Hirdetés
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz Fichtner #29492 üzenetére
A NAS ébresztése majd egy másik kérdés, de a jelen tesztre hatással van a szoftveres tűzfal... Csak a lényeget felejtettem el ám (mert közben másfelé is figyelek), kellene egy alkalmazás, ami használja a forwardolt portot, különben nincs ami válaszoljon a tesztre.
Megteszi egy torrent kliens például, amiben beállítod a tesztelni kívánt portot. Nem kell letöltésnek sem futnia, ha éppen nincs semmi, csak a program menjen.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
Vannak olyan routerek amik megtaníthatók ilyen összetettebb dolgokra is, de az alap soho routerek egyben kezelik a helyi hálózatot is, és az internetet is. Persze szükség esetén a kliensek külön-külön letilthatók a netről, akkor csak a helyi hálózatot érik el, de azt is ugyanazon a hálózati adapteren.
A másik kérdésre hasonló a válasz, vannak olyan routerek amik tudnak WISP (Wireless Internet Service Provider), vagy Wireless Client módot, tehát tudnak WiFi hálózathoz csatlakozni, és azt tovább is tudják osztani WiFi-n. De minden router ilyen!
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz Fichtner #29564 üzenetére
Azokban az ASUS routerekben, amiken ASUSWRT firmware fut gyárilag, van WOL funkció!
Illetőleg a BroadCom alapú modellekre vannak custom firmware-ek is, én például elég régen Tomato-t használok, amiben szintén van WOL.
Pont a minap írt ide egy kérdést, egy ASUS RT-N12 D1 tulaj, esetleg kérdezd meg tőle, hogy elérhető-e nála a kérdéses menü.
http://demoui.asus.com:8080/Main_WOL_Content.asp
Tomato-ban tuti benne van, ezt én mondom 1000%-ra, de ehhez ugye fw-t kellene cserélned.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz body007 #29698 üzenetére
Ha DMZ-be teszed, akkor minden, az internet felől befelé irányuló kérést a Te a routeredre fog továbbítani az elsődleges router. Nem biztos, hogy ennek a fő router tulajdonosa is feltétlenül örülne... Szerintem inkább forwardold a szükséges portokat magadnak.
Fogalmam sincs, sosem használtam freedns-t.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Shingen #29733 üzenetére
A pontos helyét nem lehet meghatározni, csak az internetszolgáltatódat lehet azonosítani, de ezen belül már kétséges a további pozicionálás, mert a szolgáltató a teljes általa birtokolt IP cím tartományból oszthat ki neked tetszőleges IP címet, ami egy országos lefedettségű ISP esetén elég változatos pozíciókat adhat majd vissza a traceroute oldalakon. Pl. egy Invitel-es IP cím éppúgy lehet ma egy szegedi gépen, mint holnap Veresegyházon valakinél, és így tovább.
Ne legyél paranoiás!
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Shingen #29737 üzenetére
Az ingyenes VPN-ek és/vagy proxy-k többnyire elég terheltek, azokon lassú lesz a netezés, letöltésről már nem is beszélve. Persze vannak fizetős megoldások is, ahol a fizetett összeg fejében garantált sebességet is kapsz, kérdés megéri-e ez, egy átlag felhasználónak.
Esetleg nézd meg ezt:
https://www.torproject.org/projects/torbrowser.html.en[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz enginev3.0 #29780 üzenetére
A switch-et sehogy, ezek az olcsóbb cuccok úgynevezett "unmanaged" switch-ek, vagyis nincs semmilyen admin felületük. Ugyanakkor persze IP címet sem osztanak, azt minden bizonnyal egy router adta, ami szintén rá van kötve.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz Gravity1234 #29811 üzenetére
Esetleg ha a böngészőben korlátoznád? De torrent kliensben is ugyanúgy lehet...
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz Doky586 #29871 üzenetére
Ezek szerint rossz linkre mutat a webes log oldal, ezért nem látja a szöveges logfile-t. Ezzel Te nem nagyon tudsz semmit se csinálni, mert legjobb tudomásom szerint a DD-WRT filerendszere sem írható, így tehát marad a várakozás, hátha javítják a hibát.Addig meg a fentebbi módszerrel bele tudsz nézni a logba.
Igen, ez egy teljesen "normális log".
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Hivatalosan Cat5e-től felfelé támogatja, de én is, és más is tapasztalta már személyesen, hogy néhány méteren akár Cat5 kábelen is simán átmegy a Gbit/s tempó. Bár azt nem teszteltem sosem, hogy ez a néhány méter konkrétan meddig igaz, de 4-5 méterig szerintem átvihető Gbit közeli sebesség Cat5 kábelen.
szerk.:
De igen, Cat5 akart lenni, bocs! Javítottam...Mindenképpen jobb lenne a Cat5e vagy Cat6, mint fentebb írtam, sajnos nem tudom, hogy ~25 méteren mit tud a Cat5 kábel. Egyébként a többi eszköz mind Gbit képes? Switch, PC...?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Gubek-Einste #29935 üzenetére
Szerintem a fórumtárs keveri a dolgokat, és igazából WDS-t szeretne, hogy ne kelljen a két AP közt váltogatni a kliensekkel, csak Ő egy hálózatként fogalmazta meg.
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz Williams #29997 üzenetére
Lehet tök egyszerű, és elég a fix ip cím, de lehet más védelem is.
Viszont ha megbuksz vele, akkor akár ki is rúghatnak (persze ezt neked kell tudnod, te ismered a munkahelyed), de az informatikai biztonság veszélyeztetését érthető módon elég komolyan veszik jobb helyeken, és nem hiszem, hogy örülnének ha te wifi hotspot-ot csinálnál a vállalati hálózatra, mert ha ez nem lenne akkora gond, akkor felteszem megcsinálná neked a rendszergazda.
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
- Külpolitika
- Sorozatok
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen routert?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- PayPal
- Kés topik
- További aktív témák...
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest