, az utóbbi időben nem voltam itt, illetve csak read only módban.)
Az én esetemben: Csak gyári szoftver van / volt felrakva a telóra. (T-mobile B103 és B104) Soha nem tettem fel launchert és hasonló testreszabó alkalmazásokat. A routeremet elég jól ismerem és minden létező beállítást kipróbáltam. Más wifi eszközökkel soha semmilyen probléma nem volt. ( négyféle mobil + tablet + laptopok) Egyedül a P6-nál fordul elő nagyon ritkán wifi szakadás. Van, hogy napokig nincs gond, aztán előfordul, hogy egy nap 2-3 alkalommal is jelentkezik. Hozzáteszem, iszonyú nagy a wifi zaj nálam is, mint Nimda kollégánál.
Mivel az utóbbi hetekben már nem érkeztek be újabb router adatok, azért közzéteszem a véglegesített táblázatot, amit a kéréseknek megfelelően módosítottam.Az áttekintéshez kis magyarázat:
-zöld háttér: egyértelmű eredmény
-narancs: vegyes
-piros: a legellentmondásosabb -
duvi
nagyúr
válasz icemad #12317 üzenetére
-Köszi az új adatokat srácok! ((#12316) Solad) Frissítem az adatbázist. Ha jönnek még adatok, akkor kiteszem az aktuális verziót később. Annyit azonban frissen közzétennék, hogy jelenleg háromból három felhasználónak (gabancs, akosar, icemad) tökéletes a wifi használata TP-Link -WR1043ND esetében. Eddig ez a router viszi a "pálmát" p6 esetében.
-"Van valamilyen program pc-re, amivel számítógépen lehetne a témákat szerkeszteni?" Igen van . A telefonhoz kapott HiSuite programcsomag tartalmaz téma szerkesztőt is.[ Szerkesztve ]
-
duvi
nagyúr
válasz kecskebégető #12327 üzenetére
Köszönöm! Téged is beírtalak.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Autós topik
- Jövedelem
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- BestBuy topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest