- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Magisk
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hege1234
addikt
minden okés a rom-al
az mhz-t hol tudom belőni ?
jó lenne állandóra mert most van amikor belassul
a 1,5 napot hozza aksiban...a régebbi rom-ban volt olyan hogy a fejlesztői beállítások felett volt olyan rész hogy teljesítmény
azt hogy tudom elérni ?az is lehet hogy kernel volt
tudja valaki ? -
attilav2
őstag
Nem raktam fel mégegyszer az Atwal féle verziót. A fefifofum cm14-ben megy a kamera. Atwal verzióval nem érdemes próbálkozni, október eleje óta nem frissült. Ha 7.1 akkor fefifofum cm, vagy nightly mokee.
Viszont mindegyik 7.1-nek van egy olyan nyűgje hogy a beépített zenelejátszóval elég hamar leáll a zene, ezen tapasztalatom szerint az AIMP lejátszó segít. Mondjuk ez egy régi bugja a redmi kernelnek, már miui alatt is elő előfordult.
-
Upo
addikt
válasz
Roxkex #10957 üzenetére
Nem ismerem egyiket sem, de a miui-ban is engedélyezni kell, hogy az alkalmazás a háttérben futva hozzáférjen a gps-hez (akku használat menü alatt), engedélyezni kell az értesítéseket számára hogy írni tudjon az állapotsorra, és az automata indulást, hogy ne zárja be a rendszer kikapcsolt képernyőnél.
Ezek megfelelőjét kell megkeresni a cm alatt, valamelyik biztos meglesz. Nem tudom, hogy a kernelnek van-e valami beállító része, lehet hogy ott is lehet valami beállítás a háttérfolyamatokhoz.
Esetleg valaki beírhatja konkrétan a dolgokat, aki használt ilyesmit, de lehet hogy addigra megtalálod, nálunk az 1s-en miui.hu rom megy párom telefonján. Nem teleszemetelt rendszer, gyakorlatilag V50 óta frissített, most már MIUI8, azóta nem kellett factory reset sem, mégis gyors és jó az üzemidő. -
balint355
aktív tag
válasz
Canonfan #10955 üzenetére
Ez a gapps jó szokott lenni, nekem nem volt még vele bajom semmilyen ROM-mal
micsu: szerintem ha nincs bajod ezzel a kombóval akkor maradhat, én nem tudok ilyen "csodakombóról", mindenkinek más jött be, nekem pl. a CM12.1 + Xcelerate is jól ment, de valaki az MM ROM-okra és God's kernelre esküszik... Ha nem akarsz ezekkel próbálkozni akkor hagyd így
-
micsu
tag
Sziasztok,
Visszaolvastam 5 hónapot, de ebből nem derült ki, hogy jelenleg melyik ROM+kernel az ajánlott azok számára, akik csak használni szeretnék a telefont, nem pedig állandóan romolgatni.
Szempontok: stabilitás, üzemidő, lassulások, sebesség. Minél jobban le van butítva, annál jobb. Jelenleg Gapps-ot sem használok.Egy ideje ezt használom: KK CM11 R29 [2015/08/16] + Xcelerate scrshot
Van már ennél jobb?
Nem szeretnék kísérletezgetni, hanem a bevált megoldás érdekel.Köszi!
-
Canonfan
senior tag
Sziasztok!
Közben én is váltottam MM-ra, és eddig tetszik.
Bár én nem a linkeltekre, hanem a stabil mokee MM-re mert előtte a stabil mokee LP-t használtam és azzal nagyon meg voltam elégedve.
Mondjuk az ismerkedésünk nem indult valami jól, mert nem találtam meg elsőre a jó gapps csomagot hozzá. Az opengapps nem ment fel nekem twrpből (a pico sem) aztán találtam egyet ami felment de az katasztrófa volt, gyakorlatilag minden érintésnél bejött az hogy a play szolgáltatások leált, factory reset után ue gappsal meg a beállításvarázsló is.
Már majdnem leszedtem más romot amikor megpróbáltam egy harmadikkal, azzal mát tökéletes volt és változatlanul az.Annyit szeretnék megkérdezni tőletek, hogy ti milyen custom kernelt ajánlanátok (mokee) MM alá?
A God's kernel 9-es változatával próbálkoztam már (a 8-as mokee LP alatt rendben volt) de az kinyírta a wifit. Gondoltam hogy megpróbálom a 8-ast de nem akartam már kísérletezni szerettem volna már belakni ezért újraflasheltem és azóta is a gyári kernellel használom, de gondoltam ha van valami jófajta kernel MM alá amit tudnátok ajánlani azzal tennék egy próbátVálaszotokat előre is köszi!
-
Oldbiggy
tag
válasz
Roxkex #10901 üzenetére
TWRP 2870-el raktam fel, hogy melyiket már nem tudom, 2016.02.23-án mentettem, akkor az körüli, Gapps-511 base 20151114-1signed 135Mb a gapps, azóta OTA-val frissítettem mindig, Advanced Wipe-Dalvik Cache, Cache, Gappsot nem telepítettem minden frissítésnél. Nekem ami jó akkuidőt produkált a 03.25-volt, azóta csak romlott, ezért tettem fel a Good's kernelt most.Sokat nem tapizom a telót, mert tartaléknak használom. Most töltöm, majd holnap teszek fel akksi statisztikát.
-
Roxkex
senior tag
-
Canonfan
senior tag
Sziasztok!
Nektek mi a tapasztalatotok a 8-as God's kernellel?
Nekem a 7 essel volt olyan gondom hogy csak úgy kikapcsolt időnként a telefon (Mokee LP rommal) ezért visszaraktam a 6-ost azzal nincs gond nálam.
De most gondolkozom hogy tegyek-e egy próbát a 8-assal, ott javították-e ezt, nektek mi a tapasztalatotok?Válaszotokat előre is köszi!
-
Canonfan
senior tag
válasz
zeno79 #10884 üzenetére
Köszönöm én is a választ, pont ez lett volna a kérdésem nekem is
Akkor még jó ideig maradok a mokee lp-nél már azt mondom hogy csatlakozom a másik oldalhoz és nem raknám vissza a MIUI-t
Bár a mentését meghagyom az sd kártyán, de nagyon tetszik a mokee lp fóleg hogy már megszoktam és belaktam
Azt szeretném megkérdezni tőletek, hogy a 7-es god's kernelt próbáltátok már, mi a tapasztalat?
-
zeno79
őstag
válasz
dioka7 #10877 üzenetére
Üzemidő szempontjából semmiképpen sem a MIUI a jó választás!
Ha a leges-legtöbbet akarod kihozni belőle, akkor a CM11 r29 (+ a hozzá való xcelerate kernel) a legjobb, a mai napig!
Nem tudom a Te szokásaiddal mennyit bírna, de sokkal többet, mint a miui, de tény, hogy csak telefonálásra jobb egy butafon. -
vadkörte
addikt
-
vadkörte
addikt
válasz
balint355 #10860 üzenetére
Kösz, ez megvan/megvolt. Én a God's-ra gondoltam. Sajnos nem jött be. A többi lejjebb.
(#10861) attilav2:
Köszönöm.Időközben megtaláltam, de vissza is kellett állítanom az előző rendszert.
Bár jónak tűnt a God's kernel, de "kinyírta" a Wi-Fi-t. Működött, bekapcsolt, de nem csatlakozott semmihez. TWRP-ből ment vissza az Xcelerate kerneles mentésem. Lehet, hogy itt-ott kehes kicsit, de legalább a telefon minden része működik -
attilav2
őstag
Felraktam az előző R5-ös (GK_ARMANI_MIUI_04012016_1849.zip) miui God's kernelt, az xda topicban többen is panaszkodtak hogy a hardveres menügomb és a rezgés R6-al nem működik miuin-n. Tarun a következő verzióra (R7) igéri a javítást, ami már coming soon státuszban van.
Az R5 verzióval megy a rezgés és a menü gomb is. A Xcelerate kernel fejlesztése sajnos lezárult. Ha megnézitek a topicját akkor láthatjátok. Így hát érdemes jobban figyelni a God's kernelre! -
attilav2
őstag
válasz
vadkörte #10856 üzenetére
Az xcelerate tel már próbálkoztam miuin is. A memóriával leggazdaságosabban a god's bánik. Sajnos miui alatt nem vált be, cpuid alatt a fülek lapozgatásakor megmerevedett majd újraindult. Tehát a stabilitásával vannak gondok miui alatt. Miui alá külön buildje van a god's kernelnek.
A standard god's kernel mokee 5.1 és cm13 alatt teljesen jó, jelentősen gyorsítja a rendszert. Miui alatt is jelentősen gyorsítja a rendszert csakhát vannak kisebb bugok és az instabilitás. -
vadkörte
addikt
válasz
attilav2 #10855 üzenetére
A Vagyula féle MIUIHU-s ROM-ban a 11a Xcelerate kernellel is megy a rezgés rendesen. Vannak idegesítő kehéi a kernelnek - pl. telepítés után bár jelzi nem veszi a töltést - de ezek sem konzekvensen jönnek elő. Van akiniél jelentkezik, van akinél nem. Nálam előjött. Szerencsére van rá megoldás, ami bevállt.
Tetszik - a ROM is, meg a telefon is, VÉÉÉGRE valódi Xiaomi-m is van, nem csak kókányolt MIUI ROM-om
- mindennapos használatra bőven megfelel, ha MIUI-t akar az ember.
-
attilav2
őstag
válasz
attilav2 #10838 üzenetére
Nos ma ismét feltettem a stabil multit a god's kernellel. A képernyőgombokat bekapcsolatam, a kapacitív gombokat pedig kikapcsoltam(hogy ne zavarjanak) e leírás szerint: [link] A fájlok módosítását root explorerrel végeztem el mert az ES nem akarta menteni a módosításokat. A rootolást e leírás szerint végeztem el: [link] stabil multin is működik, twrp-vel is.
Mennek a képernyőgombok, így működik a menü gomb god's kernellel. Azonban a rezgés nem megy! Ez is a miui-s god's kernel hibája lehet. Több vibration tester appot próbáltam, és nem megy. TWRP-ben megy, és természetesen a gyári miui kernellel is ment.Szóval aki nem akar kísérletezni az miui alá ne rakja fel a god's kernelt. Legalábbis a stabil multival vannak kicsi de idegesítő hibák. Aztán persze lehet hogy a fejlesztőivel jól megy
Kísérletező kedvűek próbálkozhatnak.
Remélem tarun ad ki új, legalább hibajavító, miui-s buildet. -
Roxkex
senior tag
Sziasztok!
Felraktam a legújabb MIUIHU v7 romot amely a 5.2.18 as + alá a jól megszokott xCelerate kernelt (10a verzió)..És arra eszméltem fel ,hogy az eddig süllyesztőbe került "Médiaszerver" ismét feltünt és a telefont folyton ébresztgeti .. De érdekes módon csak akkor ha (!) wifi be van kapcsolva (legalábbis eddig)..
Felraktam egy 5.8.27es miuihu v7 romot is de azzal is ugyan ezt csinálja..
Szerintem ez nem rom specifikus ..Valakinek esetleg nincs tippje ,hogy mi lehet ez vagy mit lehetne vele kezdeni ,hogy eltünjön és végre tudjam a telefont használni rendesen ? :\ (mert ugye ez meríti mitn a fene)
Előre is köszi !
másoltam a redmi 1s topikból magamtól
Szerk.: Fent van a telefonon (titanium backup , swiftkey, timely, twist)
-
attilav2
őstag
Felraktam a Stabil multit(KHCCNCK 7.1.3.0) és mellé a God's kernelt(GK_ARMANI_MIUI_09022016_0153). Szomorúan tapasztaltam hogy a menü gomb nem működik god's kernellel miui alatt!
Így hát felraktam próbaképp az itt is ajánlott stabil mokee 5.1.1-et, s hozzá a standard god's kernelt(GK_ARMANI_09022016_0151). Eddig elég gyors. Az elmúlt napokban CM13 volt fenn god's kernellel de pár nap után belassult, mint általában minden ezen a telón. -
Canonfan
senior tag
válasz
zeno79 #10830 üzenetére
Sziasztok!
Igen, valóban nagyon érdekes ez az egész zene akadozás probléma, főleg hogy egyik rommal/kernellel csinálja, mással nem...
Nekem pl egyedül a V5-nél nem akadt gyári kernellel, mind V6-nál, mind V7-nál igen volt amikor számonként, illetve számonként többször is. Egyedül a V7 fejlesztői globalnál volt elfogadható mértékű az akadás gyári kernellel emlékeim szerint, a V7 multi stabilnál is nagyon akadt alapból, ott Xcelerate kernel megoldotta a dolgot.
Ezért lepett meg hogy mokee-nál custom kernellel akad a zene...
Tegnap zeno79 írásán felbuzdulva, nekiálltam tesztelni hátha valamit sikerül kitapasztalni. elsősorban a gyári lejátszót próbáltam, pár alkalommal a Morth plalyert is, de mindegyiknél akadt. Kipróbáltam 384 mhz min procival smartmax, smartmax_eps, és interactive governorral is mindegyiknél akadt. Próbáltam "lebutítani" a gyári lejátszót, kikapcsoltam a vizuális hatásokat és az album borítót a zárképernyőn, rögzítettem a memóriában, de eredmény nélkül. Morth Plalyernél meg még rosszabb volt, mert ott nem is indult újra a zene, legalábbis rövid időn belül nem, többet meg nem vártam.
Ezt megelőzőleg az SDM-el és a Grenify-vel a nem létszügséglet appokat leállítottam/kivettem autostartból illetve fagyasztottam, a rendszer responzívabb is lett de a zene továbbra is akadt.Viszont!
Anno a MIUI-s fórumban olvastam, hogy egyik topicban (már nem emlékszem melyikben) valaki ajánlott egy lejátszót amivel neki nem akad a zene, és úgy emlékeztem, hogy az AIMP volt az.
Ki is próbáltam, tegnap interactive governorral és 384 mhz min pocival ment egy kb 15 percet kihangosítva semmi akadás. Ma reggel próbaképp levettem a min frekit 300 mhz-re a governort meg visszaállítottam smartmaxra, és így hallgattam vele melóba menet zenét a buszon, + napközbe is még sétáltam de akkor csak 2-3 szám erejéig és eddig semmi akadás!!Nem akarom elkiabálni, ezért egy nagyon erős kopp-kopp, de holnap melóba menet illetve hazafelé tesztelem jobban és meglátjuk.
-
zeno79
őstag
válasz
Canonfan #10826 üzenetére
tényleg nem tudom mi lehet nálatok a gond, én is az R6-os kernelt használom, gyári zenelejátszóval, mélyhangkiemeléssel és nincs akadás. nem tudom számít-e, de nálam szinte sose fut semmi a háttérben. persze gmail, FB LITE!!!, greenify IGEN, de kb. csak ezek. SDMaid-del, greenify-vel elég jól szemmel tartom a programokat, (főleg hogy mi induljon el állandóan) de nem tudom ez a megoldás-e.
-
Canonfan
senior tag
Sziasztok!
Eddig változatlanul tetszik a másik oldal, és szerintem egy ideig biztos marad az 5.1-es mokee
Viszont egy olyan problémám lenne, hogy nálam akadozik a zenelejátszás,
pedig God's kernelt használok (R6) és mintha a térerő is ugrálna bár lehet csak pont olyan helyen voltam de az aksigrafikonon többször is voltak 0 térerős részek.
Tegnap próbáltam smartmax, smartmax_eps governorokkal, mindkettővel akadt a zene úgy is hogy kicsit feljebb vettem a min órajelet 300-ról 384-re.
Érdekes módon tegnap miután átállítottam interactive-ra (min proci maradt 384 mh) meghallgattam egybe 7 számot gond nélkül, ma meg hallgattam kicsit és 2-3 számon belül megakadt a zene...Ezért szeretném a tanácsotokat kérni, hogy mit gondoltok, tegyek egy próbát a régebbi, R5-ös God's kernellel, vagy előbb próbáljak ki más zenelejátszót is?
Válaszotokat előre is köszönöm szépen!
-
Roxkex
senior tag
Sziasztok!
Ismerősömnek a jack csatlakozója meg halt a Redmi 1S-én és most jelenleg CM11.1 + Xcelerate kernel van fent.
Extreme Digitálnál vették a telefont és vissza szeretné vinni a telefont a kérdés az az lenne ,hogy ha egy MIUIHU v5 stable-t felrakok + eredeti recovery-t akkor nem fognak pattogni szerintetek ?Előre is köszi a válaszokat !
-
zeno79
őstag
válasz
G.Peter #10818 üzenetére
Miui nalam nem jatszik, de a stabillal minden rendben.
Szerintem a minden igenyt kielegito ROM az még Lollipop alapú. A 6osban még nincs teljesen meg minden. Egy naprakész LP terjesztés él még, mégpedig a MoKee kiadasa. Ez sztem elég jó, God's kernellel nalam tokeletesen mukodik. 1 aprosagot vettem eszre csak: mobilnetet néha nem igen akarja kapcsolni, ekkor allitgatom kicsit a 2G/3G kapcsolót és lesz mobilnet.
Amugy sose sz@rta össze magat, vagy nem indult ujra ha fényképeznék pl. Jobban is birja akkuval és porgosebb mint a 6os
Mindig kiprobalom az ujakat, de már meguntam a jatszadozast a ROMokkal, azt akarom h működjön. Jó lesz a 6os, de csak LESZ. (tegnap is 2x ujraindult az R17es, a navi total lemeritette, es a fenykepek sem tetszenek ezért visszatöltöttem a legutolso MoKee LP-t) -
G.Peter
aktív tag
Sziasztok!
Melyik kernelt+romot ajánljátok ha a stabil működés a legfontosabb? Ne indulgasson újra, ne szarja össze magát beérkező hívásnál, stb. Illetve rendesen kezelje mindkét SIM-et. A teljesítmény és akkuidő kiegyensúlyozott legyen, egyiket se emelném ki.
Korábban elég sokáig CM11-et használtam, aztán a CM12.1 első verzióit próbáltam ki (akkor még nem voltak túl jók), de az újabb romokat sajnos nem ismerem, kb. nyár óta nem foglalkoztam velük.Minden érdekel, CM11, 12.1, 13, MIUI bármelyik verziója, csak a fent leírtaknak feleljen meg.
Köszönöm szépen!
-
Canonfan
senior tag
válasz
zeno79 #10814 üzenetére
Köszönöm ezúttal is!
Időközben én is felraktam tegnap este a GK-t UKM nélkül, nekem is bőven elég amit a kernel adiutorral lehet állítani, most próbaképp 1497 MH-re állítottam a max frekvenciát, + smartmax governor, aztán használatban majd kiderül hogy így marad-e.
Most, így pár nap használat után nagyon tetszik a Mokee, örülök hogy kipróbáltam!
Egyetértek veled, nagyobb szabadságot ad, és gyors is, igaz azzal kicsit gondban voltam, hogy mit használjak a MIUI-s alkalmazások helyett, de nagyrészt visszatértem azokhoz, amit még az előző telefonomon használtam amin egy tiszta ICS volt mindenféle gyári cucc nélkül.
De így legalább megismertem mi újság a Play áruházbanMost, hogy sokat használtam az utóbbi napokban már nagyrészt meg is szoktam, és tetszik az, hogy letisztultabb, és vannak benne olyan opciók amik a MIUI-ban sincsenek, és olyan is, ami jobban testreszabható mint a MIUI-n, pl értesítési led
Eddig annyit vettem észre negatívumot hogy egyszer volt hogy újraindult a gyári kernellel, de remélem a God's kernellel már nem lesz ilyen.
A Viper4Adroid sajnos nem ment fel twrp-vel (lehet letöltéskor nem volt valami ok, később lehet megpróbálkozok vele) de tegnap kipróbáltam a gyári zenelejátszót, és a gyári EQ-t + a rádiót is, így első hallásra én is elégedett voltam vele, szerintem ha másodikra is így lesz akkor nem keresek mást.
-
attilav2
őstag
Felraktam a god's kernelt sima cm13 alá, eddig határozottan tetszik. Gyorsabb lett, igaz ezek az első benyomások, ma reggel telepítettem, lehet hogy az uptime előrehaladásával lassulni fog. A térerőt is kedvezően befolyásolta. Amíg újszegeden tartózkodtam -70dbm volt átlagosan a térerő. Most itt szőreg végén megint a szokásos -90 decibel körüli. Ha hazaérek és nem felejtem el megírom mekkora a térerő. Egyelőre határozottan jónak tűnik a god's sima cm13 mellett is. A mokee-t nem kedvelem, örülök hogy sima cm-mel is jól megy.
-
zeno79
őstag
válasz
Canonfan #10813 üzenetére
1) A kernel néhány alap beallitasat lehet allitani UKM nelkul is, kernel adiutorral. Arra, hogy ne meruljon annyira + nehany beallitasra eleg UKM nelkul is
2) nekem tök elég a gyari zenelejatszo a beepitett eq-val, V4A meg Dolby akármi cuccok nem kellettek, soha nem is hasznaltam mast, nem merult fel ra igeny. Minden elvarasom teljesiti a gyari zenelejatszo + az fm radio.
3) valamilyen profilok vannak, mindig kikapcsolom, csak egyet hasznalok (miuin sem hasznaltam ki), erre sem volt igenyem
Bocs, ezek nalam nem kellenek -
Canonfan
senior tag
válasz
zeno79 #10805 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszodat és az ezúttal is részletes és hasznos infókat!
Külön köszi a kernel linkjét, kész gondolatolvasó vagy, az lett volna a következő kérdésem
Szerintem hétvégén fel is rakom kicsit gyorsan merül most hogy sokat nyomkodom, majd kíváncsi leszek custom kernellel milyen lesz, kevesebb használat mellett, mert én is hasonlóan vagyok mind te, nekem is általában készenlétben van a teló, illetve zenét szoktam hallgatni rajta.
Opengappsból a fullt próbáltam amúgy.
Szóval akkor UKM nélkül is működik rendesen? (mert amúgy nekem sem létszükséglet)
Illetve azt szeretném megkérdezni, hogy mit gondolsz, akkor érdemes adni egy esélyt a gyári zenelejátszónak? Én MIUI alatt morth playert használtam + viper4android (ezt majd itt is fel szeretném rakni a kernel után)
Neked mi a tapasztalatod amúgy, neked sikerült megoldani az időzített profilváltást a mokee romban? Nekem MIUI nál úgy volt mindig is, hogy este átvált offline módba és reggel vissza, de itt nem találtam ilyen lehetőséget, eddig a Timerriffic-el próbáltam beállítani de úgy néz ki nem működik...
-
attilav2
őstag
-
zeno79
őstag
válasz
Canonfan #10804 üzenetére
Szóval szerintem elég jó a MoKee teljesítmény és akku szempontjából külső kernel nélkül is, MIUI-val összevetve meg főleg, de úgy vettem észre:
- éjszakai merülés kevesebb külső kernellel
- alacsonyabb órajelen is gyorsabb, lag-mentesebb külső kernellel
Mivel viszonylag keveset használom a telót, nem nyomkodom állandóan, de zenét/rádiót pl. sokat hallgatok vele (pl. futás/tekerés közben, és rögzítem a gps útvonalat is), ezért nálam az üzemidő igen fontos. Az órajelet vissza veszem 1190-re, governornak pedig a "smartmax_eps"-t állítom be, és elég jó beállításnak tűnik RÉSZEMRE.
Korábban próbáltam az xcelerate kernelt, de az régi, fagyott/FC-zett/újraindult, úgyhogy dobtam, ez a God's kernel jónak tűnik. Innen leszedheted: [link].
Csak a kernelt telepítem (wipe cache/dalvik kell, de nem okoz veszteséget) + kernel adiutorral finomhangolom. ÉN nem szoktam ezt az UKM-et hozzá telepíteni (de lehet, csak nálam nem jött be). Ha viszont telepíted az UKM-et is, akkor nem a kernel adiutor-ral, hanem a synapse programmal állítható a kernel. -
zeno79
őstag
válasz
Canonfan #10804 üzenetére
Opengapps 5.1-es, pico csomag volt amit probaltal telepiteni? Na mindegy.
Én hasznalok külső kernelt, nalam nem a gyorsaság hanem az akku a szempont, ezért a GOD's kernel R5-t, par napja az R6-t telepitettem: tökéletesen működik. Ha nem allitod el programmal, csak telepited a kernelt, akkor is jobban jarsz, nem kell tartani tole.
Sok örömet az ismerkedeshez, eleinte tenyleg szokatlan lesz, de egyszeruen mukodik minden, gyorsan, kenyelmesen. Persze meg kell szokni mi hol van (nekem a miui lenne szokatlan)de szerintem egyszerű, letisztult. Sokkal nagyobb szabadságot ad a rendszer, és ott vannak a nem kis előnyök is: RDS radio, jó zenelejatszo, eredeti méretben mentő, és jó effekteket tartalmazó képszerkesztő pl. -
Canonfan
senior tag
zeno79 , balint355:
Köszönöm szépen ezúttal is a hasznos válaszotokat!
Ma este fel is raktam az 5.1-es Mokee-ból a legutolsót, (eredetileg hétvégén gondoltam, de nem akartam addig várni
) fel is ment, egyedül a gapps-al voltak gondok, valamiért amit az opengapps-ról töltöttem le nem akarta felrakni a twrp se sd-ről se belső memóriából de szerencsére amit balint355 javasolt az felment
Hát elsőre tényleg furcsa a MIUI után, az már jobban kézre állt, de lehet ez csak megszokás kérdése. Viszont ami tetszik így pár óra után hogy tényleg gyors, és vannak benne szimpatikus feature-ök is.
Úgyhogy most szokjuk egymástAzt szeretném még megkérdezni tőletek, hogy mokee-alá ajánlott custom kernel, és ha igen melyiket javasolnátok?
-
zeno79
őstag
válasz
Canonfan #10800 üzenetére
Nagy vonalakban röviden:
Innen szedd le a legfrissebb stabil rilízt: [link]
Van opengapps link is az oldalon.
Itt pedig minden egyben: [link]
Mindenképp TWRP recoveryt telepíts, playből flashify-vel a legegyszerűbb: [link]
Ha fent van a twrp, csinálj egy backup-ot a miuiról, én SD-re szoktam menteni, remekül működik. (nekem is van vagy 6-8 ROM mentve + MIUI ) Utána egy factory reset nem árt, utána mehet a firmware (biztos ami biztos) -> mk-50.1 -> gapps, ( -> esetleg külső kernel), utána wipe cache / dalvik és reboot. Az miui-s oldalon olvashatod részletesebben a dolgokat.
Ja, én a belső tárhelyről szoktam telepíteni, de twrp-ből bárhonnan telepíthetsz tudtommal.
Nekem PISTON3 van, és eddig az összes rommal működött (cm11, cm12.1, cm13, Resurrection, AICP, MoKee, mindennel)
Bocs ha valamit esetleg kihagytam volna -
Canonfan
senior tag
Sziasztok!
Szeretném egy kis "közvéleménykutatás"
keretében a tanácsotokat kérni.
Arról szeretnélek megkérdezi titeket, hogy ti ha váltottatok CM-re akkor utána mennyire hiányzott nektek a MIUI?
Most én is dilemmában vagyok, mert tetszik a MIUI, tetszik benne az hogy egyben van az egész, mind rendszer mind szolgáltatások (használom híváslista stb mentésekre a micloudot is), xcelerate kernellel meg mind sebességben mind aksiidőben megfelelő nekem.
Például a MIUI biztonság app-ját alapból kb 3-4 alkalmazással tudnám kiváltani CM alatt.
Alapjáraton részben azért is választottam ezt a telefont mert ki akartam próbálni a MIUI rendszert, és már is V5 tetszett a V7 meg még jobban.Viszont sajnos nekünk a MIUI kitkat alapú és szerintem nem valószínű hogy reménykedhetünk LP-ben MM-ről meg még annyira sem, és most elkezdett motoszkálni a fejemben hogy kipróbáljam az 5.1-es Mokee-t, de nem tudom érdemes lenne-e mennyire hiányozna így a MIUI...
Ha jól szűrtem le a lényeget a cm-pártiak azt szokták mondani hogy gyorsabb a telefon CM-el és az aksiidő is jobb mint MIUI alatt, és ha jól emlékszem olvastam olyan véleményt is hogy van aki CM után nem térne vissza MIUI-ra.Nem akarok hitvitát indítani, mert szerintem mindegyik vonal ugyanolyan jó, csak mindegyiknek más az előnye/hátránya.
Én is úgy vagyok vele hogy jó hogy vannak alternatívák és mindenki használja azt ami neki a legjobban megfelel.
Csak szeretnélek megkérdezni titeket hogy aki próbálta a CM-et és a MIUIt (V7) is, hogy melyiknél maradtatok és miért?Válaszotokat előre is köszönöm!
-
zeno79
őstag
válasz
kudzso #10793 üzenetére
Resurrection Remix:
https://www.androidfilehost.com/?fid=24389512218018570
Egy ejszaka alatt egesz jol muzsikalt, még kernelt sem csereltem.
(az apro hianyossagok uhyanugy megvannak: ACR nem megy, pl. radiobol sem lehet felvenni, kepszerkeszto nehany filtere nem megy, nem ebreszt kikapcsolva stb. ezeket nem hasznalnam minden nap, csak elmeletileg zavar h még nem megy...) -
zeno79
őstag
válasz
Oldman2 #10785 üzenetére
Attól függ hogy tetted fel a GOD's kernelt, kétféleképpen lehet állítani.
Ha csak a kernelt tetted fel, akkor a Kernel Adiutor feltelepítését követően tudod finomhangolni,
amennyiben a kernelen felül még az UKM-et is feltetted, akkor viszont a Synapse-val lehet állítgatni.
Mindkét progi playből telepíthető.
Ugyebár a kernel telepítésénél írják, hogy az UKM-et IS telepítsük. (Universal Kernel Manager)
(azt viszont nem nagyon tudom miért kell az UKM, vagy miért jobb... én most nem tettem fel)
UKM-R1 -
-
zeno79
őstag
Most tettem fel a ma megjelent 5.1.1 stable MoKee-t. Elegem lett a 6-osok hiányosságaiból (és a mégrosszabb fényképekből).
Most végre újra működik MINDEN!
MoKee stabil LP 2016.01.25
Remélem nem lesz akkufogyás GK kernellel, holnap beszámolok róla ha akarjátok.
Esetleg próbáld ki Te is a novemberi cm helyett, a mokee még csinál vele valamit (?). -
gabe_
őstag
válasz
Oldman2 #10767 üzenetére
Ha nem csinálok dalvik meg cache wipe-ot, akkor is ugyanaz az eredmény: semmi változás.
Igen, installkor minden ok, ki is írja:Installing kernel...
Done!! Start rocking this phone by rebooting!!
AnyKernel2 by osm0sis@xda
Updating partition details...
...doneSuccessful
Reboot system, és minden marad a régiben...
(Ez a 24-es bild, de a 21-essel sem volt más)Ezt a beast kernel topicjában olvastam, csinálam így?:
"So how to flash the stock boot/kernel whatever you are saying....?
Its Simple
1)Dirty Flash :
Flash the rom then gapps then reboot the rom
this will install the rom again without loosing your data (this called dirty flash)
now flash the kernel....." -
gabe_
őstag
Hirtelen nem találtam, tudna linkelni valaki egy CM 12höz való xcelerate kernelt?
-
Canonfan
senior tag
Sziasztok!
Nemrég én is frissítettem az új stabil multira (7.1.3), és maga a rom tetszik is, eddig nem tapasztaltam hibát. Viszont sajnos gyári kernellel a zenehallgatás itt is felejtős, ezért újra visszaraktam rá a 11-es Xcelerate kernelt, ami az előző stabil multival jól működött.
Sajnos viszont ezzel a kiadással nem 100%os, mert random újraindulgat vele a telefon.Ezért gondolkodtam abban is hogy visszarakom az előző stabil 7-es multit, de nem tudom mennyi különbség van köztük...
Ezért szeretnélek megkérdezni titeket, hogy mivel sajnos úgy látom nincs frissebb Xcelerate kernel miuihoz ti hogy látjátok, érdemes lenne újrarakni a kernelt, illetve vannak más külső kernelek amiket érdemes lenne megpróbálni?
Válaszotokat előre is köszi!
-
kudzso
csendes újonc
válasz
zeno79 #10748 üzenetére
Köszi, igazából arra gondoltam, hogy csak a legnagyobb megahertzet használja a ROM, de egy napi teszt után müködik rendesen, nagy részben DeepSleepben, és 300on mutatja a CPU SPY.
Azért köszi a segítséget, de így nem kell más kernel sem, mint Lollipop alá.
Ott tényleg mindig 1.6ghz-en ment a proci, még billentyűzárban is, amíg nem tettem rá kernelt. -
zeno79
őstag
Amennyiben az a cél, hogy minél alacsonyabb órajelen menjen, akkor telepíts fel valamilyen külső kernelt a gyári helyett: God's kernel / Phan-Tom kernel / Neon kernel, esetleg LP esetén jó lehet az xcelerate is.
Ha csak ennyit csinálsz már jobb lesz, de részletesen beállítani a fenti progik egyikével lehet mind a governort (ondemand, conservative, nightmare, stb.), mind az órajelet, mind a GPU-t.
Abszolút egyéni, hogy kinek mi nem szaggat még, vagy nem túl lassú. Játszani/kísérletezni kell a felhasználói szokásaidhoz igazítani, függ hogy játszol-e, stb.
Nem muszáj külső kernelt telepítened, de jobb eredményt érhet el mint a gyárival.
Régebbi írás, de elindulni jó lehet: Android governorok magyarul -
zeno79
őstag
válasz
kudzso #10746 üzenetére
Én is MoKee-t használok, a 60.1-es nightly-t.
Nem egészen értem mi a cél (vagy mi a baj), de kerneltől függően létezik Lollipophoz is és Marshmallow-hoz is. Mit akarsz stabilizálni?
Kernel Adiutor vagy a Synapse, attól függ mit használsz. Playből telepíthetőek. Sok mindent lehet velük szabályozni, de ha tényleg csak az órajelet akarod, elég lehet a NoFrillsCPU is.
Az, hogy a teló milyen MHz-eken menjen általában, azt még a CPU governorok és a telepített kernel is nagy mértékben befolyásolják, úgyhogy kicsit pontosabb meghatározás kellene hogy tudjunk segíteni. -
zeno79
őstag
válasz
Oldman2 #10718 üzenetére
Én úgy oldottam meg, hogy az adatvédelmi beállításokat kapcsoltam át, annak ellenére hogy azt jelezte ki van kapcsolva mégis tiltott volt. Bekapcsoltam, majd újra ki és így már voltak névjegyek.
Külföldi fórumon olvastam hogy egyeseknek nem megy a rádió (ő GK kernellel használja): nálam megy, akkor "zavarható össze", ha felvételt indítok. Na arra kiakad. Egy gyorstár-törlés vagy reboot megoldja (de ki vesz fel rádióból???).
Sokat rádiózok vele, de a zenelejátszással sincs gond nálam.
1x a kamera-app is FC-zett: asszem szelfire kapcsolás majd gyors kilépés után nem lehetett újra elindítani, de egy reboot ezt is megoldja. Front kamera + hdr jelenleg csíkokat húz a képre.Összességében tetszik a ROM, külső kernelt nem is teszek fel, tök jó nekem így is, spórolós az akksival, mégsem akad.
Remélem azért legalább hetente lesz frissítése. (MoKee tényleg naponta frissít, így hamarabb kerül bele a javítás is)
(Közben kijött az R11-es CM is, ezekkel kb. amiket az AICP is tartalmaz.) -
zeno79
őstag
Még csak fél napja van fent, de egész jonak tunik ez az uj MM AICP rom (0107) !
AOSP bill. + egyéb dolgok. Emlékeztet a CM11-re! :-) AICP lévén rakat beallitassal. Régen is nagyon bejött, hát, most is.
A fényképező app nagyon profi (mint a CM11ben volt, csak modernebb), es a kepek is ha jol latom a megszokott régi jó minőségűek, nem ez az elmosott!!! SD-re ír.
Kulon kernel nelkul is inkabb a 300, 998, 1401 mhz-eket hasznalja, és az alacsonyabbakat inkább! -
zeno79
őstag
válasz
Hege1234 #10704 üzenetére
Most épp az új stabil miui fut a telón, de 2 nappal ezelőttig MoKee 60.1 nightly-t használtam mióta van.
Simán lehet telepíteni a gapps-ot, custom kernelt, xposed framework-ot twrp-ből, semmi extra dolgot nem igényel, sőt, a pinjin billentyűzetet se láttam sose, google billentyűzet fogad első használattól kezdve. Csak az óra dobált FC üzit, de ha kivettem az automatikus indításból az Aegis programmal, akkor jó lett.
Ilyen tekintetben ugyan olyan mint akármelyik CM.
Viszont pl. egy USSD-kódot nem képes végrehajtani, (5.1 MoKee sem) ezért most pihentetem a MoKee-t, pedig gyors és kézreálló volt. Nem tudom CM hogy áll ezügyben... egy T-s *102# kód lekérése megy???
Stabil Miui-ban legalább megbízhatóan működnek ezek az alap dolgok. -
Canonfan
senior tag
válasz
balint355 #10680 üzenetére
Sziasztok!
Ezzel kapcsolatban szeretném megkérdezni tőletek, hogy mi a tapasztalatotok az új Xcelerate kernelek közül melyiket érdemes használni?
Én még a 7es buildet használom a stabil miui7-es multival, és csak az a gondom vele, hogy időről időre újraindul vele magától a telefon. ezért gondoltam kipróbálnék egy frissebb buildet, de nem tudom mit lenne érdemes, a 8-9 bugos sajnos, a 10-esnél a töltés van akinél nem működik, szóval nem tudom, érdemes lenne-e váltani 7-esről, és ha igen melyikre.Ti melyik kiadást használjátok jelenleg, melyiket tudnátok ajánlani?
Válaszotokat előre is köszi!
-
zeno79
őstag
-
zeno79
őstag
válasz
juve600 #10668 üzenetére
Akkuidő: nem rossz, kicsit jobb, mint a LP, ahhoz képest hogy cm13-hoz nincs még xcelerate kernel. :-)
Fényképek szerintem jobbak mint LP-n. A MoKee gyanúsan 1-2 megás képeket csinál (rossz idő van a fényképezéshez), de a google camera átlag ~3MB / kép, így azt használom.
Sajnos még NEM MENT SD-RE.
Azért írtam hogy jelenleg még nem igazán ajánlott széleskörű felhasználásra, ill. hogy "egyet előre kettőt hátra", de elég stabil mindennapos használatra nekem. Nem játszok rajta, csak telefonálok, böngészek kicsit wifi/mobilnet OK.
Jó lesz ez, főleg ha megoldják pl. az SD-t belső tárhelyként lehessen használni.
Úgy veszem észre minden fejlesztő leállt az LP fejlesztéséről, mindenki MM-re tért át (és azt mondják milyen jó). Nekik lehet, nekünk átlag usereknek még nem annyira. -
zeno79
őstag
válasz
Roxkex #10653 üzenetére
Az utóbbi időben kipróbáltam egy-s mást, csodálom hogy még nem vágtam gallyra a sok backup/restore-al a telót.
Saját tapasztalatom az, hogy a legjobb 12.1 a Resurrection Remix v5.5.9 /2, és a MOKEE. Sajnos a fefi cm túl "buta", és egyéb apróság is hibázik. Az RR és MOKEE szinte tökéletes. Xcelerate kernel kell az akkuidő növeléséhez. Bár még így sem olyan jó mint a CM11 r29!
MOKEE-val tuti működik az xposed/gravitybox, vele ismertem meg a cuccot.
MIUI-t is követem, de csak kíváncsiságból, az más miatt jó (csicsa, szépség), de minden nap nem használnám. Tud néha érdekeset produkálni.
Most 6.01 MOKEE nightly fut nálam, ez kicsit megint olyan hogy egyet előre kettőt hátra, de még mindig jobb mint a többi MM. Funkcionalitásban messze elmarad még az LP-től, kernelt nem szerencsés rátenni, de amúgy nem vészes már.
A fényképek szerintem jobbak MM-ben mint LP-ben (google kamera app-al), ezért használom, ill. a hangminőség is szerintem.
ROM-ja válogatja, ugyanis a Lollipop-os TEAM UB csinálta az összes LP közül a legszebb képet -
Oldman2
nagyúr
Remélem van külső SD-d...
Arra másold fel a CM, a GApps és a XCelerate kernelt.
- Reboot TWRP Recovery
- Biztos ami biztos, én készítenék egy Backup-ot a külső SD-re, és a belső SD-t átnézném, nincs-e rajta valami még szükséges dolog (pl. képek)
- Wipe Data, System, Dalvik, Cache, Internal SD
- Install CM+GApps
- Restart System
- Beállítás
- Reboot TWRP Recovery
- Install XCelerate kernel
- Restart SystemMegfelelő GApps és Xcelerate zip-eket használj!
-
balint355
aktív tag
válasz
barackle #10624 üzenetére
Szia!
Én még nem hallottam ilyen hibáról, de szerintem egyébként is érdemes lenne újratelepíteni egy frissebb rendszerrel. A 7-es MIUI mindenben jobb az 5-ösnél, újabb Android verzió, gyorsabb, akksi jobban bírja stb. Ha nem kell root akkor a stabil multit próbáld ki, én ezt használom gyári kernellel. A heti fejlesztői verziók is jók, abban van root, meg pár olyan újabb funkció ami a stabilban még nincs, de hibák is előfordulhatnak. Ha meg nem ragaszkodsz a MIUI-hoz, akkor rengeteg lehetőséged van
-
barackle
tag
Sziasztok! Tapasztalt már valaki olyat, hogy időnként a telefon magától újrahívja azt a számot, amivel a legutóbbi beszélgetés történt? Tehát telefonálás végén, a hívás lerakása után 1-2 mp elteltével újra elkezdi tárcsázni a számot, kérés nélkül, ráadásul nem is minden alkalommal, hanem látszólag véletlenszerűen. A telefonon még a 45-ös stabil miuihu van, gyári kernellel és recovery-vel. Gyakorlatilag tavaly augusztus/szeptember óta a wipe cache-en kívül nem volt frissítve és újratelepítve.
-
zeno79
őstag
Mas is tapasztalta r30: a 2. HDR kép készitesekor ki lehet akasztani a gyari fenykepezőt... A google fenykepezo jo, azt hasznalom ugy is a videozas es panorama miatt.
Ja, es ehhez a romhoz gondolom nem jo az xcelerate kernel. -
zeno79
őstag
válasz
Carline #10583 üzenetére
CM11 utolsó ROM: [legutolsó cm11]
Google apps: [link]
Xcelerate-kernel: 28-as vagy korábbi kernel. Nálam asszem a 27-es fut. Nem babráltam vele különösebben, csak feltettem, a gyári beállítóval lejjebb vettem a maxot.. -
zeno79
őstag
válasz
Carline #10574 üzenetére
Szerintem v7. Stabil, kicsit régebbi rom-ra épül. ~augusztus környéki miui szinten van... azóta sok mindent optimalizáltak (ha a fícsöröket nem is nézzük), ki tudja azok mikor kerülnek bele...
xcelerate kernel nekem azért szimpatikusabb, mert ha fent van, jobban használja az alacsonyabb frekvenciákat a teló, viszont nem döcög. nélküle szinte csak az 1593 MHz-t használja bármi történik is. így nyilván hamarabb is lemerül. Xcelerate-ból a 8-as nem jó (nincs rádió). Illetve xcelerate kernellel nem ébreszt kikapcsolt állapotban. Ha még a synapse progit fel sem teszed, és governort sem állítasz, csak a kernel van fent, már jobb az üzemidő.
Amúgy okés a 11.5-ös multi rom is... kicsit simább, pörgősebb. -
Upo
addikt
válasz
attilav2 #10552 üzenetére
Nekem asszony telóján philz van, semmi gond vele, ota is megy meg a sima telepítés is, ma reggel ment fel vele a friss 5.11.5 miuihu rom sd-ről. OTA check nem akarta mutatni, letöltöttem a weblapról. Mire leért, már bejelezte az OTA is, de megcsináltam manuálisan. És 2-3 napot simán kibír neki, ha keveset telefonál akkor többet is. Trükközés nélkül, se custom kernel, se governor trükközés nem kell, azok alap beállításon vannak.
-
Canonfan
senior tag
válasz
zeno79 #10513 üzenetére
Köszi,
bocsi, valóban említetted, én voltam az aki átsiklott felette...
Egyébként azóta már én is felraktam a stabil multit, eddig nekem is bejön most megpróbáltam visszaállítani az alkalmazásokat MI fiók mentésből rendben megcsinálta, de volt kb 2 óra még mindet leszedte, úgyhogy a továbbiakban a TB-s megoldást használom továbbra is.
Eddig úgy tűnik gyors és stabil, csak két hibát vettem észre de egyik se vészes, az egyik hogy a gyári rendszermentés (gyári kernellel próbáltam csak) 44%-nál megfagy elvileg csinálja a mentést de ha úgy hagyom hosszabb ideig akkor se mozdul tovább 44%-ról, és kényszerítetten kel kilépni belőle.
A másik hogy gyári kernellel akadozott a zene (legalábbis nálam) ezért felraktam a 7-es Xcelerate kernelt azzal eddig semmi gond
Bár szívesen adtam volna esélyt a gyári kernelnek, mert alapjáraton nem volt vele gondom, aksiidő is jó volt számomra, de majd ha lesz OTA frissítés rá akkor kap még esélyt. -
Oldbiggy
tag
Az éjjel kijött.
R27 [2015/11/08]Kernel updates (smaller dt.img, LZ4 support)
Fix alarm wake up from power off
Fix camera snapshots in video mode (again)
Fix "prevent accidental wakeup" option
Updates in sepolicy and camera wrapper -
zeno79
őstag
válasz
balint355 #10522 üzenetére
Valószínű a 9-es xcelerate-kernel a ludas. 7-est ki fogom próbálni.
Viszont xcelerate nélkül stabil miui v7-et használni.... nap végére már tölteni kéne a telót. Használt CPU-frekvenciák mik nálad? Én néztem stabil szinte csak 1593-at használta ha ment valami..., friss dev. v7-ek kicsit jobbak, pörgősebbek. Kár hogy kivették az energiatakarékos profilt, így kell mókolni.
Hány óra kijelzőidőd van? 2 napot kibír kevés használat mellett??? -
zeno79
őstag
Az a gáz, hogy mióta új kernel-forrásra, és a miui firmware-ére építenek a srácok, azóta ilyen pre-alpha béta minőségű lett a rom.
A régi vonalon már egész stabil volt (R19 vagy 20 volt az utolsó jó). Őszintén lesz@rtam a HDR-t, nekem tetszett a fényképek minősége úgy is. Jó, bevallom, a gps-vétel stabilabb lett.
Most meg mindent kezdhettek elölről, gyakorlatilag R1 újra. Egyelőre nem győzött meg, hiába mondja fefifofum hogy: "I don't think R20 is more stable than R26, and I don't give support to old releases. R26 has better battery, audio, camera, ... at least for me. " -
Easy.2K12
tag
a legújabb CM12.1 frissítéshez használható a régebbi xcelerate kernel ? (A hozzá kiadottal nagyon merül :/ ) az újhoz pedig nem találtam esetleg egy linket tudtok dobni ?.
-
balint355
aktív tag
válasz
zeno79 #10497 üzenetére
Pont ugyanerre jutottam én is, egy darabig abbahagyom a ROM(b)olást, jó ez a stabil multi
Amúgy én gyári kernellel tolom, üzemidő rendben van, nem fagy le, minden működik úgy ahogy kell, meg vagyok elégedve vele.
Canonfan: Próbáltam a global stabilt és a multit is, és a multinál maradtam. Megy az angol, de ha van magyar is, akkor miért ne
Multi vs MIUIHU: a MIUIHU-ban van pár dolog, ami nem annyira jön be. Egy kicsit túl sokat módosítanak sztem a gyári ROM-hoz képest, pl. Xperia billentyűzet, 3 lehetőség az újraindítás menüben stb., nálam ezek valahogy nem illenek bele a MIUI-ba.
-
zeno79
őstag
válasz
Canonfan #10496 üzenetére
Hasonló kérdés fogalmazódott meg bennem is pár napja, úgyhogy ma fel is tettem a stabil v7-t, és most szokjuk egymást.
Elegem lett a CM és a dev.miui heti sz@rságaiból (hol a gps, hol a kamera, hol mobilnet, hol egyéb sz@rakszik, bent ragad, lefagy, stb.). Amire nekem kell a teló, azt ahogy látom megbízhatóan tudja a miui7 stabil multi is. Kész.
Egyelőre befejeztem a játszadozást a romokkal. Remélem semmi komolyabb hiba / hiányosság nem kerül elő. Alá pakoltam a bld9-es xcelerate kernelt (synapse nélkül, csak a kernel és csodás így is) és kész.szerk.: a multiból fagyasztottam a zenelejátszót, a mi* dolgokat és kész.
(persze root és twrp azért visszakerült)
-
Canonfan
senior tag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy ti mit preferálnátok inkább, a stabil V7 multit, vagy a globalt?
Nekem most az 5.10.15-ös global beta van fent, és meg vagyok vele elégedve, minden jól működik, gyári kernellel is jó számomra mind működésben mind aksiidőben is, úgyhogy az xcelerate kernelt fel sem raktam hozzá.
(A hiányos nyelv nem zavar egyébként, tudok angolul szóval együtt tudok könnyen élni vele. )Viszont, hogy most van a globalból és a multiból is stabil, át szeretnék térni valamelyikre, ami már elvileg végleges lenne, max otán frissíteném ha jön hozzá frissítés.
Csak az a gondom hogy nem tudom melyiknek szavazzak több bizalmat, melyik tekinthető már végleges V7-nek? Ha lenne MIUIHU verzió a globalból is akkor el lenne döntve a kérdés, de most nem tudom melyik lenne jobb....Válaszotokat, illetve tapasztalataitokat előre is köszi szépen!
-
Roxkex
senior tag
válasz
Stonerice #10489 üzenetére
Szerintem a bld8 is teljesen jó!
Azt , hogy rosszabb lenne egyáltalán nem érzem azt , hogy jobb lenne azt talán egy kicsit.
Én most MIUI7 multi stable rom alatt használom (KHCCNCI 7.0.5.0) meg kell , hogy mondjam kicsit pozitívan meg negatívan is csalódtam.
Nekem CM11 alatt az xcelerate kernellel este amikor a telefont csak úgy ott hagytam (wifi belőve és nem voltam repcsi módba) viszonylag sokat merült viszont ez a rom + xcelerate bld8 nekem nagyon jól megy.Maximum amit feltudok róni hibának (bár nem tudom ,hogy ez xcelerate kernel hiba-e) , hogy néha amikor a képernyőt feloldanám akkor "kifagy" és nem tudom feloldani és magától újra indul... (természetesen mindenféle cache törlés volt!)
Még kicsit gyűröm csavarom a rom kernel kombót! -
Stonerice
őstag
Sziasztok! Valaki tudna mondani a Bld 8 -as Xcelerate kernelrol valamit? Miui 7 re kellene! Jobb vagy rosszabb a Bld 7 től?
-
zeno79
őstag
Még nem lehet tölteni, de ígéretesnek hangzik:
R24 [2015/10/??]
Camera: disable flash in HDR and fix snapshots in video mode
Fix led breathing
Changes in audio and power_profile.xml
Fingerprint and blobs updated to V7.0.5.0
Other minor changesAz még jobb lesz, hogy kb. egy hét múlva(?) lesz új xcelerate-kernel az új cm-romhoz is :-)
Tegnap kijött a miuihoz is, amiben már javítva van a rádió is :-) -
kriszpontaz
veterán
válasz
Swiss_audio #10481 üzenetére
MIUI V7 alatt van egy hardverteszt rész. Ott kellene először ellenőriztetni vele. A Beállítások - A Telefonról - 5X tapizni kell a Kernel verzió feliraton alatt találod meg. Kalibrálni lehet pl. a közelségszenzort. Lehet erre is van benne menüpont.
-
zeno79
őstag
válasz
Swiss_audio #10468 üzenetére
CM-et eddig a fényképek minősége, üzemidő (xcelerate-kernel!!!), és a néhány de jó, gyors, egyszerű program miatt használtam.
Most, hogy a fényképek ugyanolyanok (vagy még rosszabbak) mint miui-n, és még xcelerate kernelt sem lehet használni, ezért kapott egy esélyt a 10.22-es miui. Ugyan a programokkal miui-n nem vagyok kibékülve, de legalább van xcelerate miatti hosszú rendelkezésre-állás és alacsony(abb) fogyasztás. A többit meg megpróbálom megszokni.
(egyáltalán nem olyan rossz ez a 10.22-es multi már). Egy kicsit fejlettebb a miui, ez tény, de most, hogy a CM-ben alap dolgok betegeskednek..... addig ... -
Swiss_audio
tag
válasz
balint355 #10467 üzenetére
Xcelerate kernelt valamiért nem viseli el a telóm CM alatt, más is jelezte ezt a problémát, így én enélkül használom. Procik maximális órajelét csökkentettem le. Egyébként nálam sem mindig csinálja a fókuszálási problémát videózás alatt. Érdekes mindenesetre. Ha valóban stabil lesz beszámolók alapján akkor lehet adok MIUI-nak még 1 esélyt.
-
balint355
aktív tag
válasz
Swiss_audio #10466 üzenetére
Egy darabig használtam MIUI7-et, nem volt rossz az üzemidő, meg van rá Xcelerate kernel is, de azt csak CM-en használtam, MIUI-ra nem tudom milyen. CM-en javította az üzemidőt, igaz az újabb CM-eken alapból is elég jó. Majd kipróbálom a stabil MIUI7-est is, jó lenne már egy tényleg stabil és megbízható ROM. Úgy mellesleg a CM-ben megjavult a videófelvétel... Tegnap még nem tudtam leállítani, ma már megy rendesen, nem tudom mi lett vele
-
Roxkex
senior tag
válasz
Stonerice #10444 üzenetére
Én használtam a MIUI7et egyszer nem volt olyan , hogy random rebootolt!
Tökéletesen működött maximum ugye annyi "gond" lehet , hogy akku kicsit jobban merül mint CM11nél
De szerintem nagyon jó kis ROM a miui7 + xcelerate kernel :3Szerk.:
Ha valaki tervezi , hogy vesz Xiaomi Piston 3-at akkor most az ibuygoun free ship van !
Én a piston2-t onnan vettem és tökéletesen meg is jött
link -
Stonerice
őstag
Eszméletlen pocsék a miui7 is! Felraktam és kétszer is ujraindult
utána meg droppolt az akkut! Cm11 el semmi gond
A kerneleket meg nem találtam meg ujra :S De nem is érdekel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G 12GB RAM / 512GB ROM (Garancia 2026.04.10-ig)
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A26 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteA620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX6700XT 12GB Bitfenix Nova Mesh Enermax 750W
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest