Új hozzászólás Aktív témák
-
Touch-ko
őstag
Szerintem van egy hatar ami meg kapitalizmus es van egy hatar aminel mar a pofatlansag. Aztan csodalkoznak, ha perelik oket, meg egyeseget ajanlanak az Apple-nek, hogy ne pereljek oket tovabb?
A kapitalizmus es egy ceg termekpalettajanak a lemasolasa nem ugyanaz.
Bocs ezt nem PM-kent akartam elkuldeni,
-
Touch-ko
őstag
válasz
Parallaxis #98 üzenetére
+1!
-
Parallaxis
addikt
Fele annyit ér, mint amibe kerül
Hát persze, de az S5, ami ezt a fele annyit érő készüléket másolja elég kis sikerrel, az megéri ugyanazt az árat, ugye?
A i5 kopik csak attól?
Megsúgok egy titkot, az S5 és az összes Samsung készülék is kopik.
Az apple hamarosan durván megindul a Nokia útjára
7 éve ebben reménykednek a haterek, de nem akar összejönni.
A mostani negyedévben is több készüléket adtak el, mint a tavaly ilyenkor. Az eladások és a profit is növekszik szépen.Tetszik vagy sem, a piac két szereplőssé vált, a Samsung és az Apple osztozik rajta, a többieknek csak az jut, ami az asztalról lepotyog és a Samsung is csak azért érte ezt el, mert gátlástalanul elvette, amire szüksége volt. Inkább pereskedik és kifizet pár milliárd dollár büntetést, de a másik farvizén szépen feltornászta magát.
amikor már mindenki látja, hogy lufi, hype
Hát ha már lufi, akkor inkább az Android háza táján nézelődj, ha valami pukkani készül, azt akkor inkább ott keresd.
Ma az eladott Androidos készülékek közel 80%-át a Samsung gyártja, ha ők úgy döntenek, hogy függetlenítik magukat a Google-től és inkább egy új szövetséggel, amit ők irányítanak és a Tizennel, mint mobil platformmal képzelik el a jövőt, akkor az Android nagyon hamar a Symbian sorsára fog jutni.
-
il profeta
csendes tag
The Nuke gondoltam, hogy leírom én is azt amit már jó pár(ezren?) leírtak. Az apple "fele" olyan teljesítményű készülékére. De felesleges, mert saját magaddal megbeszélted a dolgokat közben.
"Az más kérdés, hogy az IOS olyan jól van rá megírva, hogy gördülékenyebben fut a rendszer, mint az android.."
Annyit, azért még is hozzá tennék, hogy ez az apple részéről ez egy egyszerű erődemonstrálás ami anyagilag is megéri nekik. Amit csak a gondolkodó emberek fognak megérteni. "Fele olyan erősségű hardverrel"(idéztelek) sokkal stabilabb cuccot dobnak a piacra. Ezt hívják valódi melónak nem pedig a kitudja hány magot beledobálni a gépekbe,hogy egyáltalán talpon maradjon a rendszer.A piacot jelenleg nem a márkák osztják fel hanem az op rendszerek hiszen egy Samu,ZTE,HTC-ben is ugyan azok a nyavalyák ketyegnek. Tehát alapvetően semmi különbség a készülékek között. Kis túlzással csak a külső, brand és az árazás.
Ha valaki androidos telefont szeretne vásárolni ami alkalmas stabil működésre és olcsó a tudásához képest azoknak a Nexust(LG) érdemes vásárolni hiszen google termék és az van a legjobban optimalizálva androidra. A többi csak marketing és rizsa amit szépen megkajáltatnak a fogyasztókkal. Bár ahogy nézem sokaknak ízlik. Legjobb példa erre a "Benchmark" és a hasonló gagyi tesztek.Gyakran olvasom, hogy így benchmark úgy benchmark. Sajnos csak szánni lehet azokat akik ezekkel az érvelnek hiszen nincsenek tisztában azzal hogyan manipulálják ezeket a számokat az optimalizálás alatt. Nem véletlen, hogy fél év után a "csúcskészülék" nem a régi. Míg mondjuk egy alma ugyan olyan stabil most is mint 2009-ben mikor becsomagolták Kínába . Akik benchmark alapján vesznek csúcs telefont általában fejjel ugranak a betonba.
Ricardo írta, hogy jó garanciás háttérrel rendelkezik a Samu s5. Ezt el kell felejteni.Nincsen jó garanciás háttere a Samunak. Egyébként a többi cégnek se. Főleg nem Mo-n. Adnak garanciát a szolgáltatóknál csak semmit nem ér vele a fogyasztó, mert nagy ívben tesznek rá ha van valami probléma. Ha beadják készüléket javításra többnyire semmi sem történik. Ha mégis akkor nem a hatályban lévő jogszabályoknak megfelelően járnak el. (Amiről persze a fogyasztóknak fogalmuk sincsen hiszen az ott dolgozok sem ismerik a jogszabályokat.. tehát egy átlag ember miért ismerné?).Amit ki is használnak kegyetlenül ha nincsen résen az ember. Ez az üzletpolitika, hogy "eladjuk a készüléket aztán teszünk a fejedre ha baj van" nem éppen nyerő. Felőlem nyugodtan csődbe mehet bármelyik telefon cég.
Samsungnak egy teloja volt az utóbbi években ami jól sikerült mégpedig a s5610. Csak a WiFi hiányzik belőle
-
Touch-ko
őstag
válasz
Dr.Anonymus #54 üzenetére
Azert a samsung sikerenek okan lehetne vitatkozni, illetve azon is, hogy megerdemlik-e ezt a sikert. Nem veletlenul perel az Apple.. A tobbi ceg probalt egyeni uton indulni..
-
C$abi
aktív tag
Hát nagyon tudok annak a korábbi Apple usernek aki S5 re vált...
Szegény Apple... -
philo
tag
Nem csoda, hogy menekülnek az iphontól. Nem nagy szám, csak fel van fújva. Kb. Fele annyit ér, mint amibe kerül, de azért drága, hogy sznobbá válhasson a gazdája. Az apple hamarosan durván megindul a Nokia útjára, hiszen már nem minőségiek. A i5 kopik csak attól? Hogy kézbeveszed, az ios sorozatos hibákkal küzd, stb. Ez van, amikor túlzott az elbizakodás és a termék aemmivel nem jobb a másiknál, amikor már mindenki látja, hogy lufi, hype. Szerintem megérdemlik
A 4s volt az utolsó "jó" iphone. Na Samsung sem jobb hype téren, de annak még van piaca.
-
Blyan
félisten
válasz
Quasi_modo #86 üzenetére
Ennyi!
-
RyanGiggs
őstag
"leginkább az iPhone 4s tulajdonosokat tudta megnyerni"
Páromnak pont i4 telcsije van, de soha nem cserélné le egy tepsire!
Biztos nagyon szép színes az S5 kijelzője, de nekem se kéne.
Sony Xperia Z1 Compact-on gondolkodom! Annak jó a mérete. -
vicze
félisten
válasz
Parallaxis #83 üzenetére
32GB-s ha nem tévedek túl nagyot, akkor itthon lesz kategória most. Gondolom a gyártási problémák miatt a 32GB-sek csak az US piacra kerültek nagyrészt, sőt ott is csak rendelésre van a szolgáltatóknál, boltban nincs, és EU-ban is csak rendelésre kapható.
Mint írtam esélyes, hogy a kereslet-kínálat határozza meg, hogy a i5c 8GB létezését is, így mindenhol a 16-os van előtérbe helyezve."Ha befolyt az összeg, akkor el lett adva, ezek a számok a valós eladási adatok.
Az, hogy leszállított x milliót pár száz nagykereskedelmi raktárba, meg szolgáltatóhoz, az nem eladás, ott nincs realizált bevétel, csak raktárkészlet."
Ahogy Apple-nél (és mindenki másnál) a fentebb leírt eladásként jelenik meg. -> de ha nekem nem hiszel... (itt elmagyarázzák több oldalon keresztül)
Ezzel tényleg befejeztem. -
AS
félisten
GSM aréna nagy tesztben a SGS5 vs ONe M8.
SGS5 nyert szinte mindenben. Na itt a pont.
HTC csak hangszóróban jobb...
-
Parallaxis
addikt
elszócsatáztam már ebben a témában 2x értelmetlenül, nem szeretnék újra. KitKat támogatja pont.
Érdektelen, hogy mit szócsatázol, ha jelenleg alig tucatnyi alkalmazás támogatja a dolgot.
Igen, a KitKat támogatja, igen, a fejlesztőknek kell megoldani, nem, nem oldják meg, mert a fejlesztői készülékekben nincs SD kártya.Jelenleg közel 150 alkalmazás van a készülékemen és 1, azaz EGY külsős alkalmazás támogatja hibátlanul az SD kártyára való írást (QuickPic).
Hát a Samsung magyar honalapja 32GB-set is ír, beszéld meg velük, vagy a Telenorral (szintén kínál 32-es opciót).
Légyszi linkelj olyat, ahol meg is lehet vásárolni és nem csak megemlítik a specifikációban, hogy van olyan.
A régebbi készülékeknél is ott a Samsung oldalán a specifikációknál a nagyobb tárterületű verzió, de itthon nem kerültek forgalomba. Ha másként gondolod, akkor érdekelne 64 GB-os Note 3 hazai üzletből, érvényes, gyártói garanciávalHa nem aktiválom, hanem a Dunába hajítom, akkor nem is adták el?
A készüléket az eladó aktiválja az Apple rendszerében (onnantól él a garancia is, amit bármikor le is tudsz kérdezni a sorozatszám birtokában), te a készüléket magát aktiválod, az más történet.
Ez nem így működik, ha befolyt a pénz, akkor eladott és kész
No végre, eljutottunk ide is
Pont ezt írom én is!Ha befolyt az összeg, akkor el lett adva, ezek a számok a valós eladási adatok.
Az, hogy leszállított x milliót pár száz nagykereskedelmi raktárba, meg szolgáltatóhoz, az nem eladás, ott nincs realizált bevétel, csak raktárkészlet. -
vicze
félisten
válasz
Parallaxis #79 üzenetére
Erre a KitKat-ben csak dísznek van ultra bullshitet felejtsük már el. Az hogy egy appban egy **** API hívást kell átírni, ne tegyünk úgy mintha a világ vége lenne, elszócsatáztam már ebben a témában 2x értelmetlenül, nem szeretnék újra. KitKat támogatja pont.
Hát a Samsung magyar honalapja 32GB-set is ír, beszéld meg velük, vagy a Telenorral (szintén kínál 32-es opciót).
64GB, re rosszul emlékeztem, de gondolom nem véletlenül vették akkor ki, microSD mellett én se látom sok értelmét."saját bolthálózaton, vagy szolgáltatón keresztül értékesítés során csak akkor realizálódik bevétel, ha a készülék eladásra került"
Saját bolthálózat az Apple-n kívül kb. senkinek se jelentős forgalom szempontjából, sőt szerintem még Apple-nél se, a szolgáltatónak leszállított az eladott, első korben, max. van visszavasalási opció. (Ennyi a kozmetikás, és ez igaz az Apple-re is.) Ha nem aktiválom, hanem a Dunába hajítom, akkor nem is adták el? Ne vicceljünk már...Ez nem így működik, ha befolyt a pénz, akkor eladott és kész, hogy mi történik vele az már nem érdekel senkit a pénzügyi részlegen, behúzzák a strigulát és megy a jelentésbe.
-
Rakeem
aktív tag
válasz
Dr.Anonymus #60 üzenetére
Ne sajnáld a HTC-t. Ők már rég benne voltak a PDA korszak idején a mobiltelefónia világában. (hol volt még akkor a Samsung... sehol, de tényleg sehol...)
Teszem hozzá sikeresek is volt a HTC.
Emlékeim szerint az ő készülékeiket lehetett Qtek néven IS megkapni.
Visszagondolva, nagyon is ők voltak a top kategóriában az etalon.
Olyan megszerzett tapasztalatokkal vághattak neki a smartphone-érának amivel egyik jelenlegi konkurens gyártó sem.A PDA-s korszakból származó konkurencia nem csapott bele ebbe a bizniszbe. (pl.: HP)
Aztán ott a Sony. Amikor még SE volt, már akkor igen szép bevételeket tudtak produkálni, nagyon sokáig jól is ment nekik a szekér, aztán mit csináltak??? Szépen ugyan azt a HW-t és tudást ledugták a torkunkon 4-5 modellen át. Volt ami K szériában indult, volt ami meg W szériában. Különbség semmi, csak a W szériásban menőbben nézett ki a média lejátszó, meg 1 kicsit jobb fülest adtak mellé. Na és itt áldozott le nekik, innentől hanyatlott a cég.
A Samsung is HASONLÓT csinál, de még mindig fogyaszthatóbban. A HW változatos, a külső egy kaptafás.
Még mindig jobb mintha a külső változna és a HW lenne egy kaptafa. (lsd.: SE fail) -
Parallaxis
addikt
Egy APR-ben polcon porosodó i5c ugyan úgy eladott példány az Apple szempontjából, mégsincs user kezében.
Tévedés, mivel pontosan raktárkészletként van könyvelve.
Ha eladják és aktiválják akkor élesedik az Apple rendszerében a garancia is.Az Apple sorozatszámra pontosan tudja melyik készülék van eladva, vagy áll a raktárban.
Jogosan van a leszállított termék eladottnak címkézve, hiszen a gyártó megkapta a pénzét és onnantól számára az eladott.
Ez csak a nagykeres értékesítésre igaz, a saját bolthálózaton, vagy szolgáltatón keresztül értékesítés során csak akkor realizálódik bevétel, ha a készülék eladásra került és ezért csalás a dolog, mert a befolyt összeg alapján mindegyik gyártó tisztában van a valós eladási mennyiséggel.
-
Parallaxis
addikt
A 8 GB-os 5C egy vicc.
Ott van a 32-es és 64 opció + SD bővítés fillérekért, akkor ez WTF?
Az SD bővítést egyelőre felejtsük el, a KitKat óta nagyjából dísznek van a Note 3-mamban is, mivel egyelőre alig van alkalmazás ami képes kezelni a frissítés óta.
A 32-es itthon nem pálya, mert nincs forgalmazva.
64-es meg nem is létezik. -
vicze
félisten
válasz
Parallaxis #75 üzenetére
Nem senki se tud eladási adatokat közöni, mert nem tudod X millió terjesztőtől bekérni az eladási adatokat, ez egyszerűen lehetetlen bármelyik cég számára is.
Egy APR-ben polcon porosodó i5c ugyan úgy eladott példány az Apple szempontjából, mégsincs user kezében.Amiről te beszélsz az az, hogy XY cég minek nevezi a leszállított mennyiséget, ez esetben vagy eladott vagy leszállítottnak nevezik, de tökéletesen ugyanarról beszélnek. Egyik jobban hangzik, a másik meg a valóság. Jogosan van a leszállított termék eladottnak címkézve, hiszen a gyártó megkapta a pénzét és onnantól számára az eladott.
@Peterson_: Alig tudom 2 kezemen megszámolni az a 2-t vagy 3-at. (Piacon mellesleg húdenagyon egyik sincs, a Z2 csordogál.)
-
Peterson_
addikt
válasz
Parallaxis #74 üzenetére
A háttértár mérete mondjuk olyan mindegy egy bővíthető telefonnál.
2 GB Ram meg vérszegény...értem.
Ugye olyan nagyon sok flagship érkezett 3GB-tal a Note3-mon kívül?
A többivel egyébként egyetértek. -
vicze
félisten
válasz
Parallaxis #74 üzenetére
Aha, a 8GB i5C 170e-ért akkor best buy? Értem a "logikát"...
Ott van a 32-es és 64 opció + SD bővítés fillérekért, akkor ez WTF?
-
Parallaxis
addikt
Az Apple pontosan az eladott készülékek számát adja meg mindig (nekik ez elég egyszerű, mert vagy saját maguk értékesítenek és így konkrét számaik vannak, vagy szolgáltatón keresztül, de ott is konkrét eladásaik vannak, mert a szolgáltatók előre fizetnek).
A HTC és a Sony is valós eladási adatokat adnak meg egyébként.
A Samsung szokott az számokkal sakkozni (vagy mint nemrég a Galaxy Taboknál kiderült, konkrétan hazudni).
-
Parallaxis
addikt
Szerintem semmi gond nincs az S5-el, hozza, amit kell
Azért a 16 GB háttértár és 2 GB RAM egy mai flagshipnél elég vérszegény, főleg, ha figyelembe veszed, hogy ezekből mennyi a szabadon felhasználható.
Az S5-öt ért legtöbb kritika annak szól, hogy a Samsung fél éve kiadott Note 3-jához képest is sok tekintetben visszalépés az S5, így jelenleg nem tekinthető a gyártó vezető termékének. Az ára meg eléggé elrugaszkodott lett, ahhoz képest, hogy semmi prémium érzetet nem ad a vásárlónak, ugyanazt a tucatműanyag érzést adja, mint bármelyik Samsung készülék, legyen az filléres Y, Ace vagy bármelyik a sorban.
-
vicze
félisten
válasz
Parallaxis #65 üzenetére
Ahogy mindenki más az egész piacon, az Apple-lel egyetemben...
Az eladott készülékek számát lehetetlen meghatározni, szóval most csak téveszméket terjesztesz. -
ZooLee
senior tag
Most ha megnézek egy tesztet, vagy beleolvasok a tulajdonosok tapasztalataiba, a többség nagyon pozitívan nyilatkozik róla. Ezek szerint mégis jól csináltak valamit. Gyors, erős, vízálló, nagyon jó üzemidővel rendelkezik, jó garanciális háttere van.
Szerintem semmi gond nincs az S5-el, hozza, amit kell, a léc eddig is elég magasan volt, arra még rápakoltak egy picit. Ugyanúgy, ahogy mindenki más, kivárnak, nem tudnak nagyot robbantani, de igazából nem is kell, a
mobilokostelefon piacot belendítették pár éve a gyártók, az fut magától, beszippantott mindent és mindenkit, ahogy látszik is, nem kell megerőltetni magukat senkinek, akkor is eladódnak az újdonságok.A gond inkább a médiával és marketinggel, ill. az általuk gerjesztett hisztivel van, ahogy tették és teszik az iPhone esetében is (lásd itt a MA-n is a naponta megjelenő "megint kikerült egy fotó az iPhone 6-ról" cikkeket - mondjuk az biztató, hogy a kommentek leginkább már csak egy rezignált "kit érdekel b+" szintjére jutnak el) és ezzel annyira felpörgetik a várakozásokat, hogy azok teljesen elrugaszkodnak a valóságtól. Aztán meg mindenki úgy érzi, hogy becsapták, holott erről szó sincs, kikerült egy nagyon jó termék... (Jah, kihagytam az ún. "elemzőket" a felsorolásból/szidásból)
-
Parallaxis
addikt
Nem feltétlenül, csak az a bökkenő, hogy a valóságban nem az adott negyedév eladásait növelik, így picit kozmetikázzák a számokat.
A legtöbb cég nem a leszállított, hanem az eladott készülékek számát közli, mert nem mindegy, hogy 1 millió készülék a végfelhasználó kezében van, vagy valami raktár mélyén porosodik (az egyik esetben van realizált bevétel és profit, az utóbbi esetben meg csak nincs, csupán megelőlegezik azt).
-
kbyte1024
veterán
válasz
Dr.Anonymus #2 üzenetére
+1
-
válasz
Parallaxis #65 üzenetére
"az nem jelenti azt, hogy azokat el is adják."
persze... már el is kezdték szervezni a visszáru bezúzását....
-
xperiasigi
őstag
Samsung nem aprozza el..s, note szeria es meg akarnak 3.nak egy f-t is..
-
BulletBill27
aktív tag
Álmomban sem gondoltam volna, hogy ekkora siker lesz az S5. Szép teljesítmény
Azért kíváncsi vagyok, hogy mekkorát fog robbanni a Note 4?
-
Parallaxis
addikt
A csodákat, ha lenne hivatalos adat, akkor nem született volna meg ez a cikk sem
Az, hogy a Samsung leszállított raktárra x darab készüléket, az nem jelenti azt, hogy azokat el is adják. Ők meg jellemzően a leszállított készülékek számát szokták közölni (de az előzmények miatt még ezt sem tudom elhinni).
-
Touch-ko
őstag
válasz
Nuada herceg #7 üzenetére
Gondolom tudod mekkora ostobasagot irtal most, ugye?
-
Peterson_
addikt
válasz
Dr.Anonymus #60 üzenetére
Ja, én úgy értettem, hogy a mostani helyzetük miatt nem sajnálom őket.
Lehetőségük még van feljönni és úgy tűnik észhez tértek.
Ha lehúznák a rolót, természetesen én is sajnálnám, de ettől most nem tartok. -
Blyan
félisten
A dél-koreai vállalat kérésére egyelőre hivatalos számadatokat egyetlen áruházlánc sem közölhet, így csupán az arányszámokból lehet következtetni a tényleges eladásokra
Álszerénység...?
-
Dr.Anonymus
addikt
válasz
Peterson_ #58 üzenetére
Igen tényleg konvergál a véleményünk
Viszont én sajnálnám a HTC-t.
Sokat hibáztak, sokat is hibáznak ma is, de náluk sokkal nagyobbak is követnek el ennél sokkal nagyobb bakikat is.
(pl. Apple: aki mindig büszke rá, hogy ők nem béta termékeket adnak ki mint a google, mégis becsúszott egy antenna-gate, és egy maps botrány, de a Samsung telefonjai is távol állnak a tökéletestől, lásd akár ez a mostani ujjlenyomatolvasós megoldás, vagy a tavalyi szemkövetős, kéz integetős bohóckodás, de említhetném bizonyos szoftver frissítések minőségét is)Igen, kell nekik a nyomás, hogy jókat adjanak ki, de ne menjenek mínuszba sokáig mert akkor nem fogják tudni hozni a mostani szintet.
Nem szabad elfelejteni, hogy
1. a HTC-nek köszönhetjük, hogy egyáltalán van Android, amíg ők nem tettek le az asztalra jó pár ütős android készüléket, addig egyik nagy gyártó se vette komolyan a droidot ( a Samsung konkrétan kiröhögte Andy Rubint)
2. Máig ők az egyetlen alternatíva azoknak akik egy apple szintű minőségérzetre vágynak Android alapon - még ha ezekből az emberekből nagyon kevés is van... -
babkukta
senior tag
Nem olvastam végig minden hsz-t, de így az s5höz hozzászólva: ma voltam megnyomkodni a készüléket, h megnézzem tényleg olyan jó e, és bevallom őszintén, meglepődtem... meglepődtem, mert olyan elvárásokkal mentem megnézni, h pl laggmentes a menü... DE NEM!!!! B+, voltak mikrolagok, szánalmas. A másik dolog... szintén bíztam abban, h normális minőségű a hátlap, de ez se jött össze. Ugyanolyan szutyok, mint amit elképzeltem... Ennyit a samsungról!!
-
Peterson_
addikt
válasz
Lassan közös nevezőre jutunk
A Samsung egy hatalmas mamutvállalat, ez tény és való.
Szórakoztatóelektronikán és mobilkommunikácón kívül még ezer más területen jelen vannak, de pl egy ami nagyon fontos pl számítástechnikában/hardvergyártásban is jelenvannak.
Nyilván hatalmas tőke áll rendelkezésükre.Az pedig szvsz mindig kell, hogy kicsit ellépjen a piactól.
-Lásd a Nokia utolsó nagy dobását a Pureview, amire hirtelen fontos lett a kamera és erőlködnek is a gyártók.
-Samsung ha semmi mást nem is adott hozzá, de mindig a legerősebb hw-t kapokta a telóiba, így ez is szempont.
-Aztán ugye a garanciális szolgáltatások, amire lépett a HTC is(ingyen kijelzőcserés történet) A Motorola hatalmas akkut pakolt a telefonba, erre a többiek is odaléptek.
-SE elindította az okosóra fejlesztést, Sonyként pedig a strapa tulajdonságokat.
-Apropó HTC...én abszolút nem sajnálom őket.
Egyrészről, mert tényleg sok sok bakit csináltak, emellett azért ők sem voltak soha olcsók.
Másfelől nézd meg az új One-t.
Pont annak az eredménye lett, hogy ilyen konkurenciával kell szembenézniük és ennyire ergya helyzetben vannak. Oda is tették magukat.Ezeket Te is említetted, de más megvilágításból nézve, hidd el, kell ez nekünk.
Jöjjenek a kis kínaiak is, legyen folyamatos verseny.
Elég többszereplős ez a piac most is.
Hány olyan ember van aki csak HTC-t venne, vagy Sony-t, LG-t.
Én pl egyikre sem tudom azt mondani, hogy nem értem miért.Én sem azért vettem Samsungot most épp, mert bedarált a marketing gépezet,hanem tudtam hogy kb miylen kategória kell a következő ciklusra, olvastam tesztet, specifikációkat, kipróbáltam és ez lett.
Következőnél megint így fogok tenni és akkor is végignézem az összes gyártó készülékét választás előtt. -
halkow
őstag
de jó hír
Apple-t biztos eszi most az ideg ezerrel jeehhhhh
s5 a legjobb -
1697
tag
válasz
Értem,hogy mire gondolsz.Példa lehet erre,hogy ha megnézed igazából az S4-S5 nek már semmi hatalmasat nem kellett alkotnia az S3 után ahhoz,hogy millióan vegyék.Ez valahol jó meg rossz is.Jó mert aki megszerette az S3 mat az cseréli folyamatosan a szériàkat amellyek valjuk be egyre kiforrottabbak lesznek( pont mint iphone esetében) másrészről rossz mert elkerül minket az a nagyon vágyott innovácio-))
-
Ricardo
titán
Azért az elég beszédes, hogy a megjelenéskor elég sok kritikát kapott, hogy nem fejlődött eleget, csak a "kötelezőt hozta".
Most ha megnézek egy tesztet, vagy beleolvasok a tulajdonosok tapasztalataiba, a többség nagyon pozitívan nyilatkozik róla. Ezek szerint mégis jól csináltak valamit. Gyors, erős, vízálló, nagyon jó üzemidővel rendelkezik, jó garanciális háttere van.
Szerintem is túl van árazva, de azt el kell ismerni, hogy összerakták, és bizony benne van, aminek ma egy csúcs telefonban benne kell lennie.
-
Dr.Anonymus
addikt
válasz
Peterson_ #48 üzenetére
Igen, abban a hsz-emben a gondolat hasonló volt, max kicsit más formában..
Köszi neked is a válaszodat! Abszolút jól látod, hogy a Samsung mellett a többi gyártónak is megvolt az esélye a győzelemre - persze a Samsungnak volt annyi előnye, hogy kb. a televízió piacon is hasonlót hajtott végre korábban, így volt rutin a marketing felépítésben.
De abban a formában tényleg nem igaz az állításom, hogy a Samsung sikere tehető felelősség a többi gyártó gyengélkedéséért, mivel ez tényleg a saját hibájuk következménye.
Csak az fáj, hogy ez a "hiba" amit elkövettek, nem a készülék gyártás minősége terén hanem főleg marketingben következett be.
Erre azért csak ráébrednek szép lassan a konkurensek is, csak lehet hogy már túl későn.Örülnék ha egy kiegyensúlyozottabb több szereplős smartphone piac lenne, ez a két pólusú piac (iPhone vs. Galaxy S) nem jó a vásárlóknak sem. Jó lenne egy olyan Samsungot látni a piacon aki rá van kényszerítve, hogy megerőltesse magát, mert akkor tényleg tudnának olyat mutatni ami miatt újra felcsillanna a szemem.
De ilyen eladási adatok mellett ez álom marad.szerk.:
1697: azt hiszem neked is válaszoltam ezzel a hsz-el -
Peterson_
addikt
Nyilván.
A Samu nem elsődlegesen Monilelektronikai gyártó csupán ebben is résztvesz.
A Sony helyzete talán viszonylag stabil.
A HTC-t nézve viszont voltak kiemelkedően sikeres szériáik, annak ellenére mégis rosszabb helyzetbe kerültek mint bármelyik gyártó.Egyértelmű, hogy a marketingnek jelentős szerepe van ebben az egészben, de aki azt gondolja, hogy önmagában ez elegendő, az súlyosan téved.
Ha nincs mögötte megfelelő szolgáltatás, vagy érték, akkor maximum egyszer lehet csőbehúzni a delikvenst, de utána egész életében köpködni fog.
Ezért mondom mindig, hogy lehet dobálózni a fizetett, manipulált tesztekkel/hírekkel, de a felhasználót tekintve Ő az aki fizet. -
zotyesz66
őstag
válasz
Peterson_ #48 üzenetére
A samu egy baromi nagy cég. De BAROMI nagy. És úgy gondolták, hogy megtolják egy kicsit a marketing büdzsét. Ennek köszönhető a siker és a kezdeti apple nyúlásoknak. És persze szoftveresen adják a kötelező minimumot. Semelyik másik cég nem költött ennyit marketingre (Samsung olimpia, Samsung Oscar díj, Samsung metrómegálló, stb.), az Apple sem, igazából a felét sem, az MS költ még elég sokat, csak kicsit késve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- iPhone topik
- Milyen videókártyát?
- Kerékpársportok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Fotók, videók mobillal
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Arch Linux
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- KAMATMENTES , BANKMENTES részletfizetés ASUS ROG Strix G814JIR-N6012W Notebook
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest