- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Motorola G86 - majdnem Edge
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
dunc
nagyúr
válasz
H.Istvan25 #199 üzenetére
Igen, még egy van ami nekem talán még jobb a PlayerPro.
-
nicu71
addikt
sajnos nem kapott MaxxAudiót,pedig mekkora királyság lett volna ha a beépitettet helyrepofozzák equalizer stb
amúgy én a Powerampot használom, már megszoktam..
Nálam is hatékony a Doze mód,éjjel alig merül egykét százalékot
Aaz emlitett MM frissitéssel meg még ujabb kis finomságok is jönnek -
vlevi
nagyúr
Ezzel a frissitessel még nem tűnik el a gyári bongésző. Az a MM "biztonsági" frissites, amiről az xda-n írtak, az még nem érkezett meg hozzánk.
Gyári bongészőt én nem hiányolnam, ha eltűnne, mint ahogy rengeteg gyári vackot is ki lehetne hajítani, csak a gigabyteot zabáljak. Oké, letiltom őket, így nem latom, de a helyet foglalja. De ez persze elmondható majdnem mindegyik telefonra, ez sem csak az Alcatelnél van így.Zenelejatszóból nem tudom, ez valami Onetouch music, abszolút fapados valami, még azt se tudja, hogy egy előadon belül mutassa az előadó albumait, innentőlkezdve nekem ez is kuka.
Mostanában a Pulsar zenelejatszó nálam a favorit. -
Krigi34
tag
Szia, köszönöm az infokat!
Holnap lesz ilyen telefonom, eddig a 4.7-et használtam. Azzal semmi gond nem volt a Lollipopon. Tehát nyugodtan frissíthetem az új androidra, az is összeszedett... annyit még kérdeznék, hogy a zene app az már az ami a 4-en is van?! (Waves MaxxAudio-t kapott?) A gyári böngésző pedig eltűnik tényleg a frissítéssel?
Több kérdésem nincs...
-
vlevi
nagyúr
Nyáron emlegettek a Qualqomos prociknál egy quadroter sebezhetőséget (egész pontosan négyfélé baja volt) ez benne volt a korábba idolos androidban, de a MM-ban javitották.
Nekem a korabbi, 5-ös droid jópárszor tobánn gindolkodott, mint szerintem indokolt lett volna, a hatos ebben is sokkaljobb.
Képernyőt is lehet "kalibrálni", vagyis hidegebb, melegebb szinarnyalatok felé eltolni, kinek hogy jobb.
Azt vettem észre, az MM-ben bevezetett doze mode is teszi a dolgát, a wifi folyamatosra be van kapcsolva, de alig mérhető akkuidőben, hogy éjszaka többet merülne a telefon, mjnt kikapcsolt wifivel.
Ami zavaró, az a MM másik ujdonsága, hogy minden szarra tőlem kér engedélyt. Az ötlet jó lett volna a google részéről, hogy tudjak arről, mihez fér hozzá az adott app, de a gyakorlatban visszafelé sült el, mert az alkalmazás telepitese után még nyomni kell 2-3-4 yes-t mire használhatnám. -
nicu71
addikt
Szia,igen változott sok minden , az animációktól kezdve sok apró finomsággal körítve egész jó dolgokat kaptunk! Pl.Zárképernyő ikonok testreszabása,Képernyő beállitás/hideg-meleg/ uj zene app ,rendszerkarbantartó beépitetten,az oldalra görditett menü nem fehér ,hanem a háttérkép marad ott is,fényképezőn nem vettem észre változást,de nekem kielégitő volt eddig is,akkuidő maradt változatlan..új frissitési központ... stb szerintem nagyon jó lett
-
Krigi34
tag
Sziasztooook! :-)
Szeretném megkérdezni azoktól, akik már frissítettek az MM-re, hogy mik a tapasztalatok?
Olyan dolgok érdekelnének, hogy akku idő/fényképező/ gyorsaság funkciókban történt-e változás a frissítés után? Kinézetben csak az ikonok változtak? Új funkciók kerültek a készülékre, illetve régi tűnt el?Valamint a menüje változott vagy maradt a fehér háttérrel oldalra "söprés"?
Köszi a válaszokat! :-)
-
kovinor
csendes tag
válasz
H.Istvan25 #189 üzenetére
Köszönöm, de a dupla kopp csak gyárival működik úgy tudom.
Azt meg már nagyon megszoktam, így marad a stock launcher.
...még egyszer köszi a tippet! -
kovinor
csendes tag
MM telepítve..Hogy lehet a 4 legtöbbet használt ikont kikapcsolni?
-
nicu71
addikt
válasz
Black_Raven #185 üzenetére
-
Black_Raven
veterán
Sziasztok. Valaki tenne be egy képernyőképet, épitési számtól(build) fölfelé? Köszönöm
A gyári MM-ről.
-
nicu71
addikt
már van uj frissités ,az xda-n elemezgetik,novemberi biztonsági frissités az androidra meg egykét apróság/uj ikonok a zárképernyőn,meg kiszedték a gyári böngészőt
-
dunc
nagyúr
Jobb az új MM, eddig semmi anomália.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Black_Raven #179 üzenetére
független.
-
dunc
nagyúr
Ez komoly XD. Pont most, ès van rá root, ès twrp?
-
vlevi
nagyúr
Én a MM feltelepülése után nyomtam neki egy teljes resetet.
Mostmár rájöttem, mi a 2-3 file, ami nem az SD kátyán volt meg, hanem a belső tárhelyen
Szerencsére nem a világvége, ami elveszett, de most kicsit bosszant, hogy ilyen hülye vagyok, hogy a belsőt nem mentettem le, csak az SD-t. -
nicu71
addikt
basszus tényleg megjött a MM?
pont amikor már egyedi módon ráheggesztettem,fantasztikus
-
vlevi
nagyúr
válasz
H.Istvan25 #170 üzenetére
Igen, látom, átb....tak, az a MM!!!!!!
Hardreset, sd törlés nálam is tervbe van.
-
H.Istvan25
senior tag
Enyémen fennt van az MM, az ikonok rondábbak lettek
. De nem baj ha maga a rendszer jobb lesz. Egy hard resetet csinálok, azt ajánlott verziofrissítésként
-
vlevi
nagyúr
válasz
H.Istvan25 #168 üzenetére
Most értem haza, nekem is jelezte a frissitest, 1385mega.
5.0.2.010.10-et ir verzioszamnak. Még ez sem a MM -
vlevi
nagyúr
válasz
H.Istvan25 #166 üzenetére
Az már valami. Múltkor 240 mega jött, de az csak egy apró frissítés volt, talán az 5.0.1-ről felugrott 5.0.2-re, nem is tudom, mit javított.
Miféle szerkezeted van? 4.7"-os, vagy 5.5"-s? -
H.Istvan25
senior tag
Kijött valami frissítés, 1,3 giga. Nem tudom hogy a marshmallow vagy csak valami kisebb. Ha wifi közelben leszek letöltöm
-
dunc
nagyúr
Nos akkor mindenkinek, bár egyszerű, és kézenfekvő!
Saját felelősségre, minden adat torlódik!
Kezdet alcatel usb driver letöltése, telepítése.
Én az első lépésbe az alapoktól csináltam meg, első lépéskét letöltöttem a mobil upgrade alcatelt. majd csatlakoztattam a telefont downloader módba, kikapcsoltam a telefont, rádugtam usb re, és benyomtam egyszerre a 3 gombot, power, hang fel, hang le, egy idő után (kb 10 mp) a telefon újraindul rezeg egyet, ekkor elengedem a power gombot, de a másik kettőt nem, és a telefon downloader módba áll, majd hosszan nyomni kell a hang fel gombot, ha ez megvan, mehet a visszaállítás mobile upgrade programmal, kiválasztod a telefont 6045, és megkezdi a folyamatot, ez kb fél óra.Ha elkészült akkor kapunk egy alap androidot, itt gyorsan nyomjuk állítsunk be pár dolgot.
-fejlesztő mód előcsalogatása. (telefon, beállítások, Építési szám megérintése 5x, ekkor előjön a fejlesztői opciók menüpont, ott kapcsoljuk be a USB hibaelhárítást.Ha ez megvan jön a TWRP.
Szedjük le a TWRP t. És a Recovery imaget. (ezt is az asztalra kell rakni)
Ha ez megvan csomagoljuk ki az asztalra, és az asztalon nyomjunk egy shift+jobb egér gombot, majd menjünk a parancsablak nyitása itt opcióra.
Bejön egy cmd, ott két parancsot kell megadni, az első.
adb reboot bootloader
Ekkor engedélyezzük a telefonon a számítógéppel való kapcsolatot, majd adjuk be ismét a
adb reboot bootloader parancsot, akkor újraindul a telefon bootloader módba és adjuk meg a második parancsot.
fastboot -i 0x1bbb flash recovery twrp-2.8.7.0-idol3.img
Ekkor felrakja a TWRP t. Nyomjuk addig a power gombot ameddig újra nem indul a telefon.Majd töltsük le az általunk válaszotott MM et, amit másoljuk fel a telefon memória kártyájára.
Itt van rootal (ajánlott, és root nélküli)
Lépjünk be a twrp be, telefon kikapcsol, majd benyomjuk a power+hangerő fel gombot, amikor bekapcsolt, a hangerő fel gombot nyomva tartsuk, majd bent vagyunk a TWRP be ott, válasszuk a Wipe menüpontot, lépjünk be a Advanced Wipe menübe, és ott jelöljük ki a
-Davlik
-System
-Data
-Internal Storage
-Cache
Majd húzzuk jobbra a Swipe to Wipe nyilakat.
Ezután válasszuk ki a instal menüpontot, majd tallózzuk be a memóriakártyára másolt romot, és húzzuk jobbra a nyilakat. (Swipe to confirm Flash)
Ekkor felkerül a rom, ha problémát ír ki akkor menjünk be a Advanced menüpontba, és válasszuk ki a Fix Contexts t, és húzzuk el a nyilat jobbra. (swipe to Contens)
Majd ismételjük meg a Advanced Wipe, és instal menübe leírtakat. Ha minden megvan rebbot system, és teleül a rendszer kb 10-15 perc. -
vlevi
nagyúr
-
vlevi
nagyúr
Ja, az xda-ról.
Azt olvasom én is, de egyelőre még az én telefonom "gyári" állapotú, nincs twrp, sem root, és már nincs is kedvem variálni vele.Érdekes ez a dolog, hogy az, aki kitette ezt a ROM-t, azt írja, a mobile upgrade q-ból szedte ki ezt a romot.
Másnak meg a mobile upgrade simán visszapakolja a gyári alap 5.0.1-es loli romot, és nem a MM-t.
Tudom, annyira készülék, ország, és a csillagokállása az, amitől vagy megjelenik a MM egy telefonra, vagy marad a LL, de ezt kegyetlenül utálom a droidban. Szinte nincs olyan készülék (talán csak a nexusok), amire több frissítés is érkezne. Egyébként majdnemmindig marad az, amivel megvetted a telót -
dunc
nagyúr
-
dunc
nagyúr
Megoldottam
TWRP vel raktam fel.
Ami a lényeg úgy csináltam, hogy simán TWRP , wipe/data, cash törlés, de nem volt oké.
Úgy sikerült, hogy visszaállítottam a gyárit a Mobile Upgrade alcateles programmal, majd TWRP, wipe/data, cash törlés, és oké lett! -
dunc
nagyúr
Felraktam a update_6.0.1_6045Y_EU4.2 romot, twrp stb, és szuper.
-
dunc
nagyúr
TWRP recovery telepítésben tud valaki segíteni?
-
dunc
nagyúr
Ma vettem egy ilyen telefont, és elkezdet villogni a led, factory reset után is úgy maradt, ha töltöm akkor rendesen világít! Ha kikapcsolom a ledet akkor is....
-
B4ZSO86
csendes tag
Hali. Szemezek ezzel a telóval én is. Valaki esetleg megtudná mondani,hogy navigáció közben /pl Igo/ a gombok eltünnek-e. Vagy fixen ott vannak?
-
vlevi
nagyúr
Egyelőre még várnunk kell, mert az xda-n utánaolvastam, csak az USA-ban, és jelenleg a 6045I modellekre ment ki a frissítés.
-
draco31
veterán
Szemezek vele öcsémnek, valami hiba a készülékkel?
-
vlevi
nagyúr
válasz
H.Istvan25 #138 üzenetére
Vagy hőálló
Biztos ami zicher, én tettem rá fóliát. Korábbi telefonom is gorilla üveg volt, de hiába írják, hogy a kalapácsot meg a vésőt kibírja, több helyről olvastam már olyan panaszok, hogy idővel azért mégiscsak bekarcolódik.
-
H.Istvan25
senior tag
válasz
zsoltdrifter #137 üzenetére
Nem gorilla glass, de karcálló
-
zsoltdrifter
csendes újonc
válasz
zsoltdrifter #132 üzenetére
gorilla glass borítás van a készüléken. gondolom, a nem írják sehol se akkor nincs. :s
-
H.Istvan25
senior tag
válasz
zsoltdrifter #129 üzenetére
Ennyiért szerintem jobbat nem találsz
-
vlevi
nagyúr
válasz
zsoltdrifter #132 üzenetére
Szerintem kibírja a 2 napot. A folyamatos wifi, 4G, GPS, Bluetooth (szóval a szokásos) dolgok, ha ki vannak kapcsolva, akkor egy éjszaka alatt 4-5%, amit merül. A kijelző automata fényerőszabályzója jól működik, emiatt beltérben nem fog folyamatosan 100% fényerővel menni, ez is sokat spórol.
-
zsoltdrifter
csendes újonc
Ha már 2 napot bír napi 1 2 óra nyomkodással az jó. nekem is van fényképezőm. csak ne azt vigyem már, ha lehet. ha felismerhető amit lefényképezek az már jó. játéknál pedig ha 5 éve az x10 mini pro val tudtam játszani alap dolgokkal, akkor sztem hasonló szintű játékokkal az idol-al is megy simán. egyébként meg ahogy elnézem filmezős telefonnak elsö osztályú a kijelző meg a sztereó hangszóró miatt. szóval nem lehet olyan rossz.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Mm-ben 68? Az jó. Én az edigitalban vettem kb 1 honapja 70-ért.
Akkor még az mm-ben 90-t kértek (volna) érte.
Játszani én sem játszok vele, nekem a fontos a fényerős kijelző volt, és ebben nem csalódtam. Motoron, napsütésben teljesen jól látható a kijelző.
Sebességével sincs bajom, persze, ha nem játszol, majdnem bármelyik mai teló jó lehet sebességben.
Kamerája nekem elfogadható, a korábbi telómnál sokkal jobb, de a fontosabb képeket én úgyis rendes fényképezőgéppel lövöm.Nálam egyetlen érdekesség merült fel. A wifi. Úgy állitottam be, hogy kapcsoljon le, ha a teló nincs használatban (kijelző lekapcsol). Eddig minden droidos eszközömet igy allitottam be, sose volt bajom, de ezzel a telóval rendszeresen előfordul, hogy a wifi nem csatlakozik automatikusan, amikor feloldom a kijelzőt. Ifi ki/be kapcsolás meg szokta oldani, de kicsit macera. De van olyan, amikor rátalál a wifire, ebből tippelek, hogy valami sw probléma lehet, nem beállitasbeli dolog.
-
nicu71
addikt
válasz
én egy másfél hónapja használom,nekem eddig jól teljesít.
Kamera nem világbajnok de nem is rossz,amolyan átlagos, üzemidő ha használod akkor bizony egy nap alatt lemerül,játék passz mert nem játszom,meg olyan sok programot sem szoktam futtatni egyszerre,
a legnagyobb pozitivum a FHD kijelző amely nagyon jól néz ki,és napfényben sem bukik meg,
a zenei hangzás mind fülessel mind előlapi kamerákkal nagyon jó.
nem utolsosorban könnyű,kecses mutatós telefon -
zsoltdrifter
csendes újonc
üdv! vélemények erről a telefonról (5,5 colosról)? mármint akinek van. üzemidő, kamera, programok futtatása (pl. játékok terén mit bír), stb. a media marktnál lenn van az ára 68 ezer
-
nicu71
addikt
Üdv a klubban
Én is hetek óta nézegetem a jobbnál jobb kínai csodákat/ meizu ,xiaomi ,elephone stb/ de ugyanerre a véleményre jutottam, ez a kis Alcatel valamiért szimpatikus lett,és nekem ma jött meg az Edigitalból.
Egész délután nyomogattam,kicsit fura a wp után,eddig tetszik -
vlevi
nagyúr
válasz
H.Istvan25 #126 üzenetére
Már megvettem, egysimest, 70-ért az edigitalból. Szombat óta van nálam.
Sokáig kerülgettem a mediamarktban, tapogattam, de ott 90-ért van kirakva.Ha 150-160Ft lenne a dollárárfolyam, akkor vennék kínából 200-250$-ért kinaitelót, de a 300 körüli árfolyamon már egyáltalán nem olyan jók azok a gearbestes árak. A 150$ körüli árú telók pedig komolytalanok abbol a szempontból, hogy látszik rajtuk az agyonspórolás.
-
H.Istvan25
senior tag
-
vlevi
nagyúr
A sok kinai telót átnézegetve, arra jutottam, hogy inkább veszek itthon egy ilyet 70-ért, ahelyett, hogy 200dollár fölött vegyek kitudjamilyen kinait. Valahogy egyik sem fogott meg közülük, mert nincs olyan, ami 5,5", b20 Lte, normális cpu (és nem 1GHz mtk6735p), van benne rádió, gyro, és nagy fényerő. Fényerőről pl alig van infó a neten, zsákbamacskát pedig nem akartam.
Ezeket az Alca mind tudja. Ami kicsit hiányzik nekem belőle, az a külön gombok a kijelző laatt. Így egy kicsit csalás az 5,5", mert abbol majd 1 centit elvesznek a gombok. Jó lenne vezetéknélküli töltő és ujjlenyomatolvasó is, de nincs. Dualsimet, nem tudom, hogy hiányolom-e majd valaha, eddigi telóimban sem használtam. többi része viszont nagyonottvan. -
H.Istvan25
senior tag
Rootolni hogy tudom a telefont?
-
Almonen
aktív tag
válasz
H.Istvan25 #115 üzenetére
Sajnos annyira lesz rá Marshmallow amennyire a Pop S9 megkapta a 4.4-et... Semennyire. Az újabb Alcatel telókon már 6.0 lesz.
Amúgy meg Alcatelre 70 ezer forintot kiadni?! Mi van
-
nicu71
addikt
válasz
H.Istvan25 #119 üzenetére
Kiváncsi leszek a tesztre,épp most keresek egy gazdaságos de jó telefont és ez egyelőre tetszik nekem .
-
H.Istvan25
senior tag
Az Idol 3 most már csak 72 ezer forint: [link]
Ennyiért jobbat nem találni, az biztos.
-
H.Istvan25
senior tag
Írni fogok a logoutra az 5.5 colos Idol 3-ról egy tartóstesztet, így fél év elteltével.
-
shunter
aktív tag
válasz
H.Istvan25 #117 üzenetére
Remélem nálam se lesz különösebb probléma. Kicsit féltem a márkától, régen sose volt Alcatelem. Nem tartottam minôséginek, még annak ellenére se, hogy azért mégis csak a mobiltelógyártás kezdete óta jelen van. Annó még a babapiskóta Alcatel
Viszont most kellemesen csalódtam benne. A csúcskészülékek nagy fícsörei engem hidegen hagynak, uh ezzel a "kis" Alcával nem jártam rosszul. -
shunter
aktív tag
5napja szereztem be egy ilyen telót, elötte WP m volt. Lumia 625. Legutoljára Android fronton egy LG 4xhd m volt. Azóta ahogy látom sokat javult az Android. Nem tapasztaltam akadást, uh elégedett vagyok (remélem ez változatlan marad
). Maga a telefon anyaghasználatra nagyon príma. Sőt nekem ez simán prémium. Ez és a Huawei G8/között vaciláltam, de annak hiába van "minőségibb" anyagból a háza, nekem a fém túl hideg tapintású. Plusz ehez kedvezőbben jutottam hozzá. Havi 23€ s előfizu mellé ingyen hozzámvágták az Osztrák Drei.
-
H.Istvan25
senior tag
Ha minden igaz lesz majd Marshmallow az Idol 3-ra:
-
kovinor
csendes tag
-
kovinor
csendes tag
Sziasztok! Valaki meg tudná erősíteni, hogy ennél nincs frissebb firmware: 5.0.2-010 01 (független) Mert a 4.7-re már tudtam tölteni újabbat hivatalosan.
-
H.Istvan25
senior tag
Ha minden igaz, akkor a teló tudja a VoLTE technológiát. Legalábbis az orosz Beeline mobilszolgáltató ezzel a telóval reklámozza a VoLTE-t: [link]
-
torreador22
senior tag
válasz
torreador22 #108 üzenetére
Sikerült kikapcsolt és újraindult! Minden oké köszönöm!
Pedig nyomtam a kikapcs gombot én is többször csak kb 10mp de így hogy tovább nyomtam sikerült! -
válasz
torreador22 #108 üzenetére
És hosszan nyomva sem kapcsol ki?
(#110) torreador22 : Na zsír!
-
válasz
torreador22 #106 üzenetére
Próbáld meg hosszabban nyomni a bekapcs gombot, ne csak pár másodpercig, hanem jóval tovább, 10-20 ms-ig akár. Mitől lett amúgy ez a helyzet?
-
torreador22
senior tag
Sziasztok! Kéne egy kis segítség adott egy algatel készülék ami lefagyott csak világit a kijelző de nem mutat semmit kikapcsolni nem lehet az aksit kivenni se tud valaki valami megoldást? köszi
-
válasz
H.Istvan25 #104 üzenetére
Hát ha meglesz, és remélem lesz belőle valami, akkor a fentebb említett három dolgot mindenképp szeretném. De ugye egyelőre legyen meg a teló, ez még hetek is lehet.
-
válasz
H.Istvan25 #101 üzenetére
Root, Twrp recovery, vagy xposed, valamelyiket feltetted már?
-
válasz
H.Istvan25 #101 üzenetére
Egy? Na b@xa meg, egy? Minimum kettőre tippeltem. Akkor az a fehér gondolom. Ejnye ejnye... Pedig gondolkozok egy ilyen kintről, 60 ropit megérne, de hogy csak egy...hm.
-
válasz
H.Istvan25 #99 üzenetére
Na, ez tök jó. A 97-es kérdésemre tudsz válaszolni?
-
H.Istvan25
senior tag
Na, a telóm visszajött a szervizből. Kicserélték a kijelzőt, minden rendben. És mintha a kijelző képe alapból is szebb lenne, mint volt. Úgy tűnik sikerült kifognom egy gyárihibás kijelzőt, de nem baj, meg lett csinálva. A Telemax tőlem 10 pontot kap a szervizre. A telót pedig csak ajánlani tudom.
-
Lehet tudni, hogy hány színnel tud villogni az értesítő led?
-
viano
aktív tag
Van egy jó ajánlat, ár a telóra, 200 €
részletek a linkelt topikban.A kicsi 4,7"-os pedig 160 €.
Szerintem nagyon jó árak!
-
H.Istvan25
senior tag
Ma leadtam a kijelzősárgulás miatt a telefont. Majd beszámolok a javításról
-
viano
aktív tag
válasz
H.Istvan25 #91 üzenetére
A 4,7"-os topikját azért érdemes figyelni, mert ott nagy a pörgés.
Nem tudod véletlenül (dokuból esetleg), hogy milyen 4G/LTE sávokat támogat, mert az eladó oldalán elég érdekes adat van.
LTE 900/1900 MHz
(Mo-on egyik sem nyerő, ráadásul nem is igazán LTE Band, talán elírás lehet, csak tulajdonképpen ez lenne a speckó egyik legérdekesebb adata.Az Alcatel oldala is egy rakás ... telezsúfolva marketing vacakkal és gondolom nem kevés buggal, mert nem igazán tudom normálisan megnyitni.
Utálom az ilyen asztal alá nyúló 1000 m-es oldalakat!Szóval sok mindent látni, csaak a speckót nem lehet normálisan.
-
H.Istvan25
senior tag
Tényleg halott a fórum, fel kéne ébreszteni
.
Nekem ilyen telóm van augusztus 3 óta. Nexus 5 volt az előző telóm. Mindenképpen 5,5 colosat akartam erős hardverrel, így igazából sok ellenfél nem volt, a Galaxy A7 rendelkezik ilyen hardverrel 170 rugóért, hát kösz nem. Az RBX-től rendeltem. Külsőre szinte tökéletes, az eddigi legszebb telóm. Fogása kiváló. Kihangosítva eszméletlen jól szól. Telefonáláskor nem érzem a hangot dobozhangnak, szerintem van olyan jó mint a Nexus 5-nél volt. Egy hibát vettem észre, hogy melegedéskor enyhén sárgul a kijelző alja és bal széle. De csak annyira hogy szerintem 10-ből 9 ember nem venné észre. De azért elviszem majd szervízbe, van rá garancia
-
viano
aktív tag
Elég halottnak tűnik ez a fórum . . .
. . . pedig lenne egy érdekes hír,. . .túl azon, hogy egész nyáron 190-200 € volt az amazon.fr -en.
Mellesleg vezetik is az eladási listát a kistesóval együtt.Van egy nagyon érdekes fejlemény a 4,7"-ossal kapcsolatban, ami, talán . . .
[Hidden/unused internal …] -
framling
tag
Sziasztok!
Van itt esetleg olyasvalaki aki vett ilyen telót? Mekkora a programok telepítésére használható tárterülete és az indulás utáni szabad memória mérete?
Köszi!
-
Danny750
őstag
Hiba a cikkben, a kistestvére is 13mpx es.. Nemtudom ez az5mpx honnan jött
-
1tboy75
csendes tag
Már az Extrém-digitálnál kapható 99990 ft [link]
-
chabbie
csendes tag
TCT
-
dzsi23
addikt
Nem tudom, volt-e már róla szó, de ennek már tényleg fém kerete van? Nem csak fémhatású, mint az idol 2? Néhány oldalon ezt is műanyagnak mondják...
-
Emtra
tag
Nem tudom ki az-az őrült aki ezért 100ropit penget az asztalra.... de én még egyszer az életbe Alcatelt nem veszek az is biztos.
minden idol fórumon sírnak az emberek a bugoktól de tényleg akkor mi a garancia hogy negyedszerre nem qrják el?
-
nobela
senior tag
"2-3 talán vagy észre se veszi"
Most konkrétan lehülyézel?
Mióta megjelent Magyarországon a 450 MHz-es analóg hálózat, azóta megszakítás nélkül vannak mobiltelefonjaim, meg sem tudom számolni hogy mennyi volt.
Köszönöm mester hogy mindezek után TE mondod meg nekem hogy mennyire hozzá nem értő idióta vagyok
-
Sanya
nagyúr
Alcatel ot-997-d.
Beígérték 2013-ban, hogy a németországban vásérolt készülékek megkapják a jelly bean frissítést.
Tavasszal ez nem készült el, eltolták a nyárra. Mindezt a facebookon hirdették. (Alcatel germany)
A nyár utolsó napjára a tulajok ellepték a fb oldalukat, linkelve a korábbi állításokat. A cég nem válaszolt, majd törölte az alcatel germany oldalukat a fb-ról.
Rengetegen levelet írtak, melyben válaszoltak, hogy a facebookos oldal nem az övéké és töröltették is, mert valótlant állított.
Ez rendben is volt, csak a német alcatel weboldalán szerepelt egy link a facebook oldalukra több nap múlva is, ami a törölt facebook oldalra mutatott.Persze 1 hónapon belül kijött a frissítés.
Soha többet alcatel (se)
-
Halkow.
senior tag
divat?
Miért szidják a galaxy s5 tulajok az új lollipop frissítést?
Miért osztották meg a LG G2 tulajok a sárga kijelzőket?
Miért panaszkodnak az idol, idol s tulajok?
Pusztán divatból....
Neken senki ne mondja meg mi a divat, kamu.. főleg Alcatel terén mert van egy bugotól hemzsegő 2s-em ami konkrétan megsül a napon és akad videózás közben és még egy sereg bugja van...
10/7 tulaj tapasztal hibát, 2-3 talán vagy észre se veszi, szóval lehet itt osztani az észt de kétlem hogy a többség divatból csinálná.
-
nobela
senior tag
Nagy divat lett itt (is) fikázni az Alcatelt, úgyhogy azért csak leírom: fél éve használok egy Pop S9-et, és TÖKÉLETESEN meg vagyok vele elégedve.
Ennyiért (54e) magasan a legjobb vétel volt, amire napi szinten használom arra hibátlan: net, office, navigáció, viber, fényképezés, zene. Simán megvenném még egyszer.
Ja, és az elképesztő akksi idő volt az egyik legfontosabb szempontom - e miatt sem bántam meg
Szóval azért ilyen is van, csak mint tudjuk az elégedett vásárlók elég ritkán írnak fórum bejegyzést - ezért én most megtettem
-
törölt tag
Szerintem várd meg az első pár hónap tapasztalatát alcatel kapcsán (meg amúgy ez minden más telefonnál is ajánlott).
Ha a fórum visszajelzések alapján ok, akkor veheted, ha bejönnek ugyanazok a szivások mint az elődmodellek kapcsán akkor felejtős (mert frissités úgy sem lesz rá ami javitaná őket). -
-
boncser
aktív tag
Nagyon tetszik a két új idol, főleg a kisebbik. De elbizonytalanodtam az itt és a 4,7-es fórumában leírtak miatt.
Erősen megy a teló lehúzása és az alcatel fikázása ott is. A másik kiszemeltem a Honor 4C lett volna, de ott meg akksi problémák vannak. Van egyáltalán ebben az árkategóriában valami amit érdemes megvenni?
Tudom hogy van erre külön topic, de azokat kérdezném akik kiábrándultak az alcatelből de nem szeretnének 60-nál többet kiadni egy telefonra. -
matyiGo
aktív tag
Azt bírom hogy már előre sír mindenki hogy milyen bugos pedig még senki sem használja, használta, nincsenek felhasználói visszajelzések.
Ezt más helyeken előítéletnek hívják, ami nem baj, sőt kell is de azért várjuk már ki a végét -
Atiliosz30
újonc
Ha jobb telót akarsz a sz@rkatelnél, inkább SONY Xperia E4-et vegyél!
Jóval minimálisabb hibái vannak, nagyon-nagyon kicsi a lefagyás eshetősége, bár a kamera nem épp a legjobb minőségű képeket készíti, de mindezek ellenére egy meglehetősen gyors kis jószágról van szó, 4.4.4 KitKat oprendszerrel.
Bátyám és sok SONY tulajdonos ismerősöm ajánlotta nekem az említett márkát.
2 hónapja vettem 33K-ért a Telenortól.
Nem bántam meg, hogy megvettem! -
m1lan
őstag
Az volt a nagyon vicces, amikor itt volt előttem az asztalon, és a szemem láttára rakta össze darabonként a bejövő hívásos képernyőt, és letették a túloldalon, mire eljutott a csúszka betöltéséig
Osztálytársnőm Xperia J-je nem volt hajlandó elindítani a hívást. Ő erre nagyban elkezdte nyomogatni folyamatosan a nevet, hátha megindul. Na, utána úgy megindult, hogy miután kinyomták, még 30x tárcsázta neki. Mire mindet kinyomta, úgy megzakkant, hogy csak az alsó gombok világítottak, a képernyő meg totál sötét volt. Jött a klasszikus "akksi ki-be" sztori
-
Halkow.
senior tag
+1 Ez sajnos így van
On:
Hát-hát jó nagy kijelző, sztereó hangszórók és mi mást várnánk mint egy stabil támogatott rom. Ez soha nem fog ennyit érni , és valószínű hogy ugyan olyan bugos mint a 2s, pop s9 és társaik.
A kijelzője azért gyengébb a 4,7-nél valószínűleg a több nyereség érdekében gyengébb olcsóbb panelt tettek.
Akadózás: Alcatel híres a bugokról és no optimalizációról, ez az első jele annak hogy frissítés nélkül meghaltál.
-
törölt tag
Ezen az elven lehetne sorolni egy kazalnyi gyártót
( bár a HTC-ket én sem szeretem,de van nekik is jó telójuk..horror áron a pénztárcámhoz képest). Nem lehet,hogy a felhasználói ÉLMÉNY valójában felhasználói IGÉNY lenne? Csak azért,mert az nagyon magasra került sokaknál az utóbbi időben...
-
-
HoaryFox
őstag
Látszik, hogy szeretne fejlődni az Alcatel és jó is a törekvés, de ez még kevés
Az előlapi sztereó hangszóró, a kamera és talán még a formaterv is +1, de a SoC-ot kevésnek érzem FHD meghajtására.
És az ára egy picit magasabbra lett lőve, mint amennyit valójában ér, de biztos egy rövid időn belül esni fog, úgy talán lehet valamennyit eladni. -
-
Nos, szerintem megintcsak nem fogtam bele markáns személyeskedésbe...
A többire nem is reagálok... Ha Neked így a jó, áldásom rá.
Nem, nem ebből jöTt ossze, de a legutálatosabb dolog , amikor valaki ezzel vagdalkozik..
És szerintem most se írtam semmi olyat, amire ilyen módon kell reagálni...
Ha valakinek neki akarsz ugrani, legalabb gondold mar miket irsz: PH pioca, es tarsai.. Ha majd evek alatt Te is osszeirsz x hozzaszolast, aztan vki jon egy ilyennel...
-
MK VII
veterán
Köszönöm, hogy fel elevenítetted az emékeimet már majdnem elfelejtettem, hogy milyen PH pióca vagy. Mások hozzászólásait elemzed és beszólsz. Gondolom a félistenséged fele ebből jött össze.
Tudod én leírom a véleményem, mert megtehetem akár többször is. Még mindig jobb mint, ha másokon köszörülném az ujjbegyeimet.Tisztelettel...
-
ctvagyok
őstag
Szé és jó, de még ettől is van jobb vétel ennyiért. Kevés a snapi 615 ahhoz, hogy a középkategória felső részébe repítsen egy készüléket. Szinte minden 64 bites "kínai" nyolcmagos partiban van a 615-el, és még sokszor olcsóbbak is.ennek. Sokan csettintenénk elégedetten, ha ez a készülék 80k forintért jelent volna meg.
Egyszerűen a tavalyi s400 helyére való ez a SoC, nem pedig 100 fölé. -
valahol már osszefutottam veled, nem tudom Alcatel volt-e, de ott is volt egy massziv altalanositas.
Tehat egyet lattal, lattad mindet
Es most ezzel kell teliszorni a topicot?
Inkabb offba teszem, tolok egy popcornt
Meg van [link]
Nem is olyan regi
minden maradt.
De amugy nem ertem, minek vered a hatad csalannal, ha neked nem kell okostelefon, es le is irod, ez oke. Elfogadva.Csak akkor minek kell az okostelefonokat sarozni ekezni a gyartokkal egyutt ?
ne hasznald, nem kotelezo.
-
Forest48
aktív tag
A Oneplus One kevésbé szemrevaló? Ez mondjuk nagyon szubjektív terület, nekem példuál sokkal jobban tetszik. Mondjuk nem a fehérrel kell összevetni....
Azért kétlem, hogy a szálcsiszoltnak tűnő felületű plastic jobban tapad, mint a fekete oneplus hátlapja. -
törölt tag
A symbiantól függetlenül a lényegben igazat adok : mindenki az elvárásainak,igényeinek válasszon telefont. Ne azért fikázzunk már vmit,mert nem tudja azt,amit egyébként nem is használunk ki
A telefonra rátérve: ha a support számít,akkor soha többet alcatel. Ha a kellemes emlékeimre nézek ( OT995) akkor viszont kipróbálnám a kistesót. 5,5 sok nekem főleg úgy,hogy nagyrészt munkatelefon lenne
. Mindjuk a kettő ötvözete sem lenne rossz: 4,7-es méret az 5,5-ös hw-el. Az must have lenne nálam
-
MK VII
veterán
Igen valóban onnan felől is meg lehet közelíteni ahonnan Te..
Viszont azt is tegyük hozzá, hogy nekem semmi másra nincs szükségem egy telefonnál jelenleg csak, hogy, ha csörög akkor fel tudjam venni és tudjak róla sms-t küldeni. Ja és nem utolsó szempont a kamera...
A mai telefonokban nagyon sok a tök felesleges dolog ami számomra egyáltalán nem vonzó sőt taszító.
Volt millió-egy féle telefonom mindenféle kategóriából és gyártótól, de egyik sem győzött meg.Amúgy, ha szikratávíróval lehetne szép képeket készíteni hidd el nekem jelenleg az is megtenné!
-
MK VII
veterán
válasz
janeszgol #37 üzenetére
Alapvetően ott a gond az összes gyártónál, hogy nem azért adnak ki szoftver frissítést, hogy megoldjanak egy két apróbb hibát, hanem, hogy olyanná tegyék a telefonod amit megutálsz és szaladj a boltba a következő csúcsmodellért.
Annyira nyilvánvaló... Csak sokan nem veszik észre.. Nem véletlenül mondják, hogy amivel kiadták a telefont azt a romot nem is szabad újabbra frissíteni.
Sony ezt a dolgot pofátlanul csinálja és a saját házán belül konkurenciát csinál a csúcskészülékeinek ami azt eredményezi, hogy megveszel egy 170 ezres tök új modellt arra rá fél évre kiadja a következő "csúcscsúcscsúcs" telefonját ami hatására a fél éve vásárolt telefonod a felét éri és még ki is ad rá egy olyan frissítést amivel tönkreteszi aztán futsz a boltba az "újújújújújúj" készülékéért vagy elpártolsz és veszel egy telefont ami használható is...
Na ebben az ördögi színjátékban a Sony élen áll minden gyártó felett... Ráadásul a flagship telefonjai is bűzlenek a sok hardveres és szoftveres gondoktól.. Nem is csodálkoznék, ha 1-2 pár éven belül azt mondja a Sony, hogy nem gyárt telefonokat.. És ez be fog következni.. Gyárthatna inkább Luca székeket abban talán jó! -
janeszgol
félisten
válasz
Szabcsizz #35 üzenetére
Maga a szoftver. Egy ilyen telefon nekem ne akadjon. Ha kilépek a böngészőből (több lap), gomb érintésre azonnal csinálja. Vagy egy játékból. Taskváltással nem volt gondom, de nem tömtem meg. Lehet hogy igazából a Lollipop hibája, ezt nem tudom megmondani. (Nem volt herélve a Sony rom, alapállapotú telefon.)
Amúgy sokan szidják a Sony kameráit (joggal). Szeritnem egy Z1C vagy a Z3C igen is tud nagyon jó fotókat lőni. Ezt is megnéztem. -
matyiGo
aktív tag
érzelmes srác vagy. nekem idol 2s -em van és komázom. ott a fórumon sokszor elmagyaráztam hogy hogy működik egy akkora cég mint ami az alcatel brendet is viszi. úgyhogy itt nem megyek bele újra.
azt gondolom hogy ebbe az árképzésbe már belefér az hogy többet költsenek szoftveroptimalizációra, és szerintem meg is tették. az idol s2 filléres telefon volt és sokkal több kritikát kapott mint amit az árával érdemelt volna.
nekem egyébként nem annyira tetszik az idol 3.
túl sok helyet foglal az alsó és a felső káva, feleslegesen. ha már így alakult a vezérlőgombokat az alsó részre tehették volna mint az idol 2s-nél. -
MK VII
veterán
Persze a sima Idol és Idol 2 S topik is tele.. Csak mondtam egy példát.. Természetesen tudom, hogy mindegyik kritikán aluli, nem véletlenül írtam...
Az, hogy valakinek megfelel az nem azt jelenti, hogy jó is a telefon.. Hanem, hogy annak az egyénnek nincs több igénye és neki úgy is jó.. Szóval aki azt mondja, hogy több is van a családban és mindegyik tök jól üzemel az nem mond igazat.. És igen.. Általánosítok.. Alcatelnél szívbaj nélkül általánosítok.(#32) janeszgol Na ja.. A Sony a másik gyártó akitől semmilyen szinten nem kellene telefon soha..
-
törölt tag
Nem csak a mini topicban, a normál 2s-ben is szidják mint a bokrot. Emlékszem egy éve beigérték rá a 4.4-et ami azóta is jön...
Ami amúgy kutyát nem érdekelne ha nem lenne teli botrányos szoftveres problémákra. Ennek fényében én senkinek nem ajánlom hogy alcatelt vegyen amig el nem telik vagy 3-4 hónap a megjelenést követően és ki nem derül milyen szoftveres problémái vannak.
-
danee91
senior tag
Gyenge a fekete, legalábbis a 0,50 nit fekete fényerő nem tűnik túl acélosnak...
-
Feuerelfe89
csendes tag
Tesztvideót nem lehet letölteni, Legendd please javítsd.
-
Delerium
senior tag
Nagyon sokáig használtam sima Idolt, melegedett az is, de soha nem éreztem azt, hogy felforr. Ha nem váltottam volna WP-re akkor még mindig azt használnám, vésztelefon lett belőle. A családban több Idol is van, vegyesen, egyikkel sincs probléma. Szóval ez, hogy az Alcatel szar lenne nem teljesen állja meg a helyét.
-
Köszönhetően annak a pofátlan hozzáállásnak, amit az Idol S esetén is megengedtek maguknak(szoftveres támogatás totális hiánya, kurv@ nagy mérnöki hibák, leszarom hozzáállás, sablon e-mailek), a következő pár évben biztos kerülni fogom a márkát. Ha majd olvasom, hogy lapátra tették a vezetést, akkor talán elgondolkodom rajta.
-
MK VII
veterán
"Az Idol 3 (5.5) a középkategória felső szegmensében próbál szerencsét, ahol ugyan nagy a tömörülés, de esély még így is kínálkozik a sikerre."
Hááát.. Az Idol 2 S és 2S mini vásárlóit biztos nem hódítják meg újra. Legalább is gondolom.. Akinek volt Alcatele az szerintem többé soha nem akar Alcatelt.
Nevetséges telefonokat gyárt nem is olcsón.. Beleraknak egy amúgy tök jó SOC-ot és tönkreteszik minősíthetetlen ROM-okkal. Sosem felejtem el mikor Idol 2s minim volt. Megvettem és a legelső hívásnál kifagyott a telefon. Aztán mikor visszakapcsoltam akkor meg felforrósodott.. Azonnal visszavittem és az eladó csak annyit mondott, hogy még nagyon új a készülék és tölteni kell meg bla bla bla. Hazavittem feltöltöttem, de már a 10 perc töltés után elgondolkodtam rajta, hogy be sem gyújtom a tűzhelyt, hogy tükörtojást süssek csak ráütöm a telefonra és megsül... Na jó.. Mondom kezdeti nehézségek. Ja peeersze.. Folytatódott. Sőt.. Fényképezés közben ismét el kellett dobjam a telefont nehogy a tenyeremről rásüljön a telefonra a bőröm. Zenelejátszás közben, ha hívtak akkor kifagyott, mert neki az már sok. Névjegyzékben kerestem és lemerevedett.. Neki egy szimpla telefonkönyv is sok.. Na és persze a minősíthetetlen képek amiket azzal a kamerának nevezett vacakkal lehet készíteni... Röhej.
Használhatatlan ROM és használhatatlan telefon.
2 hétig tűrtem és lekúrtam a negyedikről...
Alcatelek úgy összességében.: Fagy, akadozik, melegszik, szar a kamera, gyenge minőségű anyaghasználat ami csak úgy néz ki mintha... Áhh...
Soha többet Szarkatel.És nem!! NEM hiszem, hogy megtanultak volna azóta telefont készíteni!
-
Silenzio
addikt
A tesztvideót javítsátok, mert 404.
-
adabra
senior tag
Vajon hol lehet megvásárolni (és előtte lehetőleg megnézni) ezeket a készülékeket?
A 4.7 -es verziót talán a Telekom árulja (órával együtt horror áron). És ha nem T-s függő készülék kell óra nélkül? -
janeszgol
félisten
Mert reklám, plusz az átlagember megkapna egy szűz droidot, ap ofája félreállna az fix. Lehet néhányan nem is tudják használni a Play áruházat. Ne feledd, nem geeknek áll a világ.
Más: papíron remek készülék, de ahogy nézem, apróbb gondok vannak. Jó a pecsét, többet nem érdemel, de kevesebbet sem.
-
no more
veterán
Szép telefon, erőteljes HOX utánérzés. De egy rossz vicc, hogy ilyen hardverrel akadozik...
-
f(x)=exp(x)
őstag
Nem rossz teló, de ahogy a cikk végén is le van írva, sok a vetélytárs ebben az árkategóriában, így ha nem megy lejjebb az ára, nem sok Onetouch fog gazdára találni ebből a típusból.
-
kaosz86
aktív tag
Egyszerűen fel nem foghatom, hogy miért jó az alcatelnek előre teleb@szni szeméttel, demókkal és a google playről bármikor letölthető appokkal azokat a k#rv@ telefonokat....
A másik probléma csak a support... egyébként nem lenne rossz telefon, remélhetőleg egy szérián belül már nem ad-hoc összeválogatott komponensekkel dolgoznak...
-
CJ4567
nagyúr
Harmadik oldalon AMRv8-at írtatok ARMv8 helyett
Jó telefon lett, remélem kap majd updatet nem úgy mint a többi Alcatel
-
helixP
nagyúr
Ja,egyetértek, szerintem is jó ár/érték arányúak a cuccaik, de ha megnézed az elmúlt hetek / hónapok Alcateles tesztjei alatt a "népharagot", láthatod, hogy sokaknak nagyon rossz tapasztalataik vannak a céggel, főleg szoftveres téren.
Nekem OT-995-ös volt tőlük, az egyik legproblémamanetesebb telefonom volt ever, nagyon szerettem. (Más kérdés, hogy kivételes volt a community supportja is és volt egy nagyon jó romolgató ember)
-
Csapoati
nagyúr
-
Wesder
titán
Érdekes, de lehet hogy 1+1 lesz belőle
-
Švejk
őstag
Az összehasonlító táblázatban javítsátok plíz az Idol 3 (4.7) adatait, mert Snapi 801-et írtatok 410 helyett
-
helixP
nagyúr
Alcatelék megtanulnak szépen lassan kamerát csinálni?
Tetszik a JBL-lel való kooperáció is, bár az előző telónál nem a fülestől túlságosan elszállva a user-ek. Esetleg szentkuti kolléga nem tudna már keresettlenszót mondani a headsetről? Nagyon érdekelne!Amúgy snapi 615, 2 giga, szép kijelző, van dualos változat (bár nem szép, hogy az nem bővíthető). Jóez, csak kérdés mennyire szeret 'magyarember' 100 körülit fizetni egy Alcatelért?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Xiaomi 14 12GB RAM / 512GB tárhely Jádezöld újszerű, hivatalos garanciás, dobozos
- iPhone X Silver 64Gb Kártyafüggetlen - FaceID OFF, vadonat új akksi, Lcd kijelző
- Új Honor 400 pro + 66 wattos töltőfej
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 250GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro - Natural Titanium - Használt, megkímélt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest