Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #65755648

    törölt tag

    A telefon hivatalos honlapja: KATT

    Az Optimus Black az LG Androidos okostelefonkínálatának egyik remekül sikerült tagja. A hardveres alapokat egy PowerVR SGX530 GPU és egy 1 GHz-es ARM Cortex-A8 CPU adja, mely 512MB RAM és 2 GB ROM felett ga(rá)zdálkodik. A GPU egyébként 200Mhz-en fut, ami duplája a szokásosnak és így akár kétszeres sebességre képes egy Adreno 200-hoz képest.
    A külcsínt tekintve minimalista dizájn és extrém vékonyság jellemzik, 9,2 mm-es "vastagságával" még a mai okostelefonmezőnyben is az egyik, ha nem a legvékonyabb telefon. Például a 8,49mm-es vastagsággal hirdetett Samsung Galaxy s II az alsó részén, a Sony Xperia Arc pedig alul és felül is vastagabb az LG pengéjénél.

    Másik erőssége a készüléknek a kijelző, mely specifikációit tekintve 700 nit-es fényerejével emelkedik ki a mezőnyből, de ugyanakkor kis fogyasztás, szép, élettelteli színek, erős kontraszt, jó fehéregyensúly és hatalmas betekintési szögek jellemzik a 4 inches IPS LCD panelt. Egyébként a kijelzőt és vele együtt az egész előlapot GorillaGlass védi.

    Különlegességnek számít még a G-key, mely nem más mint egy gomb a készülék oldalán, melynek lenyomásával és ezzel egyidejűleg a készülék mozgatásával (pl döntés vagy rázás) scrollozhatunk a böngészőben vagy a kinagyított képekben és más hasonló érdekességek. Ide tartozik még hogy ha megbökdössük a telefon valamelyik oldalát
    szövegbevitel közben akkor jobbra-balra tudjuk tolni a kurzort, ami igen hasznos olyan készülékeknél ahol nincs 4-irányú mechanikus gomb, mert így nem a kijelzőn kell bohóckodnunk hogy beszúrjuk a kurzort ahová szeretnénk.

    A kamera egy átlagos, 5 Mpixeles darab, alacsony dinamikatartománnyal, de jó részletességgel és élességgel.
    720p-s videók készítésére alkalmas, a v10A verziójú szoftverre jellemző összenyomott kép (pl a youtube-ra
    feltöltött videóknál) a frissítéseknek köszönhetően megszűnt. A szaggatás- és kockásodásmentes felvételhez ajánlott egy legalább Class 6-os microSD kártya beszerzése. Van egyébként egy 2 Mpixeles előlapi kamera is, melyet azonban a 2.3-as Android megérkeztéig legfeljebb tükörnek használhatunk, a kamera programban ugyanis kiválaszthatjuk és fényképezhetünk is vele.

    A WIFI kb mindent tud ami ma létezik: b/g/n, Wifi Direct, DLNA, Tethering.
    Az adatkommunikációs képességek ezen kívül is jónak mondhatók, hiányérzetünk legfeljebb a HSDPA maximális 7,2 Mps-os sebessége és BT 3.0 hiánya miatt lehet.

    Frissítés: a legegyszerűbb módszer az LG Mobile Update használata,
    melyet innen tölthettek le. Miután telepítettétek, az első futtatáskor telepítsétek a telefon driverét is, melyre egy külön gomb van a programban. Ezen kívül minden magától értetődő, elindítod a programot, bedugod az USB kábelt, megvárod míg a telefon csatlakozik, majd ha talál frissebb szoftvert a program, megnyomod a "Frissítés" gombot.
    A legfrissebb elérhető szoftververzió jelenleg a Froyo-t használó v10E, de valamikor ősszel érkezik a 2.3-as frissítés is.

    Tesztek, vélemyének:

    PH! teszt

    stilo18 élménybeszámolója

    Recon666szösszenete

Új hozzászólás Aktív témák