Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hericstamas

    tag

    válasz Blackmirror #12964 üzenetére

    Samsung Ativ S (Windows Phone 8) vs. Blackberry Z10 STL100-1
    December óta használom a Z10-et egyetlen telefonnak, előtte kb. 2 évig Windows Phone 7.5, illetve 8-at használtam.
    Az Ativ S a Windows Phone zászlóshajója volt sokáig, Lumiák ide vagy oda. Felbontás hasonló, de nagyobb kijelzővel, kb. mint most a Z30. HW-ben is sok a hasonlóság a két telefon között.
    A Windows Phone-t azért választottam, mert melómból kifolyólag nagyon sok Androidos csodával találkozom és a legváltozatosabb hibákat kell valahogy kijátszanom rajtuk és itt most nem a filléres darabokról beszélek. Nekem is volt sok Androidos készülékem, de valahogy azokat mindig sikerült addig "tunningolnom" amíg a rendszer megadta magát. Egy perc alatt meguntam őket. Igaz ez még a hőskorban (android 2.3) volt. A Windowsos telefonok nem nyújtják azt a szabadságot, cserébe nagyon megbízható készülékek. Én a csempéket is tudtam használni, szerettem is őket. Egy kicsit olyan érzése van az embernek, hogy a telefon az ember helyett keresni az őt érdeklő információkat. Ahogy akkor szoktam mondani, nem én hanem a telefonom facebookozik. A WP keveset tud a BB10-hez képest, de stabilan. A BB10 is stabil, eddig kb. 2 alkalommal láttam olyat, hogy nem értem hogy sikerült neki, de azt is csak leakkel.
    A Z10 nekem kb. 2 hónapig tényleg minden nap mutatott valami újat a WP-hez képest, teljesen más megközelítést használ. A BB10 egy sokkal kiforrottabb rendszer, mint a WP. Valahogy olyan érzésem volt a WP-vel 7.5 óta, hogy ok fejlődik, de nem a megfelelő mértékben. Sokan írták, hogy béta tesztelőknek használt minket az MS. A BB10 meg gyakorlatilag kész, csak foltozgatják, építgetik.
    Az egyik legdurvább különbség, hogy egy Z10 a dobozból kivéve szinte mindent tartalmaz ami nekem kell, sőt. A natív gyári alkalmazások fenomenálisak. A WP-n egy csomó mindent kell telepíteni, meg keresgélni az adott problémára a legjobb megfejtést, a Z10-ben meg minden kész ott van csak meg kell találni. Ami nem is olyan könnyű, legalábbis nekem nem ment olyan könnyen. Pl. a kép és videószerkesztő nekem egy jó darabig fel sem tűnt, azt mikor megtaláltam leesett az állam. A WP-n meg mindig váltogattam, pl. a képszerkesztőt jobbnál jobbra.
    Itt is lenne alternatíva, de komolyan nem kell.
    Szerintem bármilyen natív BB10-es alkalmazást nyugodtan össze lehet ereszteni a WP-s akármilyen alternatívájával.
    Ami először zavart a Z10-ben és meg kellett tanulnom: A különböző szoftververziók itt teljesen más léptékben adnak hozzá funkciókat mint WP fronton. Itt száguldás van, nem totyogás. Ezért eleinte mint szerintem sok BB-s leakeket tettem fel. Sok félét, több kevesebb sikerrel. Mára oda jutottam, hogy semmi értelme. Az official is kivárható tempóban kerül kiadásra, legalábbis mostanában OTA-n és Linken is.
    A Viber, nekem kellett. Simán fel tudtam tenni, mint androidos app. Szépen működő verziót is találtam, csak azt rájöttem, hogy akinek Vibere van annak FB-je is. Így átszoktam a FB csevegére, olyanokkal akiket nem lehet BBM-re rábeszélni. Viber kb. egy hónapja nincs a telefonom és nem is kell.
    Amire azt hittem kell a WP-s világból az még a Onedrive :-) Skydrive. Van ott 25GB-om ide a Z10 alá integrálni nem könnyű. De azt vettem észre ez sem kell a telefonomra. Szóval az MS igazából haszontalan dolgokra szoktatott rá.
    Az egyik legviccesebb dolog meg, hogy a Z10-es beépített Office fényévekkel veri a MS natív Office-át.
    A Z10 kamerája szerintem mobilos léptékben jó. Ami furcsa, hogy ezzel nagyon ritkán lövök homályos képeket.
    A gesztusvezérlés meg "must have", ez ad értelmet az érintős kijelzőnek. Szerintem a többiek ebben nagyon le vannak maradva.
    A lelkesedésem remélem átjött valamennyire, a környezetemben is fertőzök rendesen. 6 infósból nálunk már 3 Z10-et használ. :DD
    Összeségében nagyon komoly előrelépés a Z10-es egy jó WPhone után is.

    Az is demokrácia amikor két farkas és egy bárány szavaznak, hogy mi legyen a vacsora. :-)

Új hozzászólás Aktív témák